Mój ranking klubów

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Co sądzisz o tym rankingu?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 11:45

swiergot pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Dla mnie to kolejny głupi ranking. Czemu to ma służyć?
Pokazaniu, że można stworzyć ranking lepszy od IFFHS czy FIFA.
Ameryki nie odkryłeś ... dajmy na przykład ranking TOP 24 stacji Eurosport - jest bardziej sprawiedliwy. Ale kogo z wladz FIFA czy UEFA to obchodzi? :roll:

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 13:59

Marcin_FCJ pisze:Mam kilka zastrzeżeń:

- Ranking obejmuje tylko jeden sezon (powinien conajmniej 5)
- Są w nim drużyny tylko z Ligi Mistrzów a powinny być wszystkie z pierwszych lig europejskich.
- Punkty w LM, Pucharze UEFA, czy poszczególnych ligach powinny być mnożone przez współczynniki odpowiednie różnym rozgrywkom (Np. we Włoszech wyższy niż w Szwajcarii).
- Za awans do Europejskich Pucharów i jego dalszych faz powinny być przyznawane bonusy
- Współczynniki powinny być dobrane tak by kraje w których rozgrywa się mniej meczy nie były pokrzywdzone
Nie odbierz tego jako ataku na twoja osobe (bo widze ze dosyc drazliwie reagujesz na uwagi :P) ale te wszystkie "twoje" pomysly zdaje sie ze byly juz gdzies przerabiane. A o ile sie nie myle ten ranking ma byc oryginalny a nie kolejna kopią klasyfikacji IFFHS czy UEFA.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 14:07

Paolo_Rossi_1982 pisze:
swiergot pisze:
Ameryki nie odkryłeś ... dajmy na przykład ranking TOP 24 stacji Eurosport - jest bardziej sprawiedliwy. Ale kogo z wladz FIFA czy UEFA to obchodzi? :roll:
A czy kogos w Ogole Interesuje Ten Ranking IFFHS ?? Jak Dla mnie to co miesieczny katalog Smiechu :smile:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
forza83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 14:13

Pomysł dobry ale bardziej wyglada mi to na ranking akualnej formy danych jedenastek niz na ranking pod tytulem ktory klub jest najlepszy.

SonGopik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 14:42

Ranking w sumie fajny, ale mam jedno zastrzezenie... Nie uwzglednia on tego, ze niektore ligi sa silniejsze i niektore grupy CL takze. :naughty: Wezmy np. taki Bayern... przeciez w lidze niemieckiej nie ma zadnych godnych przeciwnikow :!: A w lidze wloskiej mamy: Juve, Inter i Milan, ktore naleza do swiatowej elity. Oczywistym jest, ze latwiej bedzie Bayernowi wygrac Bundeslige niz Juve zdobyc Scudetto, i raczej bardzo prawdopodbne, ze w silniejszej lidze procent wygranych bedzie mniejszy. :?

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2005, 15:57

Martin pisze:
Marcin_FCJ pisze:Mam kilka zastrzeżeń:

- Są w nim drużyny tylko z Ligi Mistrzów a powinny być wszystkie z pierwszych lig europejskich.
- Punkty w LM, Pucharze UEFA, czy poszczególnych ligach powinny być mnożone przez współczynniki odpowiednie różnym rozgrywkom (Np. we Włoszech wyższy niż w Szwajcarii).
- Za awans do Europejskich Pucharów i jego dalszych faz powinny być przyznawane bonusy
- Współczynniki powinny być dobrane tak by kraje w których rozgrywa się mniej meczy nie były pokrzywdzone
Nie odbierz tego jako ataku na twoja osobe (bo widze ze dosyc drazliwie reagujesz na uwagi :P) ale te wszystkie "twoje" pomysly zdaje sie ze byly juz gdzies przerabiane. A o ile sie nie myle ten ranking ma byc oryginalny a nie kolejna kopią klasyfikacji IFFHS czy UEFA.
Nie wiem i nie interesuje mnie jak powstaje ranking IFFHS. Uważam, że jeśli ranking byłby stworzony na moich pomysłach z odpowiednio dobranymi współczynnikami to niemal idealnie odzwierciedlałby "siłę" klubów. Ranking IFFHS napewno nie jest tworzony na takich zasadach jakie ja uznałem gdyż jakby nie liczyć Inter nie może być przed Juve.

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 07 października 2005, 00:22

Marcin_FCJ pisze:Ranking IFFHS napewno nie jest tworzony na takich zasadach jakie ja uznałem gdyż jakby nie liczyć Inter nie może być przed Juve.
ranking IFFHS obejmuje ostatnie 12 miesiecy od comiesiecznej aktualizacji, ale chyba to bardziej oddaje wiarygodność 'siły' drużyny niż te 5 lat?
w rankingu IFFHS za wszystkie
w LM sa takie same pkt za zwyciestwo (w koncu jedna wielka liga w ktorej graja najlepsi ;) ) a w rozgrywkach ligowych sa odpowiednie wspolczynniki
to nie wiem czy uwzglednia IFFHS, ale skoro mowa o wyzszosci Interu na Juve to tutaj akurat ostatnio byl 'remis'
to samo co wyzej w kontekscie Inter & Juve

Wiec widac jakos Inter moze byc lepszy od Juve w tym 'idealnym odzwierciedleniu sily klubow'...

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2005, 15:15

Martin pisze:A o ile sie nie myle ten ranking ma byc oryginalny a nie kolejna kopią klasyfikacji IFFHS czy UEFA.
A jest sens robienia jakichkolwiek rankingów :roll: ?
swiergot pisze:
Zgadzam się, masz rację, Twój ranking jest według mnie lepszy (bardziej sprawiedliwy) niż klasyfikacja IFFHS. Nie chciałbym Ciebie atakować, ani umniejszać Twojej pracy, ale według mnie robienie rankingów mija się z celem. Czy na podstawie kilku liczb możemy jednoznacznie stwierdzić, że drużyna X jest lepsza niż drużyna Y? Z pewnością nie. Każdy kibic może stworzyć taki ranking, aby jego ulubiona drużyna była na czele :roll: . Nawet nie wiem po co robione są rankingi typu IFFHS, wątpię, aby ktoś to czytał i przyjmował do wiadomości :roll: . Każdy kibic piłkarski wie, że Juventus jest jedną z najlepszych drużyn świata (no może nie powie tego głośno, ale wie :wink: ), więc wątpię, żeby zmienił zdanie widząc ranking, w którym Juve jest na odległym miejscu.

:roll:
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 07 października 2005, 22:23

swiergot pisze:Nie muszę nikogo przekonywać do tego, że różne rankingi, FIFA czy zwłaszcza IFFHS, są bzdurne na maksa.
W takim razie Twoj ranking tez jest bzdurny na maksa, bo opiera sie na podobnych zasadach, co IFFHS. Glowna roznica jest taka, ze Ty nie liczysz remisow, no a ponadto liczysz wyniki jedynie od poczatku sezonu.

PS. No offence, ale chyba znam powod, dla ktorego uwazasz ten ranking za bzdurny :roll:

PS. 2: I jeszcze w kwestii sensownosci tworzenia tego rodzaju rankingow: problemem nie sa same wyniki, tylko ich interpretacja. Glupota jest uznawanie IFFHSu czy jakiegokolwiek innego rankingu za wyznacznik sily danej druzyny, bo to sa liczby, procenty, innymi slowy czysta matematyka, a nie jakas doglebna analiza gry.

ODPOWIEDZ