Który zespół Serie-A Wzmocnił się najbardziej przed sezonem?
- kedzier
- Juventino
Mercato już oficjalnie zakończone, jest dawno po 19 dla tych którzy wierzą swiergotowi i dawno po 24 dla niedowiarków, którzy mu nie wierzą
Mamy więc już pełny obraz składów w jakich kluby będą występować w rundzie jesiennej. Postanowiłem ocenić w skali 1-10 zakupy "wielkiej trójcy" czyli Juve, Milanu i Interu. Ocena jest jak najbardziej subiektywna
Zacznijmy od mistrza Włoch - Juventusu:
Patrick Vieira --- gracz klasy światowej, nie wymaga większej rekomendacji, będzie miał ogromny wpływ na Juve. Ocena: 10
Adrian Mutu --- zawodnik ktory ma wiele do udowodnienia tm któzy go skreślili po aferze dopingowej. Nadal wielki talent i duże wzmocnienie. Według mnie pierwszy rezerwowy Juve jeśli chodzi o formację ofensywną. Ocena: 8
Giorgio Chiellini--- Ociera się o reprezentację Włoch, nominowany do szerokiego grona gracza roku młodego pokolenia. Zmiennik Zambrotty. Ocena: 7
Giuliano Giannicheda--- Solidny defensywny pomocnik ale bez większych szans na pierwszą jedenastkę. Ocena: 6
Federico Balzaretti--- Przyszedł za darmo z Torino :twisted: Niewiele jestem w stanie powiedzieć o tym zawodniku ale ufam Luckowi 8) Ocena: 5
Christian Abbiati--- Przyda się pod nieobecność Gigiego Buffona, zawodnik który był próbowany w reprezentacji, co świadczy o dużych umiejętnościach. Ocena: 6
Gladstone--- Młodzieżowy reprezentant Canarihnos, to mówi samo za siebie 8) Ocena: 6
Robert Kovac--- Solidny obrońca, twarda niemiecka szkoła. Wzmocnienie defensywy prosto z Monachium! Ocena: 7
Suma:55 Średnia transferów:6,87
Vice-mistrz Włoch, zespół AC Milan:
Alberto Gilardino--- Według mnie świetny transfer Milanu. Młody, skuteczny, będzie bardzo groźny dla każdego obrońcy. Ocena: 10
Christian Vieri--- Doświadczony, przechodząc do Milanu zaliczył pobyt w każdym klubie z włoskiej "wielkiej trójcy". Ostatni sezon w Interze jednak słaby. Ocena: 8
Marek Jankulovski--- Mocny punkt Udinese z którym wywalczył awans do LM. Reprezentant Czech. Ocena: 8
Johann Vogel Reprezentant Szwajcarii, zaszedł z PSV daleko w poprzedniej edycji LM. Solidny defensywny pomocnik. Ocena: 6
Zelijko Kalac i Dmithros Eleftheropoulos--- Raczej bez szans na wygryzienie Didy, tylko uzupełnienie ławki. Ocena: 2x5
Suma:42 Średnia transferów:7,00
Zdobywca Pucharu Włoch -> drużyna Interu Mediolan
Luis Figo--- Starzejący się, ale nadal obdarzony świetnym dryblingiem portugalski gwiazdor. W końcu trafił na włoskie boiska i może tu wiele namieszać. Ocena: 8
Dawid Pizarro--- Świetny poprzedni sezon w Udine, według mnie najlepszy transfer Interu, duże wzmocnienie linii pomocy. Ocena: 9
Pierre Wome Reprezentant Kamerunu, przyszedł z Brescii, raczej rezerwowy chociaż z tym Interem to nigdy nic nie wiadomo
Ocena: 6
Walter Samuel--- Radził sobie świetnie na włoskich boiskach w barwach Romy, teraz powraca z Realu. Wielu pewnie ine bez racji wytyka mu słabą technikę. Podstawowy obrońca Interu w sezonie 05/06. Ocena:8
Ze Maria--- W Perugii w zeszłym sezonie zdobył 7 bramek. To dużo jak na obrońcę
Ocena: 7
Santiago Solari--- W Realu wieczny rezerwowy, ma wiele do udowodnienia kibicom. Bedzie chciał się pokazać. Najmłodszy to on jednak nie jest
Ocena: 8
Suma:46 Średnia transferów: 7,67
Hmmm... Aż sam się zdziwiłem wynikom które uzyskałem
Mam nadzieję że nie pominąłem nikogo znaczącego zwłaszcza w zespołach mediolańskich, gdyż z nimi jest mi łatwiej o pomyłkę z oczywistych względów 8) Zresztą jeśli o kimś zapomniałem na pewno nie omieszkacie mi o tym przypomnieć
Usprawiedliwia mnie późna pora (idę spać bo jutro-dziś już szkoła
)!
Na papierze najmocniejszy jest Inter... Ale łatwiej się gra jak się nie jest faworytem 8) Dlatego liczę na powtórkę z poprzedniego sezonu i na 29 scudetto
Forza Juve :!:

Zacznijmy od mistrza Włoch - Juventusu:
Patrick Vieira --- gracz klasy światowej, nie wymaga większej rekomendacji, będzie miał ogromny wpływ na Juve. Ocena: 10
Adrian Mutu --- zawodnik ktory ma wiele do udowodnienia tm któzy go skreślili po aferze dopingowej. Nadal wielki talent i duże wzmocnienie. Według mnie pierwszy rezerwowy Juve jeśli chodzi o formację ofensywną. Ocena: 8
Giorgio Chiellini--- Ociera się o reprezentację Włoch, nominowany do szerokiego grona gracza roku młodego pokolenia. Zmiennik Zambrotty. Ocena: 7
Giuliano Giannicheda--- Solidny defensywny pomocnik ale bez większych szans na pierwszą jedenastkę. Ocena: 6
Federico Balzaretti--- Przyszedł za darmo z Torino :twisted: Niewiele jestem w stanie powiedzieć o tym zawodniku ale ufam Luckowi 8) Ocena: 5
Christian Abbiati--- Przyda się pod nieobecność Gigiego Buffona, zawodnik który był próbowany w reprezentacji, co świadczy o dużych umiejętnościach. Ocena: 6
Gladstone--- Młodzieżowy reprezentant Canarihnos, to mówi samo za siebie 8) Ocena: 6
Robert Kovac--- Solidny obrońca, twarda niemiecka szkoła. Wzmocnienie defensywy prosto z Monachium! Ocena: 7
Suma:55 Średnia transferów:6,87
Vice-mistrz Włoch, zespół AC Milan:
Alberto Gilardino--- Według mnie świetny transfer Milanu. Młody, skuteczny, będzie bardzo groźny dla każdego obrońcy. Ocena: 10
Christian Vieri--- Doświadczony, przechodząc do Milanu zaliczył pobyt w każdym klubie z włoskiej "wielkiej trójcy". Ostatni sezon w Interze jednak słaby. Ocena: 8
Marek Jankulovski--- Mocny punkt Udinese z którym wywalczył awans do LM. Reprezentant Czech. Ocena: 8
Johann Vogel Reprezentant Szwajcarii, zaszedł z PSV daleko w poprzedniej edycji LM. Solidny defensywny pomocnik. Ocena: 6
Zelijko Kalac i Dmithros Eleftheropoulos--- Raczej bez szans na wygryzienie Didy, tylko uzupełnienie ławki. Ocena: 2x5
Suma:42 Średnia transferów:7,00
Zdobywca Pucharu Włoch -> drużyna Interu Mediolan
Luis Figo--- Starzejący się, ale nadal obdarzony świetnym dryblingiem portugalski gwiazdor. W końcu trafił na włoskie boiska i może tu wiele namieszać. Ocena: 8
Dawid Pizarro--- Świetny poprzedni sezon w Udine, według mnie najlepszy transfer Interu, duże wzmocnienie linii pomocy. Ocena: 9
Pierre Wome Reprezentant Kamerunu, przyszedł z Brescii, raczej rezerwowy chociaż z tym Interem to nigdy nic nie wiadomo
Walter Samuel--- Radził sobie świetnie na włoskich boiskach w barwach Romy, teraz powraca z Realu. Wielu pewnie ine bez racji wytyka mu słabą technikę. Podstawowy obrońca Interu w sezonie 05/06. Ocena:8
Ze Maria--- W Perugii w zeszłym sezonie zdobył 7 bramek. To dużo jak na obrońcę

Santiago Solari--- W Realu wieczny rezerwowy, ma wiele do udowodnienia kibicom. Bedzie chciał się pokazać. Najmłodszy to on jednak nie jest
Suma:46 Średnia transferów: 7,67
Hmmm... Aż sam się zdziwiłem wynikom które uzyskałem

Na papierze najmocniejszy jest Inter... Ale łatwiej się gra jak się nie jest faworytem 8) Dlatego liczę na powtórkę z poprzedniego sezonu i na 29 scudetto

- herr_braun
- Juventino
W zeszłym sezonie ani nie grałw Perugii ani nie strzelił 7bramek i tak na dobrą sprawęto raczej nie grał na obronie (z tego co pamiętam)kedzier pisze:
Ze Maria--- W Perugii w zeszłym sezonie zdobył 7 bramek. To dużo jak na obrońcęOcena: 7
na podstawietych ocen nie można ocenić kto jest najmocniejszy tylko którzy nowi piłkarze mają największy potencjał. Oprócz tego nie uwzględniłeś kto odszedl i jaka jest atmosfera w zespole.kedzier pisze: Na papierze najmocniejszy jest Inter... Ale łatwiej się gra jak się nie jest faworytem 8) Dlatego liczę na powtórkę z poprzedniego sezonu i na 29 scudettoForza Juve :!:
- klsmkr
- Interista
7 bramek to on zdobyl w Perugii... dwa lata temu. my zas kupilismy go rok temu, tak wiec dziwi mnie jego obecnosc wsrod naszych tegorocznych 'zdobyczy'kedzier pisze:Ze Maria--- W Perugii w zeszłym sezonie zdobył 7 bramek. To dużo jak na obrońcęOcena: 7
wracajac do Twoich ocen: nie wspomniales o dwoch nabytkach Interu: Julio Cesarze i Paolo Orlandonim ten pierwszy to moim zdaniem mocne 8 (a moze nawet 9), ten drugi... 5? ciezko wystawic ocene Solariemu, bo wszyscy wiemy jak dobry jest to pilkarz, ale niestety w sparingach nie potrafil tego udowodnic. mam nadzieje, ze sie przelamie - na razie ja bym mu wystawil ocene 7. o Samuelu trudno cokolwiek powiedziec, a Wome wystawilbym 7 (raczej on bedzie gral w pierwszym skladzie). reszta sie zgadza

a jakby ktos chcial poznac wszystkie tegoroczne transfery Interu (wraz z wypozyczeniami) to tu jest link: http://www.inter.it/aas/news/reader?N=19864&L=en
pzdr
- kedzier
- Juventino
Oj tam czepiasz sięklsmkr pisze:7 bramek to on zdobyl w Perugii... dwa lata temu. my zas kupilismy go rok temu, tak wiec dziwi mnie jego obecnosc wsrod naszych tegorocznych 'zdobyczy' Wink a ze macie jeszcze jakies watpliwosci dotyczace jego pozycji na boisku to dodam, ze jest to prawy obronca/pomocnik.

Mi chodziło tutaj raczej o samą ocenę nabytków zespołu, wiem że nie jest to zbyt miarodajneherr_braun pisze:na podstawietych ocen nie można ocenić kto jest najmocniejszy tylko którzy nowi piłkarze mają największy potencjał. Oprócz tego nie uwzględniłeś kto odszedl i jaka jest atmosfera w zespole.

- klsmkr
- Interista
ja rozumiem - zreszta i tak poszlo Ci calkiem niezle jak na kibica innego klubukedzier pisze:Zresztą prosiłem o wyrozumiałośc gdyż kibicem Interu nie jestem i niezbyt dobrze orientuje się w szerokiej kadrze tego zespołu.

taa na rowni. dwoch bramkarzy nam zabraleskedzier pisze:Wyszło tak że jednego zawodnika wam dodałem, dwóch ( w tym jednego mniej znaczącego jak mówiłeś) odjąłem więc wyszło prawie na równi 8)
pzdr
- TottiGol
- Romanista
Ano wielka trójka to, wielka trójka tamto. Wszędzie widzicie tylko wielką trójkę, a reszta jest słaba i w ogóle jest beee. A ja powiem tak. Wzmocnienia Interu naprawdę imponujące, choć tak naprawdę sporo Moratti zawdzięcza szczęściu. Gdyby nie embargo na nasze transfery to ich największe wzmocnienie Pizarro grałby dzisiaj w Rzymie. Milan - Vieri, Gilardino faktycznie głośne nazwiska. Vieri zademonstrował co potrafi w sobotę na Hampden Park. Gila zresztą też nie łapiąc się do składu. na chwilę obecną jest bez formy. Transfer Vieiry do Juventusu może być świetny. Poza tym bez większych zmian. Natomiast transfery w bee klubach są słabiutkie
Roma - Kuffour filar obrony jednej z najlepszych drużyn w Europie, Taddei - tylko dlatego nie gra u Canarhinios, że wcześniej występował w słabiutkiej Sienie i Nonda - król strzelców ligi francuskiej 2003. Jeśłi do tego dodać Bovo podstawowego obrońcę młodzieżówki i Spallettiego najlepszego trenera ubiegłego sezonu, oraz praktycznie tych samych piłkarzy, którzy sezon wcześniej zdobywali wicemistrzostwo to nasuwa się jedna oczywista myśl. Roma do pięt nie dorasta wielkiej trójcy.
Fiorentina - gwiazda młodzieżówki Donadel, świetny bramkarz Frey, supersnajper Toni, solidni Brocchi, Manfredini czy Pancaro oraz młodziutki talent Montolivo to niewątpliwie dużo mniejsze wzmocnienia niż na przykład transfer Vieriego do Milanu.
Transfery Parmy też nie wyglądają źle, bo jednak nazwiska takie jak Lupattelli, Siviglia, Pasquale czy Corradi robią niemałe wrażenie.
A Wy się ciągle licytujecie, czy lepszy jest Jankulovski w Milanie czy Figo w Interze, a nie widzicie, że tak naprawdę największe wzmocnienia, czyli takie, które zmienią w jakiejś części oblicze danego klubu poczyniły drużyny jeszcze(!) niezaliczane do tej śmiesznej wielkiej trójcy.

Roma - Kuffour filar obrony jednej z najlepszych drużyn w Europie, Taddei - tylko dlatego nie gra u Canarhinios, że wcześniej występował w słabiutkiej Sienie i Nonda - król strzelców ligi francuskiej 2003. Jeśłi do tego dodać Bovo podstawowego obrońcę młodzieżówki i Spallettiego najlepszego trenera ubiegłego sezonu, oraz praktycznie tych samych piłkarzy, którzy sezon wcześniej zdobywali wicemistrzostwo to nasuwa się jedna oczywista myśl. Roma do pięt nie dorasta wielkiej trójcy.
Fiorentina - gwiazda młodzieżówki Donadel, świetny bramkarz Frey, supersnajper Toni, solidni Brocchi, Manfredini czy Pancaro oraz młodziutki talent Montolivo to niewątpliwie dużo mniejsze wzmocnienia niż na przykład transfer Vieriego do Milanu.
Transfery Parmy też nie wyglądają źle, bo jednak nazwiska takie jak Lupattelli, Siviglia, Pasquale czy Corradi robią niemałe wrażenie.
A Wy się ciągle licytujecie, czy lepszy jest Jankulovski w Milanie czy Figo w Interze, a nie widzicie, że tak naprawdę największe wzmocnienia, czyli takie, które zmienią w jakiejś części oblicze danego klubu poczyniły drużyny jeszcze(!) niezaliczane do tej śmiesznej wielkiej trójcy.
Forza Roma
- klsmkr
- Interista
nie moje forum, ale mowa o moim klubie, to sie wypowiem :-D :TottiGol pisze:A Wy się ciągle licytujecie, czy lepszy jest Jankulovski w Milanie czy Figo w Interze, a nie widzicie, że tak naprawdę największe wzmocnienia, czyli takie, które zmienią w jakiejś części oblicze danego klubu poczyniły drużyny jeszcze(!) niezaliczane do tej śmiesznej wielkiej trójcy.
oczywiscie, transfery Romy czy Fiorentiny robia na mnie wrazenie, ba nawet czesc z tych pilkarzy chetnie widzialbym w Interze. rzecz w tym, ze sezon to 38 trudnych meczy w lidze oraz Puchar Wloch (a w przypadku Romy takze Puchar UEFA). i kiedy kontuzje zlapia na przyklad poniekad dobrzy Nonda czy Kuffour, to Spaletti nie bedzie mial takich mozliwosci jak Mancini czy Capello. wydaje mi sie ze Fiorentina i Roma, choc zrobily naprawde dobre transfery (a przede wszystkim zatrudnily trenerow - fachowcow), nie beda w stanie dotrzymac kroku 'wielkiej trojcy' w walce o Scudetto.
PS. fajnie, ze o Pasquale napisales, ze jego nazwisko robi niemale wrazenie. :-D
- Coolfi
- Juventino
Jestem w stanie zrozumieć Twoje narzekania, jednak są one bezpodstawne. Prawda jest taka, że jesli scudetto trafi do kogokolwiek innego niż Juventus, Inter i Milan, nie będzie to niespodzianką, ale w moim przekonaniu już sensacją.TottiGol pisze:Ano wielka trójka to, wielka trójka tamto. Wszędzie widzicie tylko wielką trójkę, a reszta jest słaba i w ogóle jest beee.
Szczęście też trzeba mieć, jeśli mierzy się wyskoko :roll:.A ja powiem tak. Wzmocnienia Interu naprawdę imponujące, choć tak naprawdę sporo Moratti zawdzięcza szczęściu.
Gdyby... :roll:Gdyby nie embargo na nasze transfery to ich największe wzmocnienie Pizarro grałby dzisiaj w Rzymie.
Śmiesz zaprzeczyć?Milan - Vieri, Gilardino faktycznie głośne nazwiska.
Wielkie gwiazdy cechuje to, że jednym genialnym występem, potrafia zmyć z siebie piętno słabszych spotkań. Nie watpię, że obaj postraszą jeszcze w Serie A.Vieri zademonstrował co potrafi w sobotę na Hampden Park. Gila zresztą też nie łapiąc się do składu. na chwilę obecną jest bez formy.
Dodajmy Mutu, który wreszcie może grać, młodziutkich Chielliniego, Balzarettiego i Gladstone'a, świetnych zastępców Kovaca i Giannichedde oraz dobrego zastępće Buffona - Abiattiego. W Juventusie rzeczywiście mało zmian, ale w pierwszym skłądzie, na ławce dużo uległo zmianie.Transfer Vieiry do Juventusu może być świetny. Poza tym bez większych zmian.
Nic szczególnego.Natomiast transfery w bee klubach są słabiutkie
Jego partner - niewiele mniej ważny - Kovac, w Juventusie jest rezerwowym. Kuffour wniesie dużo, wraz z Chivu będą dzielić i rządzić w obronie Romy, z tym, że pozostałem dwa miejsca takie pewne już nie są.Roma - Kuffour filar obrony jednej z najlepszych drużyn w Europie
Nie był powoływany bo na jego pozycji są lepsi. Mógł być bez problemu powoływany, bo lider słabszego zespołu według mnie znaczy wiecej niz przeciętniak w gigancie, więc usprawiedliwianie Rodrigo słabym klubem jest niepoważne.Taddei - tylko dlatego nie gra u Canarhinios, że wcześniej występował w słabiutkiej Sienie
Oraz zawodnik, który w 13 meczach Monaco zeszłego sezonu zdobył oszłamiającą ilczbę 0 bramek.Nonda - król strzelców ligi francuskiej 2003.
Jedynie dobry zmiennik, gorszy od np. Chielliniego.Jeśłi do tego dodać Bovo podstawowego obrońcę młodzieżówki
To chyba najpoważniejsze wzmocnienie Romy. O ile ze średnio-dobrego Udinese stworzył drużynę na miarę europejskich pucharów, która teraz z powodzeniem jest burzona o tyle w potencjalnie mocniejszej Romie może stworzyć zespół, który ciężko będzie zburzyć przez kilka sezonów. Wszystko zależy jednak od samego Luciano i od jego podejścia do klubu, a jak wiadomo Rzymianie przedsezonowe wymagania mają wiele większe niż klub z Udine.i Spallettiego najlepszego trenera ubiegłego sezonu,
A to Ci sami w zeszłym sezonie zajęli 8 miejsce dając się wyprzedzić dwóm beniaminkom?oraz praktycznie tych samych piłkarzy, którzy sezon wcześniej zdobywali wicemistrzostwo to nasuwa się jedna oczywista myśl.
Zgadzam się.Roma do pięt nie dorasta wielkiej trójcy.
Z tym w/w zawodnicy we Violi będą gwiazdami, a Vieri w Milanie jest jednym z wielu.Fiorentina - gwiazda młodzieżówki Donadel, świetny bramkarz Frey, supersnajper Toni, solidni Brocchi, Manfredini czy Pancaro oraz młodziutki talent Montolivo to niewątpliwie dużo mniejsze wzmocnienia niż na przykład transfer Vieriego do Milanu.
Nazwisko Gilardino, które odeszło robiło znacznie większe wrażenie niż cała czwórka.Transfery Parmy też nie wyglądają źle, bo jednak nazwiska takie jak Lupattelli, Siviglia, Pasquale czy Corradi robią niemałe wrażenie.
Nie uogólniaj, proszę.A Wy się ciągle licytujecie, czy lepszy jest Jankulovski w Milanie czy Figo w Interze,
Otóż niektórzy, poprostu zamiast oceniac wpływ nowych zawodników na swe nowe klubu, zaczeli poprostu oceniać te transfery, które będą miały największy wpływ na postawę najlepszych zespołów w Serie A. Słowem - po co oceniać transfery np. Regginy, skoro zespół powalczy o utrzymanie? Poza tym w nazwie temtu jest pytanie co do zespołu, który wzmocnił się najabrdziej, niekoniecznie względnie do siły i potencjału klubu. Corradi w Parmie, Gila w Milanie. Obaj zawodnicy wzmocnily swe kluby i będą stanowić o ich sile, z tym, że od Alberto oczekuje się gry o najwyższe cele, zaś Bernardo ma jedynie zapewnić stabilność w ataku Parmy. Nie trudno więc wytypować większe wzmocnienie, choćby na podstawie wymagań stawianych przed zawodnikami, co nie zmienia faktu że dla tifosich Gialloblu Corradi znaczy tyle co Rossonerich Gila, jednak jak wspomniałem inaczej widzi obu zawodników kibic stojący z boku.a nie widzicie, że tak naprawdę największe wzmocnienia, czyli takie, które zmienią w jakiejś części oblicze danego klubu poczyniły drużyny jeszcze(!) niezaliczane do tej śmiesznej wielkiej trójcy.
Co do oceny mercato poszczególnych zespołów poczekam jeszcze trochę, bo teraz jedynie moze bawić się w ocenianie nazwisk, nie mając wiarygodnych dowodów naszych teorii na boisku, które jak zawsze zadecyduje o wszystkim.
Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Tak szczerze mówiąc nie rozumie rozpaczy tych którzy martwią sie ze to nie my bylismy królami okresu transferowego. Przecież nie jesteśmy Realem który nie potrzebnie sprowadza nowych zawodników za wielkie pieniądze. My tak naprawdę zrobliśmy najpotrzebniejsze zakupy. Bo przecież jedyna luka w naszej podstawowej jedenastce to był środkowy pomcnik gdzie ściągnęliśmy wielkiego Patricka VIerę,a druga luka to ławka rezerwowych którą zapełnili tacy zawodnicy jak KOvac, Giannichedda, Mutu, Gladstone, Chiellini, Balzaretti. POwiedzcie mi jeżeli jesteście źli z tego powodu że nie kupiliśmy więcej gwiazd, na jaką pozycję tych piłkarzy chcielibyście żebyśmy kupili? Ja sie cieszę ze moggi nie robi bezensownych transferów, dzięki czemu Juve jako jeden z nielicznych mocarstw piłkarskich jest klubem stabilnym pod względem finansowym.
Jeżlei chodzi o króla oknatransferowego to był to Inter, ale to dla tego ze oni mieli nawięcej luk i oni naprwdę musieli wydać kasę, tak samo jest z Milanem. Zresztą to wszystko się zgadza z układem tabeli z tamtego sezonu:
1 Juventus - wydali najmniej na transfery z pierwszej trójki
2 Milan - pod zwględem wydanych pieniędzy zajmują drugie miejsce
3 Inter - to oni z pierwszej trójki wydali najwięcej na transfery
Jeżlei chodzi o króla oknatransferowego to był to Inter, ale to dla tego ze oni mieli nawięcej luk i oni naprwdę musieli wydać kasę, tak samo jest z Milanem. Zresztą to wszystko się zgadza z układem tabeli z tamtego sezonu:
1 Juventus - wydali najmniej na transfery z pierwszej trójki
2 Milan - pod zwględem wydanych pieniędzy zajmują drugie miejsce
3 Inter - to oni z pierwszej trójki wydali najwięcej na transfery
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero