Wisła w LM?? Jednak NIE! :(

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Wisła awansuje do LM?

Czas głosowania minął 21 sierpnia 2005, 23:32

TAK
135
93%
NIE
10
7%

Liczba głosów: 145
Grim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 11:32

Ja chciałbym żeby Wisła awansowała, ale co do stadionu to zgadzam się z tobą paku nie ma tam dobrych warunków do rozgrywania meczy.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 13:27

Bardzo chciałbym, żeby Wisła w końcu weszła do Ligi Mistrzów. Zawsze jesteśmy tak blisko, a nigdy jakoś sie nie chce udać. Chodzi mi tu o zespół jako zespół z Polski, bo jakoś szczególnie nie mam zamiłowania do jakiegokolwiek polskiego klubu. Bardzo fajnie byłoby zobaczyć naszych piłkarzy zmagających się na europejskich boiskach, a jeszcze fajniej, gdyby w grupie z Wisłą znalazł się Juventus :P Nie muszę mówic co by sie wtedy działo. Ja osobiscie chyba bym koczował juz 2 dni przed meczem w Krakowie i oczywiście w drugim meczu w Turynie :P Mogłoby być bardzo ciekawie. Życze Wiśle jak najlepiej, mam nadzieje, że nie przestraszą się greckich kibiców w liczbie ponad 70 tysięcy i będą nadal grali swoje, tak jak nauczył ich Endżel, który według mnie jest znakomitym szkoleniowcem. Z niecierpliwością czekam na rewanż w Atenach.

P.S Jeszcze niech mi ktoś powie, jak to teraz jest bo już się zgubiłem...
Jak teraz Wisłą wygra z Panathinaikosem, to już później są grupy? Czy moze jeszcze jeden jakiś dwumecz? :roll:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 13:52

Wojtom pisze:
P.S Jeszcze niech mi ktoś powie, jak to teraz jest bo już się zgubiłem...
Jak teraz Wisłą wygra z Panathinaikosem, to już później są grupy? Czy moze jeszcze jeden jakiś dwumecz? :roll:
Grupy!! Bo to już jest 3 runda :twisted: Wisła była odrazu w 3 rundzie no i teraz jest super szansa żeby wkońcu jakiś Polski Zespół awansowal do Ligi Mistrzów

P.S: Jakby Wisła trafiła na Juve to mamy 2 mecze w TVP :D:D

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 13:59

To już jest trzecia runda eliminacji, więc kolejne spotkanie będzie już w fazie grupowej (4 drużyny w kazdej grupie, po dwie awansują). Tutaj już raczej Wisełka zakończy swój żywot, bo do fazy pucharowej z reguły awanują tylko uznane już kluby...
Wystarczy wspomnieć sytuację z poprzedniej edycji, gdzie w jednej grupie znalazła się Barca i AC Milan... dwie pozostałe drużyny mogły więc tylko powalczyć o puchar UEFA (trzecia drużyna awansuje do pucharu EUFA).
Może ktoś powiedzieć jak duże wpływy do klubu Wisła zanotuje za awans do fazy grupowej?

Dirty mind
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 14:58

Pelson pisze:P.S: Jakby Wisła trafiła na Juve to mamy 2 mecze w TVP :D:D
albo 1 na stadionie :twisted: a 2 w tvp :roll:

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2005, 23:33

Jeśli Wisła trafiłaby na Juve to mam już nawet obiecane od starego że jedziemy na mecz :D a z Płocka to kawał drogi mimo wszystko... Prawdopodobieństwo jest małe ale... zawsze :!: Tylko miałbym dylemat... Czy kibicować polskiemu zespołowi jak zawsze w pucharach... Czy Juve jak w każdym meczu... :think: Gdyby taki mecz miał dojść do skutku chciałbym usiąść z kibicami Juve na jednej trybunie hehe :D

Ale najpierw niech Wisła awansuje, później będziemy się martwić o losowanie. Mam nadzieję że dobrze wykorzystają to że ich mecz z Cracovią został przełożony oraz że mistrz mobilizacji Jerzy Engel tak nastawi wiślaków że nie będziemy mówić o straconej szansie :-D

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2005, 15:10

kedzier pisze: J Tylko miałbym dylemat... Czy kibicować polskiemu zespołowi jak zawsze w pucharach... Czy Juve jak w każdym meczu... :think:
Zacytuję Twój opis: "Juventus - nothing else matters..." :)
Więc nie ma bata - musisz kibicować Juve!
Ja w każdym razie tak bym kibicował... kibicowałbym Wiśle tylko w jednym przypadku - gdyby juve miało już awans z pierwszego miejsca praktycznie zapewniony, a Wisła walczyłaby o drugie bądź o trzecie miejsce.
Czyli dopuszczam myśl o kibicowaniu Juve, ale tylko i wyłącznie w przypadku, gdy niczym to Starej Damie nie grozi. W pierszym meczu z Wisłą na pewno kibicowałbym Juve :)

Dirty mind
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 09:30

Dzisiaj wieczorem rewanz, media juz hucza o tym, co sie stanie, co bedzie gdyby a co nie bedzie gdyby. Znalazlem w necie kilka wypowiedzi na temat dzisiejszego spotkania:

– Rewanżowy mecz z Wisłą Kraków jest reklamowany w greckich mediach jako piłkarska wojna na śmierć i życie. Wynik pierwszego meczu w Krakowie (1:3) był dla Greków szokiem. Jednak teraz wszyscy wierzą, że Panathinaikos we wtorek wygra i awansuje do Ligi Mistrzów – Jacek Gmoch.

- Myślę, że przywieziemy ten awans do Krakowa. Wierzę, że we wtorek w nocy, gdy wylądujemy w Balicach, będziemy w bardzo radosnych nastrojach - Frankowski.

- Możemy spokojnie pokonać Wisłę 2:0 i dopiero w fazie grupowej pokazać prawdziwe oblicze Panathinaikosu - Elias Kotsios.

- Mecz z Wisłą nie jest aż tak ważny. Świat się nie zawali, jeśli odpadniemy - Alberto Malesani.

- Jaki wynik typuję? Różnie, 2:2, 2:1 dla nas. Gdzieś te dwie bramki strzelone przez nas chodzą mi po głowie. Nie wiem dlaczego, ale wierzę, że zdobędziemy dwa gole - Jerzy Engel

wszystkie cytaty z www.wp.pl.

Jak widac, nastroje sa bojowe w obu zespolach, Grecy zrobia wszystko, zeby awansowac. O ile w pierwszym spotkaniu mozna powiedziec, ze zlekcewazyli Wisle, to chyba teraz na mysl im to nie przyjdzie. Moim zdaniem jednak Wisla- jesli zagra madrze, przetrzyma ewentualne ataki w pierwszych 20 minutach- jest w stanie sobie poradzic w tym spotkaniu. Oby tylko nie byli za bardzo pewni awansu i grali nie tak, jak by mieli juz go w kieszeni, ale tak, jakby ciagle trzeba bylo wyrwac awans z rąk rywalowi.
Zapowiada sie ciekawe widowisko, zwlaszcza, ze Wisla nie zamierza murowac wlasnej bramki. Zobaczymy. Zycze im jak najlepiej, niech awansuja i godnie reprezentuja lige polska w tych rozgrywkach.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 10:07

Według mnie kluczem do zwycięstwa będzie opanowanie środka pola. (oczywiście najlepiej jakby Wisła zagrała perfekcyjnie w obronie i PAO nie oddało żadnego strzału, ale tak się nie da). W pierwszym spotkaniu królowaliśmy w śrdku, przez co ofensywnie ustawiony PAO nie mógł rozwinąć skrzydeł. Co z tego, jeśli ma się na boisku dobrych napastników, jeśli nie ma im kto dogrywać?
W pierwszym spotkaniu Grecy zagrali słabo, byli wolni - dzięki czemu wygraliśmy 3:1, teraz już nie powiniśmy liczyć tak na Greków. Uważam jednak, że z takim atakiem i taką formą, jaką prezentują zawodnicy Wisły, powinniśmy strzelić choć jedną bramkę, a wtedy PAO nie powinien odrobić już strat. Co będzie - zobaczymy.
Liczę na awans dalej (i mecze w fazie grupowej z Juve! :pray: ).
Oby tylko Majdan grał pewniej niż w pierwszym spotkaniu...

Dirty mind
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 11:00

mnowomiejsky pisze:- Mecz z Wisłą nie jest aż tak ważny. Świat się nie zawali, jeśli odpadniemy - Alberto Malesani
Nie jest tak ważny?? Gość się wykręca, przegrał pierwszy mecz, zastosował złą taktyke i teraz próbuje wszystkich przekonać że nic się nie stało. A stało się bo Liga Mistrzów to ogromne pieniądze które by się przydały, przecież Koniczynki wydały 3 mln euro na transfery. Więc niech mi Malesani nie wciska takich kitów że nie jest to "aż tak ważny" mecz.

Co do samego spotkania. Jakoś dwa tygdonie temu miałem pewność, że Wisła sobie poradzi i pokona PAO. Teraz już takiej pewnośći nie mam, boję się troszkę tego meczu. Ateńczycy mieli dwa tygdonie by się lepiej przygotować, zwłaszcza kondycyjnie. To będzie dużo trudniejszy mecz, presja 70 tysięcy ludzi, czytałem o tym że jak zaczną tupać to ma się wrażenie że trzęsie się ziemia :smile: Obawiam się że Biała Gwiazda znów straci bramkę na początku, będzie nerwówka. Wierzę jednak że Engel coś wymyśli, sam jest przekonany że Wisła strzeli te dwie bramki. No zobaczymy, wiem że zasiąde dziś przed TV i będe kibicował Wiśle by przywiozła do Polski upragnioną Lige Mistrzów.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 11:09

Ludzie wierze że Wisełka przejdzie.Wiele klubów zazdrościło by Wiśle tego w jakiej jest teraz sytuacji a mimo to pojawiają się głosy że Wisła odpadnie.Wydaje mi się że najciężej będzie przyzwyczaić się do atmosefery na stadionie ale po kilkunastu minutach będzie luz.Cieszy że Engel jedzie tam po to żeby strzelać bramki a nie bronić wyniku z Krakowa.Z takim podejściem się wygrywa mecze!!
A co do trenera Malesaniego to na jego miejsu też bym się próbował jakoś wytłumaczyć :wink:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 11:13

Już dzisiaj batalia o LM, Wisła jest bliska tego celu jak nigdy dotąd, wszystko zalezy od naszcyh piłkarzy, mam nadzieje ze nie zamurują bramki, i sie nie beda bronic pełne 90 min. bo to moze byc najgorsze co moga zrobic, niech graja odważnie ale niech zbyt sie nie odkrywaja, spokojnie pograć piłka, zeby Ateńczycy sie nabiegali, i przedewszystkim zagrac presingiem tak jak w Krakowie, nie stracic szybko bramki bo nerwowość wkradnie sie w gre Wisły, Zasiade przed TV nastawiony pozytywnie, i jakos czuje w środku ze Wisła awansuje...JAZDA JAZDA JAZDA ! BIAŁA GWIAZDA ! Mam nadzieje ze kibice Legii, Widzewa itp, tez kibicują Wisle ;) Pzdr.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 11:34

Kurde, mam "stresa" jakby Juve grało dzis finał LM. :twisted:
Bardzo licze ze w koncu Wisle uda sie awansować, jest juz tak blisko.
Żeby tylko sędzia nie dał ciała, chociaz ten angol jest podatny na sedziowanie pod gospodarzy.
Strasznie sie denerwuje ale mysle ze bedzie dobrze. Stawiam 1-1 albo 2-1 dla "Patatajkosu". Forza Wisła :pray:

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 12:13

Najważniejsza w tym meczu będzie psychika i nastawienie piłkarzy
"Białej Gwiazdy". Jeśli zaczną ten mecz z podejściem , że mają już praktycznie awans i już myślą o sławie i pieniądzach w LM to przegrają ten mecz. Natomiast jeśli podejdą do tego meczu zmobilizowani ( tak jak by nie było pierwszego meczu w Krakowie), Majdan bedzie bronił pewnie a Wisła nie da się przestraszyć przez ok 70 tys fanów "Koniczynek" to mamy ogromną szanse pierwszy raz od 8 lat gdy jeszcze Widzew Łódź wymiatał mieć polskiego reprezentanta w Lm!!! :-D .

P.S Wie ktoś może jak w przypadku awansu będzie z biletami: kiedy zaczną sprzedać? Gdzie je będzie można dostać ??(bo jak wszyscy wiemy mecze Wisły mają być rozgrywane w Chorzowie) Jaka mniej więcej może być cena takiego biletu?? Ile będzie mieisc na Stadionie Śląskim ?? Ile już jest zajętych przez posiadaczy karnetów całosezonowych?? Wiem że te wszystkie pytania można dopiero postawić dzisiaj ok 22 35 jak już wszystko się rozstrzygnie jeśli nie będzie dogrywki i rzutów karnych!!!
Zwracam się do kibiców którzy mają już doświadczenie ( w poprzednich latach byli na takich meczach) i mogą znać chociaż niektóre z odpowiedzi na te pytania już przed awansem pozdro czekam na odpowiedz!!!

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 12:23

Jasne ze awansuja :-D a pozniej w fazie grupowej beda z JUVE i wszyscy pojedziemy na mecz (cos pieknego) oczywiscie kibicowac naszym 8)

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
ODPOWIEDZ