Czy Del Piero powinien być rezerwowym w nowym sezonie??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Di_Maggio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2005, 14:38

Czy Alex powinien byc rezerwowym ?!... piłkarza sadza sie za to w jakiej dyspozycji sie znajduje a nie ze sie go nie lubi... czytałem gdzies ze Del Piero sie denerwuje jak nie wchodzi na boisko, nie dziwie sie mu zawsze był przyzwyczajony grac w podstawowej 11 ... Myśle ze jego najlepsze lata ma za soba i tej formy juz nie bedzie miał nigdy.Liczy sie dobro JUVENTUSU :)

Prawdziwy Symbol = Prawdziwy Juventino = Alessandro Del Piero

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 16:54

Ultras@ tę swoją ironie to zostaw dla siebie pajacu[/list][/code]

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 17:29

Uważam, że Del Piero powinien grac tylko wtedy gdy bedzie miał forme :) on i tak już jest wypalony i nic z niego nie bedzie, to ze ma czasami wyśmienite przebłyski nie oznacza ze musi grac w podstwie. Równiez fakt iż jest kapitanem nie nie zmusza Capello do wystawiania DP na boisku... :| Po za tym jak nie dawno powiedział Mutu:
"Jeżeli ktoś chce być uważany za mistrza, to musi akceptować również siedzenie na ławce, tak jak wszystkie decyzje trenera" :bravo: zgadzam się z tym całkowicie

mrhahn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 18:00

No bo Mutu nauczył się pokory po 7 miesięcznej przerwie ^^ i po tym co przeszedł zaakceptuje wszystko co Capello powie.... ale jak nie pogra troszku to też zacznie się bulwersować :]

Obrazek
wasia9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 18:37

Moim zdaniem juve jest najwarzniejszy i jesli Capello uważa,że taki atak jest najmocniejszy to należy mu zaufac, a na Del Piero przyjdzie jeszcze czas ,aby mógł pokazać w jakiej jest formie i naco go stac w tym sezonie :)

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 20:15

Jeśli jest w formie to nie. Powinien wtedy grać, bo to może być jego sezon na naprawde dobrym poziomie, ale jesli bedzie grał słabo, zawalał mecze to wtedy ława :angry: Ale mam nadzieje że tak nie będzie, że Alex pokaże to co pokazywał końcówce poprzedniego sezonu i przygotowaniach :P

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 15:54

Zawsze wierzyłem w Alexa, ale w tym sezonie powoli tracę nadzieję na występy Del Piero w pierwszej jedenastce. Prawda jest taka że w tamtym sezonie grał w podstawowej jedenastce bo Trezeguet był kontuzjowany, a Zalayeta nie moze znaleść uznania w oczach Capello. W tym sezonie jest jeszzce gorzej, Alex, co już jest tradycją odniósł kontuzję, a wiadomo jak on się zbiera po kontuzjach, często potrzebuje dużo czasu by się pozbierać. Teraz musiałby osiągnąć naprawdę wyską formę by wskoczyć do jedenastki. Wiadomo Zlatan, Mutu i Zalayeta pokazali w meczach swoich reprezentacji wyską formę strzelając ogromnie ważne bramki,a Trezeguet strzelił w dwóch meczach 2 gole (a może więcej, piszę tego posta w przerwie meczu Empoli-Juve).

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 17:50

Sytuacja z Del Piero jest jakaś bardzo dziwna i według mnie to właśnie przez trenera. Capello działa jakby według jakichś stereotypów. Stanowczo chce udowodnić, że Alex nie będzie grał tylko za swoje dawne zasługi i nazwisko. I wygląda to tak, jakby mu się już to utarło, że tak jest i koniec. Nie dopuszcza do siebie myśli, że Alex może być w na prawdę dobrej dyspozycji. Niby mają grać Ci, którzy są w najlepszej dyspozycji a w trakcie meczu słabsi zmieniani. W rzeczywistości Capello ma swoich ulubieńców i tych za którymi nie przepada (i nie mowa tu tylko o Del Piero). Póki co to nawet teoretycznie nasz piąty napastnik Zalayeta spędził na boisku więcej czasu od Alexa.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 17:59

Wiem ze nie jest to konkretnie na temat ale nie chcialem zakladac nowego... Czytalem plotki iz Juventus przymieza sie do sprzedazy Del Piero !!! Wiem ze takie nowinki padaly juz nie raz, ale to powinien byc sygnal dla Alexa. Wiem ze jest mu coraz ciezkej: nie jest rozpieszczany przez Capello a w dodatku ostatnio znowu nabawil sie urazu, ale jak tylko dostanie szanse gry to musi, po prostu musi ja dobrze wykorzystac !!! Tak jak juz wiele razy podkreslalem: jego blask gasnie, to juz nie ten sam DP ale nie chcialbym przezyc takiej sytuacji jak transfer do innego klubu- marzy mi sie zeby zakonczyl kariere w Juve !!!

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2005, 18:46

Biorąc pod uwagę to jaką formę Alex prezentował przed sezonem (w przerwie i pod koniec ostatniego) uważam że powienien dostawać on szanse gry.Był w wyśmienitej formie, grał dobrze, strzelał sporo bramek.Nie ustalał bym teraz dwóch podstawowych napastników, zastosował bym rotację i każdemu dał szansę się wykazać.

ODPOWIEDZ