Serie A: (10) AC Milan 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2005, 23:41

_Jah pisze:Chimenti jedynie udowodnił, że nie można na niego liczyć.
Nie dziwię mu się. Co on miał udowadniać? Kontuzji doznał Buffon, Antonio miał nadzieję na 3 miesiące bronienia, a tu został zrobiony w balona, na Delle Alpi przychodzi Abbiati i on znowu grzeje ławę. Choćby nie wiadomo jak dobrze zagrał w meczu z Milanem i tak nie wywalczyłby sobie miejsca w pierwszej jedenastce. Przychodząc do Juventusu pewnie zdawał sobie sprawę z tego, jaką rolę będzie pełnił, ale nie przypuszczał zapewne, że gdy pierwszy bramkarz będzie kontuzjowany, szansa pokazania się zostanie zabrana mu sprzed nosa!
_Jah pisze:Otóż wszyscy Ci z Was, którzy są wielce zawiedzeni i wnikliwie dopatrują sie przyczyn tejże porażki, nieco się zagalopowali. Dlaczego? ano dlatego iż chyba wszyscy tutaj zapomnieli z kim my właściwie wczoraj mieliśmy do czynienia.
Ja dobrze wiem z kim mieliśmy wczoraj do czynienia. Ale chciałem chociażby przegrać po walce, po wymianie ciosów, po wielkim pojedynku gigantów, w którym szczęście zadecydowałoby o zwycięstwie, a nie po tym co widzieliśmy... Bianconeri przeszli obok meczu, podobnie jak w Monachium. Do utraty pierwszej bramki jeszcze jakoś to wyglądało, ale potem jakby się pogodzili z porażką, nie mieli w sobie za grosz woli walki, zaciętości, ambicji. Vieira chodził po murawie jak dostojny panicz. Milan nie zagrał wczoraj meczu życia, nie byli bezbłędni, byli bez dwóch zdań do ogrania. To my zagraliśmy beznadziejnie.
Marcin_FCJ pisze:
_Jah pisze:Milan nam w niczym nie ustępuje.
A moim zdanie ustępuje nam w wielu dziedzinach.
Taa... i było to szczególnie widoczne we wczorajszym meczu.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 00:07

_Jah pisze:Capello też jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?
Napewno nie. Ale napewno też we Włoszech jest kilku lepszych trenerów od niego. Pozaty Capello jest bardzo uparty, nie potrafi przyznać się do błędu i zbytnio kieruje się osobistymi sympatiami w selekcji składu mydląc oczy fanom iż grają Ci w najlepszej formie.
_Jah pisze:A co do wypowiedzi Montelli, to nie bardzo rozumiem jak możesz traktować ją poważnie, mając na uwadze okoliczności w jakich Don odszedł z Rzymu. Jego słowami kieruje frustracja, jakbyś nie zauważył.
Raczej wątpie by Montella był sfrustrowany odejściem Capello.. Myślę, że było to wręcz na jego ręke. Nie wiem czym się kierował.. Ja w jego wypowiedziach dostrzegam dużo mądrości.
_Jah pisze:Mianowicie? A nie brałeś nigdy pod uwagę, że nieco idealizujesz naszych Juventino? Hasła typu: najlepszy bramkarz Świata - Buffon, najlepsza para stoperów na Świecie - Thuram i Canna, najlepszy lewy obrońca, struś, pędziwiatr - Zambrotta, najlepsza para środkowych pomocników na Świecie - Puma z Vieirą, waleczny Niedźwiedź ze Złotą Piłką w zębach - Nedved, cudowny rajdowiec - Camoranesi oraz napastnicy, bezbłędny snajperzyna Treze z magicznym Zlatanem wspartym przez Księcia Turynu, wspaniałego Alexa. Zapominamy jednak, że to są tylko ludzie. Milan wbrew pozorom, nie ustępuje nam kadrowo.
Nie sądze bym kiedykolwiek w takich ilościach wychwalał piłkarzy Juventusu. Choć prawdą jest to iż uważam, że mamy zdecydowanie największy potencjał ze wszystkich klubów w CL. Myślę też, że Capello go odpowiednio wykorzystać.
_Jah pisze:Nie wychodź za daleko, bo zachowujesz się jak dziecko, które nie może pogodzić się z nieszczęściem, które go spotkało.
Żadne nieszczęscie mnie nie spotkało, jedynie rozczarowanie. A nie godze się z neizrozumiałymy decyzjami Capello wpływającymi na obraz naszej gry.
_Jah pisze:A Ty się z kolei zachowujesz tak, jakby Ci ktoś to obiecał.
Zachowuje się tak jakby ktoś mi obiecał, że za każdym razem będzie czynione wszystko w celu odiesienia wygranej. Moim zdaniem Capello skazał nas na porażkę już przed pierwszym gwizdkiem spotkania.
tomcatmi6 pisze:Piekna i rozbudowana wypowiedz. Po prostu U RoX.
Właśnie na taką wypowiedź... nie lepszą co najwyżej zasługuje Zlatan w obliczu porównywania go do Del Piero. Nic więcej o tym.
Widze ze bardzo cenisz sobie zdanie pilkarzy Romy?
Owszem.
Dla mnie ich slowa sa tak samo malo wiarygodne jak obietnice poprawy zachowania rzymskich kibicow.
Dla mnie Twoje słowa są tak samo mało ważne i przekonujące jak obietnice poprawy zachowania rzymskich kibiców.
Oni tak samo jak i my maja slabe punkty, niestety w ostatnim meczu to oni byli lepsi i zdeklasowali Juve.
Zdeklasowali gdyż znacznie ułatwiliśmy im zadanie. Capello nie zrobił prawie nic by naszagra wyglądała lepiej. Zero reakcji w trakcie meczu... już po przerwie na boisku powinniśmy oglądać radykalne zmiany.. tymczasem co? Nasz trener ośmieszył sam siebie a przy okazji Del Piero.
Watpie, mysle ze przy pechu moglo byc 4-0 ale nie wiecej.
A ja myślę, że nasze szczęście polegało na tym iż Milan zadowolił się 3 bramkami. Strach pomyśleć co by było gdyby nie zmienili taktyki na defensywniejszą.
Nie no pewnie wg Ciebie winy nie ponosi cala druzyna tylko : Zlatan Capello i Chimenti?
Capello wymusił taki obraz gry swą marną taktyką. Zambrotta i Pessotto od początku mieli mocno utrudnione zadania. Zmiana w 40 minucie to kompromitacja Capello. W gra będący bez formy Nedved a na ławce palący się do gry Mutu. W ataku bezbarwny Ibra a na ławce Del Piero tóry mimo iż grał tylko 20 minut i to na lewej pomocy to itak pokazał się z dużo lepszej strony niż Zlatan. Nie chce pisać iż winny jest tylko Capello. Moim zdaniem jest on jednak wraz z Chimentim najbardziej odpowiedzialny za taki wynik i obraz gry. Zlatana aż tak bardzo nie winie gdyż to Capello jest powodem jego samoośmieszania się. Inni z Emersonem na czele również dołożyli swoją cegiełkę, jednak tak jak pisze.. jest to w dużej mierze wynik nieudolnej taktyki..
Sadze ze Marcin_FCJ doskonale wie co to frustracja i dlatego tak duza wage przywiazuje do wypowiedzi Montelli
Przywiązuje wagę do słów Montelli gdyż wywarły na mnie wrażenie i dały mi dużo do myślenia.
Niestety sa userzy dla ktorych i tak co by nie bylo i co by sie nie dzialo Zlatan bedzie slabo gral a Capello bedzie beznadziejnym trenerem.
http://www.megaupload.com/?d=E7SFUD44 << proszę bardzo. Nie chce by zawodnik będący w takiej dyspozycji spędzał 90 minut na boisku .. Nobo niby jakim prawem? A jeśli Capello koniecznie nie chce dać DP to niech wstawi Zalayete albo Mutu.. gorzej by nie zagrali.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 00:34

Marcin_FCJ pisze:Ale napewno też we Włoszech jest kilku lepszych trenerów od niego. Pozaty Capello jest bardzo uparty, nie potrafi przyznać się do błędu i zbytnio kieruje się osobistymi sympatiami w selekcji składu mydląc oczy fanom iż grają Ci w najlepszej formie.
Którzy trenerzy są według Ciebie lepsi? Według mnie decyzja o zdjęciu przez Capello już w pierwszej połowie Pesotto była swoistym przyznaniem się do błędu, dosyć szybką reakcją na to co działo się na placu gry. A dopóki Juventus jest liderem Serie A, dopóty niech w pierwszym składzie wybiegają piłkarze, których Capello lubi...

Raczej wątpie by Montella był sfrustrowany odejściem Capello.. Myślę, że było to wręcz na jego ręke. Nie wiem czym się kierował.. Ja w jego wypowiedziach dostrzegam dużo mądrości.
Odkąd Don Fabio nie ma już w Rzymie As Roma nic nie osiągnęła, tak więc po raz kolejny bronią go wyniki. A czymże jest humor jednego z piłkarzy wobec sukcesów drużyny :?: Może i odejście Capello było na rękę Montelli... ale czy wyszło to na dobre Romie?
Żadne nieszczęscie mnie nie spotkało, jedynie rozczarowanie. A nie godze się z neizrozumiałymy decyzjami Capello wpływającymi na obraz naszej gry.
Ja też jestem rozczarowany. ALe to nie znaczy, że znajdę sobie kozła ofiarnego, na któym wyładuję swoją frustrację po tym meczu. Porażki są wkalkulowane w ten sport, nawet w takim stylu. Ciekawe, ze mało kto chwali Capello gdy Juventus wygrywa, a jego zawzięci przeciwnicy odzywają się ze zdwojoną siłą po porażkach. Tak samo jest ze Zlatanem...
A ja myślę, że nasze szczęście polegało na tym iż Milan zadowolił się 3 bramkami. Strach pomyśleć co by było gdyby nie zmienili taktyki na defensywniejszą.
Milan grał ostrożniej bo miał w pamięci mecz w Stambule, a nam ta defensywniejsza taktyka przyniosła honorową bramkę. A z Chimentim w bramce rzeczywiście mogło się skończyć blamażem...
Capello wymusił taki obraz gry swą marną taktyką. Zambrotta i Pessotto od początku mieli mocno utrudnione zadania. Zmiana w 40 minucie to kompromitacja Capello. W gra będący bez formy Nedved a na ławce palący się do gry Mutu. W ataku bezbarwny Ibra a na ławce Del Piero tóry mimo iż grał tylko 20 minut i to na lewej pomocy to itak pokazał się z dużo lepszej strony niż Zlatan. Nie chce pisać iż winny jest tylko Capello. Moim zdaniem jest on jednak wraz z Chimentim najbardziej odpowiedzialny za taki wynik i obraz gry. Zlatana aż tak bardzo nie winie gdyż to Capello jest powodem jego samoośmieszania się. Inni z Emersonem na czele również dołożyli swoją cegiełkę, jednak tak jak pisze.. jest to w dużej mierze wynik nieudolnej taktyki..
Nawet najlepsza taktyka nie przyniesie pożądanego skutku, gdy nie ma kto jej porządnie wykonać. Mecz przegrał Capello razem ze swoimi zawodnikami, żaden z nich nie zagrał na tyle dobrze by można było powiedzieć, ze nie jest winny porażki. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego :wink:
A jeśli Capello koniecznie nie chce dać DP to niech wstawi Zalayete albo Mutu.. gorzej by nie zagrali.
Mutu wszedł, a poza brutalnym wejściem na Nestę niczym się tak naprawdę nie wyróżnił, wtopił się w szarzyznę jaką Juventus zaprezentował w sobotni wieczór. Przy tak grającym Juve, Zalayeta również by niewiele zdziałał, nasi napastnicy otrzymali zdecydowanie za mało dobrych podań. Oby z Bayernem było inaczej :)

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 02:34

Marcin_FCJ - Ty sam jesteś uparty. Cytowanie Twoich wypowiedzi nie ma najmniejszego sensu, ponieważ do Ciebie nic nie dociera. Twój idealistyczny i wyimaginowany zamek został gwałtownie zburzony przez taktykę i posunięcia Capello we wczorajszym hicie. Wzniecony ogień zgasł i zły Marcinek postanowił boleśnie ukarać wszystkich winowajców, którzy mieli czelność do tego dopuścić. Padło na Capello oraz jego filozofię, bądź wizję postrzegania drużyny. Gratuluję. Bądź pewny, że masz wielu zwolenników. Tylko co wy sobą prezentujecie? brak szacunku do Capello to Wasze hasło? kto dał Wam prawo wytykania mu błędów? On by mógł conajwyżej kichnąć na Was, ponieważ Wasz stopień wtajemniczenia w wewnętrzne sprawy klubu jest równy zeru. Tym samym Wasza krytyka jest szczera, ale równie dobrze zabawna. I jeżeli do myślenia zmuszają Was tylko komentarze Romanistów, to tymbardziej świadczy to o waszej kompetencji. Krytykujecie Capello za wszystkie te cechy, którymi się On charakteryzuje. Nie od dziś wiemy, że kalkulacja, pragmatyzm, zachowawczość, żelazna konsekwencja to chleb powszedni u Dona. Nie powinno Was dziwić, że tak żadko zdobywa się na ryzyko. Nie pasuje Wam? to zmieńcie sobie klub na jakiś inny, na Romę? na Barcę, która słynie z ryzyka? może Juventus jest dla Was za ciężki? zbyt skomplikowany? może zapominacie, że Juventus nie jest jedynie po to, aby Was uszczęśliwiać, rozpieszczać sukcesami, bowiem jest to przede wszystkim Drużyna, która dąży do swojego celu według własnych zasad. Waszym zadaniem jest przypatrywanie się temu mechanizmowi, uczeniu się na jego przykładzie, dopingowaniu, a nie próbie marnego krytycyzmu, który ma się jak ch$ do rzeczywistości.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 07:49

_Jah pisze:może zapominacie, że Juventus nie jest jedynie po to, aby Was uszczęśliwiać, rozpieszczać sukcesami, bowiem jest to przede wszystkim Drużyna, która dąży do swojego celu według własnych zasad. Waszym zadaniem jest przypatrywanie się temu mechanizmowi, uczeniu się na jego przykładzie, dopingowaniu, a nie próbie marnego krytycyzmu, który ma się jak ch$ do rzeczywistości.
Trzymanie na boisku przez 90 minut zawodnika kompletnie bez formy uważasz za zasadę dzięki ktorej osiągniemy cel? Gratuluje. Każdy może mieć słabszy dzień ale póki co koncepcja Capello grania 10 zawodnikami + pupilek upada. W tym sezonie celem jest LM, a jeżeli chcemy go osiągnąć powinni grac zawodnicy będący w najlepszej formie. A jak wszyscy dobrze wiemy, co widać po meczach, Zlatan takim zawodnikiem nie jest. Jak zresztą informuje Twój podpis, Ibrahimović w obecnej formie jest Nikim.

Zlatan18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 08:22

Ja juz przed meczem wiedzialem ,ze przegramy (zreszta tak pisalem ,wiec wiadomo...) ,wiec nie jestem tak bardzo załamany ,choc nie ukrywam ,ze wynik i gra nie za dobra :evil:

Nie łamcie sie ,teraz to Juvenus napewno wygra z Bayernem i napewno wygra z Milanem u siebie ,co da nam 29 mistrzostwo

Lepiej przegrac mecz na poczatku sezonu ,niez na koniec ,gdzie owy mecz moze sie okazac decydującym 8)

Pozdro

FORZA JUVE
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 10:56

Nie tak mialo byc :( A moze czasami zbyt duzo oczekujemy od Juve :? Sam juz nie wiem :roll: Nie chce mi sie nawet komentowac tego meczu... znowu stracilismy bramke przez fatalny blad bramkarza :angry: Caly zespol wogole nie funkcjonowal tak jak powinien, zas Milan byl "na gazie" i wygral jak najbardziej zasluzenie. Co do pomeczowej wypowiedzi Capello, taka byla moja reakcja: :shock: Przeciez ta wypowiedz byla po prostu smieszna... widac ze Capello nie potrafi przyznac sie do bledow, nie wiem co jeszcze :think: Po takiej porazce trzeba cos zrobic, wyciagnac wnioski a taka postawa Capello moim zdaniem nic nie poprawi.
W srode jest rewanz z Bayernem i u siebie musimy pokazac sie z dobrej strony... po prostu musimy :!:
Wprawdzie sytuacja w tabeli Serie A jest dobra to jednak mecz z Milanem popsul nam nastroje...

29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 12:44

8) ja bym się tak tym wszystkim nie stresował.... w następnej kolejce Milan, jak to ma w swoim zwyczaju, pewnie straci punkty z jakimś outsiderem, wszystko wróci do normy :o bo czy za zwycięstwo z ACM dają więcej pkt. niż za wygraną z Regginą ?! otóż.. jak byśmy nie wiedzieli tego: NIE DAJĄ !! Juve zdobywa mase punktów na drużynach słabszych, gorzej wiedzie sie nam z potentatami... ale liga ma 3-4 potentatów i 16stka tych słabszych... zatem.... 29 scudetti ?! :-D

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 13:27

Po obejzeniu filmiku od Marcina, chyba każdy, nawet zagorzały fan talentu Ibry, musi stwierdzić, że obok Chimentiego był on najsłabszy na boisku.
@Marcin_FCJ ---> na przyszłosc troche więcej pokory, bo przecież Alex też w zeszłym sezonie kiedy grali w Turynie, zagrał delikatnie mówiąc źle :wink:
Obecnie nie widze jednak innej opcji jak atak Trezeguet i Del Piero.
Nie dlatego, że jestem fanem Alexa, ale dlatego, ze jest on o wiele przydatniejszy dla drużyny, w chwili obecnej niz ZLatan.

Aha. Każdy MUSI przyznać, ze Capello faworyzuje Zlatana, i niech nikogo nie dziwi, zę to własnie Szwed wzbudza tyle kontrowersji wśród fanów Juve, bo gdyby to Del Piero grał w tak jak obecnie Ibra i wychodziłby w peirwszym skałdzie, zostałby zdjęty najpóźniej w 60 minucie. Taka prawda

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 13:40

ForzaDelPiero pisze: Aha. Każdy MUSI przyznać, ze Capello faworyzuje Zlatana, i niech nikogo nie dziwi, zę to własnie Szwed wzbudza tyle kontrowersji wśród fanów Juve, bo gdyby to Del Piero grał w tak jak obecnie Ibra i wychodziłby w peirwszym skałdzie, zostałby zdjęty najpóźniej w 60 minucie. Taka prawda
Gdyby Alex zagrał jeden mecz tak jak robi to Zlatan to miałby pewne 5 kolejek siedzenie na ławie. :prochno:

Obrazek
Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 13:58

no niestety,jeśli Ibrahimovic nie pyknie jakiegoś hattricka to wszyscy polscy kibice bedą przeciwko nie mu,i nie mówcie mi ze jest moda na krytykowanie Alexa

Obrazek
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 14:10

Marcin_FCJ pisze: Ale napewno też we Włoszech jest kilku lepszych trenerów od niego.
A moglbys wymienic tych kilku lepszych trenerow?
Pozaty Capello jest bardzo uparty, nie potrafi przyznać się do błędu i zbytnio kieruje się osobistymi sympatiami w selekcji składu mydląc oczy fanom iż grają Ci w najlepszej formie.
Poki Juve jest na 1 miejscu w Serie A i nie odpadlo z zadnych pucharow, moze byc sobie uparty i kierowac sie czym chce. Wyniki go bronia.
Ta, mysle ze w ksiazce Tottiego tez dostrzegasz wiele madrosci ;). Ja tam uwazam ze jego wypowiedz to przejaw frustracji i tylko to.
A tak wogole jakos o Montelli nie slychac cos?
Myślę też, że Capello go odpowiednio wykorzystać.
Taaa... tez mysle ze Capello go odpowiednio wykorzystac. Ty czytasz co piszesz?
Moim zdaniem Capello skazał nas na porażkę już przed pierwszym gwizdkiem spotkania.
Bo nie wystawil Alexa :o . Ty tak uwazasz chyba przy kazdym spotkaniu jakie DP zaczyna na lawce. Tylko masz malo okazji do narzekan, bo poki co wszystkie mecze w lidze wygrywalismy.
Właśnie na taką wypowiedź... nie lepszą co najwyżej zasługuje Zlatan w obliczu porównywania go do Del Piero. Nic więcej o tym.
Widze ze Ty wogole nie masz nic do powiedzenia a gadasz. Widac to w Twojej odpowiedzi.
Dla mnie Twoje słowa są tak samo mało ważne i przekonujące jak obietnice poprawy zachowania rzymskich kibiców.
Przynajmniej podaje powody dla ktorych tak a nie inaczej sadze. A nie wymiguje sie od odpowiedzi bzdurnymi tekstami.
już po przerwie na boisku powinniśmy oglądać radykalne zmiany..
Ta i jak zwykle pierwsza powinno byc wprowadzenie DP, nie wazne za kogo i gdzie byle by gral. Pomysl jeszcze nad tym ze jak trener wykorzysta wszystkie zmiany to nie bedzie mogl kontuzjowanego zawodnika zmienic. Ale widze ze to jest juz mniej wazne.
By sie zmeczyli i bylby to najglupszy mozliwy ruch Ancelottiego.
W gra będący bez formy Nedved a na ławce palący się do gry Mutu.
Tak sie palil do gry ze swoja obecnosc na boisku zaznaczyl tylko podeptaniem Nesty, przez caly czas jaki byl na placu gry nie pokazal nic wiecej niz Pavel.
Nie chce pisać iż winny jest tylko Capello. Moim zdaniem jest on jednak wraz z Chimentim najbardziej odpowiedzialny za taki wynik i obraz gry.
To sie zdecyduj co chcesz, bo troche sie wykluczaja te zdania. Ty naprawde nie kumasz ze cala druzyna zagrala zle?
jest to w dużej mierze wynik nieudolnej taktyki..
Jest to wynik zlego podejscia do gry. Nawet jesli ktos super rozpracuje przeciwnika a zawodnicy nie wykonaja jego polecen, to i tak przegra.
Pozatym powiedz mi co bylo nieudolnego w tej taktyce? Bo widze ze znasz sie na prawdziwym ustawianiu pilkarzy i ich zadaniach na boisku.
Przywiązuje wagę do słów Montelli gdyż wywarły na mnie wrażenie i dały mi dużo do myślenia.
Heh to gratuluje wyboru swojego guru.
http://www.megaupload.com/?d=E7SFUD44 << proszę bardzo. Nie chce by zawodnik będący w takiej dyspozycji spędzał 90 minut na boisku .. Nobo niby jakim prawem? A jeśli Capello koniecznie nie chce dać DP to niech wstawi Zalayete albo Mutu.. gorzej by nie zagrali.
A co mi pokazujesz? Chcesz mi pokazac wycinki z jednego meczu zrobione przez jakiegos frustrata? Na mnie takie cos nie robi zadnego wrazenia, bo o kazdym zawodniku mozna taki filmik nakrecic. Tak samo o Twoim Alexie. A popieranie swojego zania takimi filmikami jest po prostu zalosne.
ForzaDelPiero pisze:Po obejzeniu filmiku od Marcina, chyba każdy, nawet zagorzały fan talentu Ibry, musi stwierdzić, że obok Chimentiego był on najsłabszy na boisku.
Ze tak spytam: a kto mowil ze Zlatan gral dobrze? Nie gral i nie qwidzialem zeby ktos tu mowil cos innego. Tylko ze to nie Zlatan przegral ten mecz tylko CALA DRUZYNA. Czasami mam wrazenie ze niektorzy nie rozumieja slowa pisanego.
@Marcin_FCJ ---> na przyszłosc troche więcej pokory, bo przecież Alex też w zeszłym sezonie kiedy grali w Turynie, zagrał delikatnie mówiąc źle
Nie mow tak, Alex zawsze gra super, nie ma slabszych meczy jest nadpilkarzem. :naughty:
Obecnie nie widze jednak innej opcji jak atak Trezeguet i Del Piero.
Nie dlatego, że jestem fanem Alexa, ale dlatego, ze jest on o wiele przydatniejszy dla drużyny, w chwili obecnej niz ZLatan.
Po czesci podzielam Twoje zdanie, uwazam ze mecz rozpoczety na lawce rezerwowych przez Zlatana, powinien podzialac na niego mobilizujaco i powinien dodac mu checi, ktore gdzies stracil.
i niech nikogo nie dziwi, zę to własnie Szwed wzbudza tyle kontrowersji wśród fanów Juve,
Chciales napisac fanow Del Piero?

pozdr

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 14:33

kedzier pisze:Którzy trenerzy są według Ciebie lepsi? Według mnie decyzja o zdjęciu przez Capello już w pierwszej połowie Pesotto była swoistym przyznaniem się do błędu, dosyć szybką reakcją na to co działo się na placu gry. A dopóki Juventus jest liderem Serie A, dopóty niech w pierwszym składzie wybiegają piłkarze, których Capello lubi...
Prandelli, Spaletti, Lippi ... Zresztą nie o to tu chodzi. Rzecz w tym, że jeśli będą wciąż grali piłkarze faworyzowani przez Capello a nie Ci z najlepszą formą to stracimy fotel lidera szybciej niż Wam to się wydaje.
kedzier pisze:Odkąd Don Fabio nie ma już w Rzymie As Roma nic nie osiągnęła, tak więc po raz kolejny bronią go wyniki. A czymże jest humor jednego z piłkarzy wobec sukcesów drużyny Może i odejście Capello było na rękę Montelli... ale czy wyszło to na dobre Romie?
Po 1. Dla mnie Capello żadnym donem nie jest. Po 2 gdy z Romy odszedł Capello to zabrał im kluczowego Emersona, odszedł także Zebina, Samuel, a Cassano zaczął płakać. Tak więc w sezon po odejściu Capello Roma była dużo słabsza. Choć myślę, że gdyby nie sytuacja rodzinna Prandelliego to wszystko itak wyglądałoby zdecydowanie lepiej. Odejście Capello mogłoby wyjść Romie na dobre gdyby nie stło się to w takich okolicznościach.
kedzier pisze:Ja też jestem rozczarowany. ALe to nie znaczy, że znajdę sobie kozła ofiarnego, na któym wyładuję swoją frustrację po tym meczu. Porażki są wkalkulowane w ten sport, nawet w takim stylu. Ciekawe, ze mało kto chwali Capello gdy Juventus wygrywa, a jego zawzięci przeciwnicy odzywają się ze zdwojoną siłą po porażkach. Tak samo jest ze Zlatanem...
Zawsze są winni. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Nauczyłem się tego w dużej mierze od Was, którzy przez lata postępujecie w ten sposób z jednym z naszych piłkarzy. Owszem porażki są wkalkulowane w sport, ne miałbym najmniejszych pretensji gdybym tylko wiedział, że nic więcej nie można było zrobić. Wypadliśmy katastrofalnie i jest to konsekwencją błędów któe ktoś popełnił i za które trzeba kogoś obwinić i skrytykować by w przyszłości wyciągnąć wnioski a nie mówić, że wszystko było ładnie i że zagraliśmy dobrze. Takimi wypowiedziami Capello robi z fanów Juventusu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> którym można wmówić że zielony to niebieski i na odwrót. I tak wogóle to nie jestem przeciwnikiem Capello, a jedynie niektórych jego metod które moim zdaniem mijają się z powołaniem.
kedzier pisze:Milan grał ostrożniej bo miał w pamięci mecz w Stambule, a nam ta defensywniejsza taktyka przyniosła honorową bramkę. A z Chimentim w bramce rzeczywiście mogło się skończyć blamażem...
Co mnie obchodzi co w pamięci miał Milan? Szkoda, że Juventus nie miał w pamięci meczu Milanu z Liverpoolem. Szkoda, że Capello nie zdecydował się na tak zdecydowane zmiany jak Benitez. Szkoda...
kedzier pisze:Nawet najlepsza taktyka nie przyniesie pożądanego skutku, gdy nie ma kto jej porządnie wykonać. Mecz przegrał Capello razem ze swoimi zawodnikami, żaden z nich nie zagrał na tyle dobrze by można było powiedzieć, ze nie jest winny porażki. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego
Jak już pisałem, można przegrać ale z twarzą. Trzeba było próbować odwrócić losy spotkania a nie patrzyć i czekać nie wiadomo na co. Dobrze napisałeś, że żaden z nich nie zagrał na tyle dobrze by można było cokolwiek zdziałać. Tylko czemu szansy nie dostali Ci którzy mogliby coś zmienić? O co w tym wszystkim chodzi? Gdyby Capello zdjął co niektórych już w 45 minucie to napewno dziś nie byliby tak przezemnie krytykowani. Stwierdzam że zawodnik prezentujący taką forme jak Ibra nie ma czego szukać na boisku bo itak nic nie zdziała...
kedzier pisze:Mutu wszedł, a poza brutalnym wejściem na Nestę niczym się tak naprawdę nie wyróżnił, wtopił się w szarzyznę jaką Juventus zaprezentował w sobotni wieczór. Przy tak grającym Juve, Zalayeta również by niewiele zdziałał, nasi napastnicy otrzymali zdecydowanie za mało dobrych podań. Oby z Bayernem było inaczej
Nie rozpamiętuj już tak tego wejścia Mutu w Neste. Moim zdaniem ne było to celowe, a zresztą to nie nasz problem. Zawodnik wszedł na boisko przy stanie 3-0, a wtedy w pojedynke ciężko cokolwiek zrobić... I nie pisz, że Zalayeta by niewiele zdziałał gdyż nie otrzymał jeszcze swojej szansy. Oceniać będziemy gdy zobaczymy. Jestem pewny, że Zala nie zgubiłby tylu piłek, noie wdawał by się na skazane na porażke dryblingi i w sytuacji w polu karnym odegrałby piłkę do niepilnowanego Del Piero.
_Jah pisze:Marcin_FCJ - Ty sam jesteś uparty.
Owszem, dlaczego nie miałbym być uparty skoro mam racje? Mam przyznawać słuszność tym którzy według mnie nie mają pojęcia o czym piszą?
_Jah pisze:Cytowanie Twoich wypowiedzi nie ma najmniejszego sensu, ponieważ do Ciebie nic nie dociera.
Dociera do mnie Wasza ślepota. Wasze argumenty mają małą wartość i conajwyżej przyprawiają mnie o śmiech. Głupota nigdy do mnie nie docierała. A takie słowa jak w powyższym cytacie mógłbym skierować również do Ciebie.
_Jah pisze:Twój idealistyczny i wyimaginowany zamek został gwałtownie zburzony przez taktykę i posunięcia Capello we wczorajszym hicie.
Jaki zamek. O czym Ty wogóle piszesz? A czy jestem idealistą? Tak, myśle że jestem. Nie zadawalam się byle czym. Może to nas różni ?
_Jah pisze:Wzniecony ogień zgasł i zły Marcinek postanowił boleśnie ukarać wszystkich winowajców, którzy mieli czelność do tego dopuścić
Wina - kara. Kara w formie krytyki. A w jakim celu stosowana jest krytyka to chyba już wiesz.
_Jah pisze:Padło na Capello oraz jego filozofię, bądź wizję postrzegania drużyny.
Padło na Capello gdyż to on jest trenerem (dla Was Donem) to on dostaje wielkie pieniądze by ustawić odpowiednio drużyne i kiedy robi to źle to należy o tym mówić. Jestem pewny, że gdyby zamiast Ibrahmovica grał Del Piero, zamiast Nedveda Mutu i zamiast Pessotto Chiellini to mecz wyglądałby diametralnie inaczej. Wynik prawdopodobnie też.
_Jah pisze:Bądź pewny, że masz wielu zwolenników. Tylko co wy sobą prezentujecie?
Prezentujemy a przynajmniej ja prezentuje swoją własną opinie. Nie obchodzi mnie to co mówi Capello. Ja też mam swoją głowę i swoje uczucia i swoje oczy. I ja też mogę mieć własne zdanei na dane tematy. Bez względu na to co mówią o tym wielcy tego świata.
_Jah pisze:brak szacunku do Capello to Wasze hasło? kto dał Wam prawo wytykania mu błędów? On by mógł conajwyżej kichnąć na Was, ponieważ Wasz stopień wtajemniczenia w wewnętrzne sprawy klubu jest równy zeru.
Nie wmawiaj mi, że nie szanuje Capello. Doceniam wynik przez neigo osiągane, jednak mam wiele wątpliwośći. Prawa do wytykania błędów nikt mi nie musi dawać gdyż jak już napisałem mam wolną wole.
_Jah pisze:samym Wasza krytyka jest szczera, ale równie dobrze zabawna.
Jeśli bawi Cię, że śmiem krytykować nasz występ w Mediolanie to gratuluje.
_Jah pisze:I jeżeli do myślenia zmuszają Was tylko komentarze Romanistów, to tymbardziej świadczy to o waszej kompetencji
Nie zmuszają do myślenia a dają do myślenia. Jak sam napisałeś nie mam pojęcie a wewnętrznej sytuacji w ekipach Capello. Montella wyciąga co nieco na wierzch i mnie to zastanawia. Ciebie nie? Gratuluje.
_Jah pisze:Krytykujecie Capello za wszystkie te cechy, którymi się On charakteryzuje. Nie od dziś wiemy, że kalkulacja, pragmatyzm, zachowawczość, żelazna konsekwencja to chleb powszedni u Dona.
Krytykuje go za podejmowanie nie zrozumiałych i nie trafnych decyzji. Powiedz mi co w sobote Capello zdołał wykalkulować, co mu dała jego zachowawczość i konsekwencja w trzymaniu na boisku kompromitującego się Ibrahimovica.
_Jah pisze: Nie pasuje Wam? to zmieńcie sobie klub na jakiś inny, na Romę?
Zmienić to sobie możesz gacie. Tym tekstem osiągnełeś dno den. Gówno wiesz o mnie i nie będziesz mi wyskakiwał takimi tekstami. Tak więc dalej dyskusji z Tobą nie podejmuje.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 15:26

Marcin_FCJ pisze: Prandelli, Spaletti, Lippi ... Zresztą nie o to tu chodzi.
To po co wymieniasz jak nie o to chodzi?
Rzecz w tym, że jeśli będą wciąż grali piłkarze faworyzowani przez Capello a nie Ci z najlepszą formą to stracimy fotel lidera szybciej niż Wam to się wydaje.
Jakos w zeszlym sezonie grali pilkarze "faworyzowani" przez Capello i nie stracilismy fotela lidera, w tym sezonie mielismy pierwsze 9 meczy wygrane, wiec o jakiej stracie lidera mowimy? Cos mi sie nie wydaje abysmy mieli umoczyc ktorys z nastepnych meczy.
Po 1. Dla mnie Capello żadnym donem nie jest.
OMG. Don Fabio - taki przydomek otrzymal od kibicow Realu i mozna go uzywac zamiennie aby nie powtarzac jednego okreslenia.
Po 2 gdy z Romy odszedł Capello to zabrał im kluczowego Emersona, odszedł także Zebina, Samuel, a Cassano zaczął płakać.
Ale podobno Prandelli jest lepszy od Capello to dlaczego Roma tak podupadla?
Tak więc w sezon po odejściu Capello Roma była dużo słabsza. Choć myślę, że gdyby nie sytuacja rodzinna Prandelliego to wszystko itak wyglądałoby zdecydowanie lepiej.
Problemy takie i inne, ale jakos nie udalo sie Romy utrzymac na nogach.
Zawsze są winni.
Tak i w kazdym przypadku winnymi sa ci ktorzy nie wystawiaja Alexa na boisko od 1 minuty. Nie ma znaczenia w jakim meczu i jakie sa okolicznosci.
Nauczyłem się tego w dużej mierze od Was, którzy przez lata postępujecie w ten sposób z jednym z naszych piłkarzy.
Piszesz jakby ktos tutaj Ci zrobil wielka krzywde. Jesli az tak przezywasz to ze gdy DP gral piach i przez to byl krytykowany (tak jak Ty teraz jedziesz po innym zawodniku Juve), to moze odpocznij sobie i nie czytaj naszych "frustrackich wypocin"?
Wypadliśmy katastrofalnie i jest to konsekwencją błędów któe ktoś popełnił i za które trzeba kogoś obwinić i skrytykować by w przyszłości wyciągnąć wnioski a nie mówić, że wszystko było ładnie i że zagraliśmy dobrze.
Ktos, kogos... Ty koniecznie musisz wyjawic jedna osobe ktora zle grala? Nie ogladales meczu? Bo chyba bylo jasne z przebiegu spotkania ze CALA druzyna dala ciala a nie pojedyncze jednostki.
I tak wogóle to nie jestem przeciwnikiem Capello, a jedynie niektórych jego metod które moim zdaniem mijają się z powołaniem.
Nie no skadze znowu, Ty przeciwnikiem Capello? To ze jak tylko Juve ma wpadke, jedziesz po Fabio jak po jakims byle jakim trenerzynie, to normalna rzecz.
Jak moga metody mijac sie z powolaniem? :|
Szkoda, że Juventus nie miał w pamięci meczu Milanu z Liverpoolem.Szkoda, że Capello nie zdecydował się na tak zdecydowane zmiany jak Benitez.
Smiem twierdzic ze to nie zmiany Beniteza daly 3 gole Liverpoolowi tylko brak reakcji Ancelottiego na wprowadzenie i przesuniecie Gerrarda.
Tylko zauwaz ze tam byl final Ligi Mistrzow, po ktorej juz nie bylo wazne czy zawodnicy beda mieli sily czy nie, to nie byl mecz o punkty, tylko mecz o wszystko. W przeciwienstwie do meczu Milan Juve, gdzie strata punktow nie byla tak bolesna jak strata pucharu CL. Pozatym zauwaz ze za 2 dni bedzie mecz z Bayernem i na niego rowniez musi starczyc pilkarzom sil.
Tylko czemu szansy nie dostali Ci którzy mogliby coś zmienić?
Dostali szanse i nic nie zmienili.
Gdyby Capello zdjął co niektórych już w 45 minucie to napewno dziś nie byliby tak przezemnie krytykowani.
A jaki ma wplyw ilosc minut na krytyke prowadzona przez Ciebie? To ich wina ze trener im zaufal?
Nie rozpamiętuj już tak tego wejścia Mutu w Neste.
Dlaczego ma nie rozpamietywac? Jako ze to jedyna akcja z ktorej mozemy pamietac Mutu w tamtym meczu .
Zawodnik wszedł na boisko przy stanie 3-0, a wtedy w pojedynke ciężko cokolwiek zrobić...
Zaden zawodnik w pojedynke nie wygra meczu chocby mial i 180 minut. Pozatym 3-0 bylo juz przed koncem pierwszej polowy, wiec tak porzadane przez Ciebie zmiany w 45 minucie, wnioskujac z tego co napisales by nic nie daly bo "ciezko cokolwiek zrobic".
Jestem pewny, że Zala nie zgubiłby tylu piłek, noie wdawał by się na skazane na porażke dryblingi i w sytuacji w polu karnym odegrałby piłkę do niepilnowanego Del Piero.
A ja jestem pewien ze by nawet nie doszedl do tych pilek, jesli by byl kryty przez Neste. Chyba ze chcesz mi wmowic ze Nesta jest nic nie wart i slabo spisywal sie na obronie, a Zalayeta by na miekko go objezdzal?
Mam przyznawać słuszność tym którzy według mnie nie mają pojęcia o czym piszą?
Jak dla mnie to wystarczy gdy chociaz raz sprobujesz obiektywnie spojzec na sprawe. Ale coz wszystkiego miec nie mozna.
Dociera do mnie Wasza ślepota. Wasze argumenty mają małą wartość i conajwyżej przyprawiają mnie o śmiech. Głupota nigdy do mnie nie docierała. A takie słowa jak w powyższym cytacie mógłbym skierować również do Ciebie.
Ty powiniennes zostac kaznodzieja. Albo jakims fanatykiem religijnym.
Glupota chyba dotarla do Ciebie az zanadto.
aki zamek. O czym Ty wogóle piszesz?
Jesli Tobie ciezko jest zrozumiec co napisal _Jah to wyjasnia sie skad w Tobie taki opor w zrozumieniu tego co sie do Ciebie pisze.
Wina - kara. Kara w formie krytyki.
Kara niesprawiedliwie wymierzana powoduje patologie. Jesli skupiasz sie na kims i krytykujesz kilku pilkarzy mimo ze wszyscy zagrali beznadziejnie jest to troche niesprawiedliwe.
Padło na Capello gdyż to on jest trenerem (dla Was Donem) to on dostaje wielkie pieniądze by ustawić odpowiednio drużyne i kiedy robi to źle to należy o tym mówić.
Kiedy robi to dobrze, a bez udzialu Twojego idola, to jakos nie slysze abys mowil cokolwiek pozytywnego o naszym trenerze. Widocznie umiesz tylko krytykowac.
Jestem pewny, że gdyby zamiast Ibrahmovica grał Del Piero, zamiast Nedveda Mutu i zamiast Pessotto Chiellini to mecz wyglądałby diametralnie inaczej.
Sadze ze jakby Capello wiedzial jak zagra Juve w tym meczu to by inaczej ustawil zespol. Ale Tobie latwo jest pojechac po Fabio bo jestes juz po ogladaniu meczu, a on musial podjac decyzje przed spotkaniem.
Pozatym watpie aby Mutu znacznie poprawil gre Juve tak samo Del Piero nie sadze aby rozwinal skrzydla pod opieka Nesty, ktory gral w tym meczu wysmienicie.
Prezentujemy a przynajmniej ja prezentuje swoją własną opinie. Nie obchodzi mnie to co mówi Capello. Ja też mam swoją głowę i swoje uczucia i swoje oczy. I ja też mogę mieć własne zdanei na dane tematy. Bez względu na to co mówią o tym wielcy tego świata.
Jesli ktos nie przyjmuje do wiadomosci konkretnych argumentow to to juz nie jest wlasne zdanie tylko ostracyzm intelektualny.
Tym tekstem osiągnełeś dno den. ### wiesz o mnie i nie będziesz mi wyskakiwał takimi tekstami.
Kolejny paradoks. To co napisales swietnie pasuje do Twojej wypowiedzi z drugiego zdania.
Tak więc dalej dyskusji z Tobą nie podejmuje.
To bylo do mnie ? Bo na moje pytania nie raczyles odpowiedziec. Jesli nie umiesz mi odpowiedziec to powiedz i tyle.
pozdr

EDIT:
PS.
Zmienić to sobie możesz gacie.
:rotfl:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 16:25

Marcin_FCJ pisze: Jest w moich oczach jedynie śmiesznym showmenem, małym piłkarzykiem.
Frustracja.
Marcin_FCJ pisze: Twierdze tak już od dłuższego czasu co możecie wywnioskować z mych postów.
Twoje posty są wynikiem narastającej frustracji i bezsilności wobec braku Alexa DP w podstawowej jedenstace, to spowodowało Twoją nienawiść do Zlatana.
Marcin_FCJ pisze:Wielu z Was pisze, że jest naszym najważniejszym punktem w drużynie, że jest na poziomieShevy, Del Piero , Ronaldo, Adriano... Moim zdaniem ludzie wygłaszający podobne opinie są głupacami nie mającymi pojęcia o piłce nożnej.
Twoje ostatnie posty pokazują kto tak naprawde ma marne pojęcie o futbolu. Oznaką <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest skreślanie młodego i uzdolnionego zawodnika z powodu kilku słabszych spotkań, następnym razem zamiast "napinki" użyj mózgu.
Marcin_FCJ pisze:Nazywać go mężem Starej Damy , co takiego zrobił ten chłopak, że nadajecie mu takie przywileje?
Gdybyś mógł przytoczyć jakiś cytat byłbym wdzięczny.
Marcin_FCJ pisze: W zeszłym roku zawiódł w LM, nie zdobył w niej ani jednej bramki.
W serie a także beznadziejnie.
Marcin_FCJ pisze:W spotkaniach z drużynami pokroju Milanu i Interu nie zaimponował nigdy,
Mecz z Interem na Delle Alpi w ostatnim sezonie (0-1) b. dobry w wykonaniu Ibry.
Marcin_FCJ pisze:Bo ja oceniam go coraz gorzej po każdych kolejnych dniach.
Wcześniej napisałem z czego to wynika.
Marcin_FCJ pisze:Z nim Juventus wygrywa zawsze,
Wystarczy przypomnieć sobie sezon 2003/2004 :>
Marcin_FCJ pisze:Del Piero jest piłkarzem jakim Zlatan nigdy nie będzie, i mogę powiedzieć to już teraz... gdy Zlatan jest tak młody.
Gratuluje wiedzy o futbolu i umiejętności przewidywania przyszłości. Masz wspaniały argument na to, że Ibra nigdy nie będzie wielki, słaby początek sezonu.
Ogarnij się stary, może imponujesz grupce małolatów zakochanych w DP, ale u ludzi liczących się na forum tracisz, pisząc tego typu farmazony.
Marcin_FCJ pisze:Mówi się, że Capello to marny trener, a jego sukcesy są wynikiem tego, że zawsze prowadził niezwykle silne kluby.
Zapewne mało wiesz o finale cl rozegranym w 1994r. Wtedy skazany na porażke Milan Capello rozbił Barce 4:0. Takie mecze ukazują mistrzostwo szkoleniowca, którego mamy szczęscie podziwiać w Juve.
To że kluby prowadzone przez Fabio okazały się niezwykle silne było jego zasługą, a Tobie nie polecam tego typu zagrań, próba pomniejszenia zasług Capello jest żałosna.
Marcin_FCJ pisze:Pomału zaczynam też mieć takie zdanie...
Oznacza to, że gówno wiesz o piłce nożnej.
Wydaje Ci się że Capello jest słabym trenerem, gdyż nie pojmujesz jego założeń taktycznych, "gwoździem do trumny" jest osoba Del Piero.
Marcin_FCJ pisze:W ostatnich wywiadach piłkarzy AS Roma można o tym wiele pocytać.
To zostań kibicem asromy i wierz w każde słowo Tottiego i spółki.
Marcin_FCJ pisze:Dlaczego DP jest tak traktowany? Mam swoją teorie. Moim zdaniem, Capello boi się nie bycia w centrum uwagi. Boi się, że potęgi Del Piero, to że wszystkie sukcesy zostaną przypisane Aleksowi a nie jemu, przeszkadza mu rozgłos wokół osoby Del Piero. Nie chce by ktoś inny był postrzegany jako kluczowy piłkarz w drużynie...
Marcin_FCJ pisze:Inaczej nie umiem wytłumaczyć sobie jego upartego gnojenia Aleksa.
Miłość do Alexa robi Ci wode z mózgu, a to z kolei tworzy tego typu teorie.
Marcin_FCJ pisze:Panów Capello i Ibrahimovica na dzień dzisiejszy mam powyżej uszów. Nie chcę takich ludzi w mym kochanym klubie.
W takim razie nie widze dla Ciebie innego rozwiązania jak zmiana ukochanych barw. Osobiście proponuje Rome, z tego co pamiętam posiadasz nawet ich koszulke.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany