Serie A: (02) Empoli 0-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 19:27

Czas powrócić do naszych rozgrywek po dłuższej przerwie na mecze reprezentacji. Kolejny rywal to Empoli, z którym zmierzymy się na wyjeździe. Ostatni wynik tych zespołów to 1-0 dla nas na Stadio Delle Alpi, w sezonie 2002/03, po golu Treze z karnego. Na wyjeździe było 0-2 dla nas po golach Del Piero.

Myślę, że rywal nie jest zbyt wymagający i powinniśmy zapisać na swoje konto 3 pkt. Ciekawy jestem naszej skuteczności, jak wiemy po meczu z Chievo, pojawiały się różne opinie...warto dodać, że nasi zawodnicy w przerwie na mecze emilimacyjne strzelili sporo goli.

Zagramy bez Del Piero, który już tradycyjnie osłabia zespół...dobrze, że w ataku mamy dobrych dublerów. Zaś wracając do samego zawodnika, modlę się by zdobył te 200 goli w JUVE, bo coraz bardziej zaczynam się o to bać. Thuram już grał w rep.
Tak więc do boju! A w środę już stawiamy 1 krok po puchar LM :!: :twisted:
Ostatnio zmieniony 14 września 2005, 19:51 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 19:39

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ostatni wynik tych zespołów to 1-0 dla nas na Stadio Delle Alpi, w sezonie 2002/03, po golu Treze z karnego. Na wyjeździe było 0-2 dla nas po golach Del Piero.
Yyyy graliśmy chyba wcześniej w 03/04 z nimi było 3-3 po dramaturgiach ( Treze 3 dla nas strzelił no i dla nich Rocchi chyba tez 3) pamiętam że wysiadałem przed TV (mecz podobny do tego z Violą w tym sezonie - hustawka nastroju) :wink:

Co do meczu - Empoli to nie jest wymagajacy zespół ale zawsze Empoli nam nie leżało wprawdzie było 5-1 2 lata temu no i to feralne 3-3. Zagramy bez Del Piero - szczęście że jest Mutu i Zalayeta najważniejsze to że prawie wszyscy strzalą - Zlatan dla Szwedów , Mutu dla Rumuni no i Zalayeta który popisał sie Hatt-rickiem w barwach Urugwaju przeciwko Kolumbii. Treze niestety nic nie udało sie strzelić wiec jest to najwyższy czas by sie przełamać.
Gładko 0-2 ważne żeby wyjść na 0 :p

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 19:42

no myślę że coś pokarzemy i wygramy różnicą conajmniej 2 goli... liczę tu szczegulnie na dublera - Mutu
8)

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 19:50

Myśle, że spokojnie poradzimy sobie z Empoli. Pierwszy mecz na wyjeździe, trzeba rozpocząć dobrą passę, wystarczy 2-0 dla nas. Mało mnie obchodzi kto strzeli jeśli nie gra Del Piero. Czemu? Chce, aby DP w końcu strzelił jeszcze te 6 bramek i został najlepszym strzelcem Juventusu w historii. Mam nadzieje, że nic mu w tym nie przeszkodzi, nawet jeśli miałoby to zająć większe pół sezonu.

Dobrą formę prezentuje Mutu, oby tak dalej, Zambrotta, Cannavaro i Camoranesi jak zwykle bardzo dobrze. Myśle, że powoli zaczynamy łapać tą formę, która będzie potrzebna na cały sezon. Spokojna, ale skuteczna. Trzeba to podkreślic, bo nie raz zdarzało sie, że akcji było od groma, a bramek przeciwnie, nie mogliśmy jakoś wbić futbolówki do bramki przeciwnika.

Coż więcej dodać, niczego innego jak zwycięstwo się nie spodziewam, mam nadzieje również, że walka o Scudetto w tym sezonie będzie bardzo ekscytująca, przynjamniej na taką się zapowiada. :)
Forza Juve !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 19:50

No z Empoli wyjątkowo strzelamy dużo goli,ale i tak będzie 1:0 dla Juve.Nie jesteśmy jeszcze w najwyższej formie, wiec skromne 1:0 napewno wystarczy.Del Piero tradycyjnie osłabia zespół? :snooty: Ja bym tego tak nie nazwał.Nie to jego wina, że jest kontuzjogennym graczem.

Forza Juve!!!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 20:33

Mam nadzieje, że nasi napastnicy będą strzelać co najmiej tak skutecznie jak podczas meczów reprezetacji. Szczególnie licze na Mutu, który pewnie wkońcu dostanie szanse i nie spędzi następnego spotkania na trybunach. Tymbardziej, że w meczu z Czechami pokazał, że jest wyborowym napastnikiem. Ponadto kontuzjowany jest DP, wiec teraz naszym trzecim napastnikiem powinien byc właśnie rumun (nie można jednak zapomnieć o Zalayecie, który też pokazał na co go stać w meczu z Kolumbią). Jedziemy do Empoli po pewne trzy punkty i robimy kolejny malutki kroczek po scudetto ;) Co do wyniku to obstawiam 0-2.
Forza Juve !

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 20:40

Powracamy do Serie A 8) Drugi mecz zbliża się wielkimi krokami i już w ten weeeknd zobaczymy jak Juventus spisze się z Bieniaminkiem Empoli. W pierwszym meczu przegrali z udinese więc zobacztymy jak pójdzie im z nami oczywiście każdy chyba na tym forum liczy na wygraną podopiecznych Bianconeri :twisted: Chyba nie ma żadnych kontuzji w podstawowych składach poza Jonathanem Zebiną więc teraz czas na proponownaego wyniku spotkania 8) Zapomniałbym kiedyś w Serie A chyba 2 sezony temu także graliśmy z Empoli jako pierwszy mecz sezonu bezapelacyjnie wygrywając 5-1 :D

Mój typ 2-0 dla Juve 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 20:58

Uważam, że z takimi przeciwnikami jak Empoli nie powinniśmy mieć większych, choć trafniejszym słowem powinno być "żadnych" problemów. Zespół jest w moim przekonaniu najlepszym z beniaminków, a jak pamiętamy z zeszłego sezonu ci potrafia sprawić problemy i nieźle namieszać w tabeli. Zwycięstwo powinno przyjść łatwo, mimo że gramy na wyjeździe. W meczach z takimi przeciwnikami nie wolno tracić punktów, które mogą okazać się strasznie ważne w maju. Pewne zwycięstwo dwoma bramkami bardzo mnie zadowoli, choć biorąc pod uwagę formę naszych napastników liczę na więcej. Ciekaw jestem jak ustawi naszych attacanti Capello i na kogo się zdecyduje. Mam nadzieję, że zobaczę Mutu, który stopniowo udawadnia, że warto było czekać długie miesiące na skończenie zawieszenia. Strzelając dwie bramki Czechom pokazał, że nie wolno o nim zapominać i pracuje nie tylko na status zastępcy, rezerwowego, ale celuje w pierwszy skład. Trudno mu się dziwić, bo piłkarz to napewno nieprzeciętny i jak najszybciej chce powrócić na szczyty co w pierwszym składzie Juventusu przyjdzie o wiele łatwie. Mimo to Zlatan i Trezeguet to moim zdaniem skały nie do rzuszenia w przedniej formacji Starej Damy, choć małe roszady, szczególnie z przeciwnikami klasy Empoli na złe nie wyjdą. Chętnie zobaczyłbym trojkę w ataku, bo wiem, że taki wariant ćwiczony był w sparingach, więc ryzyko jest minimalne. Jeśli Fabio zdecyduje się na to rozwiązanie są duze szanse na zobaczenie kolejnego napastnika, który rozstrzelał się w reprezentacji - Zalayety. Chciałbym aby forma naszych napastników w narodowych kadrach przeniosła się na klub, co zpaewni nam wysokie zwycięstwo i pozycję lidera już na starcie, której (jak poprzednio) do końca juz nie stracimy :).
Pozdrawiam.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:14

Powiem krótko: 3-0 dla Juve i nie ma w tym słów przesady. Juventini po meczach reprezentacycjnych załapali formę i zaczną trafiac częściej i wykorzystywac więcej sytuacji. :ok:

:ball: Ibrahimovic
:ball: Trezeguet
:ball: Mutu (Zalayeta, który z nich wejdzie?)

Podstawowy skład moim zdaniem: :prochno:

:puck: Abbiati
:puck: Zebina Thuram Cannavaro Zambrotta
:puck: Camoranesi (zmiana na Pessotto) Emerson Vieira Nedved
:puck: Ibrahimovic Trezeguet (zmiana na: Mutu lub Zalayeta)

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:31

Widze, że na forum panuje optymizm przed tym spotkaniem. Ciężko, żeby było inaczej: forma Juve wydaje się wzrastać, poszczególni zawodnicy potwierdzili wysoką forme. A Empoli to tylko beniaminek, który dla największych zespołów powinien być dostarczycielem punktów.
Historia jednak uczy, że żadnego spotkania, żadnego rywala nie można lekceważyć. Walka o Scudetto w najbliższym sezonie zapowiada się wyjatkowo pasjonująca, tym bardziej że Inter wydaje się zmobilizowany jak nigdy dotąd ( chociaż w Interze zawsze głośno mówi się o Scudetto :smile: ) Nie można więc sobie pozwolic na żadne głupio stracone punkty. Jesli tylko zawodnicy podejda do meczu na pełnej koncentracji, bedzie dobrze.
Oczywiście liczy się tylko zwycięstwo - najlepiej pewne, np. 3:0 co utwierdziłoby zawodników przed Liga Mistrzów, że sa w dobrej formie.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
mrhahn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:41

Nie wydaje mi się żeby Empoli była tak mocną drużyną by mogła Juve zagrozić... taka jest moja opinia...

3 punkty będą dopisane po tym meczu Juventusowi...

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:47

Mysle, ze wygramy 2:0. Bramki strzela Trezeguet i Ibrahimovic, ktorzy udowodnili, ze sa w dobrej formie (nie mozna skreslac Zlatana po jednym gorszym meczu z Chievo) Bedzie dobrze :D
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zagramy bez Del Piero, który już tradycyjnie osłabia zespół
Tradycyjnie?! No nie wiem... ostatnio mial kontuzje dokladnie niemalze rok temu, przed meczem z Bayernem w Monachium... A pozatym mysle, ze w takiej formie, jakiej sie obecnie znajduje i tak nikt by nie zauwazyl roznicy w oslabieniu druzyny... :/ smutne ale niestety prawdziwe... Alex wracaj do zdrowia i do formy!!
Ostatnio zmieniony 08 września 2005, 21:57 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:55

Pelson pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ostatni wynik tych zespołów to 1-0 dla nas na Stadio Delle Alpi, w sezonie 2002/03, po golu Treze z karnego. Na wyjeździe było 0-2 dla nas po golach Del Piero.
Yyyy graliśmy chyba wcześniej w 03/04 z nimi było 3-3 po dramaturgiach ( Treze 3 dla nas strzelił no i dla nich Rocchi chyba tez 3) pamiętam że wysiadałem przed TV (mecz podobny do tego z Violą w tym sezonie - hustawka nastroju) :wink:
Oczywiście racja, sorry, mój błąd, nie wiem jak mogłem zapomnieć :P
Pelson pisze:Treze niestety nic nie udało sie strzelić wiec jest to najwyższy czas by sie przełamać.
Może dlatego, iż pauzował w obydwu meczach z powodu czerwonej kartki :wink:
adrian_markuś pisze:Del Piero tradycyjnie osłabia zespół? :snooty: Ja bym tego tak nie nazwał.Nie to jego wina, że jest kontuzjogennym graczem.
No wprawdzie nie jest, ale tak czy tak nie gra. Chociaż czy na pewno oslabi zespół...w tym sezonie sobie jeszcze nie pograł. A kontuzje? Jednak przytrafiają mu się zbyt często, no ale wiek już taki :|

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 09:53

No. Reprezentacje zagraly swoje, wracamy do Serie A..
Coolfi pisze:Uważam, że z takimi przeciwnikami jak Empoli nie powinniśmy mieć większych, choć trafniejszym słowem powinno być "żadnych" problemów. (...) Zwycięstwo powinno przyjść łatwo, mimo że gramy na wyjeździe.
Empoli jest o tyle dziwnym przeciwnikiem, ze raz mozna rozgromic je bez problemu, jak kiedys w meczu bodajze inauguracyjnym (ale glowy nie dam), a drugi mozna meczyc sie i wyrownac na 3:3 :roll: Ciezko mi przewidziec, jak bedzie tym razem. Nie oczekuje pogromu, nie wiem czy uda sie zachowac czyste konto z naszej strony, ale licze jednak na dwubramkowe zwyciestwo. Moze byc 2:0 lub 3:1 dla nas. Chociaz szczerze mowiac wolalbym pewne 2:0 i zdecydowana przewage niz 3:1 przy tysiacu niewykorzystanych sytuacji przez Empoli.
W meczach z takimi przeciwnikami nie wolno tracić punktów, które mogą okazać się strasznie ważne w maju.
Zgadza sie, co prawda mozna powiedziec ze w dalszym ciagu trwa dopiero poczatek sezonu, ale lepiej nie spartaczyc sobie tych poczatkowych spotkan. Fakt, ze bedzie jeszcze wiele sytuacji, w ktorych mozna bedzie zdobyc punkty, ale ten mecz bezdyskusyjnie wygrac trzeba. Pozwoli to nawet potem spokojniej podchodzic do trudniejszych spotkan- spokojniej w sensie: nie beda to mecze "o wszystko"..
Mam nadzieję, że zobaczę Mutu, który stopniowo udawadnia, że warto było czekać długie miesiące na skończenie zawieszenia.
Mutu udowadnia i Trezeguet udowadnia. I to mnie cieszy. Pierwszy jest glodny pilki po okresie zawieszenia, drugi po kontuzjach. Widac taki glod swietnie wplywa czasem na forme zawodnika :)
Chciałbym aby forma naszych napastników w narodowych kadrach przeniosła się na klub..
Czyli: 3 bramki Zalayeta, 2 Mutu i bramka Zlatana w 91' :whistle: Bedzie dobrze :ok:
..co zapewni nam wysokie zwycięstwo i pozycję lidera już na starcie, której (jak poprzednio) do końca juz nie stracimy :)
Byloby piknie.. :pray:
I powiem Wam szczerze, ze ciesze sie, ze Serie A wraca do zycia (po przerwie), bedzie- mam nadzieje- okazja do dobrej dyskusji.

fefek_g

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 10:14

Eee tam... Co to jest Empoli... Rozwalimy ich co najmniej 3-0!!! :wink:

Zablokowany