Monaco

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2003, 20:59

AS Monaco zdegradowane!
Francuski klub piłkarski AS Monaco, który zajął drugie miejsce w rozgrywkach Premiere Division w sezonie 2002-2003, został zdegradowany do niższej klasy rozgrywkowej - poinformowały w środę władze Zawodowej Ligi Francuskiej (LFP).

Ludzie, to wielka okazja by kupić Rothena - ten chłopak ma naprawdę talent.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
RUDI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2003, 21:40

To prawda ale nie zapominaj ze Monaco moze zlozyc apelacje wydaje mi sie ze zdolaja zgromadzic odpowiednia kwote pieniedzy i unikna degradacji

FORZA JUVE
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2003, 22:17

Właśnie chciałem zakładać ten temat :D
No tak to bez wątpienia byłaby ogromna sensacja! Ciekawe ciekawe jak to sie potoczy. A tak wogóle mimo iz Monaco będzie grało w 2 lidze to równocześnie zgodzono sie by grało w pucharach (zajeli przecież 2 miejsce).
Myślę jednak iż zrobią wszystko by pozostać w 1 lidze.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 08:02

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Właśnie chciałem zakładać ten temat :D
No tak to bez wątpienia byłaby ogromna sensacja! Ciekawe ciekawe jak to sie potoczy. A tak wogóle mimo iz Monaco będzie grało w 2 lidze to równocześnie zgodzono sie by grało w pucharach (zajeli przecież 2 miejsce).
Jezeli Monaco zdegraduja to napewno nie zagra w pucharach, gdyz wszystkie druzyne za pewne przesuna sie o jedno miejsce w gore. Wiec miejsce Monaco zajmie 3 druzyna. Nie wiem jak to bedzie wygladalo ze spadkowiczami moze ktos zostanie w lidz, ale nie wiem. Sadze jednak ze Monaco zostanie zdegradowane, oni we Francji juz nie pierwszy raz zwalaja dobra druzyne do 2 ligi(patrz OM). A po zatym nie sadze zeby uzbierali kase. Ale jezeli zostana to lepiej dla futbolu.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 10:31

juveluck pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Właśnie chciałem zakładać ten temat :D
Jezeli Monaco zdegraduja to napewno nie zagra w pucharach, gdyz wszystkie druzyne za pewne przesuna sie o jedno miejsce w gore. Wiec miejsce Monaco zajmie 3 druzyna. Nie wiem jak to bedzie wygladalo ze spadkowiczami moze ktos zostanie w lidz, ale nie wiem. Sadze jednak ze Monaco zostanie zdegradowane, oni we Francji juz nie pierwszy raz zwalaja dobra druzyne do 2 ligi(patrz OM). A po zatym nie sadze zeby uzbierali kase. Ale jezeli zostana to lepiej dla futbolu.
Część tekstu z TG na TVP1:.. Jednocześnie LFP, poinformowała, że klub z Monaco będzie mógł wystartować w najbliższych rozgrywkach Ligi Mistrzów dzięki drugiemu miejscu w minionym sezonie''
Co o tym myśleć? :? 8)

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 13:57

ja sądze że francuska piłka straci wiele na tej decyzji LFP. Monaco to jeden z najładniej grających zespolow Europy. W jego kadrez znajduje się wielu utalentowanych piłkarzy, takich jak , np. Rothen, Nonda, Giuly! Choć z drugiej strony może Juve uda się kupic któregoś z nich.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 14:52

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Część tekstu z TG na TVP1:.. Jednocześnie LFP, poinformowała, że klub z Monaco będzie mógł wystartować w najbliższych rozgrywkach Ligi Mistrzów dzięki drugiemu miejscu w minionym sezonie''
Co o tym myśleć? :? 8)
No to jestem zdziwiony, jak OM odebrali tytul i ich zdegradowali to nei mogli grac w LM. Ale to wedlug mnie glupia decyzja, bo wszyscy najlepsi odejda z Monaco, i kto w tej Lidze Mistrzow zagra

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 18:33

Monaco - Książe Albert zamierza pomóc zadłużonemu AS Monaco, co ma uratować zespół przed karną degradacją do drugiej ligi. Wicemistrzowie Francji mają dług w wysokości 53-87 milionów euro.

"To smutne i frustrujące, że nie znaleziono wyjścia przed terminem wyznaczonym przez ligę. Ale wciąż mamy nadzieję i będziemy walczyć o znalezienie inwestorów chętnych pomóc nam. Wiecie jak jestem blisko klubu i nie mogę zawieść piłkarzy, którzy udowodnili swoje oddanie. Z ojcem zobaczymy jak możemy pomóc Monaco. Mamy pomysły i jestem pewny siebie. Zrobimy wszystko, by uratować klub." - powiedział Książe Albert.

Bezpośrednia pomoc od głowy Księstwa mogłaby sprawić kolejne problemy, gdyż liga wyznacza limit subsydiów, jakie kluby mogą otrzymać od władz lokalnych. Książe zapowiada, że działacze klubowi będą musieli odpowiedzieć za obecną sytuację.

WIEDZIAŁEM ZE NIE SPADNĄ 8)

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2003, 23:35

To byłaby wielka sensacja..Monaco zdegradowane ,z takimi piłkarzami jak Nonda,Prso czy Gallardo no i z Dechampsem 8) Dobrze że jest mozliwość uratowania klubu.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2003, 22:17

AS Monaco zostaje w ekstraklasie

Piłkarski wicemistrz Francji AS Monaco wygrał apelację i pozostanie w ekstraklasie. Wcześniej został zdegradowany do niższej ligi z powodu kłopotów finansowych.

Decyzję o degradacji Monaco podjęły 28 maja władze Zawodowej Ligi Francuskiej (LFP). Klub złożył jednak odwołanie i wygrał. Monaco pozostanie w lidze, ale będzie dokładnie monitorowane. Ocenia się, że zadłużenie Monaco wynosi od 53 do 87 mln euro.

WIEDZIAŁEM :D

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2003, 00:55

BIGGI pisze:AS Monaco zostaje w ekstraklasie

Piłkarski wicemistrz Francji AS Monaco wygrał apelację i pozostanie w ekstraklasie. Wcześniej został zdegradowany do niższej ligi z powodu kłopotów finansowych.

Decyzję o degradacji Monaco podjęły 28 maja władze Zawodowej Ligi Francuskiej (LFP). Klub złożył jednak odwołanie i wygrał. Monaco pozostanie w lidze, ale będzie dokładnie monitorowane. Ocenia się, że zadłużenie Monaco wynosi od 53 do 87 mln euro.

Ja również byłem tego pewien. To byłby weilki skandal gdyby Monaco zabrakło w 1 lidze. Zawsze muszą straszyć a i tak to takich rzeczy niedochodzi :wink: To jest tylko odp. na pytanie ile w dzisiejszym futbolu znaczy.....pieniądz...eeehhhhhh

Obrazek
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2003, 07:03

Tp dobrze że Monaco zostaje trenuje ich nasz były piłkarz Deschamps, a pozatym takie kluby nie powinny być degradowane, powinny dostawać coś w rodzaju immunitetu.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2003, 07:24

To będzie naprawde niezły przekręt , niemożliwe hehe , ni9e chce mi sie werzyć żeby tak sie stalo . monaco w 2 lidze heheheh ale jaja.

ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2003, 08:47

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
BIGGI pisze:AS Monaco zostaje w ekstraklasie

Ja również byłem tego pewien. To byłby weilki skandal gdyby Monaco zabrakło w 1 lidze. Zawsze muszą straszyć a i tak to takich rzeczy niedochodzi :wink:
No ja rowniez wiedzialem ... fajnie zeby taka druzyna zostala zdegradowana :wink:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2003, 23:21

To troche glupie, ja przynajmnie tak uwazam. Najpierw mowia ze ich zdegraduja, potem zmieniaja zdanie i dostaja tylko zakaz transferow. Decyzja raz podjeta powinna byc utrzymana. Wtedy by wszyscy uwazali bo by sie bali ewentualnych konsekwencji

Obrazek
ODPOWIEDZ