LaLiga
- Slim
- Juventino
klsmkr pisze:mowisz o tym samym Realu, ktory jest prawdopodobnie najlepsza druzyna ostatniego dziesieciolecia? a co w tym zlego, ze oprocz tego, ze potrafia grac w pilke, to potrafia to jeszcze dobrze sprzedac?
i czy naprawde takie smieszne jest to, ze klub stanal na wysokosci zadania i odmowil swoim kibicom? chyba raczej swiadczy o tym, ze kasa nie jest dla nich najwazniejsza.
Wybacz, ale ty chyba nie wiesz co piszesz, przerazilem sie czytajac twoj komentarz... Real Madryt? Najlepsza druzna ostatniego dziesieciolecia? A w czym niby oni sa tacy najlepsi? w kupowaniu wypalonych gwiazdorkow, czy w przegrywaniu meczow z druzynami o wiele slabszymi od siebie w lidze hiszpanskiej?

Jesli Real jest tak wielki, to jaki jest Juventus? Wszechpotezny w takim razie bo loi im tylki rowno co sezon... a juz nie wiem co mam powiedziec o AS MONACO ktore dokonoalo cudu...

To ze Real odmowil rozrzucenia prochow, swiadczy aqrat o tym ze zachowali jeszcze jakies resztki przyzwoitosci i maja jakies przeswity normalnosci. Jesli twierdzisz ze Realowi nie zalezy na pieniadzach, to wybacz ale musze to wysmiac...
Tak wiec nie mow mi ze Realowi nie zalezy na pieniadzach ---> reklamy Pepsi, reklamy Vodafone, ogolnie REKLAMY nie widzialem wiecej reklam innych klubow pilkarskich jak samego Realu ktory w reklamach jest praktycznie co chwila. Robia kase na wszystkim, jezdza po calym swiecie na Torne i biora kase... Wybacz mi ale nie przekonasz mnie ze im nie zalezy na kasie. A sami pilkarze? Nie graja wcale tak wspaniale a kase rzna jak glupi... Real zawsze lecial na kase.
- ULAT
- Juventino
Czego to ludzie nie wymyślą. Bardzo dobrze że zarząd realu odmówił. Hiszpanie przecież są katolikami ( w większości) a kosciół katolicki nie przepada czy wręcz zabrania palenia zwłok i rozsypyawnia prochów. Zresztą jakby to wyglądało. Piłkarze grali by na boisQ na które wysypano prochy zmarłych. Stanowczo NIE!!! Nie podobają mi się takie pomysły.
- klsmkr
- Interista
znajdz mi inna taka druzyne, ktora w ciagu ostatnich 10 lat wygrala 3 razy Lige Mistrzow. znajdz druzyne, przez ktora przewinelo sie az tylu znakomitych pilkarzy; inna druzyne, ktora rok w rok jest wymieniana jako jedna z glownych faworytow do zwyciestwa w LM. zgadnij, dlaczego to Real jest na czele rankingu UEFA, ktory uwzglednia ostanie 5 lat w europejskich pucharach. po prostu poszukaj innego kandydata na to miejsce. przypominam, ze chodzi o lata 1995 -2005 i mowimy o pilce klubowej.Slim pisze:Wybacz, ale ty chyba nie wiesz co piszesz, przerazilem sie czytajac twoj komentarz... Real Madryt? Najlepsza druzna ostatniego dziesieciolecia? A w czym niby oni sa tacy najlepsi? w kupowaniu wypalonych gwiazdorkow, czy w przegrywaniu meczow z druzynami o wiele slabszymi od siebie w lidze hiszpanskiej?![]()
i jeszcze jedno: my ostatni puchar europejski zdobylismy w 1998, wy w 1996 roku. my tracilismy Scudetto przez porazki z ogorkami i wy tez. wiec nie powinienes sie czepiac ani kupowania 'wypalonych', jak ich sam nazwales, gwiazdorkow, dzieki ktorym oni potrafili w tym czasie 3 razy wygrac LM, ani porazek z leszczami.
no pieknie... jezeli Inter wygrywa z wami od dwoch lat to tez w ostatnim dziesiecioleciu jest lepsza druzyna niz Juventus?Slim pisze:Jesli Real jest tak wielki, to jaki jest Juventus? Wszechpotezny w takim razie bo loi im tylki rowno co sezon... a juz nie wiem co mam powiedziec o AS MONACO ktore dokonoalo cudu...![]()
ochlon troche. poczytaj moje posty i zastanow sie, w jaki sposob odrzucenie prosby kibicow mialoby swiadczyc o tym, ze Real leci na kase. bo ja akurat mialem na mysli tylko to konretne wydarzenie.Slim pisze:Wybacz mi ale nie przekonasz mnie ze im nie zalezy na kasie. A sami pilkarze? Nie graja wcale tak wspaniale a kase rzna jak glupi... Real zawsze lecial na kase.
- _Jah
- Juventino
Także podzielam zdanie, że Real Madryt jest bezdyskusyjnie, najlepszą ekipą Europy na przestrzeni ostatnich 10 lat. Nie piszcie bzdur, że zawdzieczają to tylko i wyłącznie pieniężnym funduszom, bowiem doskonale powinniście sobie zdawać sprawę z tego iż pieniądze to nie wszystko. Zresztą, nie bądźmy hipokrytami, Juventus też ma mnóstwo floty i akurat ten argument uważam za mało stosowny. Przyznaje, że ja równiez nie ukrywam swojej antypatii do hiszpańskiej wirtuozerii, ale mimo wszystko staram się być obiektywny. Wam też to proponuję.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Slim
- Juventino
Inter to Inter kazdy wie jak z wami jest... Wiesz co dobre mial Real? Trenera... odkad Del Bosque odszedl nie potrafia sie pozbierac... Co z tego ze sa wymieniani jako faworyci i co z tego ze wygrali 3 razy LM mnie to nie przekonuje, dla mnie panowanie Realu sie skonczylo. Mimo iz Barcelona nie wygrala tyle co oni to jednak uwazam ze Barcelona smialo moze powiedziec ze jest i byla lepsza od Realu. No niech bedzie wezme MILAN i w tym momencie robi sie wielka przepasc miedzy Milanem a Realem. Takie sa Realia... Ten MILAN ktorego tak tutaj wszyscy nie lubimy moim zdaniem jest o niebo lepszy od Realu... Przez ostatnie 2 lata byl w finale LM z czego jeden wygral i to po dramatycznym meczu z Juve. Milan to przynajmniej zgrana druzyna ktora powstala z wysilku wielu pilkarzy a nie druzyna stworzona z giwazdorkow... Nie przekonasz mnie...klsmkr pisze:znajdz mi inna taka druzyne, ktora w ciagu ostatnich 10 lat wygrala 3 razy Lige Mistrzow. znajdz druzyne, przez ktora przewinelo sie az tylu znakomitych pilkarzy; inna druzyne, ktora rok w rok jest wymieniana jako jedna z glownych faworytow do zwyciestwa w LM. zgadnij, dlaczego to Real jest na czele rankingu UEFA, ktory uwzglednia ostanie 5 lat w europejskich pucharach. po prostu poszukaj innego kandydata na to miejsce. przypominam, ze chodzi o lata 1995 -2005 i mowimy o pilce klubowej.
i jeszcze jedno: my ostatni puchar europejski zdobylismy w 1998, wy w 1996 roku. my tracilismy Scudetto przez porazki z ogorkami i wy tez. wiec nie powinienes sie czepiac ani kupowania 'wypalonych', jak ich sam nazwales, gwiazdorkow, dzieki ktorym oni potrafili w tym czasie 3 razy wygrac LM, ani porazek z leszczami.
I te wspaniale 18 remisowklsmkr pisze:no pieknie... jezeli Inter wygrywa z wami od dwoch lat to tez w ostatnim dziesiecioleciu jest lepsza druzyna niz Juventus?
Tutaj aqrat widoczny jest jedynie przeblysk inteligencji klubu a nie to ze kasa nie jest dla nich wazna...klsmkr pisze: ochlon troche. poczytaj moje posty i zastanow sie, w jaki sposob odrzucenie prosby kibicow mialoby swiadczyc o tym, ze Real leci na kase. bo ja akurat mialem na mysli tylko to konretne wydarzenie.
- klsmkr
- Interista
:rotfl: jaka przepasc? co osiagnal Milan w Europie w ciagu ostatnich 10 lat? gdzie byl Milan w pucharach europejskich w latach 1995 - 2000?Slim pisze:No niech bedzie wezme MILAN i w tym momencie robi sie wielka przepasc miedzy Milanem a Realem.
co z tego, ze teraz moze i jest lepszy? czy w roku 1998 albo 2000 byl lepszy?Slim pisze:Takie sa Realia... Ten MILAN ktorego tak tutaj wszyscy nie lubimy moim zdaniem jest o niebo lepszy od Realu...
Slim pisze:I te wspaniale 18 remisowklsmkr pisze:no pieknie... jezeli Inter wygrywa z wami od dwoch lat to tez w ostatnim dziesiecioleciu jest lepsza druzyna niz Juventus?
a czy w tym co napisalem nie znajdujesz zadnej analogii do tego, co napisales wczesniej?
no ale gdyby mysleli tylko i wylacznie o pieniadzach, tak jak to wynika z Twoich postow, to by sie pewnie zgodzili.Slim pisze:Tutaj aqrat widoczny jest jedynie przeblysk inteligencji klubu a nie to ze kasa nie jest dla nich wazna...klsmkr pisze:ochlon troche. poczytaj moje posty i zastanow sie, w jaki sposob odrzucenie prosby kibicow mialoby swiadczyc o tym, ze Real leci na kase. bo ja akurat mialem na mysli tylko to konretne wydarzenie
no faktycznie, jak dla Ciebie ostatnie 10 lat = 3 ostatnie sezony, to ja raczej Cie nie przekonam.
- _Jah
- Juventino
klsmkr - nie spinaj się zbytnio. Jakby ktoś robił zestawienie, kto był najlepszy w przeciągu ostatnich 10 lat to faktycznie, wygrałby Real Madryt. Wszystko zaczęło się 25 maja 1998 roku w Amsterdamskiej ArenieA, gdzie odnieśli zwycięstwo nad Nami, lecz też wszystko skończyło się w maju roku 2003, gdzie na Stadio Della Alpi wzięliśmy na nich srogi rewanż. Podczas tych 5 lat Real Madryt wygrał 3-krotnie LM, 2-krotnie dochodząc do półfinału (będąc faworytem) a jedyną wpadką jeżeli można to tak nazwać, było odpadnięcie już na etapie ćwierćfinału z Dynamem Kijów w marcu roku 1999. To wszystko budzi podziw, zgoda. Jednak aktualnie jest to już przeszłość. Zeszłoroczne upokorzenie w Monte Carlo z AS Monaco, czy tegoroczna, ponowna wpadka z Nami na stadionie Alpejskim jasno pokazuje, że Real Madryt skończył kampanię. Obecnie drużyny pokroju AC Milan, Chelsea Londyn, FC Barcelona czy chociażby Juventusu Turyn
, stoją na wyższym poziomie. Dlatego lepiej zamilcz i wyrażaj się z należytym szacunkiem.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- klsmkr
- Interista
nie pozwalaj sobie na zbyt duzo. bo doprawdy nie mam pojecia gdzie wykazalem sie brakiem szacunku. i wzgledem czego. wiem za to, ze brakuje go paru osobom, dla ktorych szacunek do innego klubu to tylko puste slowa. zamiast tego wola sie wykazac, jakze modna teraz, tendencja do wysmiewania Realu. a to momentami jest wrecz zalosne. tym bardziej, ze slowa o 'cyrku' w Realu padaja z ust kibicow klubu, ktoremu w ostatnich latach daleko do sukcesow klubu z Madrytu. nam z reszta tez. a zeby was troche uswiadomic to powiem, ze sytuacja na linii Juve - Real jest podobna do tej na linii Inter - Juve. bo co z tego, ze wygrywalismy z wami przez dwa ostatnie sezony, skoro daleko nam do ilosci trofeow zdobytych przez was we Wloszech na przestrzeni ostatnich 15 lat._Jah pisze:Dlatego lepiej zamilcz i wyrażaj się z należytym szacunkiem.
_Jah, nie wiem czy byciem bezczelnym miales na celu zaszpanownie przed innymi uzytkownikami forum, czy chodzilo Ci po prostu o zgnojenie kibica innego klubu. tak czy siak ja w te pyskowke nie mam zamiaru sie bawic.
celem moich postow nie jest ani atak na Juve, ktore bardzo szanuje, ani tym bardziej na jego kibicow. bo duza czesc z nich pokazala wlasciwa postawe. szkoda, ze zawsze musi sie znalezc ktos, na kogo kolor innego klubu dziala jak plachta na byka. i dotyczy to kazdego forum sportowego, Interu tez. w imie jakiejs chorej nienawisci klubowej.
- _Jah
- Juventino
Po pierwsze wcale nie uważam, że zachowałem się bezczelnie. Kazałem Ci tylko milczeć a dokładnie chodziło mi o to, abyś skończył wychwalanie Realu Madryt, gdyż nie masz do tego żadnych podstaw. Uraziło Cię to? Twoja sprawa. Po drugie, jakiej Ty dominacji Realu nad Juventusem doszukujesz się w perspektywie tych 15 lat? przecież wyłączając ten 5-letni okres, Real Madryt zupełnie nie ma się czym pochwalić. Za to Juventus? proszę bardzo: Liga Mistrzów - 95/96, Finał LM - 96/97, 97/98, 2002/03, półfinał LM - 98/99, Puchar UEFA - 89/90, 92/93, Finał PU - 94/95 - łącznie jest to liczba 7 finałów na przestrzeni 15 lat, dlatego wyczyny Królewskich przykro mi, ale nie stanowią wyczynu, jakiego My, fani Juventusu, możemy im pozazdrościć. Dodając do tego zdobywców Złotej Piłki magazynu 'France Footbal', mianowicie Baggio, Zidana i Nedveda, to o Nas można mówić w pozycji nadrzędnej.
ps. Dyskutuj ze mną osobiście, a nie uogólniasz i moralizujesz, robiąc poprawki co do zachowania użytkowników danych for, zwłaszcza tego. Napisałeś 16 postów i myślisz, że zjadłeś rozum? Wiesz, każdemu może przytrafić się chwila słabości, nie mam tutaj żadnego przymusu, dlatego mi nie mów co jest dobre, a co złe, bo tylko JA będę o tym decydował. Ajt?
ps. Dyskutuj ze mną osobiście, a nie uogólniasz i moralizujesz, robiąc poprawki co do zachowania użytkowników danych for, zwłaszcza tego. Napisałeś 16 postów i myślisz, że zjadłeś rozum? Wiesz, każdemu może przytrafić się chwila słabości, nie mam tutaj żadnego przymusu, dlatego mi nie mów co jest dobre, a co złe, bo tylko JA będę o tym decydował. Ajt?
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2005, 20:22 przez _Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
- kedzier
- Juventino
Wydaje mi się że Jah ma rację w tym sporze z klsmkr, to już nie jest ten sam wielki Real który wygrywał Lige Mistrzów więc nie powinien go tak wychwalać, a o żadnej dominacji Realu nad juve nie może być mowy, o czym świadczą ostatnie dwa dwumecze w LM, zakonczone dla nas sukcesem :!: nie spodobało mi się tylko to stwierdzenie:
Co do głownego tematu nie wypada się nie zgodzić ze ten pomysł jest chory, a jego realizacja wręcz niemożliwa. To by było po części granie na cmenatrzu Santiago Bernabeu
Wybacz _Jah, ale chyba nie liczba postów świadczy o tym czy ktoś ma rację czy nie! Liczą się poglądy i argumenty które potrafi się przedstawić próbując je uzasadnić. Dlatego proszę Cię nie odnoś się tak do userów którzy mają na forum mniejszy staż od Ciebie :?Napisałeś 16 postów i myślisz, że zjadłeś rozum?
Co do głownego tematu nie wypada się nie zgodzić ze ten pomysł jest chory, a jego realizacja wręcz niemożliwa. To by było po części granie na cmenatrzu Santiago Bernabeu

- klsmkr
- Interista
mam podstawy. z reszta umiescilem je juz w ktoryms z postow i teraz jeszcze raz je powtorze._Jah pisze:Po pierwsze wcale nie uważam, że zachowałem się bezczelnie. Kazałem Ci tylko milczeć a dokładnie chodziło mi o to, abyś skończył wychwalanie Realu Madryt, gdyż nie masz do tego żadnych podstaw. Uraziło Cię to? Twoja sprawa.
i nie chodzi tu wcale aby kogos wychwalac ponad rzeczywistosc, tylko zeby trzymac sie prawdy. takie to glupie i dziwne? poza tym mam wrazenie (byc moze mylne), ze czepiasz sie mnie ze wzgledu na to, ze kibicuje Interowi.
a Twoje slowa nie jest to tylko moja sprawa, bo obowiazuje nas cos takiego jak odpowiedzialnosc za swoje slowa. jak karzesz mi milczec, bo uwazasz, ze nie mam racji, to jak wyjdzie na moje powinienes przyznac sie do bledu.
skad u licha wytrzasnales nagle te 15 lat? ja juz na pocztku watku zaznaczylem, ze moim zdaniem Real jest najlepsza druzyna na przestrzeni ostatnich dziesieciu lat. bo 15 lat to oczywiscie juz troche inna bajka. dlatego pozwole sobie uaktualnic dane, ktore podales: na przestrzeni ostatnich 10 lat Juventus zaliczyl 4 finaly LM, jeden z nich wygral. raz zakonczyl rozgrywki na polfinale. w tym czasie Real 3 razy wygral LM. do tego dochodza 2 polfinaly. a zdobywcow Zlotej Pilki: Nedveda i Zidane'a rownowaza nagrody Figo i Ronaldo._Jah pisze:Po drugie, jakiej Ty dominacji Realu nad Juventusem doszukujesz się w perspektywie tych 15 lat? przecież wyłączając ten 5-letni okres, Real Madryt zupełnie nie ma się czym pochwalić.
patrzac na to zestawienie pozostajecie, niedaleko co prawda, ale jednak za Realem Madryt. chociaz i tak najlepiej ten okres rozlicza przyszle pokolenia. ja bym dzis postawil na Real.
oczywiscie, te 10 lat to nie jest jedno pasmo sukcesow. gdybym mial to jakos uscislic, to zmniejszylbym ten okres do lat 1998 - 2002. ale skoro juz mowimy o jednej dekadzie, to ja i tak stawiam na Real - i to nie z powodu jakiejs olbrzymiej przewagi, tylko z powodu braku kontrkandydatow.
nigdzie tez nie napisalem, ze obecnie Real jest lepszy niz Juve. mecze pokazaly, ze jest odwrotnie.
dziwne jest to, ze w tej sprawie juz mi przyznales racje, ale teraz zmieniasz zasady tak, zeby wyszlo na to, ze sie myle.
sam zaczales osobiste wycieczki. a o zachowaniu na forach wolno mi dyskutowac, bo jestem takim samym uzytkownikem jak Ty. i dopoki mnie ktos nie zabanuje, co raczej niepredko sie stanie, bo staram sie przestrzegac regulaminu, pisac bede. ale tylko wtedy, kiedy bede mial cos do powiedzenia, a najczesciej kiedy bede musial cos sprostowac, co juz pewnie zauwazyles czytajac moje posty. nigdzie tez niczego nie uogolnialem i nie moralizowalem. wyrazilem swoje zdanie i tyle._Jah pisze:ps. Dyskutuj ze mną, osobiście, a nie uogólniasz i moralizujesz, robiąc poprawki co do zachowania użytkowników danych for, zwłaszcza tego.
a juz na pewno mam prawo do obrony mojej osoby w przypadku nieuzasadnionego ataku.
nie. ale nie widze tez powodu, zeby sluchac sie bezmyslnie kazdego, kto ma wiecej postow niz ja._Jah pisze:Napisałeś 16 postów i myślisz, że zjadłeś rozum?
a Ty nie mow mi, kiedy mam milczec, a kiedy cos pisac. bo o tym decyduje tylko ja. a jak masz cos do tresci moich postow to po prostu zglos to moderatorom._Jah pisze:Wiesz, każdemu może przytrafić się chwila słabości, ja tutaj nie mam żadnego przymusu, dlatego mi nie mów co jest dobre, a co złe, bo tylko JA będę o tym decydował. Ajt?
mimo wszystko pozdrawiam
ps. sorry za ewentualne literowki - czuje, ze ich jest duzo.
- _Jah
- Juventino
Te pytanie nie tyczyło się wiarygodności co do jego poglądów czy argumentów, tylko było swego rodzaju atakiem na próbę poniżenia mojej osoby. Nie pozwolę sobie, aby typek, który jest tu od tygodnia pisał mi, że nie mam szacunku do kibiców innych drużyn z powodu słowa 'zamilcz', które nie atakuje jego ego, tylko zamiar dalszego pisania niedorzeczności w stylu 'Juve i Inter powinni kłaniać się Królewskim', bo raz, że Inter może conajwyżej nam się kłaniać, a dwa, że nigdy żaden z nas nie będzie kłaniał się Królewskim.kedzier pisze: Wybacz _Jah, ale chyba nie liczba postów świadczy o tym czy ktoś ma rację czy nie! Liczą się poglądy i argumenty które potrafi się przedstawić próbując je uzasadnić. Dlatego proszę Cię nie odnoś się tak do userów którzy mają na forum mniejszy staż od Ciebie :?
Nie wyszło na Twoje.klsmkr pisze: jak karzesz mi milczec, bo uwazasz, ze nie mam racji, to jak wyjdzie na moje powinienes przyznac sie do bledu.
bo co z tego, ze wygrywalismy z wami przez dwa ostatnie sezony, skoro daleko nam do ilosci trofeow zdobytych przez was we Wloszech na przestrzeni ostatnich 15 lat - Twoje słowa, może faktycznie źle je zinterpretowałem, lecz owa '15' była tylko i wyłącznie zapoczątkowana przez Ciebie. A co do Twojego zestawienia, ja dalej bym się upierał przy swoim. Dla mnie 15 lat, czy 10 w dalszym ciągu nie robi różnicy. Dlaczego? he.. na którym miejscu był Real w Primera Division w roku 98, kiedy wygrywał LM? przypomnę Ci, na czwartym. Na którym miejscu był Real w Primera Division w roku 2000, kiedy wygrywał LM? przypomnę Ci, na czwartym. Trochę lepiej to wygląda już w roku 2002, ale w tym również nie udało im się wygrac ligi. Czy my naprawdę musimy czuć respekt przed Realem, który tak często wypada poza stawkę nawet w swojej krajowej lidze? LM po roku 99 jest trochę dziwna i częstokroć dochodzi w niej do zaskakujących rezultatów spowodowanych przeciążeniem terminarzu. Real Madryt również nie mógł sobie nigdy z tym poradzić. Za to, jeżeli idzie o zespół Starej Damy, z wyjątkiem sezonu 98/99 (kontuzja Del Piero), nieprzerwanie od 10 lat nie schodzi poniżej 2 miejsca na podium Serie A. O czym to świadczy? o powtarzalności, systematyce, a nie o galaktycznych czytaj: idiotycznych transferach, które przynoszą sukcesy, ale na bardzo krótką metę.klsmkr pisze: skad u licha wytrzasnales nagle te 15 lat? ja juz na pocztku watku zaznaczylem, ze moim zdaniem Real jest najlepsza druzyna na przestrzeni ostatnich dziesieciu lat. bo 15 lat to oczywiscie juz troche inna bajka. dlatego pozwole sobie uaktualnic dane, ktore podales: na przestrzeni ostatnich 10 lat Juventus zaliczyl 4 finaly LM, jeden z nich wygral. raz zakonczyl rozgrywki na polfinale. w tym czasie Real 3 razy wygral LM. do tego dochodza 2 polfinaly. a zdobywcow Zlotej Pilki: Nedveda i Zidane'a rownowaza nagrody Figo i Ronaldo.
patrzac na to zestawienie pozostajecie, niedaleko co prawda, ale jednak za Realem Madryt.
Powtarzam, nie spinaj się z powodu słowa 'zamilcz', bo to się robi żenujące. Moja gafa, sorry, będę uważał na przyszłość.klsmkr pisze: sam zaczales osobiste wycieczki. a o zachowaniu na forach wolno mi dyskutowac, bo jestem takim samym uzytkownikem jak Ty. i dopoki mnie ktos nie zabanuje, co raczej niepredko sie stanie, bo staram sie przestrzegac regulaminu, pisac bede. ale tylko wtedy, kiedy bede mial cos do powiedzenia, a najczesciej kiedy bede musial cos sprostowac, co juz pewnie zauwazyles czytajac moje posty. nigdzie tez niczego nie uogolnialem i nie moralizowalem. wyrazilem swoje zdanie i tyle.
a juz na pewno mam prawo do obrony mojej osoby w przypadku nieuzasadnionego ataku.
- klsmkr
- Interista
nie klam._Jah pisze:Te pytanie nie tyczyło się wiarygodności co do jego poglądów czy argumentów, tylko było swego rodzaju atakiem na próbę poniżenia mojej osoby. Nie pozwolę sobie, aby typek, który jest tu od tygodnia pisał mi, że nie mam szacunku do kibiców innych drużyn z powodu słowa 'zamilcz', które nie atakuje jego ego, tylko zamiar dalszego pisania niedorzeczności w stylu 'Juve i Inter powinni kłaniać się Królewskim'
nigdzie tak nie napisalem i nie napisze. a zarzut o Twoim braku szacunku do kibicow jeszcze raz powtorze. raz, ze udowodniles, ze nie czytasz dokladnie moich postow, dwa, ze pozwalasz sobie na klamstwa zeby mnie oczernic, a trzy to nadal nie wyjasniles mi, gdzie wykazalem sie brakiem szacunku - a na tym opieralo sie Twoje 'zamilcz'. a na koniec dodalbym jeszcze to, ze na poczatku przyznales, ze Jakby ktoś robił zestawienie, kto był najlepszy w przeciągu ostatnich 10 lat to faktycznie, wygrałby Real Madryt. a teraz probujesz sie wykrecic z tych slow.
a juz zenujace jest proba sprowadzenia wszystkich Twoich argumentow do glupiego 'on tu jest od tygodnia'.
a nie zauwazyles, ze te 15 lat odnosilo sie do przykladu relacji Inter - Juve, a nie Juve - Real? nie zauwazyles, ze w co drugim poscie przypominam, ze chodzi o 10 lat? tamta pietnastke, wstawilem tam, zeby sie mnie nikt pozniej nie czepial, ze staram sie za bardzo skrocic okres, w czsie ktorego Inter nie wygral Scudetto. choc przyznaje, ze i tak nie wyrazilem sie precyzyjnie. powinno byc: bo co z tego, ze wygrywalismy z wami przez dwa ostatnie sezony, skoro daleko nam do ilosci trofeow zdobytych przez was we Wloszech od roku 1989_Jah pisze:bo co z tego, ze wygrywalismy z wami przez dwa ostatnie sezony, skoro daleko nam do ilosci trofeow zdobytych przez was we Wloszech na przestrzeni ostatnich 15 lat - Twoje słowa, może faktycznie źle je zinterpretowałem, lecz owa '15' była tylko i wyłącznie zapoczątkowana przez Ciebie.
podkreslam, ze 'nam' = Interowi (jezeli jeszcze tego nie zauwazyles)
widzisz, dla mnie robi._Jah pisze: A co do Twojego zestawienia, ja dalej bym się upierał przy swoim. Dla mnie 15 lat, czy 10 w dalszym ciągu nie robi różnicy.
gdybysmy rozmawiali o 15 latach na pewno nie wymienilbym Realu jako najlepszej druzyny.
prawda. ale prawda jest tez taka, ze za 30 lat wiecej osob bedzie pamietalo o 3 zwyciestwach w LM Realu niz 1 Juventusu. bez wzgledu na to ile obydwa kluby zdobyly mistrzostw w tym czasie._Jah pisze:Dlaczego? he.. na którym miejscu był Real w Primera Division w roku 98, kiedy wygrywał LM? przypomnę Ci, na czwartym. Na którym miejscu był Real w Primera Division w roku 2000, kiedy wygrywał LM? przypomnę Ci, na czwartym. Trochę lepiej to wygląda już w roku 2002, ale w tym również nie udało im się wygrac ligi. Czy my naprawdę musimy czuć respekt przed Realem, który tak często wypada poza stawkę nawet w swojej krajowej lidze?
zapomniales tez o 2003/4 ale to szczegol._Jah pisze:LM po roku 99 jest trochę dziwna i częstokroć dochodzi w niej do zaskakujących rezultatów spowodowanych przeciążeniem terminarzu. Real Madryt również nie mógł sobie nigdy z tym poradzić. Za to, jeżeli idzie o zespół Starej Damy, z wyjątkiem sezonu 98/99 (kontuzja Del Piero), nieprzerwanie od 10 lat nie schodzi poniżej 2 miejsca na podium Serie A.
Real z kolei mial tylko 2 sezony w czasie ktorych nie zdobyl niczego. popatrz sobie tez na ranking klubowy UEFA. za wyniki w Europie z ostatnich 5 lat Juve jest w drugim koszyku. z kolei Real znajduje sie na czele rankingu. i nie mow, ze tam sa dziwne zasady - w ktoryms poscie porownywalem wyniki Juve do Interu i tam tez Juventus przegral.
jak to na krotka? skad oni maja kase na Robinho czy Owena? z tych 'idiotycznych' transferow, ktore mialy przyniesc sukces na krotka mete. na pewno nie mozna powiedziec o Realu, ze zle wydaje pieniadze. bo niedosc, ze zawodnicy za te gruba kase zapewniaja Realowi zwyciestwa, to jeszcze generuja pieniadze na ich nastepcow. a jak jeszcze nie wierzysz w dobre zarzadzanie w Madrycie to dowiedz sie, ze od czasu, kiedy Real stal sie 'galacticos', Perez zmniejszyl dlug klubu._Jah pisze:O czym to świadczy? o powtarzalności, systematyce, a nie o galaktycznych czytaj: idiotycznych transferach, które przynoszą sukcesy, ale na bardzo krótką metę.
ok. ale czekam na wyjasnienia gdzie wykazalem sie brakiem szacunku._Jah pisze:Powtarzam, nie spinaj się z powodu słowa 'zamilcz', bo to się robi żenujące. Moja gafa, sorry, będę uważał na przyszłość.
- Slim
- Juventino
1995/1996 - Mistrz Wlochklsmkr pisze: :rotfl: jaka przepasc? co osiagnal Milan w Europie w ciagu ostatnich 10 lat? gdzie byl Milan w pucharach europejskich w latach 1995 - 2000?
2003/2004 - Mistrz Wloch
1993, 1994 - Super Puchar Wloch
1993/1994, 2002/2003 - Mistrz Europy
1994, 2003 - Super Puchar Europy
Malo?
Byl lepszy... i to zdecydowanie... przynajmniej byl zgrany...klsmkr pisze: co z tego, ze teraz moze i jest lepszy? czy w roku 1998 albo 2000 byl lepszy?
Ale ja znajduje... to mi wystarcza...klsmkr pisze:a czy w tym co napisalem nie znajdujesz zadnej analogii do tego, co napisales wczesniej?
A nie jest tak? bo moim zdaniem zawsze tak bylo....klsmkr pisze:no ale gdyby mysleli tylko i wylacznie o pieniadzach, tak jak to wynika z Twoich postow, to by sie pewnie zgodzili.
Dla mnie 10 lat to 10 lat, co nie zmienia faktu ze Real dla mnie nigdy nic nie znaczyl... Moze tylko w 1998 roku kiedy na prawde byl dobra druzyna bo byl prawdziwa, zgrana solidna druzyna dazaca do celu a nie do kasy...klsmkr pisze: no faktycznie, jak dla Ciebie ostatnie 10 lat = 3 ostatnie sezony, to ja raczej Cie nie przekonam.