Serie A: (03) JUVENTUS 2-1 Ascoli
- leniup
- Redaktor
Cieszę się wielce z kolejnego zwycięstwa i z tego że przynajmniej do dzisiejszego wieczoru jesteśmy samodzielnymi liderami Serie A. Oczywiście nie sposób mówiąc o tym meczu nie wspomnieć o Del Piero którego bramki dały nam to zwycięstwo. I ten komentarz hala hala hala lalalaala
Wbrew komentarzom kibiców którzy liczyli na pogrom, gradu bramek nie było. Najważniejsze jest zwycięstwo, a Ascoli to też na pewno lepszy przeciwnik niż Empoli. Teraz 2 bardzo ciężkie wyjazdy i to w przeciągu 3 dni. Myślę że jesli wywieziemy z nich 4 punkty będe zadowolony. Oczywiście 6 jest marzeniem, no ale trzeba zagrać bardzo dobrze i mieć szczęście by zdobyć komplet. Kontuzji doznał już w 4 minucie Zebina.. mam nadzieję że to niegroźny uraz.
Zaskoczony jestem porażką Milanu. Wprawdzie grał z silnym rywalem, ale nie spodziewałem się że Sampa może pokonać Mediolańczyków. 3 mecze 4 punkty.... Będą nas gonić teraz
Kolejny niespodziewany wynik to pogrom Udinese we Florencji.. Kto by przypuszczał... Chyba Udine nie jest przygotowane do grania tak często meczy i w CL i w Serie A. A może to Fiora jest tak silna 8)
Zastanawiam się także kiedy Zlatan się w końcu przełamie i strzeli gola. Oby jak najszybciej, ponieważ potrzebne nam są jego bramki. Wracając jeszcze do Del Piero. To już 176 bramek... Tak niewiele pozostało...
Zaskoczony jestem porażką Milanu. Wprawdzie grał z silnym rywalem, ale nie spodziewałem się że Sampa może pokonać Mediolańczyków. 3 mecze 4 punkty.... Będą nas gonić teraz
Zastanawiam się także kiedy Zlatan się w końcu przełamie i strzeli gola. Oby jak najszybciej, ponieważ potrzebne nam są jego bramki. Wracając jeszcze do Del Piero. To już 176 bramek... Tak niewiele pozostało...
- lopezonline
- Juventino
No i pieknie - Juve do przodu, a milan liczy plecy...
Brawo dla Alexa
- rafal005
- Juventino
Oto bramki z meczu:
1:0 Del Piero
http://abu-alwaleed.abu-jasim.com/calci ... Ascoli.wmv
1:1 Cariello
2:1 Del Piero
http://www.megaupload.com/?d=26YIH8RT
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=1JSW ... JIWY6KR1BE
1:0 Del Piero
1:1 Cariello
2:1 Del Piero
http://www.megaupload.com/?d=26YIH8RT
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=1JSW ... JIWY6KR1BE
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Kolejne zwycięstwo cieszy tym bardziej, że Milan znów się nie popisał
.
Niestety nie moge dużo powiedzieć o naszej grze, ale Eurosport wskazuje na to, że zdominowaliśmy mecz, może nie tak, jak w Belgii, ale wygraliśmy zasłużenie i bez przypadku
.
Cieszą dwie brameczki Alexa - brawo!
Zlatan coś sie nie może przełamać ale trochę treningu strzeleckiego i bedzie dobrze
.
Brameczki są tu: http://www.juventuz.com/forum/showthrea ... adid=12576
Pozdrawiam.
Oby tak dalej!

FORZA JUVE !!!

Niestety nie moge dużo powiedzieć o naszej grze, ale Eurosport wskazuje na to, że zdominowaliśmy mecz, może nie tak, jak w Belgii, ale wygraliśmy zasłużenie i bez przypadku

Cieszą dwie brameczki Alexa - brawo!
Zlatan coś sie nie może przełamać ale trochę treningu strzeleckiego i bedzie dobrze

Brameczki są tu: http://www.juventuz.com/forum/showthrea ... adid=12576
Pozdrawiam.
Oby tak dalej!

FORZA JUVE !!!
- koki90
- Juventino
Na pochwały za dobrą gre zasługuje moim zdaniem (pewnie nie tylko)Del Piero. Nie tylko strzelił gole na wagę zwycięstwa, lecz równierz był waleczny jak nigdy 
Zaskoczeniem dla mnie był Blasi (nie jestem pewien czy to on śmigał na prawej flance w obronie, ale miał bardzo krótkie włosy oraz numerek 2-cyfrowy zaczynający się na 2). Odbierał piłki aż miło, wkładał serce do gry jak zawsze oraz ładne akcje ofensywne w jego wykonaniu. Takiego Blasiego zaczynam bardzo lubieć
Nedved troche za ostro, ale śmigał aż miło
miał znakomitą okazje którą nie wiem czy wykorzystał, czy był spalony, czy trafił w boczną siatkę
(oglądałem mecz w necie)
Kovac - szybko uczy się od Cannnavaro, choć dużo nie musi
Emerson - bardziej go zauważałem niż Vieire. Może to wina neta itd. ale wydaje mi się, że w tym meczu grał lepiej niż zwykle choć nic nigdy do niego nie mam
Chciałem na koniec zaznaczyć, że widziałem tylko 2gą połowę meczu oraz oglądałem ją w internecie, więc nie wszystkie moje opinie muszą się zawsze zgadzać z tym co się działo w obu połowach.
pozdro i *!!!* FoRzA JuVe *!!!*

Zaskoczeniem dla mnie był Blasi (nie jestem pewien czy to on śmigał na prawej flance w obronie, ale miał bardzo krótkie włosy oraz numerek 2-cyfrowy zaczynający się na 2). Odbierał piłki aż miło, wkładał serce do gry jak zawsze oraz ładne akcje ofensywne w jego wykonaniu. Takiego Blasiego zaczynam bardzo lubieć

Nedved troche za ostro, ale śmigał aż miło

Kovac - szybko uczy się od Cannnavaro, choć dużo nie musi

Emerson - bardziej go zauważałem niż Vieire. Może to wina neta itd. ale wydaje mi się, że w tym meczu grał lepiej niż zwykle choć nic nigdy do niego nie mam

Chciałem na koniec zaznaczyć, że widziałem tylko 2gą połowę meczu oraz oglądałem ją w internecie, więc nie wszystkie moje opinie muszą się zawsze zgadzać z tym co się działo w obu połowach.
pozdro i *!!!* FoRzA JuVe *!!!*
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak więc zgodnie z oczekiwaniami, kolejne 3 pkt. na naszym koncie. W tym sezonie wygraliśmy nasze wszystkie mecze, pięknie brzmi, ale rozegraliśmy ich 4 8)
Zaczęło się kiepsko, bo powracający po kontuzji Zebina, już w 4 minucie, musiał opuścić boisko
Wiemy na co go stać, tak więc strata ta jest duża, a obawiam się, że prędko nie wróci na boisko :x W tamtym sezonie po meczu z Liverpoolem, nie zagrał już ani minuty...
Szybko strzelony gol Del Piero zdawał się ustawić mecz, w rzeczywistości jednak tak się nie stało. Niespodziewanie Ascoli doprowadziło do remisu. Jednak szybka riposta Del Piero i było 2-1. Warto nadmienić, iż Alex strzelił bramkę z rzutu wolnego, co ostanio udało mu się w meczu z Galatą w LM, sezon 03/04
Do takich bramek naszego kapitana, chyba wszyscy czujemy sentyment.
Oczekiwaliśmy 2 połowy i kolejnych bramek, te jendak nie padły, co może dziwić. Osobiście gradu bramek się nie spodziewałem jak tu niektórzy znawcy futbolu :-D ale wydawało mi się, że pokonamy ich w dwubramkowym stosunku.
Gęsto jest w ataku. Treze dziś bez gola. 2 bramki Del Piero, który rozegrał 1 mecz w tym sezonie i to pełne 90 minut. Szkoda, że szansy nie dostał Mutu. A Zlatan? Jestem ogromnym zwolennikiem jego talentu, jendak póki co razi nieskutecznością. Doceniam jego wkład w grę, kocham jego technikę, jendak napastkim czasem musi gola strzelić
Cóż, jestem póki co optyimistą.
Czas na ważny sprawdzian, już w środę potyczka z Udine na wyjeżdzie.
Milan 2-1 w plecy. STS wszedł, aj, to był cudowny weekend :-D :twisted:
Grazie JUVE :!:
Zaczęło się kiepsko, bo powracający po kontuzji Zebina, już w 4 minucie, musiał opuścić boisko

Szybko strzelony gol Del Piero zdawał się ustawić mecz, w rzeczywistości jednak tak się nie stało. Niespodziewanie Ascoli doprowadziło do remisu. Jednak szybka riposta Del Piero i było 2-1. Warto nadmienić, iż Alex strzelił bramkę z rzutu wolnego, co ostanio udało mu się w meczu z Galatą w LM, sezon 03/04

Oczekiwaliśmy 2 połowy i kolejnych bramek, te jendak nie padły, co może dziwić. Osobiście gradu bramek się nie spodziewałem jak tu niektórzy znawcy futbolu :-D ale wydawało mi się, że pokonamy ich w dwubramkowym stosunku.
Gęsto jest w ataku. Treze dziś bez gola. 2 bramki Del Piero, który rozegrał 1 mecz w tym sezonie i to pełne 90 minut. Szkoda, że szansy nie dostał Mutu. A Zlatan? Jestem ogromnym zwolennikiem jego talentu, jendak póki co razi nieskutecznością. Doceniam jego wkład w grę, kocham jego technikę, jendak napastkim czasem musi gola strzelić

Czas na ważny sprawdzian, już w środę potyczka z Udine na wyjeżdzie.
Milan 2-1 w plecy. STS wszedł, aj, to był cudowny weekend :-D :twisted:
Grazie JUVE :!:

- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Na konto zapisujemy kolejne trzy punkty. Nie był to latwy mecz choc nie ulega watpliwosci że to my go zdominowaliśmy (poza kilkoma momentami). Bohaterem meczu został DP strzelec dwóch bramek (pierwsza z karnego, druga jakże piękna - z rzutu wolnego).
Obrona trochę zawiodła przy bramce dla Ascoli, Cariello bez wiekszych problemów przedzierał sie coraz blizej bramki Abbiatiego, az w koncu oddał fantastyczny strzał w długi róg, nasz golkiper bez szans
.
Świetne spotkanie rozegrał Camoranesi, Vieira, Del Piero (ah te jego dryblingi ')) oraz Nedved, wyróznic nalezy także Emersona, który dzisiaj był bardziej widoczny niż dotychczas, kiedy narzekano że jest w cieniu Vieiry 8) Sprawnie działały skrzydła, obrona mimo straconej bramki też na +. Taki Juventus chcemy oglądać.
Tak jak przewidywałem - wynik nie mógł być wysoki, bo jak już ktoś wspomniał wczesniej - przeciwko mistrzowi, potencjalnie słabsze druzyny grają na 101% swoich mozliwosci.
Mam nadzieję, że Capello po tym meczu pozwoli Alexowi w nastepnym spotkaniu ponownie zagrać od pierwszej minuty, najlepiej w parze z Trezeguetem, bo jakoś napad Ibra-Dp nie przekonuje mnie za bardzo ;/ Rozsądek mówi mi jednak, że z Parmą znowu zagrają Zlatan i David ...
P.s
Świetna była celabracja drugiej bramki przez Pinturiccio - ciekawe co to miało oznaczać
Obrona trochę zawiodła przy bramce dla Ascoli, Cariello bez wiekszych problemów przedzierał sie coraz blizej bramki Abbiatiego, az w koncu oddał fantastyczny strzał w długi róg, nasz golkiper bez szans
Świetne spotkanie rozegrał Camoranesi, Vieira, Del Piero (ah te jego dryblingi ')) oraz Nedved, wyróznic nalezy także Emersona, który dzisiaj był bardziej widoczny niż dotychczas, kiedy narzekano że jest w cieniu Vieiry 8) Sprawnie działały skrzydła, obrona mimo straconej bramki też na +. Taki Juventus chcemy oglądać.
Tak jak przewidywałem - wynik nie mógł być wysoki, bo jak już ktoś wspomniał wczesniej - przeciwko mistrzowi, potencjalnie słabsze druzyny grają na 101% swoich mozliwosci.
Mam nadzieję, że Capello po tym meczu pozwoli Alexowi w nastepnym spotkaniu ponownie zagrać od pierwszej minuty, najlepiej w parze z Trezeguetem, bo jakoś napad Ibra-Dp nie przekonuje mnie za bardzo ;/ Rozsądek mówi mi jednak, że z Parmą znowu zagrają Zlatan i David ...
P.s
Świetna była celabracja drugiej bramki przez Pinturiccio - ciekawe co to miało oznaczać

- ADP
- Juventino
Dzieki ze szybko brameczki daliscie na forum.
Ciesze sie ze alex strzela 2 gole ale martwi mnie zlatan bo cos w tym sezonie mu nieidzie trudno moze sie przełamie.
MILAN 2-1 przegral :-D a my umocnilismy sie na pozycji lidera:-D
Ciesze sie ze alex strzela 2 gole ale martwi mnie zlatan bo cos w tym sezonie mu nieidzie trudno moze sie przełamie.
MILAN 2-1 przegral :-D a my umocnilismy sie na pozycji lidera:-D
- koki90
- Juventino
Milan przegrał, mozemy się cieszyć...mnie niepokoi Inter, który jak narazie gra w kratkę: 1 mecz w sezonie 3-0 potem przegrana z Palermo 3:2 i wygrana wczoraj u siebie 3-0 z Lecce...jak dla mnie to zbyt skuteczny jest Inter w tym sezonie.ADP pisze:MILAN 2-1 przegral :-D a my umocnilismy sie na pozycji lidera:-D
Zgodze się także z Dragonem, który stwierdził, że Zlatan jest mało skuteczny, zaś technike ma świetną. w 100% zgadzam się z Twoją opinią o Zlatanie. Zresztą jeśli chodzi o reszte Twojej wypowiedzi to nie mam żadnych zastrzeżen itp. itd.

- mateusz017
- Juventino
Ciesze 3 pkt i skutecznosc Alex,dzieki za bramki
a w srode mecz z Udine!!
a w srode mecz z Udine!!
- Coolfi
- Juventino
Powrót króla? Moim zdaniem nie. Del Piero to piłkarz nadal nieprzeciętny, jednak słabszy od Ibrahimovica czy Trezegueta. Niemniej sprawiajac takie niespodzianki jak dziś napewno zyskuje u Fabio zaufanie. Jak nie patrząc nasz atak jest kompletny. Mamy pięciu wspaniałych zawodników w przedniej formacji. Fakt ten cieszy, ale i martwi bo kłopot bogacywa to nie lada kłopot
. Cały mecz o ile mi się uda obejrzę jutro, badź dziś wieczorem, ale jestem niemal pewien, że znów obejrzę Juventus wielki. Wszysycy nasi zawodnicy są w formie, mamy kompletny zespół i gdyby któryś z podstawowych bianconerich odnósł kontuzję żadnym problemem byłoby zastąpienie go. Nawet Blasi spisuje się na prawej obronie ; p
Cieszy duża jak na trzy kolejki przewaga nad Milanem. 5 punktów więcej od rossonerich to niezły dorobek, jednak nie należy popadać w huraoptymizm bo to dopiero początek sezonu, wszystko może ulec zmianie. Bardzo dobry mecz rozegrał wczoraj Inter. Rywal, Lecce raczej z górnej półki, a wynik 3:0 napewno cieszy fanów Interu. Znów bramkę strzelił Cruz. Argentyńczyk pokazuje, że wcale nie musi być tym trzecim, tylko rezerwowym w Interze. Przełamał się Gilardino, co nie jest dla nas dobrym znakiem. Piłkarz to świetny i myślę, że dzisiejsza bramka tylko go zmotywuje do kolejnych zdobyczy. Narazie jednak Mediolańczycy muszą oglądać plecy wielkiego Juventusu.
Bardzo cieszę sie, że Alex zdobył bramkę z wolnego. Przypomniał, że w tym elemencie gry był kiedyś mistrzem, widać coś jednak pamięta
. Grazie!
Następny mecz gramy w Udine, napewno nie bedzie łatwo, choć zespół ten gra ostatnio w kratkę. Potrafił pokonać 3:0 Panathinaikos by polec we Florencji. Licże na zwycięstwo i powiększenie przewagi w tabeli.
Pozdrawiam.

Cieszy duża jak na trzy kolejki przewaga nad Milanem. 5 punktów więcej od rossonerich to niezły dorobek, jednak nie należy popadać w huraoptymizm bo to dopiero początek sezonu, wszystko może ulec zmianie. Bardzo dobry mecz rozegrał wczoraj Inter. Rywal, Lecce raczej z górnej półki, a wynik 3:0 napewno cieszy fanów Interu. Znów bramkę strzelił Cruz. Argentyńczyk pokazuje, że wcale nie musi być tym trzecim, tylko rezerwowym w Interze. Przełamał się Gilardino, co nie jest dla nas dobrym znakiem. Piłkarz to świetny i myślę, że dzisiejsza bramka tylko go zmotywuje do kolejnych zdobyczy. Narazie jednak Mediolańczycy muszą oglądać plecy wielkiego Juventusu.
Bardzo cieszę sie, że Alex zdobył bramkę z wolnego. Przypomniał, że w tym elemencie gry był kiedyś mistrzem, widać coś jednak pamięta

Następny mecz gramy w Udine, napewno nie bedzie łatwo, choć zespół ten gra ostatnio w kratkę. Potrafił pokonać 3:0 Panathinaikos by polec we Florencji. Licże na zwycięstwo i powiększenie przewagi w tabeli.
Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
UlTrAs pisze:stawiam na powtórke z ubiegłego tygodnia , czyli 4-0 dla Juve
Damianinho 15 pisze:3-0 dla Juve
shnatyk pisze:Mój typ Juve 6:0 Ascoli
JuveKings pisze:Juve 5 - Ascoli 0
Adrian13 pisze:Stawiam 5:0 dla JUVE
Apollo_83 pisze:Ja obstawiam wynik 3-0
:lol: :lol: no to troszke się przeliczyliśmy

Myślałem, że wygramy wyżej, jednak ważne jest to, że trzy punkty zostały na Della Alpi. Kiedy zobaczyłem, że obie bramki dla Juve zdobył DP byłem zaskoczony. Widać, że Alex jest zdeterminowany i na pewno będzie robił wszystko, aby na stałe zagościć w pierwszej jedenastce. Dwa gole naszego kapitana na pewno dadzą sporo do myślenia Fabio Capello, który może wybrać zaledwie dwóch napastników na spotkanie (no chyba, że zaczniemy grać trójką w przodzie