Policjant skatował kibica?
- Juve The Best
- Juventino
Szesnastolatek pobity w niedzielę w czasie meczu Hetmana Zamość z Avią Świdnik walczy o życie. Według kibiców Adriana M. skatowali policjanci.
Do Prokuratury Okręgowej w Zamościu trafił film, na którym widać, jak policjanci okładają pałkami po głowach kibiców klubu z Zamościa. Film nagrany telefonem komórkowym pokazuje, że kibice byli w tym momencie spokojni. Stali lub siedzieli przy autokarach, którymi przyjechali - informuje dziś "DzienniP Wschodni".
Do Świdnika dotarło 300 fanów zamojskiego klubu. Na stadionie wszczęli awanturę. Chcieli dotrzeć do sektora kibiców Avii. W ruch poszły policyjne pałki. To pomogło. Kibice twierdzą jednak, że policjanci bili także, kiedy tłum już się uspokoił.
Jednym z poszkodowanych był Adrian M. Zabrało go pogotowie. Przeszedł trepanację czaszki. Jest w stanie śpiączki. Lekarze nie dają mu większych szans na przeżycie. Sprawę wyjaśnia prokuratura.
- Sprawdzimy, czy sprawcą pobicia nie był policjant - poinformował dziś rzecznik prokuratury Okręgowej w Lublinie Andrzej Jeżyński. - Postępowanie jest we wstępnej fazie. Sprawdzamy też inną informację, która wskazuje, że obrażenia 16-latka zostały spowodowane przez jednego bądź kilku innych kibiców.
Śledztwo prokuratury ma też ustalić, w którym momencie doszło do pobicia 16-letniego kibica.
Sprawę pobicia wyjaśnia także policja. - Chcemy wyjaśnić, czy czynności podjęte przez policję były prawidłowe i ustalić wszystkie okoliczności tego zdarzenia - powiedziała Renata Laszczka-Rusek z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie. Dodała, że to do policjantów z prośbą o pomoc pobitemu podeszli jego brat i koleżanka. - Mówili, że źle się czuje, ma nudności i bóle głowy. Policjant zaprowadził go do lekarza policyjnego, który był na miejscu. Wezwano pogotowie, które zabrało go do szpitala w Lublinie - powiedziała Laszczka-Rusek.
Prokuratura wystąpiła do policji oraz lokalnej telewizji kablowej o udostępnienie nagrań z przebiegu meczu. Będzie także sprawdzać, dostarczony przez matkę pobitego chłopca razem z doniesieniem o przestępstwie film nagrany za pomocą telefonu komórkowego, na którym, jak podaje lokalna prasa, widać agresywne zachowanie policjantów wobec kibiców.
------------------------------------------------------------------------------------
Oj będzie sie działo
Do Prokuratury Okręgowej w Zamościu trafił film, na którym widać, jak policjanci okładają pałkami po głowach kibiców klubu z Zamościa. Film nagrany telefonem komórkowym pokazuje, że kibice byli w tym momencie spokojni. Stali lub siedzieli przy autokarach, którymi przyjechali - informuje dziś "DzienniP Wschodni".
Do Świdnika dotarło 300 fanów zamojskiego klubu. Na stadionie wszczęli awanturę. Chcieli dotrzeć do sektora kibiców Avii. W ruch poszły policyjne pałki. To pomogło. Kibice twierdzą jednak, że policjanci bili także, kiedy tłum już się uspokoił.
Jednym z poszkodowanych był Adrian M. Zabrało go pogotowie. Przeszedł trepanację czaszki. Jest w stanie śpiączki. Lekarze nie dają mu większych szans na przeżycie. Sprawę wyjaśnia prokuratura.
- Sprawdzimy, czy sprawcą pobicia nie był policjant - poinformował dziś rzecznik prokuratury Okręgowej w Lublinie Andrzej Jeżyński. - Postępowanie jest we wstępnej fazie. Sprawdzamy też inną informację, która wskazuje, że obrażenia 16-latka zostały spowodowane przez jednego bądź kilku innych kibiców.
Śledztwo prokuratury ma też ustalić, w którym momencie doszło do pobicia 16-letniego kibica.
Sprawę pobicia wyjaśnia także policja. - Chcemy wyjaśnić, czy czynności podjęte przez policję były prawidłowe i ustalić wszystkie okoliczności tego zdarzenia - powiedziała Renata Laszczka-Rusek z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie. Dodała, że to do policjantów z prośbą o pomoc pobitemu podeszli jego brat i koleżanka. - Mówili, że źle się czuje, ma nudności i bóle głowy. Policjant zaprowadził go do lekarza policyjnego, który był na miejscu. Wezwano pogotowie, które zabrało go do szpitala w Lublinie - powiedziała Laszczka-Rusek.
Prokuratura wystąpiła do policji oraz lokalnej telewizji kablowej o udostępnienie nagrań z przebiegu meczu. Będzie także sprawdzać, dostarczony przez matkę pobitego chłopca razem z doniesieniem o przestępstwie film nagrany za pomocą telefonu komórkowego, na którym, jak podaje lokalna prasa, widać agresywne zachowanie policjantów wobec kibiców.
------------------------------------------------------------------------------------
Oj będzie sie działo

- Johnny777
- Juventino
A według mnie NIC się nie będzie działo :evil: "Psiarnia" wszystko "uciszy" - opinia społeczna szybko zapomni zajęta kolejnymi przekrętami i wszystko przyschnie :evil:
Byłbym za naprawdę poważnym podejściem do problemu - bo wiadomo - kibice "święci" nie są ale i mi się zdarzyło oberwać pałą po kolanach (do dziś mam z nimi problemy) czy uchylać się od zębów psów policyjnych.
Mniej bezkarności po obu stronach konfliktu bym sobie życzył!
Byłbym za naprawdę poważnym podejściem do problemu - bo wiadomo - kibice "święci" nie są ale i mi się zdarzyło oberwać pałą po kolanach (do dziś mam z nimi problemy) czy uchylać się od zębów psów policyjnych.
Mniej bezkarności po obu stronach konfliktu bym sobie życzył!
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Łódzkie Juvenalia, teraz to... sam kiedyś zostałem "zgazowany" na meczu za nic... za to, że pozostałem troche dłużej na trybunie w raz z dużą grupą kibiców by podziękować brawami piłkarzom za wspaniąłą gre. Dodam, że wśród zaatakowanych były dzieci i kobiety. Po gazie, wkroczyły oddziały policji, które "pacyfikowały" wszystkich po koleji, nie patrząc na wiek, czy płeć...
Potem się dziwią, że młodzież ( i nie tylko) ich nienawidzi :!:
- kedzier
- Juventino
To straszne niestety
Policja wielokrotnie sama szuka okazji do tego żeby tylko wszcząć rozróbę, widać nie tylko niektózy kibice to "psychole". W tym momencie przypomniała mi się sprawa zamordowanego Przemka Czai, młodego kibica ze Słupska jeśli się nie mylę
Mam nadzieję, że policjanci odpowiedzialni za to zostaną bezwzględnie ukarani :evil: Chyba trzeba by się również zastanowić nad tym jak się przeprowadza wogóle rekrutację do policji, tam nie powinni pracować ludzie którzy chcą się wyżyć na bogu ducha winnych kibicach... Zawsze i wszędzie policja ****** będzie, chyba każdy kibic to zna 

- steru
- Qualità Juventino
Oj kolejna afera z policją w roli głównej :evil: niby założenia tego organu są takie że mają zaprowadzać porządek i pilnować bezpieczeństwa ale jakim ONI to robią kosztem ! BO to pierwszy raz się słyszy o tym że policja kogoś pobiła?I oczywiście najczęściej reakcja policji jest mocno przeadzona.Szkoda słów na to co się w tym kraju wyprawia.Policjantom to ujdzie na sucho po raz n-ty.
Tak od siebie mogę dodać że kiedyś w Sosnowcu po meczu rozeszła się szybko plotka że policja pobiła jednego z naszych kibiców.Poźniej się okazało to totalną bzdurą gdyż ten kibic był tak pijany że się wywrócił i rozwalił łeb o krawężnik.Jest to przykład że nie zawsze policja macza w takich sprawach palce aczkolwiek ... zostaw kibica, ty ***** zostaw kibica :twisted:
Tak od siebie mogę dodać że kiedyś w Sosnowcu po meczu rozeszła się szybko plotka że policja pobiła jednego z naszych kibiców.Poźniej się okazało to totalną bzdurą gdyż ten kibic był tak pijany że się wywrócił i rozwalił łeb o krawężnik.Jest to przykład że nie zawsze policja macza w takich sprawach palce aczkolwiek ... zostaw kibica, ty ***** zostaw kibica :twisted:
- Pirlo
- Juventino
Nie pierwsza i nie ostatnia taka afera...Psy czują sie bezkarnie bo co by nie zrobili to i tak sie usprawieliwiaja i wyciszaja cała sprawe.
To sa własnie polskie realia...nigdy nie masz pewnosc ze pilicjant ci pomoze czy ci pała przpier...
To sa własnie polskie realia...nigdy nie masz pewnosc ze pilicjant ci pomoze czy ci pała przpier...

- aleksander1986
- Juventino
Oni się czują z lekka bezkarni.Ten organ władzy wykonawczej zwany POLICJĄ to tylko zbieranina niewyżytych sadystów,którzy czując siębezkarnie robią co chcą.Dlatego tesh dużo młodzieży nienawidzi policji.Ja tam sie nie dziwie że tak sądzą.Sam ich nie lubie.Tylko ta policja jest potrzebna w Polsce i nic nie da się zrobić.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- pan Zambrotta
- Juventino
dla wszystkich zainteresowanych : http://media.putfile.com/P8211767 - to chyba o ten film chodzi. Co do tematu, to myślę że jest to dyskusja bez końca i większego sensu. Każdy ma swoje za skórą. Kibice widząc to, co robią <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (tak to trzeba nazwać) w mundurach policyjnych, psioczą na całą policję i wypowiadają im wojnę. Z kolei policja ma zakodowane w głowie, że każdy kibic jest zły i trzeba ich gnoić. :roll: Taka jest prawda i szybko to się nie zmieni. Podobne sytuacje zdarzają w życiu codziennym - chociażby między subkulturami. Jedni nienawidzą drugich, uważają że są niemoralni itd. A przecież nie można uogólniać zachowań danych warstw społecznych i przypinać im złą łatkę na plecy. Konstytucja zabrania odpowiedzialności zbiorowej, a wszyscy ją skutkują (nawet panie nauczycielki w szkole
).
Tak więc nie krzyczmy haseł pokroju "HWDP", bo po pierwsze cała policja nie jest zła,a po drugie jest to skrót z błędem ortograficznym
. Mówiąc już serio nie mówmy także, że wszyscy kibice są wandalami, kryminalistami itd. tak nigdzie nie zajdziemy.

Tak więc nie krzyczmy haseł pokroju "HWDP", bo po pierwsze cała policja nie jest zła,a po drugie jest to skrót z błędem ortograficznym

- Vincitore
- Juventino
Ja również zostałem zgazowany przez Policję gdy wbiegaliśmy z Ojciem na płytę stadionu Wisły na fete po Superpucharze Polski ( z Amicą 4-0!) , gdy wpiegaliśmy spadła mi czapka z głowy więc po nią wruciłem a panowie Policjanci mnie zgazowali nie wiem dlaczego ale ok.! pewnie by mnie jeszcze spałowali ale jakiś nieznany koleś mnie zasłoniłJa-JUVE-nek pisze:Łódzkie Juvenalia, teraz to... sam kiedyś zostałem "zgazowany" na meczu za nic... za to, że pozostałem troche dłużej na trybunie w raz z dużą grupą kibiców by podziękować brawami piłkarzom za wspaniąłą gre. Dodam, że wśród zaatakowanych były dzieci i kobiety. Po gazie, wkroczyły oddziały policji, które "pacyfikowały" wszystkich po koleji, nie patrząc na wiek, czy płeć...
Co do tematu to panom Policjantom wydaje sieze wolno wszystko spałują kogoś a później się wytłumaczą że w obronie własnej!. Gratulacje dla autora tego filmu!!
- ULAT
- Juventino
Znając życie to Policja wymyśli że albo był on bardzo agresywny wobec nich i musieli zastosować w jego wypadku środki przymusu bezpośredniego 8) czyt. walnęli go pałami lub że to kibice go pobili. Jak zwykle rozejdzie się po kościach chłopak będzie kaleką ( o ile będzie miał tyle szczęścia i przeżyje) a winni dostaną medale za walką z chuligaństwem :evil:
- Dionizos
- Juventino
Polska policja to chyba najgorsza tego typu sluzba na swiecie. Mnie cale szczescie nigdy pala przez plecy czy cos innego nie przejechali, ale widzialem jak wyglada policyjne zatrzymanie. Robilsmy ognisko na naszym boisku, zebralo sie chyba ze 30 osob. Na drugim koncu boiska zauwazylismy 5 bijacych sie osob. To cale bydlo ruszylo i niektorzy z nas dolaczyli sie, zeby pomoc znajomym. Trzeba zauwazyc ze to znajomi zostali zaatakowani przez dwoch gosci, jeden wazyl ze 120 kilo (trafil na ojom:D) Po godzinie przyjechala policja z jedna z ofiar pobicia, ktory notabene cala bojke zaczal i zwinela 7 osob. Koledzy w niebieskich ubrankach zebrali wszystkich w kolku i po kolei doprowadzali do suki w celu rozpoznania. Kopanie, popychanie i czasem walenie palami sprawialo im wielka przyjemnosc. Na pytanie kumpla, czy moze sie odlac, pan policjant odpowiedzial bardzo sprytnie: zamknij morde... Rozpoznanie skonczylo sie tym, ze z 7 zabranych osob, tylko 1 brala udzial w pobiciu
. Mimo to, wszyscy dostali kafla na ryj, pare kopow pod <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i spedzili na dolku 48h...

- herr_braun
- Juventino
Nie znam dokładnie tej sprawy, ale znam życie. Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny. Prawdopodobnie gdyby policjant zostal pobity to nic by nikt nie mówił, a tak to wielka burza.
I wogóle wkurza mnie sytuacja zpolicją w tym kraju! Teksty typu HWDP, określanie policji psami jest przejawem kretynizmu i albo uleganiu większości 'mądrych' albo poprostu bycie na bakier z prawem.
Dla mnie przykłady podawane przez niektórych z was świadczą tylko o tym że jak w każdym zawodzie trafią się ludzie głupi i bezwzględni, a może nawet niewyżyci. Ale wyjątek potwierdza regułę.
I wogóle wkurza mnie sytuacja zpolicją w tym kraju! Teksty typu HWDP, określanie policji psami jest przejawem kretynizmu i albo uleganiu większości 'mądrych' albo poprostu bycie na bakier z prawem.
Dla mnie przykłady podawane przez niektórych z was świadczą tylko o tym że jak w każdym zawodzie trafią się ludzie głupi i bezwzględni, a może nawet niewyżyci. Ale wyjątek potwierdza regułę.
- Pirlo
- Juventino
Hsła typu HWDP nigdy by nie powstały gdyby policja zajmowała sie chronieniem i pomocom obywatelom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PSY same są sobie winne...herr_braun pisze: I wogóle wkurza mnie sytuacja zpolicją w tym kraju! Teksty typu HWDP, określanie policji psami jest przejawem kretynizmu i albo uleganiu większości 'mądrych' albo poprostu bycie na bakier z prawem.
- x_men_1988
- Juventino
herr_braun pisze:Nie znam dokładnie tej sprawy, ale znam życie. Zapewne pobity kibol nie był bez winy, być może był agresywny. Prawdopodobnie gdyby policjant zostal pobity to nic by nikt nie mówił, a tak to wielka burza.
Sorry ale jak ty uważasz że (zakładając że ten kibic coś powiedział) psy miały prawo podejśc i go spałować (uderzenie taką pałka policyjną to niewiarygodny ból - pomyśleć jak musiało boleć te kilkanascie uderzeń w głowe :evil: :shock: ) , to to tylko świadczy o twoim kretyniżmie , a nie np. o moim bo określam ich jako psy !!
Co do samej Policji to wydaje mi sie , że dobiera ona odpowiednich ludzi do biur, kryminałów ... a resztę daje się na mecze , na ulice i do drogówki , dlatego przypadków z pobiciami albo wywyrzszaniem sie jest bardzo dużo , dużo za dużo i jak ktoś juz napisał nie wiadomo czy ci pomoże czy cię spałuje .