Serie A: (06) JUVENTUS 2-0 Inter Mediolan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:00

obejrzałem tylko te skróty, i jesli chodzi o bramkarza, mi osobiście podobała się gra Abiattiego, równie dobrze mógł puścić jakieś głupie bramki, a to że czasami niepewnie interweniował... nikt nie jest doskonały :) nawet Gigiemu sie zdarza :) a czyste konto cos znaczy, zbyt dużo bramek nie tracimy więc nie jest źle :) ciekawe czy jak Buffon wróci od razu wejdzie do bramki...?

i coś jeszcze:

ostatnia akcja ze skrótu drugiej połowy jest fajna :P niezłą brameczkę by wbił nasz obrońca :D hehe

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:04

i jeszcze jedno: nazywacie Matrixa bezmózgiem - za to co zrobił z Ibrą.

Ibra to taki sam bezmózg !! nie pamiętacie już sytuacji z meczu o SPW. kiedy to Ibra brutalnie, z premedytacją zaatakował Matrixa ??
no to może przypomnę że wtedy Matrix też schodził z kontuzją ( zdjęciadzieki uprzejmości Roba):
Obrazek

a może jeszcze świeższy przyklad (a więc Ibra zaczął, bo niewyglada tu to tak jakby Ibra kopnał Matrixa w twarz przypadkiem):
Obrazek

Matrix i Ibra nie przepadają za sobą i co mecz się koszą - i proszę tu nie mówić że Matrix to bezmózg bo wina leży pośrodku ;) :naughty:

To że fauluje to nie znaczy że trzeba człowieka określać jako bezmózga.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:07

orzeu pisze: a może jeszcze świeższy przyklad (a więc Ibra zaczął, bo niewyglada tu to tak jakby Ibra kopnał Matrixa w twarz przypadkiem):
http://sports.virgilio.it/it/slideshow/ ... ater10.jpg
Nie, głowa Materazziego jest conajwyżej na wysokości uda Ibry :>
orzeu pisze:To że fauluje to nie znaczy że trzeba człowieka określać jako bezmózga.
ależ My tylko cytujemy jednago z komentatorów z C+ ;)

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:15

Materazi nie od dzis słynie z ostrych i bezmyslnych fauli...wiec ja sie mu nie dziwie ze chciał wyciąc Ibraimovica....ogladałem ten mecz i niezauważyłem jakiejs ostrzejsze gry Ibrahimovica w stosunku do Materazziego wiec niewiem o co ci chodzi Orzeu ...a co do nazywania Materazziego bezmózgowcem to zgadzam sie w 100%...za takie zagrania jak faul na Ibrahimvicu powinnien byc zawieszony... :D

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:17

orzeu pisze:To że fauluje to nie znaczy że trzeba człowieka określać jako bezmózga.
tak, tylko jeśli fauluje w taki sposób, że może komuś połamac nogi to jest to BEZMÓZG

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:31

Uwaga! Cieplutkie newsy ... prosto z pilka.pl ;P

1) Obrońca Interu Mediolan Marco Materazzi częściowo przeprosił napastnika Juventusu Zlatana Ibrahimovicia za ostre wejście podczas wczorajszego spotkania, które spowodowało kontuzję Szweda.

Materazzi uważa jednak, że takie zagrania to część gry. "Wyjaśniliśmy sobie wszystko po meczu. Uścisnęliśmy się i uśmiechnęliśmy do siebie. To był faul, jaki zdarza się podczas gry. Wskoczył na mnie, starałem się uniknąć zderzenia, ale uderzyłem go w kostkę. Tak to wyglądało" - stwierdził Materazzi.

2) Ojciec obrońcy Interu Mediolan Marco Materazziego, Giuseppe Materazzi, broni swojego i uważa, że to był wypadek przy pracy.

"Wejście było i zostało to zauwarzone, ale Marco nie zrobił tego celowo. To nie było złośliwe. Mój syn nie jest zabójcą, jak niektórzy go malują."- powiedział ojciec obrońcy Nerazzurrich.

Bez komentarza :lol:

orzeu pisze:Ibra to taki sam bezmózg !! nie pamiętacie już sytuacji z meczu o SPW. kiedy to Ibra brutalnie, z premedytacją zaatakował Matrixa ??
no to może przypomnę że wtedy Matrix też schodził z kontuzją
Czytałem ten tekst już chyba ze 30 razy na róznych forach, czy komentarzach dotyczacych wczorajszego meczu.
Chyba będe musiał Tobie odświezyc pamięć - zapomnialeś już jak Materac brutalnie zwalił z nóg Ibrahimovica w meczu o Birra Moretti (bodajże)? Mówię o tym bezmyślnym* faulu przy linii bocznej boiska, kiedy to po zagraniu pilki piętką do któregoś z naszych napastników, do Zlatana podbiega Materac i ... zwala go z nóg ciosem a`la karate ... zacznij oglądać mecze, a nie czytać wypociny jakiegoś leszczyka z pilka.pl, który napisal m.in że Interowi nalezały się karne za faule na Pizarro i Martinsie :rotfl: :rotfl:

*bezmózgim 8)

UlTrAs pisze:
ależ My tylko cytujemy jednago z komentatorów z C+ ;)
Dokładnie! 8)

Tymczasem wrzucam kolejne zabawne fotki Matera'cco'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest twardy niczym Arnold Sz., uroda a`la Ricky Matrin no i te jego faule... nic dziwnego, że uznawany jest za jednego z najlepszych obrońców na świecie.

Dobra starczy tego nabijania się, bo powstanie nam nowy Rasialdo :whistle: :wink:
Ostatnio zmieniony 03 października 2005, 21:59 przez Paolo_Rossi_1982, łącznie zmieniany 3 razy.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:50

orzeu pisze:i jeszcze jedno: nazywacie Matrixa bezmózgiem - za to co zrobił z Ibrą.
Za ten faul to słowo bezmózg dla wielu za mało określa głupotę jego zachowania ... Słowo zresztą zaczerpnięte z C+ :wink:
orzeu pisze:Ibra to taki sam bezmózg !!
Ciekawa teoria z Twojej strony. :lol:

Ja jestem kibicem drużyny która wygrała w tym meczu więc żadnych irytacji nie muszę wyładowywać a skoro to jest sposób dla Ciebie to brawo :bravo:
To takie stwierdzenie faktów w zaistniałej sytuacji.Taki faul jest dowodem na to że zawodnik się nie zastanawia co robi i obojętne mu jest zdrowie rywala a co za tym idzie zasady fair play czyli ... nie myśli 8) .Przykro mi ale powinieneś to przyznać.Za ten faul należy się kara zawieszenia tego piłkarza na 2-3 mecze.Takie moje zdanie :whistle:

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 21:56

Wygrany mecz, z najbardziej nielubianym klubem niesamowicie mnie rajcuje :-D Mecz rozegrany na poczatku sezonu, bez zmeczenia, bez kontuzji (:?:) pokazal ktora druzyna jest lepsza. Wspanialy "nos" Treze, swietna strzal Pavla zapewnily mi bardzo przyjemną rozmowe w szkole z kumpleml Interistą :P

Zlatan mial na pienku z Interistami juz dawno, jego ostre starcia z Cordoba, a pozniej z matrixem wystarczyly, aby wywolac burze wsrod tych zawodnikow. Okreslenie "bezmozgowiec" bardzo mi sie podobalo :D , calkowicie oddaje stan glowy Materazziego :) dobrze, ze to nie ja to powiedzialem :)

Teraz wolne (nie dla kadrowiczow) mozna spokojnie przygotowac plan na Messine. Forma jest i najwazniejsze, zeby trwala bardzo dlugo :)

PS. Nie polecam strony intermediolan.pl , gdyz ja dostalem bana za zwrocenie kulturalnie uwagi MILANISCIE , ze czas najwyzszy zaczac uczyc sie interpunkcji. Komentarze typu "je*** jude" sa jednak calkowicie tolerowane. Brawo...

zeby jeszcze tak samo dobrze zagrac z Milanem....

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 22:13

rozumiem bezmózg materazzi, ale wg was zachowanie Ibry w meczu o SPW jest też normalne ?? Bo dla was Ibra jest święty i widzicie tylko błędy Matrixa. ICH GRA TO NIE FAIR PLAY!!!

PS.
nie zastanawia co robi i obojętne mu jest zdrowie rywala a co za tym idzie zasady fair play czyli ... nie myśli
to pasuje też do zachowania Ibry no nie ;)??

dobra kończę bo widzę że nie dojdziemy do konsensusu :]

Forza Inter

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 22:45

orzeu pisze:rozumiem bezmózg materazzi, ale wg was zachowanie Ibry w meczu o SPW jest też normalne ?? Bo dla was Ibra jest święty i widzicie tylko błędy Matrixa.
Chciałem zauważyc, że jesli ktoś nie robi nic złego Zlatanowi, ten rowniez nie reaguje. Ale jesli ktos wchodzi bez przerwy w jego nogi tak ostro jak Matrix ( :D ) to obojętnie obok tego przejść nie mozna.

Ibra jest młody i nie będzie przyjmował spokojnie kazdego powalenia z nog. On chce grać, czarować, bawi się rywalem, moze sobie na to pozwolić. Materazzi natomiast ma mu w tym przeszkodzic. Jeśli go nie sfauluje, nie poradzi sobie ze Szwedem... Nerwy czasami puszczają i naszym 8)

P.S
Coś często mu to "oczko" krwawi :prochno:
Mecze z Palermo i Lazio:
http://www.graffitipress.it/Sport/20040 ... 62_std.jpg
http://www.graffitipress.it/Sport/20050 ... 44_std.jpg
:prochno:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
gonzo

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 23:13

Ja chce także pogratulować zwycięstwa, szczególnie tego ze mimo braku jakiejkolwiek składnej akcji Juventus potrafił strzelić dwa gole. To też trzeba umieć.

Co do wypowiedzi komentatorów, to nie dziwie sie ze popieracie Milko, bo to kibic Juventusu, który nawet po ostatnich porażkach Juventusu z Interem nie potrafił powiedzieć dobrego słowa o naszej drużynie. To jest dopiero BEZMÓZGOWIEC.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 23:17

gonzo pisze:Ja chce także pogratulować zwycięstwa, szczególnie tego ze mimo braku jakiejkolwiek składnej akcji Juventus potrafił strzelić dwa gole. To też trzeba umieć.
Po co zaczynać kolejną kłótnię? Wszyscy doskonale wiemy, że to Inter jest najlepszy w tego typu "farciarskich zagrywkach"...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 23:30

Wielkie derby D'Italia zakończone. Kurz na polu walki niemal już opadł a wszelkie emocje opadają wraz z nim. Czas więc napisać coś na temat spotkania. Zacznę może od tego, że od początu byłem przekonany o wyższości naszej ekipy. Tak pewny siły Juventusu nie byłem już od lat, sądze że jesteśmy zdecydowanie o krok do przodu przed naszymi największymi rywalami. Nie można jednak popadać w samouwielbienie i trzeba maksymalnie koncentrować się na każdym kolejnym rywalu. Zlekceważenie kogokolwiek może okazać się bardzo bolesne. Inter przyjechał na Delle Alpi jako bardzo pewny swych umejętności pretendent, kibice Nerrazurich byli olbrzymimi optymistami i z niedowierzaniem przecierali oczy gdy ich ekipa dostawała po głowie. My przyjeliśmy Mediolańczyków bez żadnych obaw czy nerwów, pewni swych możliwości i przekonani iż wpadka w meczu o Superpuchar była zupełnie przypadkowa. Racja stała po naszej stronie, obnażyliśmy wszystkie niedoskonałości Interu pokazując im ich miejsce w szeregu, wyśmiewając ich przechwałki. Zupełnie kontrolowaliśmy przebieg gry. Atakowaliśmy gdy było trzeba a później spokojnie rozbijaliśmy ataki gości. Inter nie potrafił zbyt długo utrzymać się przy piłce a ich gwiazdor Figo poraz kolejny przegrywa w Turynie. Capello znów pokonuje Manciniego a Moggi Morattiego. Posuchy w Mediolanie ciąg dalszy!

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 23:44

Cos pieknego a wynik idzie w swiat 8) notowania JUVE rosna

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
graju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2005, 23:58

widze ze tu odbywa sie spor o to kto jest wiekszym bezmozgiem... ja sobie chucze bo to co narozrabiali (ibra i matrix) jest poprostu smieszne... tak jak juz widzielismy to byl mecz stalych fragmetow gry bo jak wiemy juve jak i inter potrafia sie dobrze bronic i dlatego dziwi mnie postawa niektorych...malo skladnych akcji to wynik ostroznej i i pewnej obrony z jednej i drugiej strony... przy pierwszym wolnym trezek okazal sie sprytniejszy i przytomniejszy od obroncow interu i nie moga miec do nikogo pretensji... o drugim bezposrednim chyba nie musze nikomu mowic :-D :D :rotfl: stary ale jary tak mozemy mowic o nedzwiadku naszym jego wspanialy kunszt strzelecki achhh jestem pod wrazeniem :] Jak dla mnie Figo sie chowa i powinien chylic mu czola
Pozdro dla Fanow JUVE a takze Interu dziekujemy za wpowiedz na naszmym forum ;) JUVE :ball: :ball: - :puck: INTER

Zablokowany