Nowy trener AS Monaco

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2005, 21:01

Niedawno Deschamps zrezygnował z funkcji trenera AS Monaco po słabych wynikach klubu.
Prezydent Pastor szybko rozpoczął poszukiwania nowego trenera.
Mówiło się że kandydatami są:
Guy Lacombe
Raynald Denoueix
Paul Le Guen
Gernot Rohr
José Antonio Camacho
Javier Irureta
Vicente Del Bosque
Vahid Halilhodzic
Ramon Diaz
Luiz Felipe Scolari
Ruud Gullit
Blanc

Dzisja juz potwierdzono informacje ze zostal nowym trenerm ASM Francesco Guidolin.
troszke sie zdziwilem bo wyzej byly wymienione wielkie nazwiska a tym czasem malo znany mi trener.

krótka biografia
Francesco Guidolin

Data urodzenia: 3.9.1955
Miejsce urodzenia: Castelfranco Veneto
Narodowość: włoska
Obecny klub: AS Monaco
Sukcesy:
Biografia:
Karirę trenerską rozpoczął w 1988, w zespole młodzieżowym Giorgione. Po pół roku przejął druzynę seniorów, z którą miał za zadanie awansować do wyższej klasy rozgrywkowej. Po trzech latach sie to udało i zespół awansował do C1/A i wygrał zmagania na tym strzeblu rozgrywek. Potem trenował Atalante w Serie A, ale po 10 kolejkach został zwolniony. Jego pierwszym wielkim sukcesem był awans z zespołem Vicenzy do najwyższej klasy. Pozostał w Vicenzie jednak tylko na cztery kolejki. Później miał jeszcze epizody w Udinese oraz Juventusie Turyn. W poprzednim roku został zwolniony z funkcji trenera Bolonii. Następnie pracował w Palermo. Włoski trener miał pracować w tym sezonie w FC Genoi, jednak po zdegradowaniu tego zespołu do Serie C1 zrezygnował z bycia szkoleniowcem tego zespołu.

www.monaco.onet24.de
Co sądzicie o tym wyborze czy słuszny ??
ja troche jestem niepewny bo ASM potrzebuje szybkiego powrotu by moc walczyc o cos jeszcze w Ligue 1 w tym sezonie

dlatego troche podchodze z dystansem do niego

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2005, 21:28

Może się też okazać wielką niespodzianką... może mieć taleny, który nigdy nie został wykorzystany. Jestem tylko ciekaw co powodowało, że był tak często zwalniany w środku rozgrywek :| Muszę powiedzieć, że przyjąłem tą wiadomość z zaskoczeniem, ale życzę mu wszystkiego dobrego :prochno:

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2005, 21:34

Myśle, że jest to fatalny wybór :? gorszego trenera juz chyba nie mogli wybrac. Dziwie się działaczom Monaco, że zdecydowali się postawic na osobe mało znaną, która w światowym futboolu jeszcze nic wielkiego nie osiągnęła. Wygranie Serie C1 to przeciez nie jest wielki sukces po za tym jak wiadomo nam z jego biografii miał on bardzo krótkie przygody z zespołami pierwszoligowymi :|
Obrazek
Na liscie potencjalnych kandydatów były tak znane nazwiska jak Camacho, Irureta, Del Bosque, Scolari czy tez Le Guen. Zdecydowanie lepszym rozwiazaniem byłby wybór jednej z tych osób na trenera Monaco. Widocznie prezesi francuskiego klubu nie mają wizji gry w europejskich pucharach :| no cóż... tam potrzeba trenera z dużym doświadczeniem a nie jakiegoś praktykanta. Mysle, że ten Francesco Guidolin będzie wielkim nie wypałem.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2005, 22:41

del kasa pisze:Myśle, że jest to fatalny wybór :? gorszego trenera juz chyba nie mogli wybrac. Dziwie się działaczom Monaco, że zdecydowali się postawic na osobe mało znaną, która w światowym futboolu jeszcze nic wielkiego nie osiągnęła.
zanim Deschamps objął funkcje szkoleniowca Monaco też nic nie osiągnął jako trener, ba był to jego pierwszy klub, a jak wiemy doszedł z tą drużyną do finału LM co jest nie lada wyczynem. A że przegrał wysoko ten finał to już inna sprawa ;)

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 00:53

a mam do Was pytanie bo w biografii jaka znalazlem w necie (jest tu podana) jest napisane ze był takze trenerem Juve
moze mi ktos przyblizyc ten okres i jak mu wtedy poszlo jesli takowym był

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2005, 01:32

ballack13 pisze:a mam do Was pytanie bo w biografii jaka znalazlem w necie (jest tu podana) jest napisane ze był takze trenerem Juve
moze mi ktos przyblizyc ten okres i jak mu wtedy poszlo jesli takowym był
Jak wynika stąd:
http://www.juvepoland.com/text.php?id=165
Francesco Guidolin nigdy trenerem Juve nie był, nie wiem więc skąd wzięła się takowo informacja... Być może nie chodzi to u funkcję głównego trenera, ale asystenta czy innego coacha...

Nie jest to chyba jakaś wybitna postać włoskiej piłki, ale nazwisko ma już w miarę chyba znane... Mi osobiście szkoda jest Didiera Deschampsa, myślałem że za to co zrobił z Monaco przed dwoma laty będzie miał większy komfort pracy, a niestety został zwolniony. Wiem, że wyniki go nie broniły, ale nie ulega wątpliwości, że jest to niezwykle zdolny trener, który być może kiedyś poprowadzi Juve... :roll:

A Monaco pod wodzą nowego trenera życzę jak najlepiej, można powiedzieć, że mam pewną sympatię do tego klubu :) Z nowym trenerem nie powinien mieć problemów chyba "nasz" Oliver Kapo, który już włoskie realia zdążył poznać...

Obrazek
ODPOWIEDZ