Serie A: (05) Parma 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:28

Wspaniale ! Kolejne zwycięstwo, niejako wymęczone, ale jednak 3 kolejne punkciki wędrują na nasze konto :P Zbieramy je konsekwentnie.

Wspaniały gol Camoranesiego ! Może uderzył z czuba, ale tak trzeba umieć. Można uderzyć i piłka moze całkowicie zejść, a Mauro zrobił to tak wspaniale, jak zawsze zresztą, ze piłeczka poleciała prosto w okienko. Miodzio. :) Wspaniała kontra Vieiry i jakże wspaniałe zachowanie bez piłki. Bardzo ładna asysta Zlatana, który jakby zagrywał na pamięc, bo jak wynika z powtórek, nie podniósł on głowy przed dośrodkowaniem. Pokazał swój niezwykły kunszt techniczy kolejny raz. Brawo !

Jedyne co martwi to kiepski występ Trezegueta i Zalayety, którzy chyba zapomnieli już jak się gra i strzela... :| Capello dał szanse Marcelo, ktorej najwyraźniej nie wykrzystał. Jak dla mnie, atak na mecz z Rapidem, to zdecydowanie Del Piero - Ibrahimovic, obaj na obecną chwilę są w najlepszej formie.

Gratulacje i oby tak dalej ! :dance: :bravo:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:33

No teraz mogę się bardziej zgodzić ze zdaniem, że miał jeden drybling z którego coś wynikło, niestety to, że zanim zastąpi DP minie trochę czasu, to jest też moje zdanie, bo jemu trochę brak cech przywódczych, spokoju i opanowania które ma nasz "il capitano", ale zobaczymy ma jeszcze czas.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:34

Paolo_Rossi_1982 pisze:
Yari pisze: Zambrotta - 5.5 ---> Nie przekonał mnie w tym meczu :( , często włączał się do akcji ofensywnych , ale nie zawsze wszystko mu wychodziło. Brzydko faulował .
Zabawna ta Twoja ocena :roll:
Zabawne , że jej nie skomentowałeś co mnie martwi. A szkoda , wiedziałbym w czym popełniłem błąd.
Paolo_Rossi_1982 pisze:
Yari pisze: Ibrahimovic - 7 - Mimo , że grał tylko przez 1/3 meczu oczarował wszystkich swoją techniką . Cudownie mijał graczy Parmy , cudownie podawał i cudownie dośrodkował na głowę Vieira . Tak jak Patrick , Ibra też jest geniuszem , ale nie pracy , tylko techniki :).

Nie przesadzaj, Ibrahimovic równie cudownie gubił piłki i kilka razy akcja Juve zatrzymywala się własnie na nim. Kilka tazy tez skiksował, na przykład daje ostatnia jego akcje kiedy to chciał(?) wrzucić(?), kiwnąć(?), strzelać(?) czy może podać(?) lub oddać(?) pilke za darmo parmie, kiedy w polu karnym juz czekało dwóch naszych.

... cóż nie mam zamiaru się kłocic, a chodzi mi o odrobine obiektywizmu.

Pozdro; :ok:
O swój obiektywizm co do Ibry się nie martwie. Dlaczego ? Bo wolałbym aby na Jego miejscu w tym meczu był Del Piero. Tak , Del Piero.
Cóż , każdy ma swoje słabości :wink: .
Natomiast co do , gubienia piłek i niecelnych podań. Wystapiły one zaraz po wejściu Ibry na boisko. Nie wymagajmy , żeby juz w pierwszej minucie po wejściu , piłkarz pracował na miare swoich mozliwości. Każdy musi się rozkręcić.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:41

Niewątpliwie ważne 3 punkty na trudnym terenie. Dlaczego ważne? Ano dlatego, że mecz po pierwszej połowie nie zapowiadał takiego końca. Juventus nie grał porywająco, a wynik po 45 minutach był odzwierciedleniem przebiegu spotkania. Udało się jednak jednym jedynym przebłyskiem geniuszu Ibrahimovica oraz opanowaniem Vieiry wygrać mecz, który na pozór był spisany na straty. Mimo, że priorytetem w tym sezonie jest Champions League, wielu z nas liczy na pewno na podwójną koronę, co przy tak silnej jak obecnie kadrze jest nie tylko możliwe, ale i prawdopodobne. Nie dziwię Don Fabio, który pozwolił pokazać się zmiennikom. W końcu przed nami mecz we Wiedniu a po nim jedna z najważniejszych bitew na drodze ku 29 scudetto, mianowicie pojedynek z Interem. Po pierwszej części meczu, wiedziałem że cos trzeba zmienić w grze bianconerich. Który z zawodników z ławki mógłby takie zmiany wprowadzić? Emerson, Nedved i Ibrahimovic to piłkarze wybitni zdolni zmienić jednym zagraniem losy spotkania. Na to liczyłem i to się stało. Kiepską grę pozostałych napastników przyćmił jednym genialnym dograniem Zlatan. Patrickowi pozostało jedynie wbić piłkę do prawie pustej bramki piłkarzy z Ennio Tardini. Takiego dogrania nie powstydziłby się Ronaldnho, w końcu nie na darmo Ibra nazywany jest europejskim czarodziejem piłki. Należy także pochwalić samego egzekutora, który utwierdza nas tylko w przekonaniu, że jest transferem lata. Kolejny kapitalny mecz Francuza. Zgodzę się z Yarim co do określeń na temat byłego Kanoniera. Wielkie brawa, za wywalczenie zwycięstwa w 5 już z kolei meczu w Serie A. Na razie (nie licząc Supercoppa Italia) jesteśmy w tym sezonie niepokonani. Ważne, że nawet mimo nieciekawej gry zdołaliśmy pokonać rywala. To cechuje naprawdę klasowe drużyny. Grazie!
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 24 września 2005, 23:44 przez Coolfi, łącznie zmieniany 1 raz.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:42

Yari pisze:Zabawne , że jej nie skomentowałeś co mnie martwi. A szkoda , wiedziałbym w czym popełniłem błąd.
Ja też dałbym Zambroccie ocene wyższą niż 5,5. Gianluca nie popełnił rażących błędów, na ogół radził sobie z zawodnikami parmy, kilka razy podłączył się do akcji ofensywnych i przedewszystkim nie zawinił przy utracie bramki. Oczywiście nie był to ten "najlepszy" Zambrotta, ale musimy pamiętać, że teraz gdy w składzie mamy aż tylku wielkich piłkarzy to coraz trudniej będzie się wyróżnić. Moim zdaniem nota 6 jest tu odpowiednia.

Ibrahimovicowi nie postawiłbym oceny równej z tą Pata. Vieira gryzł trawe 94 minuty, miał wiele przechwytów, dobrze rozgrywał, podłanczał się do akcji ofensywnych. Zlatan był jednak gorszy.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 23:50

Marcin_FCJ pisze:
Ibrahimovicowi nie postawiłbym oceny równej z tą Pata. Vieira gryzł trawe 94 minuty, miał wiele przechwytów, dobrze rozgrywał, podłanczał się do akcji ofensywnych. Zlatan był jednak gorszy.
Tu się z Toba zgodze. Vieira zdecydowanie zasługuje na note 8 . I taką mu teraz wystawiam .
:wink:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 00:02

http://www.juventuz.com/forum/showthrea ... adid=12654

Oto link do:
- bramek
- ciekaweych akcji indywidualnych Vieiry oraz Ibrahimović'a
- skrótu

skrót jest słabej jakości, osobiście czekam na jakiś inny, ale dziś postanowiłem się nim zadowolić :P

Meczu nie oglądałem, ale z tego co widziałem z tego skrótu to niepokoje się o Abbiatiego. Ma bardzo niepewne wyjścia. Można chwilami Go nawet porównać z Majdanem, który nie wie czy ma wyjść czy nie, wychodzi troche i potem wraca, co sprawia chwilami, że jest źle ustawiony.

Ewidentnie należał nam się karny po rzucie wolnym wykonanym przez Mutu. sędzie był jakieś 5 kroczków od całego zdarzenia, był tłok, lecz nikt nie zasłaniał mu zawodnika, który tego "dokonał"...

Następnie należy pochwalić Vieire, po raz kolejny daje nam zwycięstwo. Niby defensywny pomocnik, ale chyba capello powierza mu inne zadania - bardziej ofensywne, bo jeśli się nie myle to ma już tyle bramek co Trezeguet(oczywiście w Serie A).

sharikk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 00:53

o to link do takiego sobie skrótu meczu( jak bedziedzie mieli lepszy skrót to dajcie :) ): http://media.acparma.it//file_stream/6442_str200.asf

JUVE PER SEMPRE!!!
sharikk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 00:55

AAA U JESZCZE JEDNA UWAGA JAK KLIKACIE TO KLIKAJCIE NA TEN LINK PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI I KLIKNIJCIE "ZAPISZE ELEMENT DOCELOWY JAKO" fORZA jUVE

JUVE PER SEMPRE!!!
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 01:45

hmmm... kolejne 3 punkty, ale coraz ciężej zdobywane. Ja uważam, że Ibra nie grał źle. Miał kilka dobrych asyst, a jeśli ktoś już się na nim uparł to trudno, ale ciągle będzie mu się nie podobał...

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 02:04

mJaUcViEej pisze:hmmm... kolejne 3 punkty, ale coraz ciężej zdobywane. Ja uważam, że Ibra nie grał źle. Miał kilka dobrych asyst, a jeśli ktoś już się na nim uparł to trudno, ale ciągle będzie mu się nie podobał...
hmm a to ciekawe :D mi sie wydawalo ze mial jedna asyste:D no ale moze inny mecz ogladalem :D a swoja droga kolego nie pisze sie "będzie mu się nie podobał" tylko jak juz to nie bedzie mu sie podobal :wink:

Co do samego meczu to oczywiscie zgodze sie ze zdobywamy jakze cenne 3 pkt :) mam nadzieje ze Ibra z meczu na mecz sie rozegra bo coraz lepiej mu to wychodzi:)ladna asysta przy bramce:) szkoda tylko ze znowu kilka takich glupich strat i kilka prostych bledow np. w przyjeciu

mam nadzieje ze na mecz z Rapidem zobaczymy Alexa i Zlatana bo z Udine ich wspolpraca ukladala sie swietnie:)

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 08:27

Noi tak właśnie padło 5 zwycięztwo z rzędu. Podobno gra Juve była bardzo słaba Capello nie myślał nad najmocniejszym składem tylko chciał trochę poeksperymentować. I pzez to nasze nerwy się pogorszyły. Kiedy zobaczyłyem , że Juve przegrywa w 13 minucie to się przestraszyłem trochę rzadkokiedy Juventus jako pierwszy traci bramkę. Ale potem wszystko się odmieniło do przerwy było już 1-1 po bardzo ładnym strzale Mauro Camoranesiego. Ja już wiedziałem , że Juve wygra to spotkanie wtym momencie kiedy był remis, i tak się stało gola na 1-2 strzelił Vieira który już ma swoją 3 bramkę w Serie A :dance:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 08:30

http://www.abu-jassim.com/Abu-Waleed/calcio/week5/

Tutaj znajdziecie skrót obu połów. Lepsza jakość od poprzedniego, choć mimo tego, że więcej waży i dłużej trwa jest sporo powtórek. Nie ma w tym skrócie np. ręki zrobionej przez zawodnika Parmy. Zresztą zobaczcie sami :)

Jeszcze jedno. Miałem duże problemy z jego ściągnięciem. Prawym zapisz jako dawałem i wyskakiwał błąd z explorera, może tylko ja tak miałem, ale jeśli ktoś będzie mieć podobnie to spróbujcie ściągnąć to jakimś programem, np. FlashGet. Od razu mi się nie ściągało, ale odrobina cierpliwości i wszystko będzie cacy :P :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 09:59

Paolo_Rossi_1982 pisze: Nie przesadzaj, Ibrahimovic równie cudownie gubił piłki i kilka razy akcja Juve zatrzymywala się własnie na nim. Kilka tazy tez skiksował, na przykład daje ostatnia jego akcje kiedy to chciał(?) wrzucić(?), kiwnąć(?), strzelać(?) czy może podać(?) lub oddać(?) pilke za darmo parmie, kiedy w polu karnym juz czekało dwóch naszych.
Szkoda, że tak ochoczo nie żądałeś obiektywizmu kiedy tydzień temu po asyscie DP forumowicze wychwalali jego. Nie uważam że Zlatan zagrał świetnie, ale to w dużej mierze dzięki niemu zdobyliśmy bramke. Ponownie zabrakło skutecznosci. Myśle że na Rapid, Capello powinien dać szanse Treze i Alexowi, a na Inter? Może DP Zlatan?
Paolo_Rossi_1982 pisze:... cóż nie mam zamiaru się kłocic, a chodzi mi o odrobine obiektywizmu.
Którego u Ciebie brak

Wczorajszy mecz to same plusy.
1. Capello zastosował rotacje. Gra co trzy dni jest męcząca i gdyby jeden skład musiał grać we wszystkich tych spotkaniach (podobnie jak w zeszłym sezonie) potyczka z Interem byłaby dużo cięższa. Don Fabio w spotkaniach tego typu częściej powinien korzystać z usług tych na co dzień rezerwowych. Chwila odpoczynku dla najlepszych może mieć decydujące znaczenie w meczach grudniowych (rok temu w spotkaniu z Milanem, nasi ledwo biegali) jak i na koniec sezonu. Blasi GG Zala czy Mutu są solidnymi zawodnikami i nie powinni mieć problemów z wejściem do pierwszego składu na mecze ze slabszymi drużynami.
2.Mimo ciężkiego spotkania na trudnym terenie, nasi zawodnicy poradzili sobie i zdobyli trzy punkty. Gra nie była piękna, gdyż część podstawowych zawodników zasiadła na ławce, ale liczą się kolejne trzy punkty. Ponownie znakomity występ zaliczył Vieira, bezapelacyjnie najlepszy transfer tego lata. Przed nami Rapid z którym Capello ponownie mógłby dać szanse teoretycznie słabszym i Inter na który musimy wystawić najsilniejszą jedenstake. Z Mediolańczykami wystarczy zagrać jak o superpuchar (poprawić skuteczność), a ze zwycięstwem nie powinno być problemów.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 10:21

Wczorajsza wygrana zawdzieczamy Zlatanowi, swietna astysta i sprytne dryblingi zasluguja na wyroznienie, pierwsza polowa w naszym wykonaniu tragiczna i jak sie okazalo eksperymentalny skald nie wyszedl nam na dobre, Treze mial malo sytuacji ale jak juz mial do marnowal w tragiczny sposob :?

Zablokowany