Słabsza formacja JUVE...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Najmniej potężną formacją Juventusu jest...?

Czas głosowania minął 26 września 2005, 20:43

Bramkarz
24
22%
Obrona
46
43%
Pomoc
26
24%
Atak
12
11%

Liczba głosów: 108
AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 20:43

Cóż... zainspirowany niektórymi komentarzami błyskotliwych wypowiadających na naszym forum bądź tak zwanych "PODNEWSOWICZÓW" zdecydowałem się na założenie być może mało oryginalnego ale jednak niezwykle ważnego dla nas wszystkich tematu. Chodzi głównie o to by ocenić co jest słabością Juve (raczej rozpatrujmy to w kontekście formacji Juve) i co możemy a raczej co powinniśmy zmienić by Stara Dama została naszą Miss Świata! (Tym "SŁABIEJKONTAKTUJĄCYM"podpowiadam jedynie iż jest to przenośnia<jeśli takowych nie ma, to ich przepraszam :twisted: >) No więc w skrócie: Ludzie wspaniałomyślni ,świeccy itd... pomóżcie Starszej Pani! Które z jej narzędzi jest zbędne bądź jedynie mniej potrzebne a które powinniśmy nieco zmodernizować :think: ...

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
pawelini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 20:48

Rzeczywiście jest to ważne pytanie, zaznaczyłem odpowiedz obrona, jednak mysle, ze jest to malo konkretna odpowiedz. Mysle ze najslabszymi formacjami jest prawa obrona i ofensywna pomoc.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 22:22

W związku z kontuzją Buffona aktualnie napewno jest to bramka... Ale kiedy tylko Gigi wyzdrowieje nie bedzięmy mieli takiej formacji... Mamy skład z którym możemy wygrać wszystko... I taką mam nadzieję że wygramy wszystko w tym sezonie 8)

★ ★ ★
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 22:24

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, bo w każdej formacji są błędy (np. mała skuteczność). Chyba zaznacze "bramkarz" póki Gigi ma kontuzje, bo Abbiati przekonał mnie w 80%. A ławka faktycznie jest krótka :|

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2005, 15:54

pawelini pisze:Mysle ze najslabszymi formacjami jest prawa obrona i ofensywna pomoc.

Pierwszy raz słyszę o takiej formacji jak ofensywna pomoc :? może byc pomocnik..ale to nic...chyba wiem o co Ci chodzi...wydaje mi sie ze z nasza ofensywna pomoca i w ogole z pomocą jest jak najlepiej...jest to obok ataku nasza najsilniejsza strona...chociaż obrona tez nie jest słaba...ja tak jak wloski uważam, że w JUVE nie ma slabych formacji..moge być slabsze pojedyncze pozycje chociaż i te trudno znaleźć...no bo prawda jest taka..w ataku 4 klasowych napastników i jeden dobry zmiennik..który zreszta nie raz nas juz ratował w LM...w pomocy brakuje nam w sumie zmienników...na lewej za Nedveda nie ma nikogo o ile sie nie myle...na prawej chyba też nie za bardzo..w środku jest Gannicheda ale nie wiem jak on sobie radzi w JUVE...na obronie jest lepiej..na lewo jest Pesotto chociaż on może grac i na prawej...oczywiście mówie tu o rezerwie bo pierwszy skład jest b. dobry...na prawej w ostatnich meczach ładnie gra Blasi...poza tym jest jeszcze Zebina i młody Balzaretti...w środku w wypadku kontuzji Thurama i cannavaro nie mamy drugiego zmiennika..ale mam nadzieje ze takie coś się nie zdarzy i Kovac wystarczy na rezerwe...tak więc nasza jedenastka nie ma słabych stron..nasza ławka natomiast ma i to troche...przede wszystkim pomoc..ale na razie nic złego sie ni edzieje..a być może w zimie Moggi kogos kupi :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
alex_rulez

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2005, 17:15

bramkarz gigi oczywiescie najlepszy na swiecie:D
obrona tez znakomita
pomoc od kad vieira doszedl jest jedna z najlepszych na swiecie;]
a atak bez zarzutow tyle napastnikow ze nie wiadomo kogo wystawic:P

jedynie lawka rezerwowcyh poza napadem i kilkoma pojedynczymi pozycjami lezy;/

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2005, 18:06

Nie sądze żeby Juve miało jakąś formacje gorszą do drugiej!!!
Moim zdaniem w zespole panuje idealna równowaga i nie ma tak jak jest w innych klubach np. w Realu (bez obrazy :wink: ) W Realu jest (a przynajmniej było) za dużo ofesywnych graczy a defensywa jakby zeszła na dalszy plan.
W tamtym sezonie pozyskaliśmy dwóch kapitalnych zawodników a mianowicie Zlatana i Cannavaro. Pierwszy to bardzo perspektywiczny napastnik a drugie to bardzo ograny jeden z najlepszych obrońców na świecie. A do tego jeszcze przyszedł Emerson. W tym sezonie kupiliśmy Vieire, a przecież przyszedł jeszcze Kovac, Giannicheda nio i jeszcze Mutu. Ten ostatni był u nas już wcześniej ale dopiero w tym sezonie mógł grać.
A więc moim zdaniem mamy bardzo dobrą kadre, ale ławka pozostawia wiele do życzenia. Nie mówie tutaj o napastnikach bo tutaj jest ich aż za wiele ale np nie ma rezerwowego prawego czy lewego pomocnika. O ile na lewej może ostatecznie zagrać Mutu to na prawej nie ma nikogo. A jeśli chodzi o ankiete to nie zaznaczyłem nic.
POZDRO

Grande Juve, Vinci Per Noi
Ikar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2005, 19:09

Na kazdej pozycji mamy zawodnika swiatowego formatu:D Kogokolwiek chcielibysmy wymienic ciezko by bylo znalesc kogos lepszego. Ale mysle ze ze wzgledu na to ze na prawej obronie mamy(mamy?:P jak Blasi bedzie gral tak jak gra dotychczas ti nie mamy) luke czyli chyba jednak obrona. Ale to tylko ze wzgledu slabszej(?) prawej obrony:)

piachu01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2005, 19:37

Zaznaczylem pomoc.

FORZA JUVE
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 września 2005, 08:15

Zaskoczony jestem tym pytaniem. Myśle, że w Juve nie ma słabszych formacji :) Każda pozycja jest obsadzona klasowymi zawodnikami. Obecnie można by sie uczepić bramkarza ale jak tylko Gigi się wyleczy wszystko powróci do normalnosci :D Atak w tym sezonie spisuje sie bardzo dobrze, choć mogli by wykazać sie większą skutecznością. Pomoc po przyjściu Vieiry jak wiadomo jest jedna z lepszych na świecie jak nei najlepszą. Tak samo obrona nie zawodzi :P

Dla mnei JUVE jest drużyną DOSKONAŁĄ pod każdym względem i dlatego im kibicuje :D

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2005, 13:38

Ja uwazam ze najlsabsza formacja juve jest pomoc jednak nie jest to cienka formacja jednak uwazam ze nie mamy bardzo dobrych zmienników co do tej formacji :think: Moze jak by jeszcze prawy obrońca byl troche lepszy to by bylo dobrze!!! Alo ogólnie to i tak jest bardzo dobrze :wink: :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 01:32

kubinho 10 pisze:
A więc moim zdaniem mamy bardzo dobrą kadre, ale ławka pozostawia wiele do życzenia. Nie mówie tutaj o napastnikach bo tutaj jest ich aż za wiele ale np nie ma rezerwowego prawego czy lewego pomocnika. O ile na lewej może ostatecznie zagrać Mutu to na prawej nie ma nikogo. A jeśli chodzi o ankiete to nie zaznaczyłem nic.
Mam bardzo podobne zdanie. Jezeli chodzi o Camora to on wymiata, ale niestety nie ma za bardzo kto go zmienic bo Ruben pozostawia wiele do zyczenia-nie mam za bardzo pomyslu kto moglby byc zmiennikem Mauro, natomiat wiem ze na lawce nie mam wystarczajco dobrego zawodnika na ta pozycje.
nookie pisze:na lewej za Nedveda nie ma nikogo o ile sie nie myle

Mutu.
pawelini pisze:Mysle ze najslabszymi formacjami jest prawa obrona
Mamy Zebine i na zmiane mlodego Balzarettiego. Ostatnio nawet Blasi niezle wymiata wiec nie ma co narzekac. Jesli sie nie myle to Chellini chyba tez moze grac i na prawej i na lewej (ale tego nie jestem pewien).
pawelini pisze: ofensywna pomoc

My gramy troche inna taktyka ofensywni pomocnicy (Nedved i Camor) sa rozstawieni na skrzydlach nie mamy takiego AMC jak kiedys (Zidane). To oni sa odpowiedzialni za konstruowanie naszych ofensywnych poczynan.

Obrazek
wasia9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 05:42

Najsłabszą formacją w juve jest prawa obrona i ofensywny pomocnik.jak to poprawimy, to juve bedzie mial najlepsza druzyne na swiecie.Wszystkie mecze sie niewygra 1-0 dlatego nalerzy mysleć o przyszłości, i wzmocnić te pozycje.. :)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 11:13

kubinho 10 pisze:A jeśli chodzi o ankiete to nie zaznaczyłem nic.
Ja rowniez :!:
Naprawde bardzo ciezko jest okreslic najslabsza formacje Juve :think: Poza tym w kazdym meczu jest inaczej... raz lepiej funkcjonuje pomoc a raz atak czy obrona- ale nigdy nie ma sytuacji zeby poszczegolne formacje odbiegaly znacznie od siebie swoja postawa :wink: Ogolnie mowiac mamy dosc wyrownana kadre i solidnych pilkarzy w kazdej formacji, z czego sie bardzo ciesze :-D

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2005, 19:32

Ja nie zagłosowałem na najsłabsza formację Juve bo poprostu wydaje mi się , że takiej nie ma. Mamy wszystko świetnie 4 bramkarzy , 2 z nich mozna powiedzieć , na wysokiej klasie. Obrona świetna nie dośc że podstawa jest bardzo dobra to i rezerwa potrafi ją godnie zastąpić. W pomocy nie musze się wypoowiadać bo jest to jedna z najlepszych liń pomocy na świecie. Atak wydaje mi się , że mamy dobry bo napastników mamy wdobrej formie jakim jest David Trezeguet 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ODPOWIEDZ