Zlatan złotousty :) - Genialne wypowiedzi Zlatana
- rafal005
- Juventino
Według artykułu z Piłki Nożnej Plus zamieszczonego na JP: http://www.juvepoland.com/text.php?id=391 Zlatan może kandydować do nagrody złotych ust. W tym artykule znajdziecie kilka świetnych wypowiedzi Zlatana. Na stronce http://zlatan.net/ znajduje się dział Zlatan Quotes - niektóre są naprawdę genialne - jezeli znacie angielski to wchodźcie tam. Ja wybrałem kilka najciekawszych i przetłumaczyłem:
Wypowiedź po koniec sezonu w Holandii, gdy Ajax pewnie prowadził w tabeli (2004).
Dziennikarz: Czy myślisz, że jest w ogóle możliwe, żeby Ajax stracił 9 punktów (przewagi) w 9 meczach?
Zlatan: Według moich obliczeń można stracić 9 punktów tylko w 3 meczach.
Na konferencji prasowej po meczu z Anglią (2004).
Dziennikarz: Masz blizny na twarzy, Zlatan. Co się stało?
Zlatan: Więc... Nie wiem... Musisz zapytać swoją żonę o to
Wypowiedź Zlatan o plotce, że kupił Porsche (Aftonbladet, 28 Listopada 2002)
"Absolutnie nie. Zamówiłem samolot. Jest dużo szybszy."
Odpowiedź na krytykę Johna Carewa, że ruchy Zlatana są bezsensowne, bezcelowe. (VG, Kwiecień 2002):
"To co Carew robi z piłką, ja potrafię zrobić z pomarańczą."
"Czy jest cokolwiek na świecie co może cię powstrzymać przed byciem najlepszym na świecie?" (2001):
"Kontuzja."
Oto odpowiedź na pytanie, czy przedryblowałby Chivu, wtedy jeszcze kolegę z drużyny:
"Przedryblowałbym go. Ale on jest i tak najlepszy jakiego spotkałem."
O swoim "dorośnięciu" po 5 miesiącach w Ajaxie:
"Nie można być clownem przez cały czas."
"Kto jest najpiękniejszą dziewczyną na świecie?" (2001):
"Nie spotkałem jej jeszcze, ale kiedy to zrobię, umówię się z nią."
Do trenerea Malmö FF Michaela Anderssona podczas treningu:
"Myślisz, że jesteś moją matką?"
"Czego NIE zamierzasz powiedzieć, gdy spotkasz się z kolegami z Ajaxu po raz pierwszy?":
"Jestem Zlatan, kim wy do diabła jesteście?"
Sami widzicie, że niektóre są naprawdę świetne. Zapraszam na http://zlatan.net/ po więcej :lol:
Wypowiedź po koniec sezonu w Holandii, gdy Ajax pewnie prowadził w tabeli (2004).
Dziennikarz: Czy myślisz, że jest w ogóle możliwe, żeby Ajax stracił 9 punktów (przewagi) w 9 meczach?
Zlatan: Według moich obliczeń można stracić 9 punktów tylko w 3 meczach.
Na konferencji prasowej po meczu z Anglią (2004).
Dziennikarz: Masz blizny na twarzy, Zlatan. Co się stało?
Zlatan: Więc... Nie wiem... Musisz zapytać swoją żonę o to
Wypowiedź Zlatan o plotce, że kupił Porsche (Aftonbladet, 28 Listopada 2002)
"Absolutnie nie. Zamówiłem samolot. Jest dużo szybszy."
Odpowiedź na krytykę Johna Carewa, że ruchy Zlatana są bezsensowne, bezcelowe. (VG, Kwiecień 2002):
"To co Carew robi z piłką, ja potrafię zrobić z pomarańczą."
"Czy jest cokolwiek na świecie co może cię powstrzymać przed byciem najlepszym na świecie?" (2001):
"Kontuzja."
Oto odpowiedź na pytanie, czy przedryblowałby Chivu, wtedy jeszcze kolegę z drużyny:
"Przedryblowałbym go. Ale on jest i tak najlepszy jakiego spotkałem."
O swoim "dorośnięciu" po 5 miesiącach w Ajaxie:
"Nie można być clownem przez cały czas."
"Kto jest najpiękniejszą dziewczyną na świecie?" (2001):
"Nie spotkałem jej jeszcze, ale kiedy to zrobię, umówię się z nią."
Do trenerea Malmö FF Michaela Anderssona podczas treningu:
"Myślisz, że jesteś moją matką?"
"Czego NIE zamierzasz powiedzieć, gdy spotkasz się z kolegami z Ajaxu po raz pierwszy?":
"Jestem Zlatan, kim wy do diabła jesteście?"
Sami widzicie, że niektóre są naprawdę świetne. Zapraszam na http://zlatan.net/ po więcej :lol:
- kramnik
- Juventino
To dobrze, bo jest inteligentny, i to wlasnie np. dlatego tak blyskotliwy na boisku, bo przeciez zeby dobrze grac w pilke naprawde glupkiem jest byc trudno choc trzeba przyznac, ze zdarzaja sie wyjatki, a Zlatan to zupelnie inna sprawa. On jest jakby ponad tym wszystkim i bardzo do
brze mu z tym. 

- Pilekww
- Juventino
Gosc ma gadane potrafi rozśmieszac ludzi przy niektórych niemogłem tchu złapac ze smiechu :rotfl: :rotfl: :rotfl: Najlpesze to to drugie z ta zona lol przy as z niego :rotfl: 
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Eee tam, nic nowego
Ani piłka nożna plus, ani autor (chociaż podziwiam za fatygę), nie odkryli niczego nowego.
Artykuł ten bowiem pojawił się na JP już zaraz po tym ,ja Zlatan do nas trafił 8) A znajdziecie go TU. Jest jeszcze wiele ciekawszych, wygrywa ta z hot-dogiem
i ta też świetna:
,,O Hasse Borgu z Malmö FF
Cały czas mi mówi, że nie zrobiłbym czegoś, gdybym go nie poznał. Ale on zawsze się przechwala. Mógłbym zakładać mu siatkę cały czas. (śmiech)''.

Artykuł ten bowiem pojawił się na JP już zaraz po tym ,ja Zlatan do nas trafił 8) A znajdziecie go TU. Jest jeszcze wiele ciekawszych, wygrywa ta z hot-dogiem

,,O Hasse Borgu z Malmö FF
Cały czas mi mówi, że nie zrobiłbym czegoś, gdybym go nie poznał. Ale on zawsze się przechwala. Mógłbym zakładać mu siatkę cały czas. (śmiech)''.

- TreDelIbra
- Juventino
hehe super wypowiedzi nie ma co
:D:D
Nie tylko swietne gra ale i swietnie gada :p i te poczucie humoru
:D
Niezle sie usmialem przy niektórych wypowiedziach , superrrrr :]

Nie tylko swietne gra ale i swietnie gada :p i te poczucie humoru

Niezle sie usmialem przy niektórych wypowiedziach , superrrrr :]
- mare_imbrum
- Juventino
Tjaaaa, niektóre z jego wypowiedzi są powalające. I pomyśleć, że ten człowiek mógł grać dla jakiejś innej drużyny. Dla kontrastu-przeczytajcie w poprzednim numerze "Piłki nożnej plus"ankietę z e ślusarskim. Mein Gott...
- Solaris
- Juventino
Właśnie za to nie lubię Zlatana, pyszni się na lewo i prawo. Jest za bardzo arogancki, jako piłkarz na boisku też nie zachowuje się najlepiej. Niby to ma być śmieszne co on mówi, mnie to nie bawi, wręcz odpycha od niego. To samo tyczyło się kiedyś Bońka, który też własnym zachowaniem nie sprawiał wrażenia miłego pana w koszulce Starej Damy. Ibrahimovic nigdy nie będzie moim idolem, bo poza grą na murawie liczy się też, to co jest w głowie, a Zlatan czasami zapomina uruchomić szarych komórek i zachowuje się jak wielki zawodnik, którym niestety nie jest 

- Basiek
- Juventino
O swoim zwodzie na Stephanie Henchoziewloski pisze:Z tym hot-dogiem bylo najlepsze szkoda ze jestrem dopiero poczatkujacym z jezkiem angieslkim bo bym mogl to przxetlumaczyc a tak to kapa ale moze ktos to wszystko przetlumaczy
Najpierw poszedłem w lewo, on też. Wtedy poszedłem w prawo, on też. Wtedy znowu poszedłem w lewo, a on poszedł kupić hotdoga.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Marcin_FCJ
- Juventino
Mnie to specjalnie nie śmieszy ani zbytnio się nie podoba. Wypowiedzi takie jak tu wymienione nie pasują do wizerunku Juventusu, to raczej w stylu "Galacticos". Za Zlatanem nigdy nie przepadałem i wątpie bym kiedyś zdołał go naprawdę polubić..... choć oczywiście doceniam jego zasługi i zdaje sobie sprawę jak duży wkład ma w nasz zespół.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Oj, myślę, że nie ma co go krytykować za sposób w jaki wyrażał swoją opinię. Zwróćmy uwagę, że cytaty pochodzą sprzed, 2,3 lat, żaden nie jest z czasów gry w JUVE. Miał wtedy 21,22 lata i inaczej patrzył na różne sprawy. Ale wierzył, że coś osągnię. I tak też się stało, w JUVE jest już piłkarzem Światowej klasy, więc jak widać jego optymistyczne wypowiedzi okazały się trafne.
A teraz? A teraz pod wodzą Capello na próżno szukać jego niekiedy aroganckich wypowiedzi. Dojrzał jak zawodnik i jako człowiek. Nie przypominiam sobie by podczas pobytu w JUVE mówił o sobie tak pewnie. Na porównanie go do Van Bastena zaczyna się śmiać, mówiąc, że Marco był tylko jeden i porówywanie tych dwóch osobistości mija się z celem.
A teraz? A teraz pod wodzą Capello na próżno szukać jego niekiedy aroganckich wypowiedzi. Dojrzał jak zawodnik i jako człowiek. Nie przypominiam sobie by podczas pobytu w JUVE mówił o sobie tak pewnie. Na porównanie go do Van Bastena zaczyna się śmiać, mówiąc, że Marco był tylko jeden i porówywanie tych dwóch osobistości mija się z celem.

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Gościu ma super gadane. Niewiem czemu sie go niektóży tak czepiają (mówią że jest zarozumiały) on poprostu zna swoją wartośc