Karel Poborsky w Wiśle Płock?
- herr_braun
- Juventino
Jasne.
Po I nie ma źródła, ale słyszałem o tym wcześniej więc nie bede sie czepiał
Po II gdzie Poborski a gdzie Wisła i to na dodatek Plock. To jest gracz którym, gdyby nie wiek, nie wzgardziłbym w Juve a Wisła Plock to ligowy średniak. Mają Jelenia i Gęsiora i strach pomyśleć co by się działo bez nich..
Po I nie ma źródła, ale słyszałem o tym wcześniej więc nie bede sie czepiał
Po II gdzie Poborski a gdzie Wisła i to na dodatek Plock. To jest gracz którym, gdyby nie wiek, nie wzgardziłbym w Juve a Wisła Plock to ligowy średniak. Mają Jelenia i Gęsiora i strach pomyśleć co by się działo bez nich..
- morfeuszrejowiec
- Juventino
nie wierze w to :snooty: ...za dobry jest Karel. Już miał grać Vladimir Smicer w Wiśle Kraków i skończyło sie tylko na pomyśle... :?
- przemajuve3f160
- Juventino
taa a trenerem Wisły Kraków ma być Irrueta... :rotfl:
zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w cZołgI zbr0jnA...zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w zBr0dniE zbr0jnA/ na Zawsze JUVE!!!
- del kasa
- Juventino
Pewnie dziennikarze znowu coś źle przetłumaczyli :lol: Piłkarz ten ma już przecież swoje lata po za tym szczerze wątpie w to aby chciał grać w Lidze Polskiej. Jesli była by mowa i Wiśle Kraków wówczas informacja ta była by bardziej wiarygodna a tak mozna traktowac to jako kolejną plotke transferową.
- steru
- Qualità Juventino
I dzięki temu można minimalnie realniej myśleć o tym newsie ponieważ Europy to On już nie zawojuje a z Polski do Czech ma kawałek i specjalnie aklimatyzować się nie musi...del kasa pisze:Piłkarz ten ma już przecież swoje lata
Ja bym tam wolał grać w 1 lidze polskiej w drużynie która się jednak zawsze jakoś otrze o puchary niż w niższych ligach czeskich a Ty??del kasa pisze:szczerze wątpie w to aby chciał grać w Lidze Polskiej
Plotką nie jest fakt że Wisła jest zainteresowana tym piłkarzem, przynajmniej tak wynika z wypowiedzi kogoś z Wisły.Ja tam osobiście bym się cieszył gdyby ten piłkarz grał w naszej lidze bo podniosło by to jej atrakcyjność, dodajmy do tego jeszcze sprawę przyszłego trenera Wisły to być może wreszcie coś się ruszy w mentalności piłkarzy i trenerów omijających Polske szerokim łukiem...
- przemajuve3f160
- Juventino
ludzie widze że nieźle się tym napaliliście. A słyszeliście że trenerem Wisły Kraków ma być Irrueta? :rotfl: na prawde dajcie sobie z tym spokój i delektujcie się kolejnym zwycięstwem Juve 

zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w cZołgI zbr0jnA...zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w zBr0dniE zbr0jnA/ na Zawsze JUVE!!!
- miszcz_ACM
- Milanista
Ja widzialem na liscie transferowej jescze Lothara Mateusaprzemajuve3f160 pisze:ludzie widze że nieźle się tym napaliliście. A słyszeliście że trenerem Wisły Kraków ma być Irrueta? :rotfl:
A swoja drogo watpie zeby zawodnik takiej klasdy jak Poborsky gral w Lidze Polskiej i to w zespole ktory w tabeli zajmuje srodkowe miejsca
- Nedved11rulez
- Juventino
:rotfl: :rotfl: Dobre Poborski W Plocku :rotfl: :rotfl:
Zycze powodzenia Jeszcze Toche To Bedzie sie Staral o obywatelstwo :rotfl:
Zycze powodzenia Jeszcze Toche To Bedzie sie Staral o obywatelstwo :rotfl:

I’m gonna run away and never wonder why...
I’m gonna run away and open up my mind...
- Andryk
- Juventino
mimo ze tonący brzytwy sie łapie to nie wierze w ten transfer bo tutaj poborsky nie ma perspektyw a płaca dla niego to kosmos dla wisły, natomiast jeśli taka oferta wypłyneła by z wisły kraków to trasnfer byłby bardziej prawdopodobny
8)

- kedzier
- Juventino
Jako, że jestem z Płocka (
) uznałem, że w tym temacie po prostu muszę się wypowiedzieć. Zapewne informację o sprowadzeniu tego gracza do Wisły 322 wziął z onet.pl, gdzie tam utrzymywała się ona dosyć długo w czołówce. Sprawdziłem to na płockiej stronie Gazety Wyborczej, a także na nieoficjalnej stronie Wisły. Nic nowego nie znalazłem, poza jednym interesującym szczegółem. Uważny czytelnik spostrzeże o co mi chodzi, a jest to już w pierwszym zdaniu
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeden z najbardziej znanych polskich brukowców, dziennik 'Fakt' opublikował na swoich sportowych kolumnach informację o tym, jakoby w Wiśle Płock miał zagrać... Karel Poborsky!
Z uwagi na miejsce, gdzie ukazał się ten artykuł, nikt normalny nie weźmie tych rewelacji na poważnie. Jednakże kibice w Płocku na pewno chcieliby, by i w tej plotce było ziarnko prawdy. Oto cytat ze wspomnianej gazety:
Prezes Wisły Płock, Krzysztof Dmoszyński chce namówić do gry w swoim zespole 109-krotnego reprezentanta Czech, dwukrotnego medalistę mistrzostw Europy, Karela Poborsky'ego!
33-letni Czech został niedawno "zesłany" ze Sparty Praga do II-ligowego Dynama Czeskie Budziejowice za wywiad, którego udzielił.
- To, czy Poborsky będzie grał u nas czy nie, rozstrzygnie się w listopadzie, po meczach barażowych do mundialu reprezentacji Czech. Bardzo bym chciał, żeby ten doświadczony piłkarz trafił do Płocka - mówi Dmoszyński.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wiadomości na tej stronce Wisełki to "Spokojnie, to tylko Fakt"
Widać, że w Polsce trwa sezon ogórkowy, skoro trzeba już takie rzeczy wymyślać. Jeśli Fakt podaje, że "Dmo" wizytował Pragę z powodu Poborskiego to najprawdopodobniejszy scenariusz jest taki, żę wybrał się on tam pozwiedzać stolicę Czech 8) Wróble w Płocku niewiele o tym mówią, więc... Chociaż pomarzyć dobra rzecz, a alternatywa dla Mierzejewskiego czy Wana by się bardzo przydała... Przykład Dariusz Gęsiora w Płocku pokazuje, żę nie wiek się liczy a umiejętności. A Karel byłby chyba najbardziej utytułowanym graczem zagranicznym jaki kiedykolwiek zawitał do Polskiej Ligi. Szkoda, że to raczej niemożliwe... Ale to już inny temat 
E D I T
Mała aktualizacja --> artykuł z dzisiejszej Gazety Wyborczej Na mazowszu:
Jeden z najbardziej znanych reprezentantów Czech, internacjonał Karel Poborsky, dostał propozycję gry w Wiśle. To nie żart. - Jesteśmy jednym z kilku klubów, które złożyły mu ofertę - potwierdza prezes nafciarzy Krzysztof Dmoszyński
1 kwietnia? Prima aprilis? Naprawdę trudno uwierzyć, że w Płocku mógłby grać jeden z najlepszych prawoskrzydłowych Starego Kontynentu. Tymczasem... - Piłkarz ma się zdecydować po barażowym dwumeczu reprezentacji Czech i Szwajcarii [12 i 16 listopada - red.] decydującym o awansie do mistrzostw świata w Niemczech - zapowiada Dmoszyński. I zaraz przyznaje: - Trudno nam będzie wygrać walkę, ponieważ inne propozycje, jakie dotarły do Poborskiego w porównaniu z naszą są o wiele bardziej konkurencyjne.
Trudno się z Dmoszyńskim nie zgodzić, bo i trudno wyobrazić sobie, ile konkretnie musiałaby Wisła wysupłać za zawodnika, który w swojej karierze był m.in. dwukrotnym medalistą mistrzostw Europy, w reprezentacji Czech rozegrał aż 109 meczów, a ze słynnym Manchesterem United był mistrzem Anglii. Niewątpliwie jego sprowadzenie oznaczałoby znaczące nadszarpnięcie budżetu i potrzebę szukania oszczędności w sytuacji, gdy właściwie nie ma ich gdzie szukać.
No, chyba że dodatkowe środki przekazałby PKN Orlen.
- Bo marketingowo i piłkarsko byłby to świetny chwyt - uważa kapitan Wisły Dariusz Gęsior, który w pierwszej chwili nie mógł powstrzymać się od śmiechu. - Sam jestem ciekaw, czy w tych pogłoskach jest choćby cień prawdy. Na pewno taki piłkarz by nam się przydał. Właściwie mógłby być gwiazdą pierwszej wielkości w naszej lidze, przecież to zawodnik z tzw. górnej półki.
Gęsior podobną sytuację przeżył jako gracz mistrzowskiego Widzewa Łódź, do którego został sprowadzony słynny Niemiec Uli Borowka. - W wyjściowym składzie miejsca co prawda sobie nie wywalczył, ale jak już wszedł na boisko, to grał - wspomina Gąska. - Na pewno przyciągnął na stadion wielu kibiców. Poborskiego przyszłoby na pewno oglądać jeszcze więcej ludzi. To byłby hit.
Czech, który podczas ostatnich mistrzostw Europy w Portugalii był królem asyst, w marcu skończy 34 lata. - To prawda, ma już swoje lata - mówi trener nafciarzy Mirosław Jabłoński. - Jednak po zapoznaniu się z jego piłkarską karierą nie muszę chyba odpowiadać na pytanie, czy chciałbym mieć go w swojej drużynie (śmiech).
Jeden z najbardziej znanych polskich brukowców, dziennik 'Fakt' opublikował na swoich sportowych kolumnach informację o tym, jakoby w Wiśle Płock miał zagrać... Karel Poborsky!
Z uwagi na miejsce, gdzie ukazał się ten artykuł, nikt normalny nie weźmie tych rewelacji na poważnie. Jednakże kibice w Płocku na pewno chcieliby, by i w tej plotce było ziarnko prawdy. Oto cytat ze wspomnianej gazety:
Prezes Wisły Płock, Krzysztof Dmoszyński chce namówić do gry w swoim zespole 109-krotnego reprezentanta Czech, dwukrotnego medalistę mistrzostw Europy, Karela Poborsky'ego!
33-letni Czech został niedawno "zesłany" ze Sparty Praga do II-ligowego Dynama Czeskie Budziejowice za wywiad, którego udzielił.
- To, czy Poborsky będzie grał u nas czy nie, rozstrzygnie się w listopadzie, po meczach barażowych do mundialu reprezentacji Czech. Bardzo bym chciał, żeby ten doświadczony piłkarz trafił do Płocka - mówi Dmoszyński.
Tytuł wiadomości na tej stronce Wisełki to "Spokojnie, to tylko Fakt"

E D I T
Mała aktualizacja --> artykuł z dzisiejszej Gazety Wyborczej Na mazowszu:
Jeden z najbardziej znanych reprezentantów Czech, internacjonał Karel Poborsky, dostał propozycję gry w Wiśle. To nie żart. - Jesteśmy jednym z kilku klubów, które złożyły mu ofertę - potwierdza prezes nafciarzy Krzysztof Dmoszyński
1 kwietnia? Prima aprilis? Naprawdę trudno uwierzyć, że w Płocku mógłby grać jeden z najlepszych prawoskrzydłowych Starego Kontynentu. Tymczasem... - Piłkarz ma się zdecydować po barażowym dwumeczu reprezentacji Czech i Szwajcarii [12 i 16 listopada - red.] decydującym o awansie do mistrzostw świata w Niemczech - zapowiada Dmoszyński. I zaraz przyznaje: - Trudno nam będzie wygrać walkę, ponieważ inne propozycje, jakie dotarły do Poborskiego w porównaniu z naszą są o wiele bardziej konkurencyjne.
Trudno się z Dmoszyńskim nie zgodzić, bo i trudno wyobrazić sobie, ile konkretnie musiałaby Wisła wysupłać za zawodnika, który w swojej karierze był m.in. dwukrotnym medalistą mistrzostw Europy, w reprezentacji Czech rozegrał aż 109 meczów, a ze słynnym Manchesterem United był mistrzem Anglii. Niewątpliwie jego sprowadzenie oznaczałoby znaczące nadszarpnięcie budżetu i potrzebę szukania oszczędności w sytuacji, gdy właściwie nie ma ich gdzie szukać.
No, chyba że dodatkowe środki przekazałby PKN Orlen.
- Bo marketingowo i piłkarsko byłby to świetny chwyt - uważa kapitan Wisły Dariusz Gęsior, który w pierwszej chwili nie mógł powstrzymać się od śmiechu. - Sam jestem ciekaw, czy w tych pogłoskach jest choćby cień prawdy. Na pewno taki piłkarz by nam się przydał. Właściwie mógłby być gwiazdą pierwszej wielkości w naszej lidze, przecież to zawodnik z tzw. górnej półki.
Gęsior podobną sytuację przeżył jako gracz mistrzowskiego Widzewa Łódź, do którego został sprowadzony słynny Niemiec Uli Borowka. - W wyjściowym składzie miejsca co prawda sobie nie wywalczył, ale jak już wszedł na boisko, to grał - wspomina Gąska. - Na pewno przyciągnął na stadion wielu kibiców. Poborskiego przyszłoby na pewno oglądać jeszcze więcej ludzi. To byłby hit.
Czech, który podczas ostatnich mistrzostw Europy w Portugalii był królem asyst, w marcu skończy 34 lata. - To prawda, ma już swoje lata - mówi trener nafciarzy Mirosław Jabłoński. - Jednak po zapoznaniu się z jego piłkarską karierą nie muszę chyba odpowiadać na pytanie, czy chciałbym mieć go w swojej drużynie (śmiech).
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2006, 16:08 przez kedzier, łącznie zmieniany 2 razy.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Poborsky w Wiśle Płock...... to mozna podsumowac tylko tak: :rotfl:
A ja słyszałem że w KS Wicher Kobyłka interesują się Buffonem i Ibrahimovicem - uwaga bo nam ich podkupią!!
A ja słyszałem że w KS Wicher Kobyłka interesują się Buffonem i Ibrahimovicem - uwaga bo nam ich podkupią!!
- 322
- Juventino
phi....i co? Plotka jak nic..
. Slyszalem gdzies ze Karel ma się zgłośić do Wisełki kiedy sie skończą baraże...
oo... tu nawet to slyszalem
Piłkarz ma się zdecydować po barażowym dwumeczu reprezentacji Czech i Szwajcarii [12 i 16 listopada

oo... tu nawet to slyszalem

Piłkarz ma się zdecydować po barażowym dwumeczu reprezentacji Czech i Szwajcarii [12 i 16 listopada