Frekwencja - kula u nogi Starej Damy ...
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Witam serdecznie!
Chciałbym poruszyć bolesny dla Nas - Juventinich, temat frekwencji na Delle Alpi. Dużo już powiedziano na ten temat, a ciągle nic z tego nie wynikło. Gdzie leży problem?
- Ceny biletów?
Możliwe ... chociaż ceny biletów sa porównywalne do tych sprzedawanych na Inter, czy Milan czyli największe obok Juve mocarstwa ekonomiczne we Włoszech. W tym roku Milan sprzedał ok 50 tys. karnetów, my zaś tylko 27 tysięcy :roll:
- Większa liczba kibiców Torino niż Juventusu w samym Turynie? Może sama atmosfera miasta? Ponure, deszczowe, zimne ... ?
Rówież nie przyjmuję tego jako usprawiedliwienia, sam zresztą powątpiewam w prawdziwośc tej teorii.
... Do powstania turyńskich przedmieść przyczynił się koncern Fiata (Fabbrica Italiana di Automobili Torino), którego właściciel, Gianni Agnelli (zmarł w 2003 r.), był uważany we Włoszech za bardzo wpływowego człowieka. Najbardziej widocznym znakiem potęgi rodziny Agnellich jest ilość różnych modeli fiatów jeżdżących po ulicach Turynu i innych włoskich miast ...
Pascal.onet.pl
Jak widać Turyn to Agnelli, Agnelli natomiast to Juventus. Dlaczego, więc ludzie mieliby kochać Torino bardziej od Juve? W samym mieście mieszka ok. 1 milion ludzi, nie mówcie mi, że nie znajdzie się tam chociażby 50 tys. kibiców gotowych przyjśc na każdy mecz najlepszej włoskiej druzyny ...
- Złe ulokowanie stadionu?
Mało prawdopodobne aby to było powodem tak śmiesznej ilości kibiców na spotkaniach Mistrza Włoch. To staje się irytujące - Liga Mistrzów, wszystkie pokazywane w TV stadiony wypełnione po brzegi kibicami głodnymi piłkarskiej imprezy- Delle Alpi - cisza, głuchy doping kilku tysięcy kibiców próbujących ratować własny honor (chociaż wg. mnie dawno juz go stracili ...). :doh: Założę się, że jeśli pokażą w TVP mecz z Bayernem to nie zobaczymy więcej niż 40 tys. fanów. I to mają być "emocje" związane z LM?!
Wrócę jednak do wątku - stadion leży na uboczu miasta, rozumiem - miasto zatłoczone, dziesiątki tysiecy samochodów i uliczek, jednak czy rzeczywiście to stanowi problem w przedostaniu się na Delle Alpi? Czy to żart? :doh:
Wg. najnowszych statystyk Juventus jest 3 klubem pod względem ilości fanów na całym świecie. Gdzie oni są do cholery, gdy rozgrywana jest Liga Mistrzów, czy większe mecze Serie A?! Dlaczego na mecz Milan - Chievo przychodzi 50 tys. fanów + oprawa meczu, a na Juve-Chievo przyjdzie niespełna 5 tys.? (Rekord 273 kibiców...)
Jakby nie patrzeć jest to hańba dla klubu, głownie pod względem ekonomicznym jesteśmy do tyłu poprzez takie działanie Giraudo (podwyższa ceny biletów, a chce mieć pełne trybuny....). Traci jednak przede wszystkim klub na własnym wizerunku - być może zdobywca LM 05/06 z 2 tysiącami kibiców na trybunach :rotfl: ? Jak to wygląda ?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Liczę na wyczerpujące odpowiedzi, a nie grę półsłówkami typu "racja", "popieram!!!!!!", "bzdury!!!!!????"
Pozdrawiam!
Sory za pomyłkę.
Chciałbym poruszyć bolesny dla Nas - Juventinich, temat frekwencji na Delle Alpi. Dużo już powiedziano na ten temat, a ciągle nic z tego nie wynikło. Gdzie leży problem?
- Ceny biletów?
Możliwe ... chociaż ceny biletów sa porównywalne do tych sprzedawanych na Inter, czy Milan czyli największe obok Juve mocarstwa ekonomiczne we Włoszech. W tym roku Milan sprzedał ok 50 tys. karnetów, my zaś tylko 27 tysięcy :roll:
- Większa liczba kibiców Torino niż Juventusu w samym Turynie? Może sama atmosfera miasta? Ponure, deszczowe, zimne ... ?
Rówież nie przyjmuję tego jako usprawiedliwienia, sam zresztą powątpiewam w prawdziwośc tej teorii.
... Do powstania turyńskich przedmieść przyczynił się koncern Fiata (Fabbrica Italiana di Automobili Torino), którego właściciel, Gianni Agnelli (zmarł w 2003 r.), był uważany we Włoszech za bardzo wpływowego człowieka. Najbardziej widocznym znakiem potęgi rodziny Agnellich jest ilość różnych modeli fiatów jeżdżących po ulicach Turynu i innych włoskich miast ...
Pascal.onet.pl
Jak widać Turyn to Agnelli, Agnelli natomiast to Juventus. Dlaczego, więc ludzie mieliby kochać Torino bardziej od Juve? W samym mieście mieszka ok. 1 milion ludzi, nie mówcie mi, że nie znajdzie się tam chociażby 50 tys. kibiców gotowych przyjśc na każdy mecz najlepszej włoskiej druzyny ...

- Złe ulokowanie stadionu?
Mało prawdopodobne aby to było powodem tak śmiesznej ilości kibiców na spotkaniach Mistrza Włoch. To staje się irytujące - Liga Mistrzów, wszystkie pokazywane w TV stadiony wypełnione po brzegi kibicami głodnymi piłkarskiej imprezy- Delle Alpi - cisza, głuchy doping kilku tysięcy kibiców próbujących ratować własny honor (chociaż wg. mnie dawno juz go stracili ...). :doh: Założę się, że jeśli pokażą w TVP mecz z Bayernem to nie zobaczymy więcej niż 40 tys. fanów. I to mają być "emocje" związane z LM?!

Wrócę jednak do wątku - stadion leży na uboczu miasta, rozumiem - miasto zatłoczone, dziesiątki tysiecy samochodów i uliczek, jednak czy rzeczywiście to stanowi problem w przedostaniu się na Delle Alpi? Czy to żart? :doh:
Wg. najnowszych statystyk Juventus jest 3 klubem pod względem ilości fanów na całym świecie. Gdzie oni są do cholery, gdy rozgrywana jest Liga Mistrzów, czy większe mecze Serie A?! Dlaczego na mecz Milan - Chievo przychodzi 50 tys. fanów + oprawa meczu, a na Juve-Chievo przyjdzie niespełna 5 tys.? (Rekord 273 kibiców...)
Jakby nie patrzeć jest to hańba dla klubu, głownie pod względem ekonomicznym jesteśmy do tyłu poprzez takie działanie Giraudo (podwyższa ceny biletów, a chce mieć pełne trybuny....). Traci jednak przede wszystkim klub na własnym wizerunku - być może zdobywca LM 05/06 z 2 tysiącami kibiców na trybunach :rotfl: ? Jak to wygląda ?

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Liczę na wyczerpujące odpowiedzi, a nie grę półsłówkami typu "racja", "popieram!!!!!!", "bzdury!!!!!????"
Pozdrawiam!
Rzeczywiściekedzier pisze:No tutaj troszkę przesadziłeś, zrobiłeś z Turynu jednąz większych metropolii w EuropiePaolo_Rossi_1982 pisze:W samym mieście mieszka ok. 8 milionów ludzi![]()
Turyn
Informacje podstawowe:
Liczba mieszkańców: 1 mln
źródło: http://www.travelplanet.pl/przewodnik/w ... turyn.html

Ostatnio zmieniony 02 października 2005, 12:26 przez Paolo_Rossi_1982, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Módlmy się o 35... w tamtym sezonie na meczu z Bayernem było....18,089 tys. :!: :roll:Paolo_Rossi_1982 pisze:Założę się, że jeśli pokażą w TVP mecz z Bayernem to nie zobaczymy więcej niż 40 tys. fanów. I to mają być "emocje" związane z LM?!![]()
No akurat z Chievo już graliśmy w tym sezonie i było trochę więcej widzów niż 5 tys. a dokładnie 24.693 tys.Paolo_Rossi_1982 pisze:Chievo przychodzi 50 tys. fanów + oprawa meczu, a na Juve-Chievo przyjdzie niespełna 5 tys.? (Rekord 273 kibiców...)
Jest to drążony temat o wieków, niestety dla kibica JUVE jest bardzo przykrym wątkiem. Jak wygląda to z mojej perspektywy? Wstydzę się przed całym otoczeniem piłkarskim. Nie będę już szukał usprwiedliwień na siłę, że jest bierznia, ok jest, ale jak ktoś kocha ten klub, to zawsze pójdzie na mecz. Ale jak to ma się we Włoszech, nasi fani, wolą usiąść w ciełpłej kanapie i obejrzeć mecz w TV, niż przyjść na stadion, tłuc się przez pół miasta, obejrzeć zawodników z dalekiej odległości i wydać dużo kasy na bilety. Przykre ale prawdziwe

Co więcej mogę dodać? Czekam z nierpliwością na przebudowę stadionu, ale narazie sie o tym tylko mówiło, a wciąż się nic nie robi...
W tamtym sezonie nasi fani potrafili się naprawdę zmoblizować na klka mecz, opraw było jak na lekarstwo, ale czasem pokazli klasę. Np: mecz z Realem...piękna oprawa, wypełnione po brzegi Delle Alpi i wspaniałe widowisko, tak by chciało się zawsze...
Jestem dziwnie pewien, że po dzisiejszym klasyku z Interem, będziemy mieli kolejne pretensje do naszych tifosich. Przyjmuję zakłady, czy nasi kibice zrobią oprawę... :doh:

- damikk
- Juventino
tez tego nie rozumiem jak na LM moze przyjsc 11 tys. kibiców nawet na Wiśle w PU pełny stadion . Nierozumiem jeszcze tego sprzedali 27 tys. karnetów na na Chievo 24 tys. Kupili karnety i nieche im sie chodzic ?? Nierozumiem moze jak bedzie nowy zmodernizowany stadion to sie zmieni
>>> JUVENTUS <<<
Urodzeni w Rzeszowie ,wychowani przez
STAL !!!

Urodzeni w Rzeszowie ,wychowani przez
STAL !!!

- JuveQL
- Juventino
O frekwencji pisano juz nie raz i nie dwa, wynajdowano wiele teorii, a na dobrą sprawę i tak nie wiadomo do końca dlaczego tak niewielu kibiców przychodzi na mecze Juve.
Ogladając mecz Juve bardzo czesto wydaje się, jakbynasi piłkarze grali na jakims starym, opuszczonym stadionie. Denerwujace jest to, iż czasem na polska ligę potrafi przyjsc więcej (!) ludzi niz na niejeden mecz Bianconerich. Nie jest prawdą to, co większość przeciwnikow nam wytyka - brak kibiców. Tu akurat mamy się czym pochwalić. Wystarczy spojrzec na nasze wyjazdowe mecze...praktycznie każdy stadion wypełniony jest po brzegi, gdy przyjeżdza tam Juve. Co wiecej, nawet gdy rozgrywalismy mecz na potencjalnie neutralnym terenie (vide Palermo) stadion potrafil zapełnić się.
Tak, jak napisał Paolo_Rossi_1982 (swoja droga fajnie, że tak znane postacie odwiedzają JP
) rownież nie wierze w to, iż w takim wielkim miescie nie znajdzie sie kilkudziesieciu tysięcy kibiców Starej Damy. Słaba widoczność ani odległość stadionu od centrum nie sa dla mnie zadnym usprawiedliwieniem. Skoro kibicom Torino nie przeszkadza to w dopingowaniu swoich pupili na stadionie, to nie widze powodu, czemu naszym tifosim miałoby to przeszkadzac.
Ceny biletów...na pewno nie są małe, jednak poki co porownywalne do cen konkurencyjnych zespołów. Obawiam się tutaj, iż podnoszenie cen (tak jak to miało miejsce ostatnio) moze doprowadzic do błędnego koła i w efekcie pobijania kolejnych rekordow niskich frekwencji.
Nie wierze rownież w to, iż przebudowa (zmniejszenie) stadionu wiele zmieni w tym temacie. Być może wizualnie będzie zdecydowanie lepiej (mniejszy stadion to i wolnych miejsc będzie mniej), jednak prawdziwy kibic przychodzi na mecz, a nie na stadion 8) Moim zdaniem wartoby pomyśleć o różnokolorowych krzesełkach, które miałyby choć trochę maskować puste miejsca na stadionie (tak jak zdaje sie zrobiono na portugalskiech stadionach).
Tyle.
Ogladając mecz Juve bardzo czesto wydaje się, jakbynasi piłkarze grali na jakims starym, opuszczonym stadionie. Denerwujace jest to, iż czasem na polska ligę potrafi przyjsc więcej (!) ludzi niz na niejeden mecz Bianconerich. Nie jest prawdą to, co większość przeciwnikow nam wytyka - brak kibiców. Tu akurat mamy się czym pochwalić. Wystarczy spojrzec na nasze wyjazdowe mecze...praktycznie każdy stadion wypełniony jest po brzegi, gdy przyjeżdza tam Juve. Co wiecej, nawet gdy rozgrywalismy mecz na potencjalnie neutralnym terenie (vide Palermo) stadion potrafil zapełnić się.
Tak, jak napisał Paolo_Rossi_1982 (swoja droga fajnie, że tak znane postacie odwiedzają JP
Ceny biletów...na pewno nie są małe, jednak poki co porownywalne do cen konkurencyjnych zespołów. Obawiam się tutaj, iż podnoszenie cen (tak jak to miało miejsce ostatnio) moze doprowadzic do błędnego koła i w efekcie pobijania kolejnych rekordow niskich frekwencji.
Nie wierze rownież w to, iż przebudowa (zmniejszenie) stadionu wiele zmieni w tym temacie. Być może wizualnie będzie zdecydowanie lepiej (mniejszy stadion to i wolnych miejsc będzie mniej), jednak prawdziwy kibic przychodzi na mecz, a nie na stadion 8) Moim zdaniem wartoby pomyśleć o różnokolorowych krzesełkach, które miałyby choć trochę maskować puste miejsca na stadionie (tak jak zdaje sie zrobiono na portugalskiech stadionach).
Tyle.
- DamKam
- Juventino
Temat byl poruszany wiele razy ale chyba nigdy nie uda nam sie wywnioskowac dlaczego tak malo kibicow przychodzi na Delle Alpi na mecze Juve :? Jest to bez watpienia ogromny problem i wstyd dla calego Juventusu :oops: Mnie osobiscie to irytuje co mecz i nie moge tego zrozumiec
Brat, kibic Bayernu wypomina mi to od kilku lat, a ja nie moge nic powiedziec na usprawiedliwienie mojego ukochanego klubu bo ceny biletow, bieznia czy odleglosc od centrum miasta nie jest moim zdaniem powaznym wytlumaczeniem :!: Przeciez np. na Milan czy Inter bilety tez sa drogie, taki stadion jak np. Allianz Arena tez jest daleko od centrum, bieznia tez wystepuje na wielu stadionach i jakos nikomu to tak nie przeszkadza :roll: Problem widocznie tkwi w samych mieszkancach Turynu i oklic. A gadanie ze Torino ma wiecej kibicow w miescie jest dla mnie tez smiesznym argumentem bo przeciez na mecze Torino tez nigdy nie bylo tlumow
Poza tym Turyn to nie jest male miasto, a Juve to jeden z najlepszych klubow we Wloszech i tym bardziej trudno to wszystko zrozumiec
Nie wiem w jaki sposob mozna poprawic taki stan rzeczy- po przebudowie wizualnie bedzie to wygladac troche lepiej, ale jak narazie przebudowy nie widac a dzialacze Juve nas nie rozpieszczaja informacjami na ten temat.

- kedzier
- Juventino
No tutaj troszkę przesadziłeś, zrobiłeś z Turynu jednąz większych metropolii w EuropiePaolo_Rossi_1982 pisze:W samym mieście mieszka ok. 8 milionów ludzi
Turyn
Informacje podstawowe:
Liczba mieszkańców: 1 mln
źródło: http://www.travelplanet.pl/przewodnik/w ... turyn.html
Wydaje mi się, że ci co kupili karnety w cenie po 1 euro za mecz, zrobili to dlatego że nawet jeśli pójdą tylko załóżmy na dwa mecze w sezonie z Milanem i Interem to taka opcja i tak jest dla nich opłacalna - przykład ceny biletów na dzisiejszy mecz z Interemdamikk pisze:Kupili karnety i nieche im sie chodzic ??

Tak jak Wam jest mi wstyd ze taką sytuację na trubunach Juventusu :oops: Sytuacja jest chora i trzeba ją jakoś koniecznie rozwiązać. Może władze klubu powinny przeprowadzić jakąś kampanię reklamową na szeroką skalę, która zachęciłaby kibiców do przychodzenia na stadion? Jak na razie większość turyńskich kibiców zachowuje się jakby protestowała przeciwko Juventusowi, nie przychodząc na Dell Alpi. Tylko czy mają ku temu powód

Również z niecierpliwością czekam na modernizację. Ja wiadomo remont Delle Alpi pociągnie za sobą zmniejszenie pojemności trybun. Żyję nadzieją, że po niej bilet na mecz naszego ukochanego klubu stanie się rarytasem, trudno dostępnym w Turynie
- herr_braun
- Juventino
Naprawde wielka szkoda że nasze Juve ma tak mało kibiców w swoim mieście. To co ostatnio zobaczyłem w meczu z Rapidem to żenada. Podobna atmosfera panowała na meczach Romy bodajże 2 lata temu kiedy kilka meczów w LM grała bez kibiców. I nie jest to bynajmnej przesada. Praktycznie 0 owacji przy 3 pięknych przecież bramkach. Naprawde martwi mnie to. Z niecierpliością czekam na nowy stadion robiony na wzór angielski, może to coś zmeni. A przynajmniej stadion nie będzie wyglądał jak pusty moloch. Mały ale gorący
Tak jak ktoś powiedział :
Turyn nie zasługuje na JUVENTUS

Tak jak ktoś powiedział :
Turyn nie zasługuje na JUVENTUS
- nookie
- Juventino
No być może nie jest to tanio ale dla Włochów jest to jednak o wiele mniejszy wydatek niż dla nas 1000 zł....tu bym nie przesadzał...*MaTeK* pisze: Właśnie... jeżeli chodzi o ceny biletów... :? :roll: Zauważcie, że w przeliczeniu na złotówki, bilety na Mecz Juve - Inter kosztują od 400zł, do 1000zł :!: :!: :!:, kilka osób zapewne powie, że włosi zarabiają dużo więcej niż polacy, i dla nich to nie taki duży wydatek... Bzdura! ... :?
Co do frekwencji to jednak licze i mam wielka nadzieję, że nowy stadion zmieni coś w tym temacie...nie wiem jakie są przyczyny takiej sytuacji ale mam nadzieje ze nowe Delle Alpi przypadnie do gustu kibicom...plany wg których ma tam być hotel centrum rozrywkowe itd. powinny przyciągnąć kibiców w pobliże stadionu i to być może będzie ratunkiem...jeśli mimo nowego stadionu frekwencja będzie nadal taka sama to po prostu trzeba sie będzie przyzwyczaić, że JUVE gra przy kilkunastu tysiącach kibiców a czasem az przy dwudziestu kilku ( :shock: ) co i tak będzie nie lada osiągnięciem :? Przenieśmy Juventus do innego miasta

Ale nie wiem czy to by coś dało bo przecież wszyscy znają w Turynie Delle Alpi i nie trzeba go reklamowaćkedzier pisze:. Może władze klubu powinny przeprowadzić jakąś kampanię reklamową na szeroką skalę, która zachęciłaby kibiców do przychodzenia na stadion?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Pilekww
- Juventino
No niestety ten problem przesladuje nas juz od dawna!! Jest wiele przypuszczanych powodów ale nie wiadomo który prawdziwy wiedzą to tylko turyńscy kibice Starej Damy. Ja nie rozumie tych kibiców chodzą na nieliczne mecze które są szlagierami a na zwykle przychodzi ich garstka
Dla nas ceny biletów sa wysoki bo euro jest wysoka waluta ale dla nich ceny średniego biletu nie są takie wielkie oni wiecej zarabiaja :!:
Ta przebudowa to miala juz byc juz chyba rok temu i dalej tylko gadanie a nic nie robia, ja wole zeby stadion mial te 40 tys. (moze 50 bo kibice chca wiecej) ale zeby przychodzilo przynajmniej 90% z tego :!:
Mysle ze po przebudowie bedzie lepiej bo ma byc to stadion angielski czyli trybuny zaraz przy murawie
Zeby ta przebudowa odbywala sie jak najszybciej 

Ta przebudowa to miala juz byc juz chyba rok temu i dalej tylko gadanie a nic nie robia, ja wole zeby stadion mial te 40 tys. (moze 50 bo kibice chca wiecej) ale zeby przychodzilo przynajmniej 90% z tego :!:
Mysle ze po przebudowie bedzie lepiej bo ma byc to stadion angielski czyli trybuny zaraz przy murawie

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Dionizos
- Juventino
Obejzyj sobie kiedys meczyk Toro na Delle Alpi...JuveQL pisze:Skoro kibicom Torino nie przeszkadza to w dopingowaniu swoich pupili na stadionie, to nie widze powodu, czemu naszym tifosim miałoby to przeszkadzac.
Bardzo milo, ze po raz 100 poruszyliscie ten temat, wszyscy napisali ladne wypracowania na kilka stron, szkoda, ze nikt nie napisal nic nowego... :lol: .
- T-Bar
- Juventino
ehhh.... ten stadion
podoba mi sie zdnaie"TURYN NIE ZASŁUGUJE NA JUVENTUS" w pełni sie z tym zgadzam, stadion miał juz być przebudowany kilka razy. Ale jest nadzieja Włochy starają sie o orgranizacje MŚ (tak samo jak polska
) i jak by włosi dostali te mistrzostwa to wtedy władze by musiały przebudować delle alpi
Najlepiej na styl angielski trybuny prawie "wchodzą" na murawe i strasznie mi sie podoba jak kibice np. Chelsea (:evil:) mogą poklepać swoich piłkarzy jak biegną po piłke i mają z nimi bliski kontatkt czuja ich zapach, wiecie oco mi chodzi

Najlepiej na styl angielski trybuny prawie "wchodzą" na murawe i strasznie mi sie podoba jak kibice np. Chelsea (:evil:) mogą poklepać swoich piłkarzy jak biegną po piłke i mają z nimi bliski kontatkt czuja ich zapach, wiecie oco mi chodzi
- DamKam
- Juventino
Niestety trzeba takze zauwazyc iz w porownaniu jakis 4 lat na Delle Alpi na meczach Juve frekfencja stale maleje :!: O ile dobrze pamietam jakies 2-3 lata temu srednia wynosila napewno ponad 30.000... a teraz moze ona wynosic ok. 20.000
Takie obrazki sa piekne tylko szkoda ze tak zadkie (zdjecie z ostatniego meczu w tamtym sezonie Juventus-Cagliari):
http://img36.imageshack.us/img36/5937/12yw1.jpg
Tak powinno byc przynajmniej na tych wielkich meczach w Serie A o Lidze Mistrzow nie wspominajac :roll:

Takie obrazki sa piekne tylko szkoda ze tak zadkie (zdjecie z ostatniego meczu w tamtym sezonie Juventus-Cagliari):
http://img36.imageshack.us/img36/5937/12yw1.jpg
Tak powinno byc przynajmniej na tych wielkich meczach w Serie A o Lidze Mistrzow nie wspominajac :roll:
- Gianni_Marciano
- Juventino
Jak jest co swietować , albo jak przyjedzie Ral to stadion jest wypełniony po brzegi...
A na zwykłym meczu w srodku sezonu stadion świeci pustkami...
Po prostu żal patrzec na ten pusty stadion....
A na zwykłym meczu w srodku sezonu stadion świeci pustkami...
Po prostu żal patrzec na ten pusty stadion....
- Tom_my
- Juventino
stadion ma być tylko przebudowany, czy zmienione będzie równiez jego położenie? bo słyszałem coś o takiej opcji.
pamiętam podczas świętowania scudetto w tym roku na ulicach było podobno 500tys fanów Juventusu....dlaczego choćby 1/10 z tych osób nie chce sie iśc na mecz? :S
pamiętam podczas świętowania scudetto w tym roku na ulicach było podobno 500tys fanów Juventusu....dlaczego choćby 1/10 z tych osób nie chce sie iśc na mecz? :S