Serie A: (03) JUVENTUS 2-1 Ascoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 18:25

Po pierwszych emocjach związanych z Ligą Mistrzów powracamy do Serie A. Przed nami mecz na Della Alpi z beniaminkiem Ascoli. Myśle, ze piłkarze Juve nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem gości. Wygraliśmy w Empoli 0-4, więc sądze, ze jesteśmy wstanie zaaplikowac Ascoli nie mniejszą ilość bramek ;) Jednakże z drugiej strony Ascoli zanotowało w dwóch pierwszych kolejkach remisy (w tym w meczu z Milanem), więc nie można ich absolutnie lekceważyć. Ja oczywiście jestem jednak optymistą, wierze w naszych napastników i stawiam na powtórke z ubiegłego tygodnia , czyli 4-0 dla Juve 8) Licze również na to, że Zlatan coś ustrzeli ;)
Mecz w niedziele o 15.00
Forzaaaa ! :twisted:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 18:42

Przed chwila pisalem komentarz w temacie o meczu z Bruggia, wiec skoro juz jestem w tych klimatach.. :wink:
Mysle, ze nasz optymizm bierze sie i z tego, ze gramy z nienajsilniejszym przeciwnikiem, bo mimo wszystko Ascoli tytanem futbolu to nie jest, ale i z tego, ze jak dotychczas mecze po prostu nam niezle wychodza. Moze nie rozegralismy ich za wiele, ale trzeba przyznac, ze pilkarze Juve graja chyba coraz lepsza pilke- z meczu na mecz... :roll: Oby to sie utrzymalo i oby nie zdejmowali nogi z gazu.

Nie wiem, czy w meczu z Ascoli uda sie wygrac az 4:0, ale tak samo myslalem, ze nie uda sie to w meczu z Empoli, wiec moze co do wyniku, powinienem lepiej sie zamknac i poczekac do konca meczu :wink:
W kazdym badz razie wiem, ze wygramy. I chcialbym, zeby zwyciestwo bylo do zera. To prawda, ze przeciwnika nigdy nie nalezy lekcewazyc i Ascoli tez nie wolno, ale mysle, ze pilkarze Juve nie beda az tak glupi, zeby pomyslec, ze zwyciestwo przyjdzie im latwo. Co prawda trzeba miec poczucie wlasnej sily, ale zwyciestwo zawsze trzeba wywalczyc.

...i tak bedzie w meczu z Ascoli :) Powiedzialem. Howgh.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 19:06

UlTrAs pisze:Jednakże z drugiej strony Ascoli zanotowało w dwóch pierwszych kolejkach remisy (w tym w meczu z Milanem)
Myślę, że nalezy dodać, że mecz rozgrywany był w niecodziennych warunkach, a to zawsze jakieś utrudnienie, ale badź co bądź szanse były równe :roll:. Ascoli napewno nie jest zespołem, który może sprawić problemy Juventusowi grającemu na pełnych obrotach. Co innego jeśli w tym meczu Capello da odpocząć kilku zawodnikom zmęczonym po meczu w środku tygodnia. Zawodnicy beniaminka być może postarają się o kolejną niespodziankę - w końcu urwać punkty mistrzowi Włoch to nie lada wyzwanie, które napewno każdy klub chciałby podjąć. Inna sprawa, że niektórzy są na to za słabi.
Licze również na to, że Zlatan coś ustrzeli ;)
Przydałoby się, bo o ile postawa Zlatana w ostatnich meczach nie była zła, to o skutecznosci powiedzieć tego nie można. Wierzę, że Szwed się przełamie i zdobedzie więcej niż jedną bramkę.

Mam nadzieję, że mecz z Ascoli będzie w wykonaniu Juventusu równie dobry jak dwa poprzednie. Zgodzę się z mnowomiejsky'm co do stwierdzenia, jakoby Juventus z meczu na mecz grał lepszą piłkę. Grunt nie popadać w huraoptymizm i nie odpuszczać meczów nawet na pierwszy rzut oka mniej ważnych, które pod koniec sezonu mogą okazać się decydujące o wygladzie końcowej tabeli. Szkoda, że nie udało się wygrać wyzej z Brugią w LM, choć szans nie brakowało. Z Ascoli powinno być lepiej, bo i przeciwnik nie tej klasy i atut własnego stadionu...
Forza Juve! :)

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 19:24

Powiem jedno może być cięzko nie będzie to załatwy mecz ten beniaminek sprawił już kilka problemów włoskkim klubom :o Np. w pierwszej kolejce z Milanem kiedy zremuisowali 1-1 Więc oczywiście nie można zlekcewazyć przeciwnika nie będzie to mecz łtwy , ale zatem Juve jest w formie wczoraj wygrali 1-2 z Empoli 0-4 więc powinno być dobrze :lol:

Mój typ : 2-0 dla Juve Bramki Trezeguet i Camoranesi

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 19:49

Obecny skład Juve jest już z pewnością trochę podmęczony, tak więc sądzę, że Fabio Capello da odpocząc podstawowym piłkarzom. Jak zwykle w swoich postach przedstawiam skład wg mnie i wynik:

:ball: Juve 2:0 Ascoli
:puck: Ibrahimovic - będzie chciał się przełamac
:puck: Del Piero - jeśli DP nie wystąpi w meczu z baniaminkiem, to kiedy? W meczach o dużą stawkę z pewnością trener wystawi najsilniejszy skład, a w tym meczu postanowi dac szansę takim graczom jak DP, Mutu, Balzaretti.

Skład:
8) Abbiati

:-D Balzaretti (zmiana na Blasi) :wink: Kovac :o Cannavaro :P Zambrotta

:D Camoranesi :whistle: Emerson :naughty: Vieira :twisted: Nedved (zmiana na Mutu)

:evil: Zlatan :dance: Trezegol (zmiana na Del Piero)

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2005, 20:07

Wydaje mi się, że Capello nie wystawi najsilniejszego składu. Da komuś z pierwszej jedenastki odpocząć po Lidze Mistrzów. Oczywiście, liczę na przełamanie się w skuteczności Ibry. Ascoli to przeciwnik, który jest do ogrania. Milan trochę ich zlekceważył i skończyło się na remisie. Don Fabio jest zbyt doświadczony, aby popełniać te same błędy co przeciwnik, ale pamiętajmy, że każdy beniaminek jest nieobliczalny.

ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 16:27

Rzeczywiscie, nie powinien wystawiac najsilniejszego skladu na "jakiegos beniaminka". Co prawda to prawda, Ascoli zremisowalo z Milanem 1-1, ale wydaje mi sie, ze to byla juz wina Mediolanczykow. Sadze, iz Juve jest teraz w formie i Capello powinien dac szanse kilku rezerwowym.

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)

01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 20:57

3-0 dla Juve mimo tego że Ascoli zremisowało z AC Milanem. Należałoby wygrać bo po porażce Interu (niech się Interiści pochowają) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: trza by wygrać żeby nam nie doskoczyli do takiej samej ilości.

Damy radę!!!!!!

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 21:10

Jeśli w tym meczu nie wystąpi Del Piero, to będzie jakis znak, ze zaczyna brakowac dla niego szacunku i zaufania w Turynie. Mam nadzieje, ze jednak wyjdzie na murawe w tym spotkaniu, co wiecej, mam wielką nadzieje, ze strzeli gola i przymknie japy takim "krytykom" jak choćby wielki Elkann, ktorego od początku nie trawiłem. :?

Co do samego spotkania, to powinno przebiegać ono spokojnie, aczkolwiek Ascoli moze stworzyc problemy. Pokazali, ze nawet w bardzo trudnych warunkach potrafią zagrać porządny mecz, tak jak ten z Milanem. Nie powinniśmy ich zlekceważyc, jednak nie mozna się też ich przestraszyć. To oni mają się bać nas, mistrzów Włoch i pretendentów do zdobycia LM. Wygramy i zrobimy to pewnie.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 11:48

Oczywiscie licze na zwyciestwo Juve :!: Jak narazie radzilismy sobie z teoretycznie slabszymi rywalami i mysle ze tym razem bedzie podobnie :wink: Co do skladu to ja rowniez jestem zdania iz Don Fabio powinien dac pograc kilku rezerwowym... moze nie od razu od pierwszych minut ale w drugiej polowie chetnie widzial bym Mutu czy Del Piero (o ile jest w pelni sil po kontuzji), takze w pomocy moglby pojawic sie np. Giannicheda :think: Chcialbym tez zobaczyc na Delle Alpi ponad 30 tys ale to chyba marzenia :roll:
Tak na marginesie: jak Juventus wygra to w STS'sie wygram 20 zl, poniewaz mecze ktore obstawialem w LM mi siadly i zostal jeszcze tylko ten jeden mecz :dance:

shnatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 12:13

Może jestem zbytnim optymistą , ale wydaje mi sie , że wygramy 6:0.
Jeśli Capello nie wypuści Del Piero , to będzie sie zanosilo na zmiane barw klubowych przez maskotke bianconerich.Wątpie żeby zostal na nastepny sezon. :cry: Osobiście to bym zagrał tak:

:idea: Abbiati
:idea: Pessotto Thuram Cannavaro
:idea: Camoranesi Vieira Emerson Nedved
:idea: Ibrahimovic Trezeguet Del Piero

Mój typ Juve 6:0 Ascoli
3x:ball: Del Piero
2x:ball: Ibrahimovic
1x:ball: Trezegol

ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 12:21

Hehe, oby tak bylo :) Przydalyby sie 3 :ball: Alexa :) No i oczywiscie 6:0 tez mi nie przeszkadza :-D

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)

01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 12:46

Widze że po ostatnich wynikach Juve panuje tu hurra optymizm heh 6-0 takiego wyniku to bym się nie spodziewał tu zobaczyć :shock:
No ale cóż nie dziwie się że wszyscy tak " lajtowo " podchodzą do tego meczu.Sam nie sądze żeby Ascoli postawiło nam trudne warunki i obym się nie mylił.Wszyscy wspominają ich mecz z Milanem więc ja tego nie zrobie :wink:
Co do wyniku to nie sądze żeby był tak przekonujący jak z Empoli chyba że Capello wystawi Mutu i Alexa którzy mają wiele do udowodnienia i mogą zagrać z dodatkową motywacją.Wkońcu co najlepiej przekona trenera do siebie jak nie strzelona bramka prawda?Hmm może wreszcie się ruszy sprawa Alexa i zagra chociaż 30 minut.Byłbym z tego powodu rad :D Jestem ciekaw jaką Alex prezentuje aktualnie formę bo co do Mutu to w meczach przed sezonem spisywał się bardzo dobrze zaś Alex potem złapał małą kontuzję i to jednak niewiadoma.
Najlepiej jak wygramy kilkoma brameczkami żeby nie było nerwówki tak jak w meczu z Bruggią :wink:

fefek_g

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 13:09

Juve 5 - Ascoli 0

Bramki:
:ball: :ball: 2x Ibrahimovic
:ball: 1x Trezeguet
:ball: 1x Del Piero
:ball: 1x Vieira
:ball: 1x Camoranesi albo Nedved

brumbrum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2005, 13:17

Juve-Ascoli 11-0

:D 7x Del Piero
:D 2x Trezegol
:D 1x Nedved
:D 1x Ibra

Mysle ze taki wynik bardzo nie ucieszy i wreszcie dp sie przłamie i zostanie w juve na długie lata !!! :rotfl: :-D

To nie typer, na forum się wymienia poglądy

Zablokowany