Sojusze Juve!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 19:29

W Polsce modne jest bratanie się kibiców róznych klubów. Fani drużyn dopingują nawet na swoich meczach drużyny z którymi mają zgody, pomagają sobie w ustawkach, jeżdża razem na wyjazdy... Przykładem mogą być Arka, Lech i Cracovia, drugi największy znany sojusz to Wisła Kraków, Śląsk i Lechia (mam nadzieję że nie pomyliłem?:D bo jak to może się dla mnie źle skończyć :D ) A z kim tifosi Juventusu trzymają zgodę. Palermo? Messina??? Jeśli znacie jakieś kluby to wpisujcie :) Wiem że sympatyzują się z jakimś holenderskim klubem, którego nazwa wyleciała mi niestety z głowy :D pamiętam też że na meczu z Liverpolem na Delle Alpi wisiała flaga Legii...

A może macie też swoje jakieś lokalne sojusze? Ja ostatnio zawiązałem takowy. Razem z moim najlepszym kumplem ( pozdro VVienio ), który chodzi ze mną do klasy a jest fanem Barcy "podpisaliśmy" pakt o nieagresji 8) Co to znaczy? Nie od dziś wiadomo że nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg :twisted: W naszej klasie jest dwóch kibiców, których sympatie nam się wyraźnie nie podobają, mi nie podoba się Milan, mojemu koledze Real... Taki sojusz wydaje się więc w miarę naturalny :wink: Przecież niewielu juventinich lubi Real ( a na pewno nie ja! ), a w zeszłym sezonie właśnie nad Realem i Milanem Juve odniosło piękne wiktorie :D A teraz przynajmniej mam pewność że przynajmniej jedna osoba w klasie nie będzie obrażać Juve 8)

Zachęcam do obszernych wypowiedzi :P

Obrazek
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 19:47

Więc ja wiem o 'sojuszu' z Legią i z Werderem Brema. Na każdym meczu na żylecie po prawejstronie wisi flaga z herbem (co prawda starym) Juve. Oprócz tego bodajże Den Haag (tak się pisze??) i chyba jakiś niepisany z Livorno

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:23

Piacenza (jedyni prawdziwi i niezłomni sprzymierzeńcy), Avellino, Den Haag (przyjaźń zaczęła się lata temu, gdy kibice Den Haag przychodzą z pomocą podczas meczów z Fiorentiną, Torino i Ajaxem).
źródło: JP ;)

Co do zgody Juve z Legią to z tego co mi wiadomo istnieje jakiś układ między kibicami z Warszawy a grupą kibiców Juve z Rzymu. Co do sztamy Juve z Werderem... :think: pierwsze słysze.

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:26

U mnie w klasie JUVE ma sojusz z Arsenalem i Man Utd! :dance: A na pewno przeciwnikiem jest real!! :D Barca? Neutralna pozycja. :whistle:

milosnik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:29

tak to prawda ze zgoda jest z Den Haagiem, ale Werder Brema..??? nigdy o tej sztamie nieslyszalem i jest to raczej jakas plotka. a z Legia to jest chyba tak ze poprostu Juve ma sztame z Den Haagiem i Legia ma zgode z Den Haagiem, wiec i pomiedzy Juve a Legia zawiazla sie jakas mala zgoda. takmi sie wydaje ze tak to jest. ale oczywiscie nie jestem tego pewien. (szkoda ze flaga legi wisi na meczach JUVE, bo ja osobiscie nie lubie legi, wszystki druzyny tylko nie legia,najlepiej jakby byl to lech, widzew...) FORZA JUVE

milosnik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:35

jezeli chodzi o europejskie kluby to nienawidze real,uman utd, milanu... i dlatego ich trzeba tepic (znaczy sie ich kibicow). moglaby byc zgoda z barca, arsenalem, a jezeli chodzi o wloskie to z fiorentina, parma a nawet z interem... FORZA JUVE

mihi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:48

milosnik co do Legii to zgadzam się z Tobą w 100 %. też nie lubie tego klubu i pewnie nigdy już nie polubie. a z tego co kiedyś mi wpadło w ucho to JUVE ma nieformalną "zgode" z Parmą. w sumie lubie Parme i ucieszyłbym się gdyby przerodziło się w prawdziwe pojednanie JUVE i AC PARMY !! ... pozdro

Nie namawiam lecz powtarzam w kółko-" pal ziółko...pal ziółko...pal ziółko"
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:57

UlTrAs pisze:
Piacenza (jedyni prawdziwi i niezłomni sprzymierzeńcy), Avellino, Den Haag (przyjaźń zaczęła się lata temu, gdy kibice Den Haag przychodzą z pomocą podczas meczów z Fiorentiną, Torino i Ajaxem).
źródło: JP ;)

Ja tez slyszalem o tych klubach i o legi a tak to wiem ze z wieloma klubami jest KOSA

Przydal by sie jakis dobry klub - zprzymierzeniec :lol:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:58

Ten temat byl juz kilkakrotnie poruszany.
Mimo wszystko... nasza jedyna zgoda jest Ado Den Haag. Z Piacenza i Avellino to juz przeszlosc. Z Legia poki co uklad, ale na dobrej drodze do zgody. Z Livorno napewno nigdy nie bedziemy mieli zgody, bo to komuchy...

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:58

U mnie w klasie wszyscy którzy znają się na piłce kibicują Juve. Jedynie jeden kolega lubi równierz Bayer Leverkusen, a tak to wraz z Gruchą (pozdro) przerobiliśmy całą klase na Juventinich. Jak już wspominałem nie wszyscy u mnie w klasie interesują się piłką nożną więc nie wszystkich się dało przekabacić :D

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 20:59

milosnik pisze:Werder Brema..??? nigdy o tej sztamie nieslyszalem i jest to raczej jakas plotka.
Bodajże na jesieni z inicjatywy Polskich kibiców odbył się zlot połączony z turniejem PN kibiców zaprzyjaźnionych klubów, na który zaproszono bodajże kibiców Legii, Pogoni, właśnie Den Haag, Olimpii, Werderu Brema i Juve. Inna sprawa jak to się ma do realnych stosunków między klubami ale piszę co wiem co do kibiców
milosnik pisze:a z Legia to jest chyba tak ze poprostu Juve ma sztame z Den Haagiem i Legia ma zgode z Den Haagiem, wiec i pomiedzy Juve a Legia zawiazla sie jakas mala zgoda. takmi sie wydaje ze tak to jest. ale oczywiscie nie jestem tego pewien
Źródeł sztamy Legii z Den Haag nie znam ale nie jest to takie byle co bo m.in. w naszej Legii często piszą o Den Haag, a kumpel ma szali dwustronny; jedna strona Legia, Druga Den Haag

O Parmie też slyszałem.
Nie podoba mi się że temat(dość ciekawy) przekształca się w " jaki klub lubi kumpel" itd.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 21:09

herr_braun pisze:Źródeł sztamy Legii z Den Haag nie znam
Legia zostala zaproszona na turniej kibicow do Hagi. Tam zawiazala sie zgoda...
O Parmie też slyszałem.
Ja tez. To taka druzyna z Włoch. Z ktora Juventus sie nienawidzi. Rok temu, przy okazji meczu na Tardini, policja zawinela kilku Fighters. Przez co pozniej ta grupa przestala istniec.

Pozdro dla Gruchy...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 21:15

Ja mam jedno pytanie off-topicowe. Jeśli padnie odpowiedź, proszę moderatorów o usunięcie posta, żebym nie został posądzony o nabijanie. Do rzeczy: dlaczego akurat z ADO Den Haag ? I ile trwa już ten "sojusz" ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 21:16

Pilekww pisze:Przydal by sie jakis dobry klub - zprzymierzeniec
przydałby się, przydał :wink:
Dionizos pisze:Ten temat byl juz kilkakrotnie poruszany.
Mimo wszystko... nasza jedyna zgoda jest Ado Den Haag. Z Piacenza i Avellino to juz przeszlosc. Z Legia poki co uklad, ale na dobrej drodze do zgody. Z Livorno napewno nigdy nie bedziemy mieli zgody, bo to komuchy...
Szukałem podobnego tematu na ogólnym ( gdyż najbardziej mi pasował do tematyki ) a podobnego nie znalazłem :doh:

herr_braun pisze:Nie podoba mi się że temat(dość ciekawy) przekształca się w " jaki klub lubi kumpel" itd.
Przykład:
koki90 pisze:U mnie w klasie wszyscy którzy znają się na piłce kibicują Juve. Jedynie jeden kolega lubi równierz Bayer Leverkusen, a tak to wraz z Gruchą (pozdro) przerobiliśmy całą klase na Juventinich. Jak już wspominałem nie wszyscy u mnie w klasie interesują się piłką nożną więc nie wszystkich się dało przekabacić
No właśnie, to raczej nie jest wypowiedź na temat :wink:

A jak wogóle doszło do tej zgody z Ado Den Haag? Ma ktoś jakieś dokładniejsze dane? Np. kiedy została zawiązana lub np. czym się objawia, chodzi mi tu o jakieś konkretne wydarzenia z udziałem kibiców naszego i holenderskiego klubu :?

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2005, 23:02

Ja również widzialem flagi Legii na meczu Juve z liverpoolem.
Wiem o przyjaźni z Ado Den Haag (tak powstała przyjaźń z Legią legia-Den Haag-Juventus)
O Werderze pierwsze słysze ?? Wiem na przykład że na forum sport.onet.pl istnieje taka sztama pomiędzy kibolami Barcelony i Juventusu (i bardzo dobrze !! Dwa najlepsze kluby i ztego co mi sie zdaje najlepsi kibice są kibicami Barcy i Juve-dotychczas sie tak spotkałem)

U mnie w klasie jest tak że generalnie jest sztama pomiędzy kibicami Realu i Milanu, sztama pomiędzy kibicami JUventusu, Barcy, Liverpoolu, i sztama kibiców Chelsea. Ale nie ma jakis wielkich nie naiwści pomiędzy innymi pakami. Jedynie co to przyjmujemy zakłady pieniężne jak są jakieś mecze pomiedzy drużynami innych pak. NP. Mecz pomiędzy Liverpoolem i Chelsea i Milanem.. (Ostatnio)

Pozdorwienia

ODPOWIEDZ