Serie A: (05) Parma 1-2 JUVENTUS
- mnowo
- Qualità Juventino
Jednym z nich moglby byc rzecz jasna i bezsprzecznie Mutu, ktory jednak jakis czas w Parmie spedzil. Mysle, ze bedzie to dla niego swego rodzaju szczegolny mecz i Capello moglby mu (wreszcie :roll: ) dac szanse.._Jah pisze:Musimy porachować własne możliwości i spróbować zawodników drugiej odsłony, mianowicie sięgnąć w końcu po zawodników z ławki rezerwowej.
Jesli chodzi o sam mecz, to z wielkiej niegdys Parmy wielka pozostala chyba niestety tylko nazwa. Kiedys, kiedy gral tam Nakata, wlasnie Mutu czy inni- Thuram, Buffon.. wtedy to byla druzyna. Szkoda, ze cos w niej pryslo i teraz gra na takim a nie innym poziomie. Mimo wszystko uwazam, ze moze sie okazac przeciwnikiem z deka niewygodnym. Bo za wszelka cene bedzie chciala "ruszyc z miejsca", odbic sie w gore czy jak to nazwac inaczej. Zwykle obserwujac poczynania i wyniki druzyny takiej jak Parma przeciwnik teoretycznie silniejszy moze jechac z nadzieja na kolejne trzy punkty, a rywal tymczasem moze zgrabnie te nadzieje rozwiac. Rzecz jasna mam nadzieje, ze nie bedzie tak w przypadku Juve.
Marzy mi sie powtorka wyniku 4:0, jaki kiedys pieknie wywalczylismy grajac z Parma. Jednak mysle, ze 2:0 nam wystarczy. Zwlaszcza, ze- tak jak mowicie- istnieje ewentualnosc, ze Capello da szanse zmiennikom podstawowej jedenastki. Czy da- to bedzie chyba niewiadoma do konca, ale mysle, ze to mogloby byc rozsadne posuniecie.
Zobaczymy, co uda nam sie wywiezc ze Stadium Ennio Tardini. Trzy punkty na pewno (ech ta pewnosc siebie), tylko ile bramek. Miejmy nadzieje, ze dopniemy do tego czyste konto. Powodzenia.
- leniup
- Redaktor
Ascoli, Udine, Parma, Rapid, Inter i to wszystko w dwa tygdonie... A na sam koniec właśnie najcięższy mecz z mediolańczykami który będzie rewanżem za Superpuchar Włoch. Oby udanym dla nas. Ale wróce do Parmy. Tak jak niektórzy z Was także licze na to że w końcu zagra Adrian Mutu, przynajmniej 45 minut powinien dostać. Zobaczymy jeszcze jak się ułoży ten mecz, jednak mimo tego że jak słusznie zauważyliście Parma nie jest już tak dobrym zespołem jak przed laty, jednak ten mecz będzie ciężki, taki jak ten ostatni z Udinese. Dlatego też stawiam na skromne 0-1 dla Juve. Ciekawi mnie znów kto wystąpi w ataku. Del Piero dzięki dwóm golom z Ascoli i asyście przeciwko Udine na pewno jest psychicznie podbudowany, Zlatan chce się w końcu przełamać a Treze ma już w tym sezonie 3 bramki i pewnie chciałby jeszcze
Kolejny dylemat który rozstrzygnie Fabio Capello. Tak jak podkreśliliście gdy terminarz jest tak napięty jak właśnie w tym okresie w którym jesteśmy, niezbędni są dobźi zmiennicy, a takich chwała Bogu Juve posiada. Parma narazie wygrała tylko jeden mecz, ostatnio naomiast doznała klęski w Rzymie z Romą 1-4 więc myslę że będą ostro stawiać nam opory
Zresztą który zespół nie stawia oporów mistrzowi Włoch
Licze na to iż po tej kolejce na naszym koncie będzie już 15 punktów, dzięki którym będziemy oczywiście samodzielnymi liderami ligi.

- M.
- Juventino
Też mam taką nadzieję, jednak znając Capello, będzie inaczej :roll: .mnowomiejsky pisze:Jednym z nich moglby byc rzecz jasna i bezsprzecznie Mutu, ktory jednak jakis czas w Parmie spedzil. Mysle, ze bedzie to dla niego swego rodzaju szczegolny mecz i Capello moglby mu (wreszcie :roll: ) dac szanse.._Jah pisze:Musimy porachować własne możliwości i spróbować zawodników drugiej odsłony, mianowicie sięgnąć w końcu po zawodników z ławki rezerwowej.
Nie zapominajmy o takich piłkarzach jak Crespo, Chiesa, Veron czy Cannavaro. Pamiętam te czasy, kiedy Parma była jednym z kandydatów do Scudetto i sięgnęła po Puchar Uefa. I jeszcze ostatnimi czasy kapitalnie grał tam Gilardino. Jednym słowem - wylęgarnia talentów piłkarskich :shock: .mnowomiejsky pisze:Jesli chodzi o sam mecz, to z wielkiej niegdys Parmy wielka pozostala chyba niestety tylko nazwa. Kiedys, kiedy gral tam Nakata, wlasnie Mutu czy inni- Thuram, Buffon.. wtedy to byla druzyna.
Parma nigdy nie była dla nas wygodnym przeciwnikiem, o czym świadczy choćby pierwszy mecz z nimi w zeszłym sezonie. Wielki Juventus pojechał po pewne zwycięstwo z drużyną, która broniła się przed spadkiem (a uniknęła go dopiero po barażach!) i nie potrafił wygrać :roll: . Miejmy nadzieję, że teraz będzie inaczej i Bianco-neri nie będą mieli problemów z wywalczeniem kompletu punktów. Jak już wcześniej pisałem, Parma była wielką drużyną. W pamięci zapadł mi szczególnie mecz 07.05.2000 roku na Delle Alpi, kiedy to zmierzyły się obie te jedenastki, a wynik tego spotkania był niezwykle ważny. Juventus wygrał 1:0, Buffona strzałem głową pokonał Del Piero (wtedy był to jego pierwszy gol z akcji w tamtym sezonie, a dziewiąty ogólnie :roll: ). W drugiej połowie sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez gracza Parmy (chyba Cannavaro, ale nie jestem na 100% pewien :roll: ). Jednak dziś to już zupełnie inna drużyna z zupełnie innymi celami. W obliczu ogromnych problemów finansowych Parmalatu aż dziw bierze, że Parma ciągle gra w Serie A. Mam nadzieję, że w sobotnim spotkaniu Juve pewnie wygra i utrzyma fotel lidera. Zastanawiam się również, kto wybiegnie w ataku. Chciałbym, żeby od pierwszej minuty zagrali nasi najlepsi napastnicy w tym sezonie: Alex z Trezeguetem, chociaż pewnie Capello zdecyduje się wystawić kogoś innego :roll: .
:roll:
- Pilekww
- Juventino
Mam nadzieje ze damy rade ograc parme choc nie wydaja sie byc cięzkim rywalem no ale nikogo nie mozna lekcewazyc!! Giallobu stracili w gilardionho który był ich głównym ogniwem bramek czyli zwycięst
Mój typ to
0:2
36' Ibrahimović
49' Mutu
Mam nadzieje ze mutu zagra bo teraz byl napiety grafik więc rezerwowi powinni dostac szanse
Mój typ to
0:2
36' Ibrahimović
49' Mutu
Mam nadzieje ze mutu zagra bo teraz byl napiety grafik więc rezerwowi powinni dostac szanse
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- pan Zambrotta
- Juventino
Nie będę się rozpisywał na temat meczu z Parmą, bo bym pisał to, co wszyscy: że trzeba po prostu wygrać. Zastanawia mnie jednak to, dlaczego szansy gry nie dostaje Mutu ? Od dwóch sezonów w Juventusie "trąbiło" się o godnym zmienniku Nedveda. Czech ma swoje lata, wybiegał się na wszystkich stadionach Europy i rzecz jasna nie można go teraz zbytnio eksploatować. Teraz Juventus ma takiego człowieka i... nie daje mu szansy gry. Zwłaszcza teraz, gdy czeka nas istny "maraton" spotkań. Mam nadzieję, że Adrian wystąpi w meczu przeciwko Parmie i pokaże wszystkim swoją wartość. A wynik ? usatysfakcjonuje mnie nawet zwycięstwo 1-0. Byle by do przodumnowomiejsky pisze:Jednym z nich moglby byc rzecz jasna i bezsprzecznie Mutu, ktory jednak jakis czas w Parmie spedzil. Mysle, ze bedzie to dla niego swego rodzaju szczegolny mecz i Capello moglby mu (wreszcie :roll: ) dac szanse.._Jah pisze:Musimy porachować własne możliwości i spróbować zawodników drugiej odsłony, mianowicie sięgnąć w końcu po zawodników z ławki rezerwowej.
- Mr Cezary
- Juventino
Bedzie to jeden z tych ciezkich meczy. Trzeba zagrac bardzo uwaznie, bo Parma moze wykorzystac kazdy nasz blad. Wprawdzie nie ma tam juz Gilardino, ale i tak moga byc grozni na swoim terenie. Mam nadzieje, ze tym razem zagra Trezeguet u boku Del Piero. Jak narazie nie widze miejsca dla Ibrahimovicia
Chcialbym tez zobaczyc na lewej stronie Mutu, bo Nedved cos ostatnio cienko przedzie... moze to zmeczenie i mecz odpoczynku na pewno by mu nie zaszkodzil a pozwolilo by to sprawdzic w jakiej formie jest Mutu. Na to spotkanie wystawilbym taki oto sklad:
- Abbiati
- Blasi - Kovac - Cannavaro - Zambrotta
- Camoranesi - Emerson - Vieira - Mutu
- Trezeguet - Del Piero
W drugiej polowie na boisku mogli by sie pojawic Zalayeta i Ibrahimovic (oczywiscie przy korzystnym wyniku dla nas
) w miejsce Alexa i Treze, zeby mogli sobie odpoczac na mecz z Rapidem.
Mimo ciezkiego spotkania typuje wynik 1:2 dla Juve
0:1 - Trezeguet
0:2 - Del Piero
1:2 - to jest mi obojetne - najlepiej jakby tego gola wogole nie bylo 

- Abbiati
- Blasi - Kovac - Cannavaro - Zambrotta
- Camoranesi - Emerson - Vieira - Mutu
- Trezeguet - Del Piero
W drugiej polowie na boisku mogli by sie pojawic Zalayeta i Ibrahimovic (oczywiscie przy korzystnym wyniku dla nas
Mimo ciezkiego spotkania typuje wynik 1:2 dla Juve

- DamKam
- Juventino
Tak jak w przypadku meczu z Udine tak i teraz napewno nie bedzie latwo o zwyciestwo :!: Podobno w tym spotkaniu od poczatku ma zagrac Mutu- i moim zdaniem bylaby to sluszna decyzja
Tak jak juz kiedys wspominalem, dobrze by bylo wprowadzic wieksza rotacje skladu... no i chyba Capello powoli zaczyna tak wlasnie robic
Mysle ze wiekszosc tak wlasnie uwarza, bo wiadomo ze sezon jest dlugi i jest mnustwo spotkan...
Tak na marginesie: boje sie w kazdym meczu o postawe Abbiatiego
Broni jakos niepewnie i boje sie ze przez jakas niefortunna interwencje mozemy stracic cenne punkty... Gigi wroc jak najszybciej 

Tak na marginesie: boje sie w kazdym meczu o postawe Abbiatiego

Ostatnio zmieniony 24 września 2005, 11:03 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.
- Corcky
- Juventino
Dobra panowie - zgadzam się. Niech podstawowi odpoczną.
Niech tylko zagra Mutu ! Albo za Nedveda do pomocy, albo w ataku, choc sadzę, zę ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna.
Skład?
Abbiati
Blasi Kovac Canna Zambro
Camor Viera Emerson Mutu
Zalayeta Trezeguet(Ibrahimovic)
Choc ciagle nie dokonca jestem przekonany, by po tak dobrych występach Alexa sadzac na ławce :?
Niech tylko zagra Mutu ! Albo za Nedveda do pomocy, albo w ataku, choc sadzę, zę ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna.
Skład?
Abbiati
Blasi Kovac Canna Zambro
Camor Viera Emerson Mutu
Zalayeta Trezeguet(Ibrahimovic)
Choc ciagle nie dokonca jestem przekonany, by po tak dobrych występach Alexa sadzac na ławce :?

Alessandro Del Piero ole!
- Sherpa
- Juventino
skład ze strony Eurosportu:
32 C. Abbiati
6 Robert Kovac
20 Manuele Blasi
28 Fabio Cannavaro
7 G. Pessotto
4 Patrick Vieira
16 M. Camoranesi
8 F. Emerson
9 Z. Ibrahimovic
17 David Trezeguet
10 A. Del Piero
32 C. Abbiati
6 Robert Kovac
20 Manuele Blasi
28 Fabio Cannavaro
7 G. Pessotto
4 Patrick Vieira
16 M. Camoranesi
8 F. Emerson
9 Z. Ibrahimovic
17 David Trezeguet
10 A. Del Piero
- farmer16
- Juventino
No z tych statystyk z których przedstawił nam Rafał mozna poowiedziec , że ten mecz powinienen być nasz. 13 miejsce w tabeli parmy nie zadawala poprostu w ostatnich latach nie umieją się pozbierać zajmują jedne z ostatnich miejsc w tabeli. Oczywiście Juve jest pierwsze i ma wszystkie wygran mecze ostatnio poradzili sobie z druzyną Ligi Mistrzów Udinese które jest naprawdę dobre.
Więc teraz trzeba powtórzyć ten ostatni mecz i pokonać Parmę do zera.
Mój wynik 3-0 dla Juve ( 2 Trezeguet , 1 Nedved )

Mój wynik 3-0 dla Juve ( 2 Trezeguet , 1 Nedved )
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Aaadrianna
- Milanista
Wiem że przegrana Juve to marzenie ściętej głowy, ale ten wynik był lekką przesadą, bo AC Parma nie jest zespołem łatwym i przyjemnym. W końcu co jak co - ale czy ktoś pamięta jak kilka razy "szokowała" dobrą grą w zeszłym sezonie?farmer16 pisze: Mój wynik 3-0 dla Juve ( 2 Trezeguet , 1 Nedved )
Po tej bramce Camonaresiego (jakby kto nie zauważył piszę w trakcie meczu, a o innych bramkach jakby co nic nie wiem) sądzę, że ten wynik utrzyma się do końca
[z pewnej strony niestety :płaczę: , ale cuda żadko się zdażają ]
Jedna z nielicznych często udzielających się na forum JP Milanistka. Ale w 101% Milanistka
).

- gosciu_Muranista
- Juventino
jest i 5 zwycięstwo z rzędu w lidze. Po ciężkim spotkaniu z Parmą. W pierwszej połowie (nie ukrywajmy) graliśmy bardzo słabo. A najbardziej to chyba rozczarowywał Camoranesi, który skupił się nie na grze lecz na faulowaniu zawodników-czego efektem była żółta kartka. Na szczęście później się uspokoił. Dość niespodziewanie strzelił bramkę i to bardzo ładną. A druga połowa to już zupełnie inny Juventus-ten lepszy. Zlatan bardzo ładną asystę zaliczył-ale wciąż nie może się przełamać jeśli chodzi o gole. I kolejny gol Vieiry. 3pkt.zainkasowane i teraz czeka nas mecz z Rapidem a potem derby Włoch czyli mecz z Interem.
- rafal005
- Juventino
Brameczki:
1:0 Delvecchio
http://www.abu-jassim.com/Abu-Waleed/ca ... ventus.wmv
http://www.megaupload.com/?d=LS36I2OQ
1:1 Camoranesi
http://www.megaupload.com/?d=JQTXNKNX
1:2 Vieira
http://rapidshare.de/files/5490056/Patr ... ra_1-2.avi
1:0 Delvecchio
http://www.megaupload.com/?d=LS36I2OQ
1:1 Camoranesi
http://www.megaupload.com/?d=JQTXNKNX
1:2 Vieira
http://rapidshare.de/files/5490056/Patr ... ra_1-2.avi
Ostatnio zmieniony 24 września 2005, 23:00 przez rafal005, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Oglądalem mecz i mogę powiedzieć, że Capello lekko chyba zlekcewarzył Parmę, bo w 1 połowie nasza gra naprawde za ciekawa nie była. Wczesniej mówiliscie o tym, że najlepsi powinni odpoczywać - a niby przed czym? Przed Parmą i to grającą u siebie, kiedy to na Tardini gra nam sie niezwykle ciezko?
I tak też sie grało ...
Wystąpił Pesotto (ave Blasi!) który dopiero w drugiej połowie sie obudzil i troche lepiej zaczał sobie poczyniać, jednak to on zawinił przy utracie bramki pozostawiajac nie krytego Delvecchio który z 3 metrów pokonuje w długi róg Abbiatiego. Ten ostatni za wiele nie miał do roboty w tym meczu
Bramki strzelane przez nas - grande Camoranesi! Walnał bombkę z ok. 20 metrów z czuba w samo okienko bramki, ze nawet realizator chyba nie wiedzial czy gol czy nie, tak potęzny to był strzał
Drugi gol to kunszt Zlatana ale jeszcze większy Vieiry. To jak zachował sie bez piłki francuz to majsterszyk! Mistrz nad mistrzami!
Mimo asysty nadal wiele do życzenia pozostawia gra Zlatana, parę razy gubił pilke, a zapowiadaly sie z tego calkiem niezłe sytuacje
W nastepnym meczu widziałbym napad Zlatan-Dp bo dziś Trez raził swoją nieudolnością
Nie strzelil bramki w sytuacji sam na sam (o zgrozo!), potem znowu w świetnej sytuacji zgubil pilke gdzies w ... swoich nogach :doh: Równie fantastyczna okazje do strzelenia bramki miał Camoranesi po wrzutce Zambrotty, bramkarz Lupatelli nieudolnie piąstkował, pilka znalazla sie dosłownie na głowie zaskoczonego Camora i minimalnie mija bramkę :roll:
Cóz, dzisiaj napewno nie był to Juventus WIELKI , myślę że ciekawiej byłoby gdyby Capello wpuścił na boisko Del Piero który ostatnio jest w formie. Alex rozgrzewał się w 1 polowie lecz potem wrócil na lawke rezerwowych.
Czekam z niecierpliwością na mecz w Wiedniu no i za tydzien wielkie derby z Interem, gdzie musimy wytoczyć najcięzsze działa w postaci mam nadzieję Zebiny, Cannavaro, Thurama, Zambrotty, Camora, Emersona, Vieiry, Nedveda, Del Piero i ... no wlasnie, póki co to DP jest tym pierwszym przy ustalaniu skladu, bo dzisiejszy mecz zobrazował nam tylko tyle, że Trez i Zala nie grają nic, a Zlatan coś nie coś ... zobaczymy

Wystąpił Pesotto (ave Blasi!) który dopiero w drugiej połowie sie obudzil i troche lepiej zaczał sobie poczyniać, jednak to on zawinił przy utracie bramki pozostawiajac nie krytego Delvecchio który z 3 metrów pokonuje w długi róg Abbiatiego. Ten ostatni za wiele nie miał do roboty w tym meczu
Bramki strzelane przez nas - grande Camoranesi! Walnał bombkę z ok. 20 metrów z czuba w samo okienko bramki, ze nawet realizator chyba nie wiedzial czy gol czy nie, tak potęzny to był strzał

Drugi gol to kunszt Zlatana ale jeszcze większy Vieiry. To jak zachował sie bez piłki francuz to majsterszyk! Mistrz nad mistrzami!
Mimo asysty nadal wiele do życzenia pozostawia gra Zlatana, parę razy gubił pilke, a zapowiadaly sie z tego calkiem niezłe sytuacje

Cóz, dzisiaj napewno nie był to Juventus WIELKI , myślę że ciekawiej byłoby gdyby Capello wpuścił na boisko Del Piero który ostatnio jest w formie. Alex rozgrzewał się w 1 polowie lecz potem wrócil na lawke rezerwowych.
Czekam z niecierpliwością na mecz w Wiedniu no i za tydzien wielkie derby z Interem, gdzie musimy wytoczyć najcięzsze działa w postaci mam nadzieję Zebiny, Cannavaro, Thurama, Zambrotty, Camora, Emersona, Vieiry, Nedveda, Del Piero i ... no wlasnie, póki co to DP jest tym pierwszym przy ustalaniu skladu, bo dzisiejszy mecz zobrazował nam tylko tyle, że Trez i Zala nie grają nic, a Zlatan coś nie coś ... zobaczymy