Serie A: (04) Udinese 0-1 JUVENTUS
- rafal005
- Juventino
Nie opadły jeszcze emocje po ostatnim spotkaniu z Ascoli, a już w najbliższą środę o godzinie 20:30 Juventus rozegra kolejny mecz w serie A, tym razem jego przeciwnikiem będzie Udinese Calcio. Drużyna, która w zeszłym sezonie dwukrotnie przegrała ze Starą Damą, zajęła w lidze bardzo wysokie 4. miejsce, zaraz za wielką trójką z Turynu i Mediolanu, premiujące grą w Lidze Mistrzów. Również w tym sezonie prezentuje wyśmienitą formę, w serie A dwa razy wygrało i raz przegrało, w Champions League rozbiło pogromcę Wisły Kraków Panathinaikos Ateny, po świetnym meczu i hat-tricku piłkarza Squadra Azzurra, 26-letniego Vincenzo Iaquinty. Właśnie tego zawodnika, jak i Ghanijczyka Muntari, który jest pomocnikiem i jak dotychczas strzelił w lidze 3 gole, należy się najbardziej obawiać. W Juventusie do pierwszego składu zapewne powróci Zlatan Ibrahimović, który mecz z Ascoli rozpoczął na ławce rezerwowych i został godnie zastąpiony przez Alessandro Del Piero, który tym występem przymknął usta swoim krytykom. Udinese, mimo ostatniego ligowego niepowodzenia, będzie chciało udowodnić, że również w tym sezonie ma zamiar liczyć się w walce o miejsce premiowane startem w LM, bo chyba jednak mistrzostwo to za wysokie progi dla piłkarzy z tego 94-tysięcznego miasta na północy Włoch. Zatem, z pewnością nie będzie łatwo wywieźć ze Stadio Friuli kompletu punktów.
Mój typ: Udinese - Juventus 0:1
Sezon 2004/2005:
:: 2004-10-03 :: Udinese - Juventus 0:1
Zalayeta 60'
:: 2005-02-13 :: Juventus - Udinese 2:1
Ibrahimovic 1', Camoranesi 49' - Di Michele 90'
Ostatnie mecze Udinese oraz bramki do ściągnięcia:
Fiorentina - Udinese 4:2
Fiore 39', Toni 42', Donadel 78', Toni 85' - Muntari 28', Iaquinta 90'k
Udinese - Panathinaikos 3:0
Iaquinta 28', Iaquinta 73', Iaquinta 76'
AS Roma - Udinese 0 : 1
Muntari 32'
Udinese - Empoli 1 : 0
Muntari 30'
Udinese Calcio

Sezon 2004/2005: 4 miejsce
Rok założenia: 1896
Barwy: Biało-czarne
Przydomek: Bianconeri
Adres: Via Candolini 2, 33100 Udine
Prezydent: Franco Soldati
Trener: Serse Cosmi
Strona: www.udinese.it
Stadion: Stadio Friuli
Mój typ: Udinese - Juventus 0:1
Sezon 2004/2005:

Zalayeta 60'

Ibrahimovic 1', Camoranesi 49' - Di Michele 90'
Ostatnie mecze Udinese oraz bramki do ściągnięcia:

Fiore 39', Toni 42', Donadel 78', Toni 85' - Muntari 28', Iaquinta 90'k

Iaquinta 28', Iaquinta 73', Iaquinta 76'

Muntari 32'

Muntari 30'
Udinese Calcio

Sezon 2004/2005: 4 miejsce
Rok założenia: 1896
Barwy: Biało-czarne
Przydomek: Bianconeri
Adres: Via Candolini 2, 33100 Udine
Prezydent: Franco Soldati
Trener: Serse Cosmi
Strona: www.udinese.it
Stadion: Stadio Friuli
Ostatnio zmieniony 22 września 2005, 14:54 przez rafal005, łącznie zmieniany 1 raz.
- Venomik
- Juventino
Cóż, martwi mnie to, że rywale mają dobry atak (7 bramek w 4 meczach - 3 w serie A i jeden w LM), gdyż nasza obrona ma lekkie braki personalne, a we wczorajszym spotkaniu nie spisywała się wcale wybornie...
Oby jednak nasz Trezeguel nas nie zawiódł i strzelił dla nas bramkę, która zadecyduje o wygranej
Mam nadzieję, że zagra GG, który musi się ograć przed spotkaniem z Rapidem.
Oby jednak nasz Trezeguel nas nie zawiódł i strzelił dla nas bramkę, która zadecyduje o wygranej

Mam nadzieję, że zagra GG, który musi się ograć przed spotkaniem z Rapidem.
Dirty mind
- J1897
- Juventino
Udinese - JUVENTUS
to będzie na pewno bardzo trudny mecz... Udinese chyba się troszkę zmęczyło po wygranej w LM z Panathinaikosem, ale mimo to strzelili Violi 2 bramki... w bardzo dobrej, jak narazie, formie strzeleckiej jest Iaquinta... to na niego będą musieli zwrócić szczególną uwagę nasi obrońcy... jednak patrząc na to wszystko, jeżeli tylko Zlatan zacznie w końcu podawać
,uważam, że powinno się skończyć dobrze... sądzę, że w najgorszym przypadku będzie remis, ale obstawiałbym 1:2, może 0:2...
to będzie na pewno bardzo trudny mecz... Udinese chyba się troszkę zmęczyło po wygranej w LM z Panathinaikosem, ale mimo to strzelili Violi 2 bramki... w bardzo dobrej, jak narazie, formie strzeleckiej jest Iaquinta... to na niego będą musieli zwrócić szczególną uwagę nasi obrońcy... jednak patrząc na to wszystko, jeżeli tylko Zlatan zacznie w końcu podawać

- _Jah
- Juventino
Paradoksalnie gra na wyjeździe może wyjść naszym piłkarzom na dobre, gdyż nie będzie ciążyła na nich tak ogromna presja strzelecka, jakby to miało miejsce w spotkaniu na Stadio Delle Alpi. Odkąd sięgam pamięcią, nasze batalie na Stadio Friuli niemal zawsze kończyły się sukcesem Juve. Najwidoczniej posiadamy w rękawie tajemniczy patent na zespół Udinese. Owszem, mecze te nigdy nie należały do łatwych i na ogół kończyły się rezultatem 1:0, lecz najważniejsze są 3 punkty, które i tym razem będą celem samym w sobie. Najprawdopodobniej będzie to najtrudniejsze z dotychczasowych starć ligowych, ale przecież od początku wiadome było, że nikt nie będzie się z nami pieścił. Cóż, pozostaję życzyć naszym 3pkt., ktorę są nam potrzebne w celu odskoczenia od reszty stawki, no może, z wyjątkiem Interu.
Ostatnio zmieniony 19 września 2005, 13:25 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Przemo90
- Juventino
Czesto wygraywalismy W Udine ale nie mozna tych zwyciestw przywolywac w tym sezonie poniewaz Udinese to calkiem inna druzyna obecnie niz ta ktora grala roku lub dwa lata wczesniej. Udinese nie bylo jeszcze chyba nigdy tak silne jak obecnie. Maja wspanialy atak i tomozemy odczus juz w srode. Bedzie bardzo ciezko, jesli zagramy tak jak z Ascoli z dziurawa obrona to bedzie podobnie z nami jak z Milanem wczoraj. Jednak mam nadzieje ze chlopcy sie zmobilizuja. Dopiero w tym meczu zobaczymy na co naprawde stac Juve w tym sezonie, poniewaz pierwsze 3 mecze w lidze i mecz w LM nie byly rozgrywane z wymagajacymi przeciwnikami, nie ma co tu ukrywac, dopiero mecze z Udinese, Romą, Palermo, Interem czy Bayernem Monachium pokaza czego mozemy sie spodziewac w tym sezonie..

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- wiwat
- Juventino
Kazdy wynik w tym meczu jest mozliwy - oczywiscie nie chcialbym zeby byla to porazka, ale nie bede rozlewal lez, jesli tak sie stanie. Bardzo mozliwy jest remis, gdyz Udinese pokazalo w ostatnich meczach, ze jest silna ekipa mogaca smialo konkurowac z innymi zespolami nawet w Champions League. Jasna sprawa, ze w CL nikt im wielkiej przyszlosci nie wrozy, ale jest to typ druzyny, ktora moze wygrac z kazdym, zwlaszcza na wlasnym podworku.
Moj typ: Udinese - Juventus 2-2
Moj typ: Udinese - Juventus 2-2
- pees
- Juventino
To będzie niewątpliwie najtrudniejszy mecz dla Juve jak dotąd w Serie A (w tym sezonie ofkoz). Udinese to mocny zepół, pokazali to w poprzednim sezonie, jak i w obecnym. W poprzedneij kolejce przegrali jednak z Violą 2:4, co oznacza, że zdarzają im sie wpadki. Mimo to uważam, że wpadka Udinese w meczu z Juve nie bedzie potrzebna, bo Juventus to po prostu zesół lepszy. Będzie ciężko, ale wygramy 1:0, mam nadzieje że Ibra sie przebudzi i strzeli zwycięska bramkę (choć jakby strzelił ją DP to byłbym nie mniej zadowolony
)

JUVE il Campioni d'Italia
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zdecydowanie bez 2 zdań. Prawdziwy sprawdzian przed nami. Apetyty rosną z meczu na mecz, bo jakże mogłoby być inaczej, skoro wygrywamy póki co wszyskie mecze._Jah pisze:Najprawdopodobniej będzie to najtrudniejsze z dotychczasowych starć ligowych
Oj będzie ciężko, ostanio przed meczem z Udine bałem się w 2002 r. wiadomo czemu :twisted: 8)
Mam nadzieję, że krótka przerwa, nie wpłynie źle na postawę naszych piłkarzy. Liczę oczywiście na 3 pkt, bo mamy patent na Udine, jendak rozsądek podpowiada mi, że będzie remis. Czas by przełamał się Zlatan.
rafal, co za profesjonalne wprowadzenie do meczu

- Sztuko
- Redaktor
- kramnik
- Juventino
Hehe , moim zdaniem dla Juventusu zespol Udinese to łatwy przeciwnik, nawet bardzo latwy i mecz ten bede traktowal jako latwa przechadzke. Mowi sie, ze udine ma przed soba swietny sezon....ten kto widzial Udine w akcji i widzial Juventus nie powinien miec watpliwosci, ze dla juve Ascoli bylo trudniejszym przeciwnikiem (ze wzgledu na zmeczenie po LM). Mi rozsądek podpowiada, ze nalezy szykowac sie na mecze TRUDNE, a Udinese jest teraz moze 7-8 sila w serie A i wogole o ten mecz nie boje sie (0-2, albo 0-3) a Ibra znow bedzie najlepszym zawodnikiem meczu - czy sie przelamie ?? Kompletnie mnie to nie obchodzi, niech gra tak jak gra i bedzie wspaniale - a gra wrecz niemozliwie...
- LordJuve
- Juventino
To z pewnością nie będzie łatwe spotkanie :!: Undinese w piękny sposób rozgromiło PA, choć gracze z Grecji nie prezentowali się pięknie...
Myśle, że mamy szanse na zwycięstwo jednak narazie daje 50% / 50%...
Myśle, że powinniśmy zagrać formacją 4-4-2,
w obronie: Blasi, Cannavaro, Kovac, Zambrotta
w pomocy: Camoranesi, Vieria, Emerson, Nedved
co do ataku nie wiem co powinien zrobić Capello, po ostatnim meczu z Ascoli myśle, że powinien dostać szanse Del Piero. Alex powinien zagrać z Trezegue od pierwszych minut, jeśli szło by mu szłabo już w pierwszej połowie mógłby zejść za Ibrahimovica...
Juve storia di un grande amore...
Myśle, że mamy szanse na zwycięstwo jednak narazie daje 50% / 50%...
Myśle, że powinniśmy zagrać formacją 4-4-2,
w obronie: Blasi, Cannavaro, Kovac, Zambrotta
w pomocy: Camoranesi, Vieria, Emerson, Nedved
co do ataku nie wiem co powinien zrobić Capello, po ostatnim meczu z Ascoli myśle, że powinien dostać szanse Del Piero. Alex powinien zagrać z Trezegue od pierwszych minut, jeśli szło by mu szłabo już w pierwszej połowie mógłby zejść za Ibrahimovica...

Juve storia di un grande amore...
- Przemo90
- Juventino
kramnik widze ze jestes nastepny do golenia, pamietasz sranie ogniem przed meczami z Liverpoolem ? Wszyscy sie zdziwili potem jak Juve przegralo. Mam nadzieje ze wygramy ale to nie bedzie taki latwy mecz. Jak widze ze nasz atak marnuje takie dogodne sytuacje z Ascoli i Brugge tio moze sie to źle skonczyc w Udine. Oni maja dwa razy mocniejsza sile ataku niz Ascoli i Brugia razem wziete wiec nasi napastnicy musza sie wykazac bardzo wysoka skutecznoscia .

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- kramnik
- Juventino
Szczerze mowiac nie obchodzi mnie co bylo z Liverpoolem, bo ja nic nie pisalem, teraz natomiast wiem, ze juve wygra, ale wraz z wiekiem czasmi przychodzi rowniez strategia obmyslania niektorych spotkan, a na ten mecz - ja wlasnie mam taką...