Rezerwowy Kapitan

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto powinien nosić opaskę kapitana podczas absencji Del Piero ?

Gianluca Zambrotta
42
29%
Gianluigi Buffon
30
20%
Fabio Canavaro
20
14%
Mauro Camoranesi
1
1%
Emerson
0
Brak głosów
Patrick Vieira
12
8%
Pavel Nedved
30
20%
Zlatan Ibrahimovic
2
1%
David Trezeguet
1
1%
ktoś inny
9
6%

Liczba głosów: 147
Grim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 20:06

Według mnie to Trezeguet powinien być {drugim} kapitanem. :P

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 00:41

Z tego co można było zaobserwować w okresie letnim kolejność wygląda tak:

Pierwszy zastępca kapitana: Lilian Thuram
Drugi zastępca kapitana: Gianluca Zambrotta

Myślę, że to dobre wybory. Piłkarze Ci są już w Juve od dłuższego czasu i wiążą się z sukcesami klubu w ostatnch latach. Pozatym są to piłkarze dośwadczeni (szczególnie Thuram), z charyzmą, którzy potrafią poderwać zespół do walki. Z pewnością obaj są godni noszenia opaski kapitana gdyby z jakichś przyczyn nie grał Alessandro Del Piero.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 09:04

Gianluca Zambrotta-Jeden z glownych kandydatow, jedna z najwiekrzych gwiazd obecnego Juventusu, ambitny, charyzmatyczny, posiada zaufanie kolegow

Gianluigi Buffon- wylaczyla go kontuzja, lecz uwazam, ze Buffi z bramki rowniez bylby swietnym kapitanem

Fabio Canavaro- za maly staz w Juve

Mauro Camoranesi- chyba nie podolalby psychicznie

Emerson- za maly staz w Juve

Patrick Vieira- jak wyzej

Pavel Nedved- za czesto nekaja go kontuzje

Zlatan Ibrahimovic- zbyt impulsywny, niedoswiadczony

David Trezeguet- nie ma predyspozycji mentalnych do bycia kapitanem

Az dziw bierze, ze w tej ankiecie nie widnieje nazwisko Liliana Thurama ktory z reguly pod nie obecnosc naszego iL Capitano nosil opaske na reku. Jest to moj glowny kandydat do zastepowania Del Piero, ma ogromne doswiadczenie, jest ostoja spokoju.
Niby wypowiedzialem sie kto ma zastac zastepca Alexa, ale uwazam, ze wszyscy przedwczesnie go szukaja, z gory zakladajac ze Ibrahimovic lub Trezeguet wygraja z nim rywalizacje w ataku. Ja nie bylbym taki pewny, no ale poczekajmy do sezonu, wtedy wszystkie nasze watpliwosci zostana rozwiane :)

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 09:20

Zagłosowałem na Vieire nie ze względu na to, że ma rozpoznawalne nazwisko, lecz to, że jak Alex ma duże doświadczenie jeśli chodzi o bycie kapitanem. Gra równierz na odpowiedniej pozycji.

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 10:48

Oddałem swój głos na Buffona 8) a to dlatego ze jest bardzo profesjonalnym piłkarzem do tego oddany całym sercem JUventusowi tak jak Del Piero :D

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 11:36

Ja uważam ze zastępcą kapitana powinien być:
1. Thuram
2.Zambrotta
3.Buffon
4.Vieira
5.Nedved

UWażam że Thuram maa największe doswiadczenie i mógłby być takim wodzem drużyny. Pare razy miał okazje pokazać sie jako kapitan i zrobił to bardzo dobrze.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 13:12

Moim zdaniem opaskę kapitana powinien nosić Buffon. Zawsze jest pewnym punktem druzyny, w każdym meczu pokazuje pełnię swych umiejętności i nie jednokrotnie ratuje nam tyłem. Z bramki widzi wiecej dzięki czemu mógłby cenne uwagi przekazywac kolegom z pola. Poza tym jak na swój wiek jest doświadczonym piłkarzem (a pogra ejszcze kilka najblizszych lat) wiec tak kapitan to byłby prawdziwy skarb. Ponadto ma pewne miejsce w peirwszym składzie, a ten sam kapitan w każdym meczu to dosyć ważne :wink: Kiedys wielkim kapitanem bylo Dino Zoff. Buffon jest godnym jego nastepcą i moim zdaniem powinien nosić opaskę kapitana.
Vieira -> nie, to ebdzie jego peirwszy sezon w naszych barwach a Gigi zna lepiej swoich kolegow
Emerson -> dopiero drugi sezon; jako dyrygent pomocy spisuje się dobrze ale czegoś mu brak do roli kapitana, być moze dlatego że dopiero 1 sezon rozegrałw naszych barwach
Ibrahimovic -> za młody jak na kapitana
Trezeguet -> chyba brak zdolności przywódczych
Thuram -> nie wiadomo ile pogra a swoje lata ma. Mysle, że lepiej wybrać kapitana na kilka najbliższych sezonów, czyli Buffona :wink:

diego1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 00:34

myśle że po Alexie to tylko Nedved..gra już długo w Juve, widać jak gra :-D no i niezwykle doświadczony...może Vieira tylko zbyt krótko jest w Juve...zresztą dla mnie wszyscy oprócz Zebiny i Zlatana :)

Nedved jest bogiem, zioło nałogiem, życie zabawą, JUVENTUS podstawą!!!

Obrazek
ODPOWIEDZ