Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2005, 22:51

Dzisiaj w radiu(anty) usłyszałem pioseneczke, chyba dośc znaną, anglojęzyczną. Bardzo mi się spodobała i jak ktoś mogłby mi podać tytuł i wykonawce, oczywiście jeśli się połapie o co chodzi z mojego nieudolnego opisu.

Motyw przewodni tej piosenki to refren z wielokrotnie powtarzanym słowem rolling, bądż rowing bądź coś podobnego. Spiewa to taki pomurym głosem męski chórek. Od czasu do czasu wchodzi krzykliwy męski głosik. piosenka kojarzy mi się z jakimś starym, anglojęzycznym filmem. Jest to taka chyba lekko rokowa rytmiczna, raczej spokojna pisenka.

heh, to tyle jesli ktos sie zorientwal o co mi chodzi tobyło by miło :prochno:

A i jeszcze jednapiosenka zasłyszana w antyradiu. Piosenka polska o tekście:
szewc zabija szewca
bumtarara bum :prochno:
jeśli dobrze zrozumiłem
malo ambitna ale odrazu wzbudziła moją sympatię!
i ta sama prośba co wyżej

KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2005, 14:59

herr_braun pisze:Dzisiaj w radiu(anty) usłyszałem pioseneczke, chyba dośc znaną, anglojęzyczną. Bardzo mi się spodobała i jak ktoś mogłby mi podać tytuł i wykonawce, oczywiście jeśli się połapie o co chodzi z mojego nieudolnego opisu.

Motyw przewodni tej piosenki to refren z wielokrotnie powtarzanym słowem rolling, bądż rowing bądź coś podobnego. Spiewa to taki pomurym głosem męski chórek. Od czasu do czasu wchodzi krzykliwy męski głosik. piosenka kojarzy mi się z jakimś starym, anglojęzycznym filmem. Jest to taka chyba lekko rokowa rytmiczna, raczej spokojna pisenka.
Czyzby 'Limp Bizkit - Rollin'?

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2005, 16:33

herr_braun pisze:Dzisiaj w radiu(anty) usłyszałem pioseneczke, chyba dośc znaną, anglojęzyczną. Bardzo mi się spodobała i jak ktoś mogłby mi podać tytuł i wykonawce, oczywiście jeśli się połapie o co chodzi z mojego nieudolnego opisu.

szewc zabija szewca
jeśli dobrze zrozumiłem
A moze Akon- Mr.Lonely ?

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2005, 17:43

Majkel pisze:

szewc zabija szewca
jeśli dobrze zrozumiłem
A moze Akon- Mr.Lonely ?
to miało być śmieszne ? :? Co do opisu jestem na 100% pewien, że kwiatek podał właściwą nazwę i właściwy zespół :) No chyba, że o czymś nie wiem.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2005, 18:00

Majkel pisze:A moze Akon- Mr.Lonely ?
Nie, to nieco szybsza piosenka i taka rytmiczna.
PKwiaTek pisze:Czyzby 'Limp Bizkit - Rollin'?
no niestety. To na pewno nie jest tak nowa piosenka. Stara, lekko rockowa piosenka, ale nie Limp Bizkit :prochno:

Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 22:22

Pawciosss pisze:
Majkel pisze:

szewc zabija szewca
jeśli dobrze zrozumiłem
A moze Akon- Mr.Lonely ?
to miało być śmieszne ? :? Co do opisu jestem na 100% pewien, że kwiatek podał właściwą nazwę i właściwy zespół :) No chyba, że o czymś nie wiem.
Nie to nie mialo byc smieszne. Piosenka jest anglojezyczna, a rolling i lonely moze sie pomylic, wierz mi, zwlaszcza jak sie slucha nieuwaznie :evil: Jest teraz dosc znana, i wlasciwie pojawia sie krzykliwy glos. Takze , choc opis nie byl dokladny, to moglo byc to.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2005, 13:21

No nie, to nie bylo to.
Dowedziałem się od kumpla żemuzyka pochodzi zfilmu Blues Brothers chyba. Ale tytułu i wykonawcy nieznam i nie mogę przez to jej sciągnąć więc pomóżcie.

I nowe pytanko. Czemu niektórzy użytkownicy optócz Juventino po lewej stroni mają jeszcze napis qualita i co on oznacza??

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2005, 13:43

herr_braun pisze:I nowe pytanko. Czemu niektórzy użytkownicy optócz Juventino po lewej stroni mają jeszcze napis qualita i co on oznacza??
Są wyróżnieni w szczególny sposób. Q oznacza znak jakości, więc jak nie trudno się domyśleć, są to użytkownicy, z których warto brać przykład, wzorować się na nich. Jednak nie oznacza to, że mają czuć się lepsi od innych, którzy owego znaczka nie posiadają. Są zobowiązani by podnosić poziom tego forum :wink:

Obrazek
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2005, 13:48

herr_braun pisze:No nie, to nie bylo to.
Dowedziałem się od kumpla żemuzyka pochodzi zfilmu Blues Brothers chyba. Ale tytułu i wykonawcy nieznam i nie mogę przez to jej sciągnąć więc pomóżcie.

Zobacz czy pasują te słowa. Tytuł tego utworu to "Rawhide". :wink:
I nowe pytanko. Czemu niektórzy użytkownicy optócz Juventino po lewej stroni mają jeszcze napis qualita i co on oznacza??
Dragon już Ci wyjaśnił, ale poczytaj sobie jeszcze tutaj. :)

Pozdrawiam.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2005, 16:55

Wielkie dzięki. To ta piosenka. Właśnie zessałem ją sobie bearshare'em. Jest piękna :prochno:

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2005, 15:43

prosbe mam.. poszukuje napisow do filmu Party Animalz..nigdzie nie moge znalesc.. to ten film http://www.imdb.com/title/tt0402424/

dzieki z gory za pomoc

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2005, 22:18

A ja z koleji mam pewniem problem z moja komórką.... Nie mam zielonego pojęcia o co z tym chodzi wiec narazie postanowiłem że nei pójdę do Salonu z komórkami. Ale ok nie owijajac w bawełnę problem jest tego typu , po doładowaniu konta wysyła sms czy dzwonię to prosta sprawa ale zawsze gdy na koncie zostaje mi 8 zł kwota ta się zeruje , dzisiaj chciałem zadzwonić do babci bo cos tam potrzebowałem , a tu :
"Połączenie Nie Może być zrealizowane z powodu braku środków na koncie , bądź wybrania nie prawidłowgo numeru ........" ok , myślałem że źle wklepałem nr ale dzwonię pod *123*00# sprawdzam konto no i co widzę 0.00 zł , ale musze podkreślić że to juz nei prierwszy raz mi siestało cos takiego. No wiec moje pytanie jest proste - ... w czym tkwi problem??

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:04

Pelson - może ostatnio aktywowałeś jakąś płatną usługę, nie wiem, na przykład serwis MMS informacyjny, WAP pogoda czy coś w tym stylu ? bo najczęściej zdarza się, że operatorzy sprytnie podsadzają kruczki w informowaniu klienta o płatności w danych usługach. Mój kolega miał kiedyś identyczną sytuację... zawsze pod koniec miesiąca ucinało mu z konta kilka złotych. Zdenerwowany wycofał sie ze wszystkich usług i po miesiącu nie miał już żadnych problemów.

Natomiast ja mam takie pytanie: czy istnieje program do łączenia filmów nagranych amatorską kamerą cyfrową z prezentacjami multimedialnymi typu PowerPoint ? jeśli tak, to podajcie mi nazwę/linka/rodzaj sklepu, w którym można to kupić.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 września 2005, 21:33

pan Zambrotta pisze:Natomiast ja mam takie pytanie: czy istnieje program do łączenia filmów nagranych amatorską kamerą cyfrową z prezentacjami multimedialnymi typu PowerPoint ? jeśli tak, to podajcie mi nazwę/linka/rodzaj sklepu, w którym można to kupić.
Tutaj jest stronka programu, który zamieni Ci prezentacje z PowerPointa na filmik avi. A już do połączenia dwóch filmów to może posłużyć np. darmowy Virtual Dub .

PozdrQ

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 14:03

Nie wiedziałem czy zadać to pytanie w "pytaniach małych i mniej znaczących" czy utworzyć odzdzielny. W końcu uznałem że lepiej będzie stworzyć nowy temat. A więc, chciałym się dowiedzieć czy można znaleźć posiadacza komórki po jego telefonie? Szukałem trochę na stronach, jednak jedyne co tam pisze to, to że można odnaleźć numer po adresie :angry: a mi chodzi o dokładnie o sposób odwrotny. A noi oczywiście w sieci IDEA. Z góry dzięki :) .

Za 24h przeniose temat do Pytan malych i mniej znaczacych
/Siewier

ODPOWIEDZ