Serie A: (03) JUVENTUS 2-1 Ascoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 16:57

Cieszę się wielce z kolejnego zwycięstwa i z tego że przynajmniej do dzisiejszego wieczoru jesteśmy samodzielnymi liderami Serie A. Oczywiście nie sposób mówiąc o tym meczu nie wspomnieć o Del Piero którego bramki dały nam to zwycięstwo. I ten komentarz hala hala hala lalalaala :smile: Wbrew komentarzom kibiców którzy liczyli na pogrom, gradu bramek nie było. Najważniejsze jest zwycięstwo, a Ascoli to też na pewno lepszy przeciwnik niż Empoli. Teraz 2 bardzo ciężkie wyjazdy i to w przeciągu 3 dni. Myślę że jesli wywieziemy z nich 4 punkty będe zadowolony. Oczywiście 6 jest marzeniem, no ale trzeba zagrać bardzo dobrze i mieć szczęście by zdobyć komplet. Kontuzji doznał już w 4 minucie Zebina.. mam nadzieję że to niegroźny uraz.
Zaskoczony jestem porażką Milanu. Wprawdzie grał z silnym rywalem, ale nie spodziewałem się że Sampa może pokonać Mediolańczyków. 3 mecze 4 punkty.... Będą nas gonić teraz :smile: Kolejny niespodziewany wynik to pogrom Udinese we Florencji.. Kto by przypuszczał... Chyba Udine nie jest przygotowane do grania tak często meczy i w CL i w Serie A. A może to Fiora jest tak silna 8)
Zastanawiam się także kiedy Zlatan się w końcu przełamie i strzeli gola. Oby jak najszybciej, ponieważ potrzebne nam są jego bramki. Wracając jeszcze do Del Piero. To już 176 bramek... Tak niewiele pozostało... :wink:

Obrazek
lopezonline

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 16:59

No i pieknie - Juve do przodu, a milan liczy plecy... :smile: Brawo dla Alexa

Mendus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:02

wow jak szybko bramki :D dzieki, a milan dostal hahah :wink:

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:05

Kolejne zwycięstwo cieszy tym bardziej, że Milan znów się nie popisał :).

Niestety nie moge dużo powiedzieć o naszej grze, ale Eurosport wskazuje na to, że zdominowaliśmy mecz, może nie tak, jak w Belgii, ale wygraliśmy zasłużenie i bez przypadku :D.
Cieszą dwie brameczki Alexa - brawo!
Zlatan coś sie nie może przełamać ale trochę treningu strzeleckiego i bedzie dobrze ;).

Brameczki są tu: http://www.juventuz.com/forum/showthrea ... adid=12576

Pozdrawiam.

Oby tak dalej! :dance: :happy:

FORZA JUVE !!!

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:07

Na pochwały za dobrą gre zasługuje moim zdaniem (pewnie nie tylko)Del Piero. Nie tylko strzelił gole na wagę zwycięstwa, lecz równierz był waleczny jak nigdy :)

Zaskoczeniem dla mnie był Blasi (nie jestem pewien czy to on śmigał na prawej flance w obronie, ale miał bardzo krótkie włosy oraz numerek 2-cyfrowy zaczynający się na 2). Odbierał piłki aż miło, wkładał serce do gry jak zawsze oraz ładne akcje ofensywne w jego wykonaniu. Takiego Blasiego zaczynam bardzo lubieć :)

Nedved troche za ostro, ale śmigał aż miło :D miał znakomitą okazje którą nie wiem czy wykorzystał, czy był spalony, czy trafił w boczną siatkę :P (oglądałem mecz w necie)

Kovac - szybko uczy się od Cannnavaro, choć dużo nie musi :)

Emerson - bardziej go zauważałem niż Vieire. Może to wina neta itd. ale wydaje mi się, że w tym meczu grał lepiej niż zwykle choć nic nigdy do niego nie mam :)

Chciałem na koniec zaznaczyć, że widziałem tylko 2gą połowę meczu oraz oglądałem ją w internecie, więc nie wszystkie moje opinie muszą się zawsze zgadzać z tym co się działo w obu połowach.

pozdro i *!!!* FoRzA JuVe *!!!*

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:07

Tak więc zgodnie z oczekiwaniami, kolejne 3 pkt. na naszym koncie. W tym sezonie wygraliśmy nasze wszystkie mecze, pięknie brzmi, ale rozegraliśmy ich 4 8)

Zaczęło się kiepsko, bo powracający po kontuzji Zebina, już w 4 minucie, musiał opuścić boisko :( Wiemy na co go stać, tak więc strata ta jest duża, a obawiam się, że prędko nie wróci na boisko :x W tamtym sezonie po meczu z Liverpoolem, nie zagrał już ani minuty...

Szybko strzelony gol Del Piero zdawał się ustawić mecz, w rzeczywistości jednak tak się nie stało. Niespodziewanie Ascoli doprowadziło do remisu. Jednak szybka riposta Del Piero i było 2-1. Warto nadmienić, iż Alex strzelił bramkę z rzutu wolnego, co ostanio udało mu się w meczu z Galatą w LM, sezon 03/04 :) Do takich bramek naszego kapitana, chyba wszyscy czujemy sentyment.

Oczekiwaliśmy 2 połowy i kolejnych bramek, te jendak nie padły, co może dziwić. Osobiście gradu bramek się nie spodziewałem jak tu niektórzy znawcy futbolu :-D ale wydawało mi się, że pokonamy ich w dwubramkowym stosunku.

Gęsto jest w ataku. Treze dziś bez gola. 2 bramki Del Piero, który rozegrał 1 mecz w tym sezonie i to pełne 90 minut. Szkoda, że szansy nie dostał Mutu. A Zlatan? Jestem ogromnym zwolennikiem jego talentu, jendak póki co razi nieskutecznością. Doceniam jego wkład w grę, kocham jego technikę, jendak napastkim czasem musi gola strzelić :) Cóż, jestem póki co optyimistą.
Czas na ważny sprawdzian, już w środę potyczka z Udine na wyjeżdzie.

Milan 2-1 w plecy. STS wszedł, aj, to był cudowny weekend :-D :twisted:

Grazie JUVE :!:

Obrazek
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:13

Na konto zapisujemy kolejne trzy punkty. Nie był to latwy mecz choc nie ulega watpliwosci że to my go zdominowaliśmy (poza kilkoma momentami). Bohaterem meczu został DP strzelec dwóch bramek (pierwsza z karnego, druga jakże piękna - z rzutu wolnego).

Obrona trochę zawiodła przy bramce dla Ascoli, Cariello bez wiekszych problemów przedzierał sie coraz blizej bramki Abbiatiego, az w koncu oddał fantastyczny strzał w długi róg, nasz golkiper bez szans :wink:.

Świetne spotkanie rozegrał Camoranesi, Vieira, Del Piero (ah te jego dryblingi ')) oraz Nedved, wyróznic nalezy także Emersona, który dzisiaj był bardziej widoczny niż dotychczas, kiedy narzekano że jest w cieniu Vieiry 8) Sprawnie działały skrzydła, obrona mimo straconej bramki też na +. Taki Juventus chcemy oglądać.

Tak jak przewidywałem - wynik nie mógł być wysoki, bo jak już ktoś wspomniał wczesniej - przeciwko mistrzowi, potencjalnie słabsze druzyny grają na 101% swoich mozliwosci.

Mam nadzieję, że Capello po tym meczu pozwoli Alexowi w nastepnym spotkaniu ponownie zagrać od pierwszej minuty, najlepiej w parze z Trezeguetem, bo jakoś napad Ibra-Dp nie przekonuje mnie za bardzo ;/ Rozsądek mówi mi jednak, że z Parmą znowu zagrają Zlatan i David ...

P.s
Świetna była celabracja drugiej bramki przez Pinturiccio - ciekawe co to miało oznaczać :prochno:

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:15

Dzieki ze szybko brameczki daliscie na forum.
Ciesze sie ze alex strzela 2 gole ale martwi mnie zlatan bo cos w tym sezonie mu nieidzie trudno moze sie przełamie.
MILAN 2-1 przegral :-D a my umocnilismy sie na pozycji lidera:-D

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:23

ADP pisze:MILAN 2-1 przegral :-D a my umocnilismy sie na pozycji lidera:-D
Milan przegrał, mozemy się cieszyć...mnie niepokoi Inter, który jak narazie gra w kratkę: 1 mecz w sezonie 3-0 potem przegrana z Palermo 3:2 i wygrana wczoraj u siebie 3-0 z Lecce...jak dla mnie to zbyt skuteczny jest Inter w tym sezonie.

Zgodze się także z Dragonem, który stwierdził, że Zlatan jest mało skuteczny, zaś technike ma świetną. w 100% zgadzam się z Twoją opinią o Zlatanie. Zresztą jeśli chodzi o reszte Twojej wypowiedzi to nie mam żadnych zastrzeżen itp. itd. :P :P

Tevez10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:28

ma ktos moze link do skrotu z tego meczu chetnie bym ogladnal.Z gory dzeki

mateusz017

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:44

Ciesze 3 pkt i skutecznosc Alex,dzieki za bramki
a w srode mecz z Udine!!

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:49

mam 2 pytania:

1) Kto wywalczył rzut karny dla Juventusu ?
2) Czy środowy mecz z Udinese to jest takie nadrobienie przerwy spowodowanej przez mecze eliminacyjne reprezentacji do MŚ w Niemczech ?

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:52

Powrót króla? Moim zdaniem nie. Del Piero to piłkarz nadal nieprzeciętny, jednak słabszy od Ibrahimovica czy Trezegueta. Niemniej sprawiajac takie niespodzianki jak dziś napewno zyskuje u Fabio zaufanie. Jak nie patrząc nasz atak jest kompletny. Mamy pięciu wspaniałych zawodników w przedniej formacji. Fakt ten cieszy, ale i martwi bo kłopot bogacywa to nie lada kłopot ;). Cały mecz o ile mi się uda obejrzę jutro, badź dziś wieczorem, ale jestem niemal pewien, że znów obejrzę Juventus wielki. Wszysycy nasi zawodnicy są w formie, mamy kompletny zespół i gdyby któryś z podstawowych bianconerich odnósł kontuzję żadnym problemem byłoby zastąpienie go. Nawet Blasi spisuje się na prawej obronie ; p
Cieszy duża jak na trzy kolejki przewaga nad Milanem. 5 punktów więcej od rossonerich to niezły dorobek, jednak nie należy popadać w huraoptymizm bo to dopiero początek sezonu, wszystko może ulec zmianie. Bardzo dobry mecz rozegrał wczoraj Inter. Rywal, Lecce raczej z górnej półki, a wynik 3:0 napewno cieszy fanów Interu. Znów bramkę strzelił Cruz. Argentyńczyk pokazuje, że wcale nie musi być tym trzecim, tylko rezerwowym w Interze. Przełamał się Gilardino, co nie jest dla nas dobrym znakiem. Piłkarz to świetny i myślę, że dzisiejsza bramka tylko go zmotywuje do kolejnych zdobyczy. Narazie jednak Mediolańczycy muszą oglądać plecy wielkiego Juventusu.
Bardzo cieszę sie, że Alex zdobył bramkę z wolnego. Przypomniał, że w tym elemencie gry był kiedyś mistrzem, widać coś jednak pamięta :). Grazie!
Następny mecz gramy w Udine, napewno nie bedzie łatwo, choć zespół ten gra ostatnio w kratkę. Potrafił pokonać 3:0 Panathinaikos by polec we Florencji. Licże na zwycięstwo i powiększenie przewagi w tabeli.
Pozdrawiam.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2005, 17:59

UlTrAs pisze:stawiam na powtórke z ubiegłego tygodnia , czyli 4-0 dla Juve
Damianinho 15 pisze:3-0 dla Juve
shnatyk pisze:Mój typ Juve 6:0 Ascoli
JuveKings pisze:Juve 5 - Ascoli 0
Adrian13 pisze:Stawiam 5:0 dla JUVE
Apollo_83 pisze:Ja obstawiam wynik 3-0

:lol: :lol: no to troszke się przeliczyliśmy :P

Myślałem, że wygramy wyżej, jednak ważne jest to, że trzy punkty zostały na Della Alpi. Kiedy zobaczyłem, że obie bramki dla Juve zdobył DP byłem zaskoczony. Widać, że Alex jest zdeterminowany i na pewno będzie robił wszystko, aby na stałe zagościć w pierwszej jedenastce. Dwa gole naszego kapitana na pewno dadzą sporo do myślenia Fabio Capello, który może wybrać zaledwie dwóch napastników na spotkanie (no chyba, że zaczniemy grać trójką w przodzie :think: ) a my przecież mamy całą gromadke świetnych napastników. Ale od przybytku głowa nie boli i wierze, że Capello jakoś sobie poradzi. Martwią mnie natomiast dwie rzeczy: po pierwsze, ze gola znów nie zdobył Zlatan, po drugie, że Mutu nie dostał po raz kolejny szansy :evil: :(

Zablokowany