Transfery...
- BartekGajda9
- Juventino
Okno tranferowe na piłkarskim rynku nie dawno sie skonczylo i własnie z tym wiąże się mój post
jeżeli możecie podajcie po 3 dla was najlepsze i najgorsze transfery, które według was wykonały kluby tego lata... 

- ozaru4
- Juventino
Dobrze zrobil Milan kupujac Gilardino.
Swietny interes zrobil Juve sciagajac Vieire. Natomiast nie wiem, po co Bianconeri trzymaja tylu napastnikow, zamiast kupic z 1 albo 2 pomocnikow... :roll:
Fatalnie zrobila Wisła sprzedając Frankowskiego, Uche...(o ile dobrze wiem o Kalu :? ). No ale wlasciwie co mieli zrobic? Jakby odmowili Frankowi to by pewnie przestal dla nich grac czy co
A dla niego tez lepiej, bo w hiszpanii placa o niebo lepiej...
Swietny interes zrobil Juve sciagajac Vieire. Natomiast nie wiem, po co Bianconeri trzymaja tylu napastnikow, zamiast kupic z 1 albo 2 pomocnikow... :roll:
Fatalnie zrobila Wisła sprzedając Frankowskiego, Uche...(o ile dobrze wiem o Kalu :? ). No ale wlasciwie co mieli zrobic? Jakby odmowili Frankowi to by pewnie przestal dla nich grac czy co

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
- herr_braun
- Juventino
Dobre transfery:
Vieri w Milanie- taki gracz za darmo
Park Ji Sung- był tani, jest młody, b.dobry i podobno już się zaczyna zwracać (koszulki itp.)
Grzesiu Rasiak w Totenhamie
zataki talent tylko 2 mln??:D
Kiepskie:
Walter Samuel - wątpie żeby odbudował swoją formę sprzed lat a przecież tani nie był
Essien i Wright-Philips-transfery mam wrażenie robine na siłę. Astronomiczne sumy za piłkarzy na ławke :shock:
Baptista - kupa szmalu na kolejnego napastnika, a obrona kuleje i jeden Ramos sprawy nie rozwiąże!
Vieri w Milanie- taki gracz za darmo

Park Ji Sung- był tani, jest młody, b.dobry i podobno już się zaczyna zwracać (koszulki itp.)
Grzesiu Rasiak w Totenhamie

Kiepskie:
Walter Samuel - wątpie żeby odbudował swoją formę sprzed lat a przecież tani nie był
Essien i Wright-Philips-transfery mam wrażenie robine na siłę. Astronomiczne sumy za piłkarzy na ławke :shock:
Baptista - kupa szmalu na kolejnego napastnika, a obrona kuleje i jeden Ramos sprawy nie rozwiąże!
- Michaelo Angelo
- Juventino
nie ma co wreszcie real zrobił coś dobrego na rynku transferowym Robinho Baptista Diogo Ramos .... odmłodzili skład i w tym sezonie mogą być groźni
Źle zrobił ajax sprzedając Van der Vaarta i on sam też źle zrobił przechodząc do HSV i Bouma odchodząc do Aston bo mógł odejść do lepszej drużyny
Źle zrobił ajax sprzedając Van der Vaarta i on sam też źle zrobił przechodząc do HSV i Bouma odchodząc do Aston bo mógł odejść do lepszej drużyny
- herr_braun
- Juventino
Jesteś pewien że chcesz się wypowiadać??Dionizos pisze:Ja sie bardzo ciesze z Ciasteczkowego Potwora....

- shnatyk
- Juventino
1 Robinho Santos===>Real Madryt.Świetny talent, szkoda tylko ,że sie zmarnuje, ale bravo dla realu za jego ściągnięcie.
2.Wright-Philips Man.City===>Chelsea.Dopiero w Chelsea pokazal co potrafi , świetna szybkośc i drybling.Dobra inwestycja.
3.Vieira Arsenal===>Juve . Bravo dla Moggiego!Taki zawodnik własnie jest potrzebny Juventusowi tymbardziej że nie przepłacili.Vieira pokazał już co potrafi w Trofeo Tim.
-------------------------------------------------------------------------------------
Niewypały
1. Baptista Sevilla===>Real.M. Całe szczescie że odszedł Owen bo chłopak by se nie pograł.Przy Robinho Ronaldo i Raulrze to schodzi na drugi plan.Uważam to za nie wypał ponieważ mogł rzejśc do Arsenalu tam stworzył by świetną pare z Henrym tymbardziej ze Reyes wygasa.popełnił błąd.
2.J.Bąk RC Lens===> Nawet nie pamietam nazwy tego klubu :shock: .Nie rozumiem decyzji Jacka , chyba że dla niego bardziej liczą się pieniądze niż futbol
3.Nie wiem
2.Wright-Philips Man.City===>Chelsea.Dopiero w Chelsea pokazal co potrafi , świetna szybkośc i drybling.Dobra inwestycja.
3.Vieira Arsenal===>Juve . Bravo dla Moggiego!Taki zawodnik własnie jest potrzebny Juventusowi tymbardziej że nie przepłacili.Vieira pokazał już co potrafi w Trofeo Tim.
-------------------------------------------------------------------------------------
Niewypały
1. Baptista Sevilla===>Real.M. Całe szczescie że odszedł Owen bo chłopak by se nie pograł.Przy Robinho Ronaldo i Raulrze to schodzi na drugi plan.Uważam to za nie wypał ponieważ mogł rzejśc do Arsenalu tam stworzył by świetną pare z Henrym tymbardziej ze Reyes wygasa.popełnił błąd.
2.J.Bąk RC Lens===> Nawet nie pamietam nazwy tego klubu :shock: .Nie rozumiem decyzji Jacka , chyba że dla niego bardziej liczą się pieniądze niż futbol
3.Nie wiem
- klsmkr
- Interista
a nie bardzo wiem dlaczego uznales jego transfer za zly ruch. przeciez to zawodnik, ktory jeszcze rok temu nalezal do najlepszych obroncow na swiecie. pozniej mial co prawda kiepski poczatek w Madrycie, ale jak tylko przyszedl lepszy trener, to i Walter zaczal miec dobre wystepy. zreszta, odbilo sie to na najnizszej od 10 lat liczbie straconych przez Real bramek. a teraz wraca do ligi, ktora mu najbardziej odpowiada, a do tego zaczyna wchodzic w optymalny dla obroncy wiek. oczywiscie, wszystko zweryfikuje boisko, ale w jego przypadku jestem optymista, bo przynajmniej 'papiery na gre' ma lepsze niz Bonera czy Alex.herr_braun pisze:Walter Samuel - wątpie żeby odbudował swoją formę sprzed lat a przecież tani nie był
a tak na marginesie: na razie 3 najlepsze transfery Interu to: Pizarro, Figo i... Vieri :lol:
- Vojtimar
- Juventino
Moim zdaniem:
1.:DPatrick Vieira - nr 1 wśród DMF z Emersonem nr 2 tworzą świetny środek.
2. Alberto Gilardino - najlepszy obok Cassano włoski napastnik młodego pokolenia i już jeden z lepszych w Europie, razem z Szewczenko mogą być groźni. milan zrobił świetny interes.
3. Robinho - podobno także jeden z najlepszych młodego pokolenia. Mimo skłonności Realu do napastników za ten zakup na pewno nikt ich nie będzie winił.
To 3 wg mnie najlepsze transfery lata. Na uwagę zasługuje również Park Ji Sung.
Zgadzam się jak ktoś powiedział, że Essien i Wright-Philips to zakupy na siłę. Z drugiej strony Essien podobno bardzo chciał być w Chelsea. Chelsea ma bardzo mocną pomoc teraz. A przecież już przed latem mieli moim zdaniem kompletną. Wystarczyłby im solidny rezerwowy. A tak to była głupia demonstracja kasy. Co nie zmienia faktu o sile drugiej linii Chelsea. Lampard, Duff, Cole, Robben teraz Ci dwaj wyżej wymienieni. ktoś zawsze usiądzie na lawkę, choć każdy z tych zawodników zasługuje na gre w pierwszym składzie. No, ale to problem Chelsea jeśli zmarnuje zawodników.
1.:DPatrick Vieira - nr 1 wśród DMF z Emersonem nr 2 tworzą świetny środek.
2. Alberto Gilardino - najlepszy obok Cassano włoski napastnik młodego pokolenia i już jeden z lepszych w Europie, razem z Szewczenko mogą być groźni. milan zrobił świetny interes.
3. Robinho - podobno także jeden z najlepszych młodego pokolenia. Mimo skłonności Realu do napastników za ten zakup na pewno nikt ich nie będzie winił.
To 3 wg mnie najlepsze transfery lata. Na uwagę zasługuje również Park Ji Sung.
Zgadzam się jak ktoś powiedział, że Essien i Wright-Philips to zakupy na siłę. Z drugiej strony Essien podobno bardzo chciał być w Chelsea. Chelsea ma bardzo mocną pomoc teraz. A przecież już przed latem mieli moim zdaniem kompletną. Wystarczyłby im solidny rezerwowy. A tak to była głupia demonstracja kasy. Co nie zmienia faktu o sile drugiej linii Chelsea. Lampard, Duff, Cole, Robben teraz Ci dwaj wyżej wymienieni. ktoś zawsze usiądzie na lawkę, choć każdy z tych zawodników zasługuje na gre w pierwszym składzie. No, ale to problem Chelsea jeśli zmarnuje zawodników.
Z Juve na dobre i złe!
- nookie
- Juventino
herr_braun pisze:Jesteś pewien że chcesz się wypowiadać??Dionizos pisze:Ja sie bardzo ciesze z Ciasteczkowego Potwora....
![]()
On jedyny wie co nalezy powiedzieć w tym temacie :? który z resztą jest kolejnym dennym i naprawde zbędnym...ale żeby nie było ze kłamie to napisze wypowiedx odnośnie tematu..
Najlepszy transfer: Figo do Interu....Figo to mój idol kocham go od dziecka..pragnę zeby gral on jak najdłużej i wygrywał wszytsko co moze...
Najgorszy transfer: Vieira do JUVE....dajcie spokój...przeciez on ma juz 29 lat :shock: nie wiem po co on nam...
Tak..to była ironia..ale nie zdziwiłbym się gdyby takie lub podobne wypowiedzi pojawiły sie tu naprawde...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- ULAT
- Juventino
Dionizos jak zwykle walnął jak łysy o kant kuli. Zaczynam lubić tego kola
a co do tematu to moim zdaniem dobre transfery to:
Vieira do Juve
Rasiak do Tottenhamu (może wreszcie reprezentacja będzie miała z niego pożytek)
Gillardino do Milanu(szkoda że nie do nas ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem)
złe to zdecydowanie głupie przejście Van Der Vaarta do HSV (mógłby grać w 10 razy lepszym klubie na brak ofert to on na pewno nie narzekał)
Samuel do Interu (hmmm za taką kasę
)
Essien (tyle kasy Romek wywalił za zawodnika którego posadzi na ławie) szkoda i zawodnika i klubu że się go wyzbył ale cóż najwidoczniej dla niektórych liczy się tylko kaska

Vieira do Juve
Rasiak do Tottenhamu (może wreszcie reprezentacja będzie miała z niego pożytek)
Gillardino do Milanu(szkoda że nie do nas ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem)
złe to zdecydowanie głupie przejście Van Der Vaarta do HSV (mógłby grać w 10 razy lepszym klubie na brak ofert to on na pewno nie narzekał)
Samuel do Interu (hmmm za taką kasę

Essien (tyle kasy Romek wywalił za zawodnika którego posadzi na ławie) szkoda i zawodnika i klubu że się go wyzbył ale cóż najwidoczniej dla niektórych liczy się tylko kaska
- koki90
- Juventino
dobre transfery - głównie dla klubów, bo piłkarzy czasem szkoda 
Gilardino --> AC Milan
Robinho --> Real Madryt
Vieira --> Juventus
Bardzo chętnie dodam 4-go zawodnika
Park Ji Sung --> Man Utd
Niewypały:
Essien --> Chelsea
SWP --> Chelsea
Baptista --> Real Madryt

Gilardino --> AC Milan
Robinho --> Real Madryt
Vieira --> Juventus
Bardzo chętnie dodam 4-go zawodnika
Park Ji Sung --> Man Utd
Niewypały:
Essien --> Chelsea
SWP --> Chelsea
Baptista --> Real Madryt
- herr_braun
- Juventino
Każdy transfer jest dobry bo jest mniejszym lub większym wzmocnnieniem. Ale jest jeszcze kwestia za ile. Samuel w zeszłym sezonie partaczył niemiłosiernie i nie można tego tylko zwalać że nie leżała mu Primera Divison, albo że za dużo od niego wymagali. Moim skromnym zdaniem 16. mln jak na tak wątpliwego gracza to stanowczo za dużo. Może Moratti lubi ryzyko, albo nie ma co robić z kasą. Bo 2 lata temu on był wart tych pieniędzy, ale teraz... Okaże sięklsmkr pisze:a nie bardzo wiem dlaczego uznales jego transfer za zly ruch. przeciez to zawodnik, ktory jeszcze rok temu nalezal do najlepszych obroncow na swiecie. pozniej mial co prawda kiepski poczatek w Madrycie, ale jak tylko przyszedl lepszy trener, to i Walter zaczal miec dobre wystepy. zreszta, odbilo sie to na najnizszej od 10 lat liczbie straconych przez Real bramek. a teraz wraca do ligi, ktora mu najbardziej odpowiada, a do tego zaczyna wchodzic w optymalny dla obroncy wiek. oczywiscie, wszystko zweryfikuje boisko, ale w jego przypadku jestem optymista, bo przynajmniej 'papiery na gre' ma lepsze niz Bonera czy Alex.herr_braun pisze:Walter Samuel - wątpie żeby odbudował swoją formę sprzed lat a przecież tani nie był
- Mati
- Juventino
Najlepsze
Na pewno Vieira, był nam bardzo potrzebny.
Gilardino - świetny zawodnik, razem z Shevchenką tworzą jeden z najlepszych ataków w Europie
hmm...zaliczę Robinho, choć to nie jest tak ''mocny'' transfer jak poprzednie.W przyszłości pokarze on czy warto go tu zaliczać.
Najgorsze (to chyba nienajlepsze słowo
)
Na myśl przychodzi mi tylko Van Der Vart który został "zdegradowany" do słabszego zespołu.
Na pewno Vieira, był nam bardzo potrzebny.
Gilardino - świetny zawodnik, razem z Shevchenką tworzą jeden z najlepszych ataków w Europie
hmm...zaliczę Robinho, choć to nie jest tak ''mocny'' transfer jak poprzednie.W przyszłości pokarze on czy warto go tu zaliczać.
Najgorsze (to chyba nienajlepsze słowo

Na myśl przychodzi mi tylko Van Der Vart który został "zdegradowany" do słabszego zespołu.
- Mateo
- Juventino
Hmm cieżko to narazie oceniać. Czy były udane, czy były niewypałami okaże się dopiero w trakcie sezonu, kiedy bedziemy oceniać grę tych graczy w meczach nowych drużyn. Będę jednak oceniał z perspektywy całego klubu jak i samego zawodnika. Tak więc 3 najlepsze:
1.Alberto Gilardino (Parma-Milan) - Milan wykupił najzdolniejszego włoskiego snajpera, i znalazł po odejściu Crespo godnego partnera dla Szewczenki. Przy okazji Parma zgarnęła niezłą sumkę
.
2.Robinho (Santos-Real) - myśle, że Real zgarnął wielki talent. Mam tylko nadzieje, że chłopak sobie tam pogra, a nie będzie ustępował miejsca tłustemu Ronaldo i słabiutkiemu Raulowi. Już w pierwszym meczu pokazał swój potencjał...jednak myśle, że nie jest aż tak wspaniały by być nowym Pele
. Żałuje, że poszedł do Galacticos...mógłby iśc gdzie indziej :!:
3.Patrick Vieira (Arsenal-Juve) - dla Juve to świetne posunięcie gdyż wypełnia jedyną lukę, z poprzedniego sezonu: brak wartościowego partnera dla Emersona. Tylko, że ma on już 29 lat i skoro Emerson jest już defensywnym pomocnikiem...to może przydałby się młody, perspektywiczy i ofensywnie nastawiony pomocnik?
Park Ji-Sung (PSV-Man Utd.) - super transfer dla już starej pomocy Manchesteru (Giggs, Scholes, Keane). Powiew świeżości pojawi się w działaniach ofensywnych MU. Myśle, że ta trójka młodzieniaszków Ji-Sung-C.Ronaldo-Rooney to fantastyczny tercet ofensywny. Troszke zazdroszcze Manchesterowi takich graczy (szczególnie Cristiano :? ).
Myśle, że z Rafaela Van Der Vaarta będzie miał pożytek Hamburg, jednak sam zawodnik mógł odejść do dużo lepszego klubu. Uwage zwraca też transfer Owena do Newcastle, gdzie mam nadzieje znów będzie regularnie grał i wprowadzi Newcastle do czołówki Premier League. Jak dla mnie świetnie trafił też Celtic zgarniając najlepszego polskiego piłkarza - Maćka Żurawskiego i świetnie spisującego się Artura Boruca
. A i jeszcze David Pizarro do Interu. Podobno świetnie się tam wprowadził i to naprawde wspaniały gracz. Mam nadzieje, że Mareska udowodni i pokaże w Hiszpanii swoją klase. Tak samo Mateja Keżman. Villareal zrobił świetny interes wykupując w całości Riquelme, chociaż czekam aż trafi do lepszego klubu (zapraszam do Juve
) - heh uwielbiam tego gracza.
Czas na niewypały:
1.Julio Baptista (chyba Sevilla-Real) - myśle, że źle zrobił odchodząc do Realu, gdzie będzie pewnie kisił się na ławce :?
2.Christian Vieri (Inter-Milan) - wprawdzie pozyskany za darmo, ale myśle, że ten 32 letni dziadzia będzie tylko raził nieskutecznością. Nigdy go nie lubiłem, mam nadzieje, że nie będzie zabierał miejsca Gilardino w składzie. Chociaż w meczach z Juve może troche porazić nieskutecznością
.
3.Michael Essien (Lyon-Chelsea) i Shawn Wirght-Phillips (Man City-Chelsea). To naprawdę świetni gracze, Chelsea wydała fortune, ale dla Romka to przecież grosze
. Tyle, że myśle, że to gracze tam zbędni. Myśle, że Essien nie wywali dwójki Makelele i Lampard, a Chelsea ma już tylu świetnych skrzydłowych, że Wright-Phillips albo nie będzie grał, albo któryś z tak świetnych graczy jak Duff, J.Cole i Robben będzie siedział na ławie. Szkoda takich talentów, ale swoją drogą...pomoc mają marzenie 8) .
Hmmm no jak mówie w trakcie sezonu okaże się czy to były niewypały. Przypuszczam że transfer Samuela może też nie byc trafiony, chociaż może chłopak powróci do wysokiej formy i tego mu życze. Tak samo Figo, chociaż to już emeryt. Mam przeczucie że Van Bommel będzie w Barcie grzał ławe i będzie tam zbędny, bo miał tylko jeden sezon lepszy. Tyle, że poszedł za darmo. Ale myśle, że Deco, Giuly, Xavi to dużo lepsi gracze. Podobno Edu juz złapał kontuzje i przez pół roku nie będzie grał. Ale nie jestem do końca pewien...jak tak to już duży niewypał w Valencii. Ciekawe jak Kluivert
. No cóż pożyjemy-zobaczymy
1.Alberto Gilardino (Parma-Milan) - Milan wykupił najzdolniejszego włoskiego snajpera, i znalazł po odejściu Crespo godnego partnera dla Szewczenki. Przy okazji Parma zgarnęła niezłą sumkę

2.Robinho (Santos-Real) - myśle, że Real zgarnął wielki talent. Mam tylko nadzieje, że chłopak sobie tam pogra, a nie będzie ustępował miejsca tłustemu Ronaldo i słabiutkiemu Raulowi. Już w pierwszym meczu pokazał swój potencjał...jednak myśle, że nie jest aż tak wspaniały by być nowym Pele
3.Patrick Vieira (Arsenal-Juve) - dla Juve to świetne posunięcie gdyż wypełnia jedyną lukę, z poprzedniego sezonu: brak wartościowego partnera dla Emersona. Tylko, że ma on już 29 lat i skoro Emerson jest już defensywnym pomocnikiem...to może przydałby się młody, perspektywiczy i ofensywnie nastawiony pomocnik?

Park Ji-Sung (PSV-Man Utd.) - super transfer dla już starej pomocy Manchesteru (Giggs, Scholes, Keane). Powiew świeżości pojawi się w działaniach ofensywnych MU. Myśle, że ta trójka młodzieniaszków Ji-Sung-C.Ronaldo-Rooney to fantastyczny tercet ofensywny. Troszke zazdroszcze Manchesterowi takich graczy (szczególnie Cristiano :? ).
Myśle, że z Rafaela Van Der Vaarta będzie miał pożytek Hamburg, jednak sam zawodnik mógł odejść do dużo lepszego klubu. Uwage zwraca też transfer Owena do Newcastle, gdzie mam nadzieje znów będzie regularnie grał i wprowadzi Newcastle do czołówki Premier League. Jak dla mnie świetnie trafił też Celtic zgarniając najlepszego polskiego piłkarza - Maćka Żurawskiego i świetnie spisującego się Artura Boruca

Czas na niewypały:
1.Julio Baptista (chyba Sevilla-Real) - myśle, że źle zrobił odchodząc do Realu, gdzie będzie pewnie kisił się na ławce :?
2.Christian Vieri (Inter-Milan) - wprawdzie pozyskany za darmo, ale myśle, że ten 32 letni dziadzia będzie tylko raził nieskutecznością. Nigdy go nie lubiłem, mam nadzieje, że nie będzie zabierał miejsca Gilardino w składzie. Chociaż w meczach z Juve może troche porazić nieskutecznością

3.Michael Essien (Lyon-Chelsea) i Shawn Wirght-Phillips (Man City-Chelsea). To naprawdę świetni gracze, Chelsea wydała fortune, ale dla Romka to przecież grosze
Hmmm no jak mówie w trakcie sezonu okaże się czy to były niewypały. Przypuszczam że transfer Samuela może też nie byc trafiony, chociaż może chłopak powróci do wysokiej formy i tego mu życze. Tak samo Figo, chociaż to już emeryt. Mam przeczucie że Van Bommel będzie w Barcie grzał ławe i będzie tam zbędny, bo miał tylko jeden sezon lepszy. Tyle, że poszedł za darmo. Ale myśle, że Deco, Giuly, Xavi to dużo lepsi gracze. Podobno Edu juz złapał kontuzje i przez pół roku nie będzie grał. Ale nie jestem do końca pewien...jak tak to już duży niewypał w Valencii. Ciekawe jak Kluivert