Wasz ulubiony film !!!
- BLOODY
- Juventino
Hmmm kolejnsy stary temat ale z checia go odswierze :-D Ostanio widzialem ,,Dziewczyna z sasiedztwa" z przepiekna Elisabeth Cuthbert i uwazam ze film jest godny uwagi . Oprocz tego 1 czesc matrixa , Eurotrip , wszytkie czesci american pie :d , Helikopter w ogniu , Chlopaki nie placza , oraz WESELE -> film mnie rozwalil swoja bezsensownoscia :d
JUVE - to jest naprawdę ważne
- Tom_my
- Juventino
a ja sie tu jeszcze nie wypowiadałem, a to źle bo uwielbiam filmy
pierwsze miejsce znajmuje u mnie Ojciec Chrzestny - nie tylko film, ale wszystko co z nim związane
mam wszystkie części na VHS, płyty CD z muzyką, kocham książke, a po jej przeczytaniu (co zrobiłem jeszcze przed oglądnięciem filmu) zmieniłami sie dość radykalnie chierarchia ideałów najważniejszych w życiu....ogólnie jestem przesiąknięty Ojcem Chrzestnym
uwielbiam również Łowce Jeleni i Lot Nad Kukułczym Gniazdem - piękne filmy o życiu, po ich obejrzeniu inaczej spogląda sie na świat. uwielbiam też sage Gwiezdnych Wojen, Władce Pierścieni, Bez Przebaczenia, Pulp Fiction, The Wall, Milczenie Owiec i wiele innych ale żaden jeszcze nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak 3 wymienione u góry 

- Mlody85
- Juventino
Ulubiony film... ciężko wybrać ale... Kill Bill. Nie było jeszcze filmu który obejrzałbym 3 razy w ciągu jednego tygodnia i po jakimś czasie poszedł jeszcze na eNeMeF. Dużą rolę odegrał tu kapitalny soundtrack.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Prawda..!!Gamber pisze:Własnie obejrzałem film "Dziewczyna z sąsiedztwa" Myslałem że to jakiś kolejny shit, a tymczasem:shock: - powiem wam że dawno, takiego filmu nie widziałem!!! Jest niesamowity... a Danielle(Elisha Cuthbert) - co za piękność!!!
Naprawdę, Film warty obejrzenia - POLECAM!!!
Film naprawde warty obejrzenia..można sie pośmiać i "pooglądać"..

Moim ulubionym filmem jest bez wątpienia "Diamentowa Afera"(Blue Streak).Może i fabuła zbytnio nie przyciąga, ale Martin Lawrence jest świetnym komikiem, jednym z najlepszych jakich znam..
Na drugim miejscu jak wielu z was postawiłbym Forest'a Gump'a.
Film poprostu świetny, ogladałem go chyba z 9 razy..
- Mlody85
- Juventino
Też jestem miłośnikiem kina Hong-Końskiego. Zbroi Boga co prawda nie widziałem ale w ciemno mogę wymienić filmy którym nie dorasta do pięt:Giacomo pisze:Mnie tam sie podobają filmy z Jackie Chanem a zwłaszcza "Zbroja Boga", moge go oglądać na okrągło>
The Legend of Drunken Master (Jackie Chan)
Fist of Legend (Jet Li)
Once Upon a Time in China 2 (Jet Li)
To najlepsze filmy tego typu jakie widziałem. Matrixy się chowają (jeżeli chodzi o walki oczywiście).
- Pirlo
- Juventino
Mam duzo ulubionych filmikow ale ostatnio obejrzalem sobie "Zaginiony Batalion",całkiem niezły,oparty na faktach w czasie IIWojny swiatiwej, cos w stylu "szeregowca Ryana".Lubie tez Gladioatora a z komedii to "Eurotrip" i "Chłopaki na Ibizie" to sa prawdziwe komedie..
:rotfl:
Lubie tez oglada Romeo i Julie....chyba niemusze opowiadac o czym jest
ale jest to naprawde zaje... film

Lubie tez oglada Romeo i Julie....chyba niemusze opowiadac o czym jest

Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2005, 19:33 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.
- przemajuve3f160
- Juventino
Jak dla mnie najlepszym filmem jest "The girl next door" czyli Dziewczyna z sąsiędztwa
bardzo podobał mi się jeszcze flm Pearl Harbor czy jak to się pisze. Filmów ktore mi się bardzo podobało jest wiele np. "Eurotip","Wieczny student","Wilki","Poranek kojota","Ojciec Chrzestny"i jeszcze wiele wiele innych filmów które teraz już zapomniałem :twisted:

zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w cZołgI zbr0jnA...zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w zBr0dniE zbr0jnA/ na Zawsze JUVE!!!
- M.
- Juventino
Martin kazał, więc piszę tutaj.
Omen cz.1 - ten film był niedawno emitowany w Polsacie. Mimo że ma już kilkanaście lat, nie miałem okazji go wcześniej oglądać. Specjaliści twierdzą, że jest to jeden z najlepszych filmów grozy w historii kinematografii. Szóstego czerwca na świat przychodzi dziecko Thornów, zostaje jednak zamordowane :? , a jego ojciec (Gregory Peck), który boi się reakcji żony, za namową lekarzy adoptuje chłopca o imieniu Damien (Harvey Stephens), który przyszedł na świat tego samego dnia, a jego matka zmarła przy porodzie. Okazuje się, że Damien to syn Szatana, a słowa z Apokalipsy zaczynają się spełniać :roll: . Chłopiec jest diabelskim pomiotem, antychrystem, którego głównym celem jest wywołanie straszliwej wojny z wyznawcami Chrystusa. Jedynym sposobem na unicestwienie go, jest jego śmierć. Film ze znakomitymi efektami specjalnymi (np. ścięcie głowy :shock: ) i znakomitą muzyką, trzyma w napięciu do samego końca (już dawno na żadnym filmie nie bałem się tak, jak podczas sceny, w której Ojciec Brennan (Patrick Troughton) biegł do kościoła :-D ). Polecam go każdemu, bez względu na wiek i zainteresowania, bo jako wybredny widz uważam, że jest to film znakomity i z niecierpliwością czekam na jego dalsze części.
Edit: Znalazłem w Internecie kilka plików. Oto linki do nich:
- Piosenka "Ave Satani"
- Piosenka tytułowa

P.S. Może wie ktoś, jak nazywa się gatunek muzyki, do której dałem linki?
Omen cz.1 - ten film był niedawno emitowany w Polsacie. Mimo że ma już kilkanaście lat, nie miałem okazji go wcześniej oglądać. Specjaliści twierdzą, że jest to jeden z najlepszych filmów grozy w historii kinematografii. Szóstego czerwca na świat przychodzi dziecko Thornów, zostaje jednak zamordowane :? , a jego ojciec (Gregory Peck), który boi się reakcji żony, za namową lekarzy adoptuje chłopca o imieniu Damien (Harvey Stephens), który przyszedł na świat tego samego dnia, a jego matka zmarła przy porodzie. Okazuje się, że Damien to syn Szatana, a słowa z Apokalipsy zaczynają się spełniać :roll: . Chłopiec jest diabelskim pomiotem, antychrystem, którego głównym celem jest wywołanie straszliwej wojny z wyznawcami Chrystusa. Jedynym sposobem na unicestwienie go, jest jego śmierć. Film ze znakomitymi efektami specjalnymi (np. ścięcie głowy :shock: ) i znakomitą muzyką, trzyma w napięciu do samego końca (już dawno na żadnym filmie nie bałem się tak, jak podczas sceny, w której Ojciec Brennan (Patrick Troughton) biegł do kościoła :-D ). Polecam go każdemu, bez względu na wiek i zainteresowania, bo jako wybredny widz uważam, że jest to film znakomity i z niecierpliwością czekam na jego dalsze części.
Edit: Znalazłem w Internecie kilka plików. Oto linki do nich:
- Piosenka "Ave Satani"
- Piosenka tytułowa

P.S. Może wie ktoś, jak nazywa się gatunek muzyki, do której dałem linki?
:roll:
- Tom_my
- Juventino
na prośbe Martina przenosze post
mnie Omen nie zachwycił...nawet mie ciarki nie przeszły po plecach [; owszem, bardzo solidny film grozy ale nie powalił mnie na kolana
z tego gatunku zdecydowanie polecam Lśnienie z genialnym Nicholsonem oraz dwa seriale - MIasteczko Twin Peaks i Królestwo (ale to szwedzkiego reżysera, nie ten nowy shit co ostatnio leciał na dwójce)...
napisze troche więcej o moich trzech ulubionych filmachOjciec Chrzestny - film o honorze, miłosci, przywiązaniu...moja prywatna skarbnica zachować, wartości - może to nie moralne wzorować sie na gangsterach, ale te wartości wyznawane przez bohaterów Ojca Chrzestnego są dla mnie priorytetowe. Łowca Jeleni - wspaniały film pokazujący jak zmienia człowieka wojna - choć jej samej w filmie jest bardzo mało...genialne sceny gry w rosyjską ruletke, szczególnie ta ostatnia..i ten wspaniały utwór tytułowy
Lot NAd Kukułczym Gniazdem - ten film powinno sie puszczać niedoszłym samobójcom by zrozumieli jakie życie jest piekne. do zakładu psychiatrycznego trafia oszust(Nicholson) tylko po to by uciec od więzienia...pokazuje ograniczanym przez personel pacjentom piękno życia.
mnie Omen nie zachwycił...nawet mie ciarki nie przeszły po plecach [; owszem, bardzo solidny film grozy ale nie powalił mnie na kolana

napisze troche więcej o moich trzech ulubionych filmachOjciec Chrzestny - film o honorze, miłosci, przywiązaniu...moja prywatna skarbnica zachować, wartości - może to nie moralne wzorować sie na gangsterach, ale te wartości wyznawane przez bohaterów Ojca Chrzestnego są dla mnie priorytetowe. Łowca Jeleni - wspaniały film pokazujący jak zmienia człowieka wojna - choć jej samej w filmie jest bardzo mało...genialne sceny gry w rosyjską ruletke, szczególnie ta ostatnia..i ten wspaniały utwór tytułowy

- mazzzi678
- Juventino
Zdecydowanie "eurotrip" ! fajna głupawa komedia. A z "naszych" arcydzieł to "Killer" i Killer 2", "Chłopaki nie płaczą" i "Poranek kojota". Lubie filmy historyczne ze scenami bitewnymi :twisted: : Troja i Królestwo Niebieskie. No i oczywiście szybkie samochody czyli "60 sekund" oraz "Szybcy i wściekli". 

- Gotti
- Juventino
No to po kolei!
(kolejność przypadkowa)
1."American Pie 1,2,3"-najlepsza komedia dla młodzieży, film na prawde potrafi nieźle rozmieszyć. :rotfl:
2."Dziewczyna z sąsiedztwa"-bardzo dobry film i do tego gra tam przepiękna Elisha Cuthbert.
3."Władca pierścieni 1,2,3"-świetnie zrealizowana adaptacja dzieł Tolkiena.
4."Efekt motyla"-film który zmusza do przemyśleń o życiu, polecam go wszystkim, film jest świetnie zrobiony.
5."Szeregowiec Ryan"-najlepszy film wojenny jaki powstał.
6."Kompania braci"-bardzo podobne do Szeregowca Ryana, tylko że stworzone w kilku odcinkach.
7."Kevin sam w domu"-fajna komedia, większość pewnie widziła ten film.
8."Skazany na piekło"-dramat z Jean Claudem Van Dammem w roli głównej.
9.Terminator 1,2"-mój ulubiony film z dzieciństwa.
10."Głupi i głupszy"-niezła komedia.
11."Oszukać przeznaczenie"-ciekawy horror, który pokazuje że przeznaczenia nie da się oszukać i co ma być to będzie, prędziej czy poźniej.
Więcej filmów nie pamiętam.
Gdybym miał wybrać najlepszy film jaki oglądałem to wskazał bym chyba "Efekt motyla".

(kolejność przypadkowa)
1."American Pie 1,2,3"-najlepsza komedia dla młodzieży, film na prawde potrafi nieźle rozmieszyć. :rotfl:
2."Dziewczyna z sąsiedztwa"-bardzo dobry film i do tego gra tam przepiękna Elisha Cuthbert.
3."Władca pierścieni 1,2,3"-świetnie zrealizowana adaptacja dzieł Tolkiena.
4."Efekt motyla"-film który zmusza do przemyśleń o życiu, polecam go wszystkim, film jest świetnie zrobiony.
5."Szeregowiec Ryan"-najlepszy film wojenny jaki powstał.
6."Kompania braci"-bardzo podobne do Szeregowca Ryana, tylko że stworzone w kilku odcinkach.
7."Kevin sam w domu"-fajna komedia, większość pewnie widziła ten film.
8."Skazany na piekło"-dramat z Jean Claudem Van Dammem w roli głównej.
9.Terminator 1,2"-mój ulubiony film z dzieciństwa.
10."Głupi i głupszy"-niezła komedia.
11."Oszukać przeznaczenie"-ciekawy horror, który pokazuje że przeznaczenia nie da się oszukać i co ma być to będzie, prędziej czy poźniej.
Więcej filmów nie pamiętam.

Gdybym miał wybrać najlepszy film jaki oglądałem to wskazał bym chyba "Efekt motyla".
- bagg
- Juventino
"Dziewczyna z sąsiedztwa" - za Elishe Cuthbert i ciekawy, nietypowy scenariusz.
"Ojciec Chrzestny" - za genialną kreację Marlona Brando. On nie musiał dużo mówić, wystarczyły te jego gesty. GENIUSZ:)
"Miasto Gniewu" - a ten film trzeba po prostu obejrzeć
"Gwiezdne Wojny" - tego chyba nie trzeba tłumaczyć:)
A tak ogólnie to bardzo dużo jest takich filmów, które lubię. Szeregowiec Ryan, Gladiator....i wiele, wiele innych.
"Ojciec Chrzestny" - za genialną kreację Marlona Brando. On nie musiał dużo mówić, wystarczyły te jego gesty. GENIUSZ:)
"Miasto Gniewu" - a ten film trzeba po prostu obejrzeć

"Gwiezdne Wojny" - tego chyba nie trzeba tłumaczyć:)
A tak ogólnie to bardzo dużo jest takich filmów, które lubię. Szeregowiec Ryan, Gladiator....i wiele, wiele innych.

- Solaris
- Juventino
Jak dla mnie za dużo golizny, Elisa wcale nie była taka dobra, ogólnie film przereklamowanybagg pisze: "Dziewczyna z sąsiedztwa" - za Elishe Cuthbert i ciekawy, nietypowy scenariusz.
Fakt w część z De Niro nie była już taka dobra, jeden z lepszych filmów w historii kinabagg pisze: "Ojciec Chrzestny" - za genialną kreację Marlona Brando. On nie musiał dużo mówić, wystarczyły te jego gesty. GENIUSZ:)
Klasa sama w sobie, świetna obsada, bardzo dobre efekty dźwiękowe, ciekawa fabuła. ISTNY MAJSTERSZTYKbagg pisze: "Gwiezdne Wojny" - tego chyba nie trzeba tłumaczyć:)

- Basiek
- Juventino
Generalnie jestem pasjonatem horrorow, polecam "Oszukać przeznaczenie", lubie tez filmy z Deepem("Piraci z Karaibów"), Washingtonem("Człowiek w ogniu"),podobał mi sie "Matrix"i naprawde polecam filmy o rugbystach(wbrew pozorom nie sa monotonne i maja swietna fabule)-"Titans" i "Męska gra"
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- rafal005
- Juventino
Zakładnik (Collateral)
Świetny film. Tom Cruise gra tutaj płatnego mordercę Vincenta, który wsiada do taksówki prowadzonej przez Maxa (w tej roli Jamie Foxx - zdobywa oscara i złotego globa za film 'Ray'). Vincent podaje się za biznesmena, który w ciągu jednej nocy chce załatwić kilka transakcji nieruchomościowych, "wynajmuje" Maxa na całą noc za 600 dolarów, ale już podczas pierwszej 'transakcji' prawda wychodzi na jaw i Vincent bierze Maxa jako zakładnika, bo musi dokończyć tej nocy to co zaczął... czyli dokonać pięciu zabójstw. Film jest naprawdę znakomity, genialne kreacje Cruise'a i Foxxa, potrafi zaskoczyć widza, trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Naprawdę polecam.
Świetny film. Tom Cruise gra tutaj płatnego mordercę Vincenta, który wsiada do taksówki prowadzonej przez Maxa (w tej roli Jamie Foxx - zdobywa oscara i złotego globa za film 'Ray'). Vincent podaje się za biznesmena, który w ciągu jednej nocy chce załatwić kilka transakcji nieruchomościowych, "wynajmuje" Maxa na całą noc za 600 dolarów, ale już podczas pierwszej 'transakcji' prawda wychodzi na jaw i Vincent bierze Maxa jako zakładnika, bo musi dokończyć tej nocy to co zaczął... czyli dokonać pięciu zabójstw. Film jest naprawdę znakomity, genialne kreacje Cruise'a i Foxxa, potrafi zaskoczyć widza, trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Naprawdę polecam.