Serie A: (07) JUVENTUS 1-0 Messina
- Mr Cezary
- Juventino
Ciesza 3 pkt i wysoka forma Alessandro Del Piero 8) Swietnie rozegrany taktycznie mecz. Na Bayern powinni wszyscy miec sily. Martwi mnie natomiast forma Zlatana Ibrahimovicia
Myslalem, ze po dobrych meczach z Rapidem i Islandii, strzeli przynajmiej jedna bramke, a tymczasem... ech... szkoda gadac
Oby tylko do wtorku forma wrocila. I oby wrocil Vieira. Atak na mecz z Bayern wystawilbym Del Piero - Ibrahimovic/Trezeguet. Ktory, to niech wybierze Capello, ale na pewno Alex w pierwszym skladzie
Zagra tez Mutu, bo nie wydaje mi sie, ze Nedved schodzilby z boiska, gdyby to nie bylo nic powazniejszego. Ale najwazniejsze to, ze Stara Dama wciaz nie pokonana :!:

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Nie miałem okazji niestety obejrzenia meczu. Moją jedyną relacją z niego są wasze wypociny
Tak więc z tego co czytam Juventus spokojnie wygrał i mógł wygrać wyżej. Jednak nie ważne ile wygrywamy, ważne, że ciągle nie ma na nas mocnych i ogrywamy każdego. Ciesze się bardzo z tego zwycięstwa, tymbardziej, że na prawde obawiałem się tego spotkania. Sądziłem, że Capello da odpocząć tym teoretycznie najlepszym i wystawi piłkarzy, którzy częsciej mecze oglądają z ławki, niżeli w murawy. Kiedy jednak kumpel napisał mi smska z wynikiem ulżyło mi. Ciesze się również z bramki DP, może rzeczywiscie wkońcu powoli, powoli odnajduje forme ? :roll: cóż.... czas pokaze.
Teraz przed nami bardzo ważne spotkanie. O zwycięstwo bedzie bardzo trudno, ale wierze, że stać na nie naszych kopaczy

Teraz przed nami bardzo ważne spotkanie. O zwycięstwo bedzie bardzo trudno, ale wierze, że stać na nie naszych kopaczy

- bblackk
- Juventino
Czegóż innego można było spodziewać się po tym meczu jak nie zwycięstwa Juventusu 8) Delikatnie odmieniony skład, radził sobie bardzo dobrze, chociaż nie grał na 100% przez cały mecz. Gol DP to już klasyk, świetna akcja w wykonaniu naszego kapitana. Widać, że chłopak jest na fali, ale i tak obawiam się, że z Bayernem zacznie mecz na ławce.
Jeżeli zeszły sezon był świetny w wykonaniu Camora był świetny, to jak nazwać, to co wyprawia w tym :shock: Czy zaczyna mecz w podstawowej 11', czy wchodzi z ławki, daje z siebie wszystko i czaruje nas wszystkich niekonwencjonalnymi zagraniami. Przecież jego wczorajszą akcję z Trezeguetem, po której ten drugi strzelił w słupek, można oglądać bez końca... cud, miód i orzeszki. Patrząc na to podanie przypomina mi się podobna sytuacja w meczu z Bruggią. Ten sezon należy do Camora.
Na koniec serce prawie podeszło mi do gardła, kiedy to Abbiati z największym trudem broni strzał... Thurama, a później gracz Messiny nie trafia w piłkę z kilku metrów. O zgrozo! :twisted:
Mam nadzieję, że we wtorkowy wieczór, będziemy w takich samych, jak nie lepszych nastrojach
Jeżeli zeszły sezon był świetny w wykonaniu Camora był świetny, to jak nazwać, to co wyprawia w tym :shock: Czy zaczyna mecz w podstawowej 11', czy wchodzi z ławki, daje z siebie wszystko i czaruje nas wszystkich niekonwencjonalnymi zagraniami. Przecież jego wczorajszą akcję z Trezeguetem, po której ten drugi strzelił w słupek, można oglądać bez końca... cud, miód i orzeszki. Patrząc na to podanie przypomina mi się podobna sytuacja w meczu z Bruggią. Ten sezon należy do Camora.
Na koniec serce prawie podeszło mi do gardła, kiedy to Abbiati z największym trudem broni strzał... Thurama, a później gracz Messiny nie trafia w piłkę z kilku metrów. O zgrozo! :twisted:
Mam nadzieję, że we wtorkowy wieczór, będziemy w takich samych, jak nie lepszych nastrojach

- Vojtimar
- Juventino
Kolejne zwycięstwo. Na nic innego nie liczyłem. Ucieszyło mnie zaobaczenie w pierwszym składzie Mutu i Del Piero. Mecz w pierwszej połowie był raczej średni. Poza piękną akcją i bramką Alexa nie było innych okazji, aczkolwiek Juve miało przewagę. W drugiej zaczęło się podobnie. Później Capello zdecydował się wprowadzić Camoranesiego. Wpłynęło to dobrze na grę Juve. Camor był aktywny, nie popełniał błędow a jego podanie do Trezeguet to po prostu miodzio. Szkoda, żę David wtedy trafił w słupek, bo bramka byłaby ładna. Były jeszcze inne sytuacje jak choćby strzały z dystansu i 90% okazja Zlatana, ale znowu nie podał, tym razem do lepiej ustawionego Del Piero. Zlatan obecnie nie zasługuje na miejsce w pierwszym składzie. To cień zawodnika z tamtego sezonu. Bardzo go lubię, ale w tym sezonie już nie pierwszy raz mu nic nie wychodzi. Atak Del Piero-Trezeguet to na razie optymalne ustawienie.
Podsumowując mecz był ogólnie w miarę niezły, wg mnie trochę lepszy w drugiej połowie. Dobrze, że piłkarze nie szaleli i zostawili siły na Bayern, ale mogli wygrać to spokojnie 2:0. FORZA JUVE!!
Podsumowując mecz był ogólnie w miarę niezły, wg mnie trochę lepszy w drugiej połowie. Dobrze, że piłkarze nie szaleli i zostawili siły na Bayern, ale mogli wygrać to spokojnie 2:0. FORZA JUVE!!
Z Juve na dobre i złe!
- Wojtom
- Juventino
Wspaniale ! Nasza świetna passa trwa i to cieszy najbardziej. Może wygraliśmy "tylko" 1-0, ale dla mnie najważniejsze sa 3 punkty i mało mnie obchodzi w jaki sposób je zdobywamy. Wspaniała akcja i gol Del Piero, który po raz kolejny udowadnia, jak wartościowym jest graczem i pokazuje, że jest w dobrej formie. Nie widze innej opcji, jak wystawienie go przez Capello od pierwszej minuty i dobranie do Alexa Zlatana lub Davida. Trzecia bramka DP w tym sezonie i ma już 177 bramek, brakuje mu 3 do pobicia Bonipertiego.
Mieliśmy sporo okazji do podwyższenia wyniku. Camor i Nedved ładnie strzelali, jednak bramkarz wychodził z zagrożenia obronną ręką. Szkoda, że David nie zdobył bramki, po kolejnym, świetnym dograniu Mauro. Zrobił to co powinien, szczęście po prostu nie dopisało i piłka zamiast znaleźć się w bramce, odbiła się z powrotem w pole.
Brawo i gratulacje ! Obyśmy utrzymywali takie tempo przez jak najdłuższy czas. Forza Juve !

Mieliśmy sporo okazji do podwyższenia wyniku. Camor i Nedved ładnie strzelali, jednak bramkarz wychodził z zagrożenia obronną ręką. Szkoda, że David nie zdobył bramki, po kolejnym, świetnym dograniu Mauro. Zrobił to co powinien, szczęście po prostu nie dopisało i piłka zamiast znaleźć się w bramce, odbiła się z powrotem w pole.
Brawo i gratulacje ! Obyśmy utrzymywali takie tempo przez jak najdłuższy czas. Forza Juve !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- RuTeK
- Juventino
Uwaga Uwaga
Doszukalem Sie Informacji ze Na Stadionie Alpejskim podczas meczu z Messina zasiadlo bagatela ponad: 30 k Widzow
Jestem Juz troszeczke szczesliwy iz frekwencja na meczu ligowym wzrosla ! Pewno duza zasluga w tym tych karnetow za 19 euro ale dobre i To ! Jak sie nie ma co sie Lubi to sie Lubi Czego sie nie ma
P.s Jezeli Juventus Nie " umie " zarabiac kasiory an Biletach to ciesze sie chociarz ze jest troszeczke wiecej kibicow na stadionie

P.s Jezeli Juventus Nie " umie " zarabiac kasiory an Biletach to ciesze sie chociarz ze jest troszeczke wiecej kibicow na stadionie

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- DamKam
- Juventino
RuTeK pisze:Uwaga UwagaDoszukalem Sie Informacji ze Na Stadionie Alpejskim podczas meczu z Messina zasiadlo bagatela ponad: 30 k Widzow
![]()

pozdrawiam
- RuTeK
- Juventino
http://sport.onet.pl/seriea/flash/pl/ Wejdz w Mecz Juventusu i kliknij statystyki ale nie oglone tylko Te Meczowe i Tam Bedzie napisaneDamKam pisze:RuTeK pisze:Uwaga UwagaDoszukalem Sie Informacji ze Na Stadionie Alpejskim podczas meczu z Messina zasiadlo bagatela ponad: 30 k Widzow
![]()
Ciekawe ile bylo tak naprawde, bo na oficjalnej stronie Juve nie umialem znalezc informacji o frekfencji, zas na telegazecie RAI wyraznie pisalo 20.000 :!: Podejzewam ze to byla zaokraglona liczba, ale do 30.000 to troche daleko :roll: Dobrze by bylo jakbys podal zrodlo tej informacji
Ale z drugiej strony nawet jak Twoja wersja jest prawdziwa to i tak wydaje mi sie ze nie ma powodow do radosci...
pozdrawiam

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Gratuluje piłkarzom JUVE. Mądre granie w ten sposób, aby miec sily na mecz w Monachium. Podobno bardzo ładna bramka niedocenianego przeze mnie Alexa. Przyznam, że zyskał sporo w moich oczach. FORZA JUVE :!:
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Oficjalna strona juventus.com podaje:
SPETTATORI: 30.097
Trzeba przyznać, że wczoraj doping mimo braku oprawy był naprawdę dobry! Każda akcja naszych była nagradzana głośnym "oooo, aaaa" i brawami
Akcja po której DP strzelił gola to była już euforia 
Trzeba przyznać, że wczoraj doping mimo braku oprawy był naprawdę dobry! Każda akcja naszych była nagradzana głośnym "oooo, aaaa" i brawami

- RuTeK
- Juventino
Widac Jednak Portal Onetu jest Bardzo Wiarygodny Wiec Nie Ma Obawy co Do tego jakie tam informacje Zamieszczaja !Paolo_Rossi_1982 pisze:Oficjalna strona juventus.com podaje:
Trzeba przyznać, że wczoraj doping mimo braku oprawy był naprawdę dobry! Każda akcja naszych była nagradzana głośnym "oooo, aaaa" i brawamiAkcja po której DP strzelił gola to była już euforia
P.s Jak Juz Pisalem
Paolo_Rossi_1982 pisze: euforia
To Mnie Najbardziej Cieszy !Paolo_Rossi_1982 pisze:nagradzana głośnym "oooo, aaaa"
- kubinho 10
- Juventino
Piłkarze i Capello chcieli wygrać to spotkanie z jak najmniejszą stratą sił i to im się udało w 100%.
Nie widziałem meczu ani skrótu ale chciałem powiedzieć coś o strzelcu bramki czyli DP. Piękna bramka za którą należą mu sie brawa
, a po wypowiedziach forumowiczów można wywnioskować że zagrał dobre spotkanie. Alex jest w naprawde dobrej formie. W trzech spotkaniach strzelił trzy bramki, a w meczu LM z Rapidem mało brakowało aby też zdobył bramkę, piękną z resztą ale bramkarz kapitalnie wyciągnął jego strzał z woleja. Martwi mnie natomiast Ibahimovica bo po wypowiedziach widać że nie popisał się.
P.S. We wtorek wygrywamy 2-0
[/quote]
Nie widziałem meczu ani skrótu ale chciałem powiedzieć coś o strzelcu bramki czyli DP. Piękna bramka za którą należą mu sie brawa

Zlatan to świetny piłkarz. Ma genialną technike, znakomite warunki fizyczne ale nie gra regularnie, dobre mecze przeplata słabszymi, gra też bardzo egoistycznie.Diego pisze:W ataku świetnie Del Piero, który od dłuższego czasu jest w formie i słaby Ibrahimović, który wyróżnił się egoizmem i faulami.
Zgadzam się z tobą w stu procentach. Zlatan nie jest piłkarzem który jakoś specjalnie przywiązuje wage do barw klubowych. Nie zgodzę sie jednak ze stwierdzeniem że Zlatan gra dla siebie a nie dla drużyny. On po prostu ma głud goli i zamiast podania na pustą bramkę, woli sam strzelić bramkę, a wszyscy wiemy że strzelanie jakoś specjalnie mu nie wychodzi.Paulo pisze:Zlatan niestety jest bardzo nieułożony i nie ma najmocniejszej psychiki, widać że on jeszcze nie dorósł do bycia częścią wspaniałej drużyny, granie dla niej a nie tylko dla siebie. Pamiętam, że ktoś na forum kiedyś podsumował Ibrę "jest tylko gwiazdeczką łakomą na pieniądze i nie liczy się dla niego miłość do klubu i jest w stanie pójść tam gdzie dadzą więcej" i mam wrażenie, że w tej chwili tak by to wyglądało z jego strony. Mało jest takich piłkarzy jak DP którzy w wieku 19 - 20 lat byli tak dojrzali, a jak wszyscy wiedzą Alex to piłkarz niezwykle inteligentny i daję sobie uciąć rekę, że w tej chwili gdyby DP wychodził w sytuacji 2 na 1 z Ibrą to nawet pomimo egozimu szweda Alex odebrałby, bo ma charakter i dla niego liczy się dobro zespołu. Poza tym zrzucałem gdzieś sytuację z meczu z Rapidem gdy Zlatan zachował się bardzo niegrzecznie w stosunku do Il Capitano i wtedy Capello powienie go ukarać za brak subordynacji
P.S. We wtorek wygrywamy 2-0

[/quote]
Grande Juve, Vinci Per Noi
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
30.000 no prosze... nie spodziewałem się takiej liczby. Choć nie jest to jakiś wielki tłum jak na innych stadionach to jednak jak na Della Alpi i przeciwnika z jakim graliśmy to dość sporo. Widac kibicom Juve bardziej odpowiada pora meczu w sobotni wieczór, niżeli w niedzielne wczesne popołudnie... i wsumie się nie dziwieRuTeK pisze:Widac Jednak Portal Onetu jest Bardzo Wiarygodny Wiec Nie Ma Obawy co Do tego jakie tam informacje Zamieszczaja !Paolo_Rossi_1982 pisze:Oficjalna strona juventus.com podaje:
Trzeba przyznać, że wczoraj doping mimo braku oprawy był naprawdę dobry! Każda akcja naszych była nagradzana głośnym "oooo, aaaa" i brawamiAkcja po której DP strzelił gola to była już euforia
P.s Jak Juz PisalemPaolo_Rossi_1982 pisze: euforiaTo Mnie Najbardziej Cieszy !Paolo_Rossi_1982 pisze:nagradzana głośnym "oooo, aaaa"

- steru
- Qualità Juventino
No i kolejny świetny mecz Alexa.Jego brameczka to po prostu miodzik.To jak wymanewrował obrońce i jak precyzyjnie strzelił to mistrzostwo świata.Żeby więcej takich występów naszego kapitana było to byłoby cudownie.
30 000 ludzi na meczu Juve z taką Messiną to również dobra wiadomość dla nas wszystkich ponieważ serce płacze kiedy to np. na LM jest trochę więcej niż 10 tys...
Szkoda że Zlatan nic nie strzelił bo w tym sezonie mu wybitnie nie idzie a przy jego charakterze boiskowym to może się odbić wkońcu np. czerwoną kartką
Nie pozostaje dodać że oby tak dalej a ten sezon będzie jednym z najlepiej zapamiętanych przez nasze pokolenie
30 000 ludzi na meczu Juve z taką Messiną to również dobra wiadomość dla nas wszystkich ponieważ serce płacze kiedy to np. na LM jest trochę więcej niż 10 tys...
Szkoda że Zlatan nic nie strzelił bo w tym sezonie mu wybitnie nie idzie a przy jego charakterze boiskowym to może się odbić wkońcu np. czerwoną kartką
Nie pozostaje dodać że oby tak dalej a ten sezon będzie jednym z najlepiej zapamiętanych przez nasze pokolenie