Test/poradnik: Allegro vs Oryginał - Juventus 05/06
- Gibon
- Juventino
Nowy sezon, nowe koszulki, nowe zakupu oraz nowe pułapki zastawione na nas przez sprzedawców. Tym razem bez bezpośredniego porównania, lecz na podstawie zdjęć i innych czynników będę Wam odradzał poszczególnych sprzdawców/aukcję.

Zacznijmy może od paru nawiązań do ostatniego porównania. Chodzi mi tu przede wszystki o charakterystyczne elementy produktów z serii Nike Total 90. Np. wewnętrzne metki:

czy metka przy kołnierzu i kolor wewnętrzny

czy też naklejony z wypukłym flockiem herb Juve.

Materiał, podobnie jak w koszulce z zeszłego sezonu, również na białych pasach NIE jest gładki jak cereta, lecz tym razem zastosowano innych wzór:

Oczywiście jakość wykonania znów stoi na najwyższym szczeblu:

Warto również dodać, że herb Włoch za zdobyte scudetto w poprzednim sezonie jest dołączany osobno do samodzielnego wprasowania:

STAN NA 30 SIERPNIA 2005
Na dzień dzisiejszy znalazłem tylko dwie oferty na Allegro koszulek Juventusu z obecnego sezonu.
Juventus Turyn na sezon 05/06 (Del Piero) rozm.XL
Zdjęcie na manekinie świetnie maskuje kilka wad, lecz nadal pozostają widoczne czarne wstawki z tyłu koszulki, które kształtem całkowicie odbiegają od oryginału. Bardziej to widać na leżącej koszulce, lecz na fotce z tejże aukcji także widzimy, że wstawki przechodzą pierwszy czarny pas i dochodzi aż do białego, podczas gdy w oryginale wygląda to tak:

Proszę spojrzeć jeszcze ne jego inne aukcje.
Wszystkie koszulki w rozmiarze XL wzbudza podejrzenia, lecz koszulka treningowa Brazyli odstarsza całkiem od tego użytkownika. Trykot pochodzi jak najbardziej z serii T90, lecz widoczna metka przy kołnierzu kompletnie różni się od oryginału.
Znając realia polskie, przeszukałem *inny serwis aukcyjny* i znalazłem to *link ocenzurowany na czas aukcji z koszulka Juventusu na Allegro*. Coż, obi211 to zwykły pośrednik podróbek.
-----------------------------
ORYGINALNE KOSZULKI PIŁKARSKIE NIKE 2006 + HIT
Istna kopalnia tandety. Każde zdjęcie wieje podróbą. Szokuje mnie popularność tej aukcji, lecz przyjrzyjmy się koszulkom Juventusu. Koszulki z roku 2005 (wyjazdowa oraz domowa) są typem koszulki opisywanej w moim pierwszym poradniku. Fatalna, bijąca po oczach jakość wykonania, prześwitujące logo Sky oraz czarne pasy odstające od czarnego szwu, co jest spowodowane omawianym we wcześniejszym poradniku zniekształceniem na koszt uniwersalnego rozmiaru. Na samym zdjęciu koszulki z obecnego sezonu kolor napisu pod herbem Juve oraz herb Włoch, który powinien być dodany osobno odstają od oryginału.
Z jego neutralnych i negatywnych komentarzy wynika, że nie posiada on innego rozmiaru od XL oraz jest zwykłym pośrednikiem między którymś z *uzytkownikow z innego serwisu aukcyjnego* (długi okres oczekiwania na przesyłkę).
Reasumując, nie kupuj również od Omiousa.
Pisz, jeżeli chcesz, żebym sprawdził autentyczność którejś aukcji lub sprzedawcy, a będę to regularnie robił w tym temacie.
Zacznijmy może od paru nawiązań do ostatniego porównania. Chodzi mi tu przede wszystki o charakterystyczne elementy produktów z serii Nike Total 90. Np. wewnętrzne metki:
czy metka przy kołnierzu i kolor wewnętrzny
czy też naklejony z wypukłym flockiem herb Juve.
Materiał, podobnie jak w koszulce z zeszłego sezonu, również na białych pasach NIE jest gładki jak cereta, lecz tym razem zastosowano innych wzór:
Oczywiście jakość wykonania znów stoi na najwyższym szczeblu:
Warto również dodać, że herb Włoch za zdobyte scudetto w poprzednim sezonie jest dołączany osobno do samodzielnego wprasowania:
STAN NA 30 SIERPNIA 2005
Na dzień dzisiejszy znalazłem tylko dwie oferty na Allegro koszulek Juventusu z obecnego sezonu.
Juventus Turyn na sezon 05/06 (Del Piero) rozm.XL
Zdjęcie na manekinie świetnie maskuje kilka wad, lecz nadal pozostają widoczne czarne wstawki z tyłu koszulki, które kształtem całkowicie odbiegają od oryginału. Bardziej to widać na leżącej koszulce, lecz na fotce z tejże aukcji także widzimy, że wstawki przechodzą pierwszy czarny pas i dochodzi aż do białego, podczas gdy w oryginale wygląda to tak:
Proszę spojrzeć jeszcze ne jego inne aukcje.
Wszystkie koszulki w rozmiarze XL wzbudza podejrzenia, lecz koszulka treningowa Brazyli odstarsza całkiem od tego użytkownika. Trykot pochodzi jak najbardziej z serii T90, lecz widoczna metka przy kołnierzu kompletnie różni się od oryginału.
Znając realia polskie, przeszukałem *inny serwis aukcyjny* i znalazłem to *link ocenzurowany na czas aukcji z koszulka Juventusu na Allegro*. Coż, obi211 to zwykły pośrednik podróbek.
-----------------------------
ORYGINALNE KOSZULKI PIŁKARSKIE NIKE 2006 + HIT
Istna kopalnia tandety. Każde zdjęcie wieje podróbą. Szokuje mnie popularność tej aukcji, lecz przyjrzyjmy się koszulkom Juventusu. Koszulki z roku 2005 (wyjazdowa oraz domowa) są typem koszulki opisywanej w moim pierwszym poradniku. Fatalna, bijąca po oczach jakość wykonania, prześwitujące logo Sky oraz czarne pasy odstające od czarnego szwu, co jest spowodowane omawianym we wcześniejszym poradniku zniekształceniem na koszt uniwersalnego rozmiaru. Na samym zdjęciu koszulki z obecnego sezonu kolor napisu pod herbem Juve oraz herb Włoch, który powinien być dodany osobno odstają od oryginału.
Z jego neutralnych i negatywnych komentarzy wynika, że nie posiada on innego rozmiaru od XL oraz jest zwykłym pośrednikiem między którymś z *uzytkownikow z innego serwisu aukcyjnego* (długi okres oczekiwania na przesyłkę).
Reasumując, nie kupuj również od Omiousa.
Pisz, jeżeli chcesz, żebym sprawdził autentyczność którejś aukcji lub sprzedawcy, a będę to regularnie robił w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2006, 16:14 przez Gibon, łącznie zmieniany 3 razy.
- mesju
- Qualità Juventino
W życiu bym się nie spodziewał, że ktoś założy taki temat :!: Z nieba mi spadłeś, ponieważ miałem zamiar kupić koszulkę właśnie z opisywanej przez Ciebie aukcji
Mam jednak takie pytanie: gdzie (najlepiej przez internet) można kupić ORYGINALNE koszulki JUVE
Najlepiej jakby przesyłka była z Polski... WIELKIE DZIĘKI

- Lypsky
- Juventino
www.iss.punkt.plmJaUcViEej pisze:W życiu bym się nie spodziewał, że ktoś założy taki temat :!: Z nieba mi spadłeś, ponieważ miałem zamiar kupić koszulkę właśnie z opisywanej przez Ciebie aukcjiMam jednak takie pytanie: gdzie (najlepiej przez internet) można kupić ORYGINALNE koszulki JUVE
Najlepiej jakby przesyłka była z Polski... WIELKIE DZIĘKI
Lecz mimo wszystko najlepiej wybrać się osobiście do "go sportu" i sypnąć kasą.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Asta#8
- Qualità Juventino
A ja się nie zgodzę z jednym punktem.
Ale najpierw gratulacje dla autora.
Ale teraz przejdę do rzeczy. Ja swoją orginalną kupiłem w sklepie Nike Praha Store na głównej ulicy Pragi. Zapłaciłem na nią 2000 KC czyli ok. 310 zł. Biorąc pod uwagę miejsce zakupu i cenę na pewno jest ona oryginalna. A jednak jest jedna niezgodność z Twoim opisem. Chodzi o zdjęcie, gdzie koszulka jest obrucona i po dwóch stronach aż do czarnego pasku dochodzi czarny
U mnie ten pasek kończy się na białym. Może to dlatego, że ja mam xl??

- J1897
- Juventino
a ja mam pytanie do Par00wy... ponieważ znalazłem tutaj koszulkę JUVE, chciałbym się zapytać czy może ta będzie oryginalna... bo patrząc na cenę tak właśnie jest... niestety nie ma tam jakiś szczegółowych zdjęć samej koszulki...
- Kombinat
- Juventino
Tu będzie trudno stwierdzić czy koszulka jest oryginalna, ponieważ chyba sam dostrzegłeś to, że to nie jest realne zdjęcie koszulki...Bebik pisze:a ja mam pytanie do Par00wy... ponieważ znalazłem tutaj koszulkę JUVE, chciałbym się zapytać czy może ta będzie oryginalna... bo patrząc na cenę tak właśnie jest... niestety nie ma tam jakiś szczegółowych zdjęć samej koszulki...
Ale sadząc po cenie koszulka jest oryginalna.
- Gibon
- Juventino
Bebik: Spokojnie, ISS to poważna firma oferująca jedynie oryginalne rzeczy. Marcin Kapinos być może miał niechlubną przeszłość na Allegro, robiąc za typowego pośrednika z Tajlandią, lecz szybko dojrzał, że to krótkotrwały interes i równie szybko się od niego odciął.
Asta#8: Twoje zdjęcie tymbardziej potwierdza tezę, że te czarne wstawki nie przechodzą przez pierwszy czarny pas i dochodzą AŻ do białego.
Asta#8: Twoje zdjęcie tymbardziej potwierdza tezę, że te czarne wstawki nie przechodzą przez pierwszy czarny pas i dochodzą AŻ do białego.
- Rocky Balboa
- Juventino
ja juz raz dałem sie wkopać w :płaczę: "oryginalną"
koszulkę z allegro, która okazała sie dobrym falsyfikatem. Uważam, że działalność Paroowy jest jak najbardziej potrzebna allegro - bo jest tam tylu oszustów, jak psów normalnie
, nie wiem czy da sie to wyplenić - mam nadzieję że chociaż cześciowo. koszulki na allegro - tak jesli są oryginalne w 100% 8) kupiłem ostatnio koszulke rep. Włoch od Paroowy i już nie moge się jej doczekać 

- Gibon
- Juventino
Pojawiła się nowa aukcja:
ORYGINALNE KOSZULKI NIKE 05/06 !!! HIT !!!. Szybko sprawdzamy zdjęcia trykotów Juve: domowa, wyjazdowa oraz równie szybko wytykamy wady:
kolor napisu pod herbem Juve
herb Włoch, który powinien być dodawany osobno
omawiane wcześniej tylnie, czarne wstawki
brak pełnej rozmiarówki
czas realizacji wskazujący na typowe pośrednictwo ze źródłem zła, czyli Tajlandią
Sumując:
:puck: Nie kupujcie od maximo
ORYGINALNE KOSZULKI NIKE 05/06 !!! HIT !!!. Szybko sprawdzamy zdjęcia trykotów Juve: domowa, wyjazdowa oraz równie szybko wytykamy wady:

Sumując:
:puck: Nie kupujcie od maximo
- tajlandia
- Juventino
Szumując:
Nie kupujcie od: http://allegro.pl/show_user.php?search=qKoszulki
W sumie to nie macie nawet teraz takiej mozliwosci bo konto tego pana zostalo przed pracownikow Allegro zawieszone.
Wydaje mi sie ze to lepszy cwaniak. Sprzedaje poradniki jakie to koszulki z Azji są beee. Kupuje koszulki w sklepie i sprzedaje je na allegro. Te dzialania wg mnie maja na celu wzbudzenie do niego zaufania potencjalnych kupujacych, a kiedy juz wzbudzi to zaufajnie zacznie sprzedawac to na co tak glosno krzyczal. Pewnie zrobi (albo juz zrobil) to co sprzedawcy szkalowani w jego poradniku - zalozy sobie kolejne konto. Ale to juz na szczescie jego sprawa.
Wracajac do tematu puki oryginalne koszulki są w takich cenach jak są zawsze będzie popyt na koszulki z Azji. koszulki te z kazdym rokiem sa coraz dokladnie wykonywane. Najwiecej roznia sie od oryginalow koszulki NIKE. Mysle ze koszulki Adidas i np. Umbro są dosc dobrze wykonane - oczywiscie zdarzaja sie wyjatki jak wszedzie ale to juz inna sprawa.
Ludzie naprawde troche wyobrazni, po co nabijac kase w przewadze malolatom jesli poswiecajac pare minut mozna w necie znalezc strony oraz aukcje od ktorych ci goscie kupują.
Podam tylko jedną: http://ea545.com - ceny są tam dosc wysokie ale mozna tą strone traktowac jako katalog produktów tego sprzedawcy - mysle ze 75% koszulek na allegro pochodzi od niego.
jego login na http://ebay.com to - aom-amm. Jesli sie dogadacie to sprzeda wam koszulke za ok 15-20$ (juz z przesyłką i ze wszystkim).
Nie musicie mi dziękowac...Jesli takich postów i info w necie bedzie wiecej to handel koszulkami 3 jakosci na allegro zginie smiercia naturalną.
Pozdrawiam
Nie kupujcie od: http://allegro.pl/show_user.php?search=qKoszulki
W sumie to nie macie nawet teraz takiej mozliwosci bo konto tego pana zostalo przed pracownikow Allegro zawieszone.
Wydaje mi sie ze to lepszy cwaniak. Sprzedaje poradniki jakie to koszulki z Azji są beee. Kupuje koszulki w sklepie i sprzedaje je na allegro. Te dzialania wg mnie maja na celu wzbudzenie do niego zaufania potencjalnych kupujacych, a kiedy juz wzbudzi to zaufajnie zacznie sprzedawac to na co tak glosno krzyczal. Pewnie zrobi (albo juz zrobil) to co sprzedawcy szkalowani w jego poradniku - zalozy sobie kolejne konto. Ale to juz na szczescie jego sprawa.
Wracajac do tematu puki oryginalne koszulki są w takich cenach jak są zawsze będzie popyt na koszulki z Azji. koszulki te z kazdym rokiem sa coraz dokladnie wykonywane. Najwiecej roznia sie od oryginalow koszulki NIKE. Mysle ze koszulki Adidas i np. Umbro są dosc dobrze wykonane - oczywiscie zdarzaja sie wyjatki jak wszedzie ale to juz inna sprawa.
Ludzie naprawde troche wyobrazni, po co nabijac kase w przewadze malolatom jesli poswiecajac pare minut mozna w necie znalezc strony oraz aukcje od ktorych ci goscie kupują.
Podam tylko jedną: http://ea545.com - ceny są tam dosc wysokie ale mozna tą strone traktowac jako katalog produktów tego sprzedawcy - mysle ze 75% koszulek na allegro pochodzi od niego.
jego login na http://ebay.com to - aom-amm. Jesli sie dogadacie to sprzeda wam koszulke za ok 15-20$ (juz z przesyłką i ze wszystkim).
Nie musicie mi dziękowac...Jesli takich postów i info w necie bedzie wiecej to handel koszulkami 3 jakosci na allegro zginie smiercia naturalną.
Pozdrawiam
- Gibon
- Juventino
Co? Boimy się? Czujesz presję na swoich brudnych, splamionych oszustwami plecach? No to jedziemy.
Czy nie uważasz, że pisząc ten poradnik, regularnie go update'ując, a następnie sprzedając produkty, które są w nim wyszczególnione, wykopywałbym sobie w ten sposób grób? Koszulka Juve z GO-SPORTU to wyjątek. Już wcześniej pisałem, że to była koszulka dla mnie, ale rozmiar okazał się za duży, więc chciałem się nią posłużyć jako 14 dniowom reklamą qKoszulek oraz badaniem rynku. Poza tym sprawa oszustwa jest w moim przypadku trudniejsza, bo widzisz: ty nawet teraz pozostajesz anonimowy, a ja jestem tutaj znany jako normalny kibic Juve, który zresztą ma chęć poznać ich wszystkich w rzeczywistości. Gdybym chciał zarobić, uwierz, że tak bym się nie trudził, że nie przechodziłbym przez to wszystko, co stale relacjonowałem forumowiczom. Z założenia mieliśmy wypełnić rynkową lukę między sklepowymi oryginałami w wygórowanych cenach i podróbami, do czego chciałem wykorzystać dane mi możliwości. Niestety pracownicy Allegro i tacy jak ty sprawiają, że z każdym dniem jest mi co raz trudniej i chyba w końcu skończe jako chodzący poradnik, a idea qKoszulek umrze z rąk biurokratów i oszustów.Te dzialania wg mnie maja na celu wzbudzenie do niego zaufania potencjalnych kupujacych, a kiedy juz wzbudzi to zaufajnie zacznie sprzedawac to na co tak glosno krzyczal.
Sprawa jest w toku. Przypuszczam, że znów jakiś uprzejmy konkurent maczał w tym palce, bo powodem zablokowania konta wg Allegro jest posiadanie przeze mnie wielu kont, co się absolutnie mija z prawdą i bedzie wyjaśniane może nawet drogą prawną, gdyż żadnej prowizji w przypadku nie odblokowania konta im nie zapłacę. Jednak w przypadku założenia nowego konta nadal będę działał jako QKOSZULKI na tych samych zadach.Pewnie zrobi (albo juz zrobil) to co sprzedawcy szkalowani w jego poradniku - zalozy sobie kolejne konto. Ale to juz na szczescie jego sprawa.
I co z tego? Dobrze wykonana podróba to dalej nie jest oryginał i nigdy nie będzie. Nigdy te pieniądze nie będą wspierać klubu i nigdy kibic nie będzie miał tej satysfakcji z posiadania autentyka. Spoko, prowadźcie taką działalność, bo nie każdego stać, ale POINFORMUJCIE klientów o tym, że NIE SPRZEDAJECIE oryginałów, bo póki co są oszukiwani i manipulowani. Walczę między innymi właśnie o tą świadomość, bo jestem pewien, że ludzie potrafiąc samodzielnie ocenić rzetelność danego sprzedawcy, przestaliby kupować u użytkowników wymienianych w tym temacie.Wracajac do tematu puki oryginalne koszulki są w takich cenach jak są zawsze będzie popyt na koszulki z Azji. koszulki te z kazdym rokiem sa coraz dokladnie wykonywane. Najwiecej roznia sie od oryginalow koszulki NIKE. Mysle ze koszulki Adidas i np. Umbro są dosc dobrze wykonane - oczywiscie zdarzaja sie wyjatki jak wszedzie ale to juz inna sprawa.
- Trunxik
- Juventino
;o;o;o;o;o;o;o no wiesz... nie azdy ma 280 zl na koszulke oryginalna... ja sobie kupilem koszulke z allegro z zeszlego sezonu i jakos nie czuje sie gorszy hahahahaha lolPavon pisze:@tajlandia
Niby za co mamy ci dziekowac? o_O
Mi jako kibicowi Juventusu byloby wstyd nosic nawet najlepszej jakosci podrobe a jezeli Tobie nie robi to roznicy to wspolczuje.

- Pavon
- Juventino
@Trunxik:
Z czego sie smiejesz?...
Z tego, ze chce byc uczciwy wobec swojego klubu? Jezeli Cie stac na podrobe z Allegro to wczesniej czy pozniej byloby Cie stac na oryginal, wystarczy systematycznie odkladac pieniadze...
Z czego sie smiejesz?...
Z tego, ze chce byc uczciwy wobec swojego klubu? Jezeli Cie stac na podrobe z Allegro to wczesniej czy pozniej byloby Cie stac na oryginal, wystarczy systematycznie odkladac pieniadze...