Dino Zoff czy GiGi Buffon ?
- leniup
- Redaktor
I właśnie przez takie osoby jak Ty wynik sondy jest jaki jest. Dla mnie to kompromitacja. Buffon wygrywa w klasyfikacji najlepszego zawodnika Juve w tym roku ( w sondach JP) wszyscy Go wielbimy i wiemy na jakim gra poziomie. Dla mnie to najlepszy bramkarz świata obecnie. Ale porównywanie Go z najlepszym w historii bramkarzem jest bez sensu. Do poziomu jaki prezentował Dino Zoff Buffonowi jeszcze brakuje. A jeśli ktoś oglądnął mecz Włochy Polska z Zoffem i na tej podstawie snuje przypuszczenia że jest Gigi lepszy od Niego to jest w dużym błedzie.Gustaw pisze:Buffon jest zdecydowanie lepszy
- Juvanello
- Juventino
Zarówno Dino Zoff jak i Gigi Buffon to już legendy Juventusu...
...jeszcze Gigi'emu troche brakuje do starszego byłego bramkarza reprezentacji Włoch ale jest na dobrej drodze.!
PoZdRO
Za szybko te posty piszesz
Mam nadzieje ze wiecej sie to nie powtórzy
/Siewier
...jeszcze Gigi'emu troche brakuje do starszego byłego bramkarza reprezentacji Włoch ale jest na dobrej drodze.!
PoZdRO
Za szybko te posty piszesz

Mam nadzieje ze wiecej sie to nie powtórzy

/Siewier
- Stadio
- Juventino
Wydaje mi się,że osiągnięte sukcesy Zoffa nie mogą być wyznacznikiem tego czy jest lepszy od Buffona.Wtedy ogólnie Juve było swietne,nie tylko Zoff.Poza tym,dzisiaj bramkarz ma znacznie bardziej utrudnione zadania,gdyż postęp techniki idzie do przodu(obuwie piłkarzy jest co chwile ulepszane,pilki wykonywane sa z coraz to nowszych materialow i osiagaja znacznie wieksze predkosci).Dlatego stawiam na Buffona,gdyz to on musi wykazac sie znacznie lepszymi umiejetnosciami niz Zoff i to mu sie jak narazie udaje!
>>>>>>FORZA JUVE<<<<<<
- Slim
- Juventino
Moim zdaniem Gigi jest lepszy juz teraz. Dlaczego?
Zoffowi Juventus zawdziecza bardzo wiele, ale czym jest dzisiejszy Juventus bez Buffona o tym przekonanmy sie w pierwszych meczach nowego sezonu. Ma dopiero 26 lat ale za to juz teraz pokazuje kto rzadzi. Bezpodstawieni w tak mlodym wieku nie wybrali go najlepszym bramkarzem swiata! Do wielu sukcesow jeszcze ma czas kroczyc z Juve co powinno mu sie udac. Ma pewne miejsce w 11 tak jak Zoff ale jego najwiekszym atutem jest to ze jest mlody i chociazby to dla mnie juz wskazuje na to ze Gigi jest/bedzie lepszy od Zoffa.
Mysle ze Buffon spokojnie pod koniec kariery zostanie okrzykniety jednym z najlepszych Wloskich bramkarzy, jak nie jednym z najlepszych na swiecie... Ma chlopak talent i wspaniale go wykorzystuje co widac w kazdej jego interwencji! Zeby byc bramkarzem trzeba miec mocne nerwy... Pamietacie jak w 2003 roku bronil karne w Finale? Moim zdaniem to on byl jego najwiekszym przegranym bo tak na prawde on spelnil swoja role w 100% obronil te karne i wspanioale bronil przez caly mecz... mimo to przegral... Ale nie zalamal sie przestal o tym myslec i gra dalej i ciagle dazy do nowych sukcesow...
Zoff swoje dla Juve zrobil, ale nie byl juz tak mlody jak Gigi teraz... Buffon w wielu sytuacjach przypomina Zoffa jednak moim zdaniem jest lepszy, ma lepsze warunki fizyczne i ma w sobie to cos co czyni go wielkim. Poza tym teraz czasy sie zmienily, pilka poszla na przod i bramkarze maja wiecej do roboty niz kiedys. Akcje na boisku staly sie dynamiczniejsze, ma sie malo czasu na interwencje jednak Buffonowi to sie udaje.
Moim zdaniem z calym szacunkiem dla Zoffa ale GIGI jest lepszy. Tak rowniez zaglosowalem w sondzie.
Kiedys byl Zoff pozniej Peruzzi teraz jest BUFFON!
Zoffowi Juventus zawdziecza bardzo wiele, ale czym jest dzisiejszy Juventus bez Buffona o tym przekonanmy sie w pierwszych meczach nowego sezonu. Ma dopiero 26 lat ale za to juz teraz pokazuje kto rzadzi. Bezpodstawieni w tak mlodym wieku nie wybrali go najlepszym bramkarzem swiata! Do wielu sukcesow jeszcze ma czas kroczyc z Juve co powinno mu sie udac. Ma pewne miejsce w 11 tak jak Zoff ale jego najwiekszym atutem jest to ze jest mlody i chociazby to dla mnie juz wskazuje na to ze Gigi jest/bedzie lepszy od Zoffa.
Mysle ze Buffon spokojnie pod koniec kariery zostanie okrzykniety jednym z najlepszych Wloskich bramkarzy, jak nie jednym z najlepszych na swiecie... Ma chlopak talent i wspaniale go wykorzystuje co widac w kazdej jego interwencji! Zeby byc bramkarzem trzeba miec mocne nerwy... Pamietacie jak w 2003 roku bronil karne w Finale? Moim zdaniem to on byl jego najwiekszym przegranym bo tak na prawde on spelnil swoja role w 100% obronil te karne i wspanioale bronil przez caly mecz... mimo to przegral... Ale nie zalamal sie przestal o tym myslec i gra dalej i ciagle dazy do nowych sukcesow...
Zoff swoje dla Juve zrobil, ale nie byl juz tak mlody jak Gigi teraz... Buffon w wielu sytuacjach przypomina Zoffa jednak moim zdaniem jest lepszy, ma lepsze warunki fizyczne i ma w sobie to cos co czyni go wielkim. Poza tym teraz czasy sie zmienily, pilka poszla na przod i bramkarze maja wiecej do roboty niz kiedys. Akcje na boisku staly sie dynamiczniejsze, ma sie malo czasu na interwencje jednak Buffonowi to sie udaje.
Moim zdaniem z calym szacunkiem dla Zoffa ale GIGI jest lepszy. Tak rowniez zaglosowalem w sondzie.
Kiedys byl Zoff pozniej Peruzzi teraz jest BUFFON!
- juveluck
- Juventino
Wiekszosc wypowiedzi to farsa, dlatego napisz tylko tyle:
Ktos kto w wieku 40 lat jest kapitanem druzyny narodowej wystepujacej na mistrzostwach swiata, jest geniuszem
Rozwijac sie nie ma sensu, gdyz polowa osob ktora zaglosowala na Buffona nigdy w zyciu nie widziala Zoffa w akcji, a 1/4 pewnie nie rozpoznala by go nawet na fotografi
Ktos kto w wieku 40 lat jest kapitanem druzyny narodowej wystepujacej na mistrzostwach swiata, jest geniuszem
Rozwijac sie nie ma sensu, gdyz polowa osob ktora zaglosowala na Buffona nigdy w zyciu nie widziala Zoffa w akcji, a 1/4 pewnie nie rozpoznala by go nawet na fotografi

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Ja osobiscie uważam, ze trudno jest ocenic tych dwoch bramkarzy. Teraz football jest szybki, gra jest silniejsza (brutalna, moze czasem i az zaa... :evil: ) i teraz liczy sie forsa. A kiedyś ta dyscyplina była bardziej spokojna, liczyła sie satysfakcja z gry w piłkę, gra w piłke była przyjemnością , liczył sie duch walki i rywalizacji. Co by bylo gdyby przeniesc Zoffa w nasze czasy, chlopczyna by sie pewnie zatyrał ... (chociaz wiem ze to bramkarz o żelaznej woli walki, może i by sobie poradził ale mało prawdopodobne). A Gigi na te czasy jest ZNAKOMITY, nie ma chyba obecnie takiego drugiego a i w footballu z tamtych lat by sobie poradził
. Więc ja osobiscie uważam, ze obaj zawodnicy są (byli) rewelacyjni na swoich pozycjach. Trudno jest obecnie ocenic kto lepszy kto gorszy, to jest niemozliwe, ale jednak (moze i z powodu wieku, gdzyż wiem jak gra teraz a o Zoffie słyszalem tylko słowa, jaki on był dobry) wole osobiscie GIGIEGO :-D :!:
Pozdro. @ll 8) :!:

Pozdro. @ll 8) :!: