Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2005, 10:47

Hmm więc podsumowanie 2 i 3 kolejki ( 1 opisałem parę postów wyżej) w wykonaniu Zagłębia :

2 Kolejka :
Widzew Łódź - Zagłębie Sosnowiec 5-2

Wynik naprawdę załamujący.Stracić 5 bramek zdarza się rzadko.O ile zawsze nasza druzyna grała brzydki futbol nastawiony bardziej na kontry to tym razem trener Tochel ustawił drużynę bardzo ofensywnie i mamy tego wyniki.Widzew nas wypunktował jak wprawiony bokser.

3 Kolejka :
Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 1-0

Przez wielu mecz określany mianem "Świętej Wojny" czy też derbów.Ja bardziej wolę to pierwsze określenie gdyż tego drugiego nie uznaje.Mecze między tymi drużynami były zawsze bardzo zacięte i tak było tym razem.Bramkę na miarę zwycięstwa zdobył Przemysław Pitry który w tym sezonie ma na koncie już 3 trafienia, mam nadzieje że będzie ich duuużo więcej.Piłkarz został już zauważony przez działaczy Zagłębia Lubin i mam nadzieje że nasz klub go nie sprzeda.

Po 3 kolejkach na koncie Zagłębia 6 punktów i 3 miejsce w tabeli czyli nie najgorzej.Dalej wierze w walkę o awans i liczę na dobre wyniki w najbliższych meczach szczególnie w 2 : z Lechią w najbliższą sobotę i w meczu wyjazdowym ze Śląskiem Wrocław ( bardzo szanuję tą drużyne, a za co? Za to co było między naszymi drużynami w 3 lidze )

P.S. Pan Małocha na sprzedaż :D Świetny wysoki napastnik może jakiś klub się wreszcie nim zainteresuje bo on dalej będzie psuł krew kibicom Zagłębia ...

mario1116

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2005, 11:12

Za to po 3 kolejkach liderej jest JAGIELLONIA i ma 7 pkt. Ja myśle że tak już zostanie do końca.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 19:35

Właśnie wróciłem do domu z meczyku Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk.Wynik 1-1.Moim zdaniem całkowicie sprawiedliwy.Żadna z drużyn nie zasłużyła na porażke.Co do sędziowania to sędzia powinien być wzięty na dywanik po tym meczu...Ale mniejsza z tym bo to nie przez niego taki wynik.Powiem że Lechia mi zaimponowała swoją grą :wink: Dobrze grali taktycznie i umieli stwarzać groźne sytuacje podbramkowe.No cóż mam nadzieje że mój klub za tydzień we Wrocławiu zagra lepiej bo z taką grą jak dzisiaj to śmiem twierdzić że strach patrzeć na wynik...

P.S Szacunek dla kibiców z Gdańska którzy się pojawili w Sosnowcu.Największe zamieszanie spowodowała dziewczyna ubrana w koszulke Wisły i szalik Lechii stojąc pod kasami jak kibica Zagłębia opuszczali stadion.Brawo :bravo:

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 20:53

Jagiellonia 2 - 1 Drwęca
1 połowa dominacja Jagi mogło być z 4 -0 ale skuteczność. Natomiast 2 połowa to katstrofa w wykonaniu Jagi :angry: tracili głupio gałe i ciągle się bronili a kuriozum była nie wykorzystana sytuacja 4 na 1 + bramkarz :angry:
Cieszą jedynie 3 punkty. Jescze co ciekawe sędzia nie pokazał żadnego kartonika :shock: tym bardziej że gra była czasami ostra pewnie kartki gdzieś zgubił.

P.S Za rok nasza ekstraklasa!!! Lidera mamy za h... go nie oddamy(przyśpiewka z dzisiejszego meczu :lol: )

karpiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 21:37

ja jestwm kibicem WIDZEWA LODZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pierwsz liga bedzie nasza w tym sezonie.... :dance: tylko dzis przegralismy :cry: ale co tam :D

FORZA JUVE FORZA WIDZEW

ola465

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 23:04

Ja kocham Ruch Chorzów. Jestem z Chorzowa i ta milosc wyssalam z mlekiem matki :D
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2005, 12:53 przez ola465, łącznie zmieniany 1 raz.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 16:33

Komisja Odwoławcza Polskiego Związku Piłki Nożnej po rozpatrzeniu odwołania Widzewa Łódź postanowiła uchylić decyzję Wydziału Dyscypliny o pozbawieniu klubu dziewięciu punktów w rozgrywkach drugiej ligi.

28 lipca 2005 roku Wydział Dyscypliny ukarał Widzew odjęciem dziewięciu punktów i grzywną w wysokości 30 tys. złotych. Kary te były konsekwencją nieprawidłowości podczas przekształceń w łódzkim klubie, które miały miejsce w 2004 roku. Zdaniem Wydziału Dyscypliny, Widzew naruszył przepisy o członkostwie. Z zarzutami nie zgadzały się władze Widzewa i odwołały się.

Komisja Odwoławcza dalsze postępowanie w pozostałej części orzeczenia Wydziału Dyscypliny, związane z wyjaśnieniem kwestii następstwa prawnego i realizacji zobowiązań zainteresowanych stron, zawiesiła do czasu rozstrzygnięć sądowych.

źródło :
http://sport.onet.pl/1020297,278,221592 ... plina.html

Co o tym uważacie?Moim zdaniem nie jest to do końca słuszna decyzja bo jestem pewien że gdyby to nie był klub walczący o awans i nie była by to marka taka jak właśnie Widzew to tej decyzji by nie uchylono.
Na szczęście pan Tomaszewski zamierza złożyć doniesienie o nieprawidłowościach i korupcji przy podjęciu tej decyzji :whistle:

r3dix

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 16:41

LeChia Wczoraj Pocisneła ŁKS 1:0 Brede strzelił.Myśle że Jak Lechia UTrzyma sie w Lidze to za rok bedzie mogła powalczyć o OraNGe EkstraKlasa!!
ŚLĄSK
WiSeŁkA
LecHia GdaŃsk
:) TrZej Królowie Wielkich MIast:)

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 21:46

Ja jestem za Śląskiem :) pozatym mają na tyle dobry squad, że powinni wejść do OE i walczyć o europejskie puchary :) (tak, wiem troche przesadziłem)
A spadku do 2 ligi, życze Wiśle Płock i Zagłębiu Lubin!!!

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 21:56

Ja oczywiście kibicuje Zagłębiu Sosnowiec. Bardzo bym chciał żeby awansowali i mają na to duże szanse.

FrOsT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2005, 06:50

Ja jestem z Bełchatowa i jestem kibicem GieKSy. Ale w drugiej lidze to oczywicie RADOMIAKOWI :-D
GKS+RADOMIAK=PRZYJACIELE

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2005, 23:32

Wyniki dzisiejszych meczy :

ŁKS Łódź - Śląsk Wrocław 2:0 (2:0)
Górnik Polkowice - Widzew Łódź 2:1 (0:1)
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 (0:0)
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Zagłębie Sosnowiec 1:2 (1:0)

Pisze tego posta w wielkiej radości gdyż Zagłębie przerwało passe 29 meczy bez porażki na własnym boisku Świtu :prochno: 2 miejsce w tabeli coraz lepiej :whistle: hmm swoją drogą co teraz powie Gałcio który po meczu Zagłebia z Piastem tak się naśmiewał ...

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2005, 23:46

steru pisze:Wyniki dzisiejszych meczy :

ŁKS Łódź - Śląsk Wrocław 2:0 (2:0)
Górnik Polkowice - Widzew Łódź 2:1 (0:1)
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 (0:0)
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Zagłębie Sosnowiec 1:2 (1:0)

Pisze tego posta w wielkiej radości gdyż Zagłębie przerwało passe 29 meczy bez porażki na własnym boisku Świtu :prochno:
nie ma to jak prawidłowa składnia :wink: rozumiem, że chciałeś powiedzieć, że Zagłębie przerwało passę Świtu, czyli 29 meczów nieprzegranych w kolejnych spotkaniach. dobrze kombinuję :?:
steru pisze:2 miejsce w tabeli coraz lepiej :whistle:
tyle, że Piast ma rozegrane o jedno spotkanie mniej i w przypadku wygranej może wyprzedzić Zagłebie (nie jestem pewien tylko bezpośredniego pojedynku. był już?)

ja osobiście kibicuję Jagiellonii i cieszę się, że przewodzi w tabeli. jutro gramy ciężki mecz z Kujawiakiem i wygrana bardzo by mnie ucieszyła. osobiście cieszyłbym się nawet z remisu, ale po ostatniej wygranej z KSZO 6:0 apetyty białostockich kibiców wzrosły. w zanadrzu mamy jeszcze 1 zaległy mecz. po rundzie jesiennej może uformować się grupa walcząca o Ekstraklasę i mam nadzieję, że znajdzie się w niej Jaga. trochę zdziwiły mnie dzisiejsze porażki Śląska i Widzewa, bo to właśnie w nich spodziewałem się głównych przeciwników w walce o awans. ale ich porażki mogą tylko dodać smaczku w walce o awans...

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2005, 08:28

yle, że Piast ma rozegrane o jedno spotkanie mniej i w przypadku wygranej może wyprzedzić Zagłebie (nie jestem pewien tylko bezpośredniego pojedynku. był już?)
Był juz bezpośredni pojedynek, wygrany przez Piasta 1-0.

Dziś Piast podejmuje Drwęce Nowe Miasto Lubawskie i nie ukrywam ze liczę na kolejne 3 pkt naszego zespołu, szkoda tylko ze Leśne Dziadki z PZPN chcą nas na siłe ukarac minusowymi pkt z poszlaki ... jak widac nazwa klubu wiele robi bo taki Ruch czy Widzew mają kary minusowe zawieszone czyli wiadomo jak zawieszenie dziala, najpierw zawiesimy później anulujemy.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2005, 09:25

Ja osobiście jestem zdania że Piastowi nie powinno się jednak odejmować punktów.Na początku sezonu cieszyłem się z tego obrotu sprawy ale głównie przez ujemne punkty Widzewa.PZPN w całej swojej nienormalności wkońcu cofnie decyzje z odjęciem tych punktów Piastowi.

P.S. Chociaż co do oddania punktów Widzewowi i Ruchowi mamy takie same zdanie :wink:

ODPOWIEDZ