Test/poradnik: Allegro vs Oryginał [!dużo zdjęć!]

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 14:08

Stary dzieki teraz juz wiem co jest oryginalne a co nie, sam kiedys bylem w londynie i kupilem sobie koszulke juve raczej podrób no ale bylem maly no i jeszcze nie bylem z rodzicami tylko z ciocią. teraz juz sie nigdy nie nabiore :D
No i mam pytanie co do blaszek na koszulkach klubowych!!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
malutki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 15:48

Dla zainteresowanych:
Koszulki Juve z sezonu 04/05 można kupic w Fashion House w Sosnowcu. Cena koszulki to 150 zł

Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2005, 20:06

A ja mam pytanie - czy we Wrocławiu, Łodzi lub Piotrkowie można kupić oryginalne koszulki Juve? Albo chociaż te pokroju Tajskich 8) ?

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2005, 12:37

Ja sie pochwale moim ostatnim zakupem:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63743577

Co o niej myslicie?

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2005, 12:43

Ciężko powiedzieć po takich zdjęciach czy jest oryginalna. Ja mam ten sam model, ale kupiłem go w San Marino za 70 Euro jakoś 3 albo 4 lata temu :-D Musze powiedzieć, że do dziś jest w doskonałym stanie. Układ metek jest taki sam jak na mojej koszulce. Duże prawdopodobieństwo, że oryginał. No bo kto i skąd załatwiłby podróbke tamtego modelu?

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2005, 14:37

na pierwszy rzut oka wydawać może się że jest to jednak podróba. Aczkolwiek po dokładniejszych ogledzinach może rzec że dokonałeś dobrego zakupu. Przy okazji ja pokaże jaką koszulkę sobie kupiłem w Turcji. Facet chciał za nią 55lirów tureckich ( czyli jakieś25euro) ja wytargowałem na 17lirów :) Jest to koszulka specjalnie dla kibiców gdyż wszystko jest tak jak należy-czyli herby,gwiazdki i pasek wychawtowane a nie tak jak na stadionach wprasowane no i nazwisko z tyłu jest Zlatana.
http://img379.imageshack.us/img379/9397/obraz0015yh.jpg

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2005, 18:52

wolv: Gratulacje, czaiłem się cały tydzień na tą aukcję, lecz przez własne gapiostwo przegapiłem finisz licytacji. ;)

gosciu: A widziałeś kiedyś koszulkę nie dla kibiców? Chociaż w sumie może naciąganie i oszukiwanie podszywując się pod markę Nike faktycznie nie jest dla kibiców...

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2005, 21:18

Mam pytanie do Par00wy. Dlaczego ta aukcja, którą miałeś w podpisie została usunięta przez pracownika Allegro :?: Czy ona także "naruszała" regulamin Allegro :?: Czy jest to może ciąg dalszy próby zlikwidowania jednego uczciwego sprzedawcy koszulek z tego internetowego bazarku :?:

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2005, 20:04

Kupiłem koszulke Juve sezon 04/05 mimo ze podobno kupowalem 05/06 ale mimo wszystko ciesze się , koszulka Cannavaro 28 , myslalem ze kupie podróbke ale o dziwo nie ! wszystko jest tak jak w opisie oryginalnego produktu jutro zapodam fotki :) do tego dostalem 3 oryginalne plakaty i proporczyk :) , zapomnialem dodac Fabrique in Egypt

tutaj fotki , kliknijcie na obrazek zeby sie powiekszył, pierwsze 2 zdjecia sa dosc duze

http://img192.imageshack.us/my.php?image=front3rs.jpg

http://img192.imageshack.us/my.php?image=back7hc.jpg

http://img192.imageshack.us/my.php?image=avstar4ah.jpg

http://img192.imageshack.us/my.php?imag ... ike2wl.jpg

http://img192.imageshack.us/my.php?image=klata3ex.jpg

Dawniej Virus[Mauro].
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 08:57

Ja mam pewne pytanie..wprawdzie to nie do konca ten temat ale mysle ze nic sie nie stanie...

Czy zna ktos z Was może adresy sklepów internetowych gdzie moznaby kupic jakąś bluze Juventusu??albo koszulke z długim rękawem :wink: poza ISS bo tam nie ma...szukalem wczoraj cały wieczór na allegro czegos takiego nie ma ani w zadnym sklepie znaleźć ne moglem.. :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2005, 13:38

Ja zakupiłem koszulke Juventusu na sezon 2005/06 w Paryżu za 60 Euro :wink: i jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolony :P
Koszulka fantastyczna. Mój kolega zakupiła taka koszulkę na allegro i jak porównaliśmy to co sie okazało? Okazało się, że koszulka zakupiona na allegro jest zupełnie inna od mojej :P
Więc widzicie, lepiej kupiować w sklepach i miec pewność, że koszulka jest oryginalna 8)

Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 18:11

DjJuve pisze:Dzieki Par00wa za ten tekst i za bezinteresowna pomoc
O tak, siedział cały dzien i sie męczył tylko po to, żebyście sie dowiedzieli co kupujecie! Oby wiecej takich bezinteresownych osób w obecnych czasach...

Alexxxxx pisze:Cóż par00wa powiem tak: kasę mam, chęci mam, interes będzie
bblackk pisze:KIEDY rusza sklep?
Wojtom pisze:Dlatego czekam na otwarcie Twojego sklepu, gdzie bedzie mozna kupic oryginal, dobrze wykonany, ale za cene troche nizszą niz w Go Sport.
Coolfi pisze:kiedy otworzysz swój sklepik mam zamiar kupić u ciebie koszulkę.
Jotbe pisze:Liczę na szybkie otwarcie twojej działalności.
felix jaegar pisze:Masz we mnie potencjalnego klienta
Juverulez! pisze:no to jest na co odkładac kase
Alexa del Piero pisze: dlatego czekam z niecierpliwością na twój sklepik
Dobra juz starczy, bo az mnie skręca od tego co czytam.
Udało Ci sie przekonać forumowiczów, że jesteś ich jedynym wybawicielem od allegro - brawo.

ParOOwa pisze: A oryginałem oddajesz hołd klubowi, czujesz z nim przeogromną bliskość, a sam produkt boisz sie splamić, gdyż każda skaza okropnie rani serce.
Buahahahahahahaha, błagam! Proszę zapoznaj się ze znaczeniem słów "splamić" albo wyrażeniem "przeogromna bliskość :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Szkoda, ze jest to za długie, zeby sobie ustawic w opisie na gg :rotfl:

Nie pisz więcej takich patetycznych rzeczy, by wyciągnąc od kibiców tego samego klubu kasę, ewidentnie grając na ich uczuciach do Juve!

Poza tym stosujesz nielegalną reklamę porównawczą.

PS: Nie sprzedaję koszulek na allegro, ani ebay'u, ani nigdzie indziej.

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 18:54

Za dużo hahów, hihów, emoticonów i cytatów, a za mało treści.
Proszę zapoznaj się ze znaczeniem słów "splamić" albo wyrażeniem "przeogromna bliskość
Nie sądze, żeby coś takiego jak plamienie koszulki olejem, błotem tudzież kawą wymagałoby osobnego sprawdzenia znaczeniowego w słowniku. :roll: Ja rozumiem, Pani od języka polskiego dała kilka 'mondrych' wyrażeń z plameniem, np. honoru, ale tutaj chodzi o zwykłą plamę. Oj, dałeś plamę.
Nie pisz więcej takich patetycznych rzeczy, by wyciągnąc od kibiców tego samego klubu kasę, ewidentnie grając na ich uczuciach do Juve!
W moim przekonaniu na uczuciach gra oszust, który zapewniając o oryginalności swojego produktu, sprzedaje falsyfikat. Co do kasy: póki co jestem na minusie, ale już do mnie szły wielkie kontenery samych koszulek Juventusowych, już miałem otwierać nową sieć hipermarketów "qKoszulki", już Maybach wykonywał dla mnie prywatne zamówienie, gdyż zażyczyłem sobie wykończenie wnętrza piórami Orła Bielika i wszystko by to wyszło, "gdyby nie ten wścibski dzieciak".
Poza tym stosujesz nielegalną reklamę porównawczą.
Rozmowa o legalności wydaje się być absurdalna w przypadku uświadamiania właśnie o jej braku, Scoobie Doo.
O tak, siedział cały dzien i sie męczył tylko po to, żebyście sie dowiedzieli co kupujecie! Oby wiecej takich bezinteresownych osób w obecnych czasach...
Kocham Polaków, bez kitu. Zbliża się choinka, mam dla ciebie prezent - bilans z mojego konta, bo widzę, że strasznie interesuje cie cudza kieszeń. A nuż za dużo się dorobił. Nie dość, że dostajesz darmową pomoc pod pysk, na którą nie zasłużyłeś, że możesz teraz samodzielnie dokonać wyboru i uratować własną kasę, to jeszcze węszysz, żeby ktoś inny nie miał zbyt dobrze. Niestety nie znalazłeś właściwej osoby. To dla mnie jest pasja, na której straciłem kase, a tacy jak ty uniemożliwili mi jakiekolwiek dalsze działania. Gratuluję... gratuluję wszystkim takim Scoobie Doo, którzy łyknęli niczym luksusowe prostytutki spuścizne PRLu.

Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 21:47

Par00wa pisze:Nie sądze, żeby coś takiego jak plamienie koszulki olejem, błotem tudzież kawą wymagałoby osobnego sprawdzenia znaczeniowego w słowniku. :roll: Ja rozumiem, Pani od języka polskiego dała kilka 'mondrych' wyrażeń z plameniem, np. honoru, ale tutaj chodzi o zwykłą plamę. Oj, dałeś plamę.
Poplamienie koszulki nie rowna sie splamieniu koszulki :D
Par00wa pisze:W moim przekonaniu na uczuciach gra oszust, który zapewniając o oryginalności swojego produktu, sprzedaje falsyfikat. Co do kasy: póki co jestem na minusie
Ale oszust z allegro nie twierdzi, że kupując jego koszulkę oddaje cześć swojemu klubowi :roll:
Poza tym nie interesuje mnie stan Twojego konta.

Par00wa pisze:Rozmowa o legalności wydaje się być absurdalna w przypadku uświadamiania właśnie o jej braku, Scoobie Doo.
Skoro porównujesz swoją koszulkę z ta od szuliniego i udowadniasz, że Twoja jest lepsza, a następnie informujesz, ze bedziesz je sprzedawał, to jest to nic innego, niż właśnie reklamowanie swoich produktów.
Par00wa pisze:Kocham Polaków, bez kitu. Zbliża się choinka, mam dla ciebie prezent - bilans z mojego konta, bo widzę, że strasznie interesuje cie cudza kieszeń. A nuż za dużo się dorobił.
Dziekuję, naprawdę.
Po pierwsze wyciąg z Twojego konta nie jest mi ani potrzebny, ani mnie nie interesuje.
Po drugie, życze Ci, żebyś dorobił sie ile Ci sie tylko zamarzy.
Par00wa pisze:Nie dość, że dostajesz darmową pomoc pod pysk, na którą nie zasłużyłeś, że możesz teraz samodzielnie dokonać wyboru i uratować własną kasę, to jeszcze węszysz, żeby ktoś inny nie miał zbyt dobrze. Niestety nie znalazłeś właściwej osoby. To dla mnie jest pasja, na której straciłem kase, a tacy jak ty uniemożliwili mi jakiekolwiek dalsze działania. Gratuluję... gratuluję wszystkim takim Scoobie Doo, którzy łyknęli niczym luksusowe prostytutki spuścizne PRLu.
Pysk to może Ty masz, kolego.
Dziękuję za pomoc, ale nie jest mi potrzebna, bo ani na allegro, ani od Ciebie nie kupuje - mam od 4 lat stałego gościa, który sprzedał mi juz 14 koszulek.
Ratowanie kasy wg Ciebie polega na tym, że ludzie wydadza ją na Twoje koszulki, a nie na inne?
Na pasji się zazwyczaj nie zarabia...
Z PRLem nie mam nic wspolnego, bo sam cięzko pracuję na swoj sukces.

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 22:09

Poplamienie koszulki nie rowna sie splamieniu koszulki Very Happy
Ale w takim znaczeniu zostało użyte te słowo.
Ale oszust z allegro nie twierdzi, że kupując jego koszulkę oddaje cześć swojemu klubowi Rolling Eyes
A ja tak twierdzę, bo jestem kibicem oraz kolekcjonerem. Poza tym zauważ, w jakim kontekście były wypowiedziane te słowa. W kontekście perfidności i oszustwa właśnie tych odczuć, które wiązą kibica z klubem.
Skoro porównujesz swoją koszulkę z ta od szuliniego i udowadniasz, że Twoja jest lepsza, a następnie informujesz, ze bedziesz je sprzedawał, to jest to nic innego, niż właśnie reklamowanie swoich produktów.
Koszulka nie jest moim produktem. Nigdy nie sprzedawałem takich koszulek, która była w porównaniu. To był dowód na oszustwo.
Dziekuję, naprawdę.
Po pierwsze wyciąg z Twojego konta nie jest mi ani potrzebny, ani mnie nie interesuje.
Po drugie, życze Ci, żebyś dorobił sie ile Ci sie tylko zamarzy.
Poza tym nie interesuje mnie stan Twojego konta.
Wygląda na zupełnie coś innego. Skąd te negatywne nastawienie? Czy w jakikolwiek sposób naraziłem ci się? Czy możliwość kupna oryginała po niższej cenie jest aż takim czynem haniebnym? Twój pierwszy post nie był dyktowanym niczym innym jak forsą, kasą, szmalem, hajsem.

Jeszcze wracając do bezinteresownej pomocy: do dziś dostaję wiadomości na priv i gg z prośbami o pomoc przy zakupie koszulki. Wyobraź sobie, że kupują je od kogoś innego, a ja im w tym pomagam.
Na pasji się zazwyczaj nie zarabia...
Powiedz to piłkarzom, fotografom, muzykom etc. etc.. Z drugiej strony masz rację, bo ja nie zarobiłem, a jak tylko to usłyszałeś stałeś się dużo spokojniejszy. Kamień spadł ci chyba z serca, że ktoś nie dorwał kilku złoty.

ODPOWIEDZ