Wisła w LM?? Jednak NIE! :(
- RuTeK
- Juventino
Bardzo ladna Gra Wislakow Szczegolnie w Drugiej Polowie ! Atenczycy Kompletnie Opadli z Sil ! Chociarz trzeba przyznac ze ich kontry byly bardzo dobre ale nie skuteczne ! raz zachowalismy czyste konto w II-ej polowie dzieki nierownemu boisku :? Ale Co Tam wazne 3-1 ! dobra Gra Kalu uche oraz jak zwykle Franka ! Wyrasta nam nowa Gwiazad ! piotr Brozek ! Bardzo dobra Gra uchonorowana Bramka !
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- mnowo
- Qualità Juventino
Ale jajka. Pierwszy raz od dluzszego czasu Wisla ma konkretne szanse na awans. Teraz sek w tym, zeby nie roztrwonic przewagi w Grecji. Panathinaikos na pewno bedzie atakowal, beda chcieli wygrac 2:0, bo to by im wystarczylo. Zadaniem Wisly bedzie bronic wyniku. Zobaczymy, co wymysli Endżel. :roll:
Z meczu nie widzialem drugiej bramki Wisly (Czarnego Brata Kalu), ogolnie podobala mi sie gra Brozka, Uche i Blaszczykowskiego. W drugiej polowie wyraznie bylo widac, ze Grecy wymiekaja fizycznie. Byli dodatkowo sfrustrowani cala ta sytuacja. Co prawda stworzyli kilka groznych sytuacji (raz myslalem, ze pilka juz wpadla do bramki.. po glowce), ale nie umieli ich wykorzystac.
Co do Olisadebe- nie wiem, czy zagral taki dobry mecz. Dobrze zachowal sie w polu karnym Wisly, wykorzystal blad, ale poza tym to kilka razy dobrze sie przebiegl i tyle. Tak uwazam. I jak tak patrzylem na niego, na jego gre, zachowanie, i pomyslalem, ze ten czlowiek to Polak..
Taaak... Z krwi i kosci.
Podsumowujac- jesli Wisla zagra madrze w Atenach, ma spora szanse. Mysle, ze kazdy z nich ma swiadomosc, ze musza ja wykorzystac. Nie moga popadac w hurraoptymizm, a i mysle, ze w rewanzu nie moga sie murowac, bo jesli Grekom jakims sposobem uda sie strzelic bramke, moze byc nerwowo, a Wisla moze nie byc nastawiona psychicznie na atak. Zobaczymy, miejmy nadzieje, ze bedzie ok i ze bedziemy mieli polskiego reprezentanta Ligi Mistrzow.
W RMFie powiedzieli ze Wislacy "juz sobie nuca hymn Champion's League" :roll: Oby go mogli wysluchac na swoim stadionie.
Z meczu nie widzialem drugiej bramki Wisly (Czarnego Brata Kalu), ogolnie podobala mi sie gra Brozka, Uche i Blaszczykowskiego. W drugiej polowie wyraznie bylo widac, ze Grecy wymiekaja fizycznie. Byli dodatkowo sfrustrowani cala ta sytuacja. Co prawda stworzyli kilka groznych sytuacji (raz myslalem, ze pilka juz wpadla do bramki.. po glowce), ale nie umieli ich wykorzystac.
Co do Olisadebe- nie wiem, czy zagral taki dobry mecz. Dobrze zachowal sie w polu karnym Wisly, wykorzystal blad, ale poza tym to kilka razy dobrze sie przebiegl i tyle. Tak uwazam. I jak tak patrzylem na niego, na jego gre, zachowanie, i pomyslalem, ze ten czlowiek to Polak..

Podsumowujac- jesli Wisla zagra madrze w Atenach, ma spora szanse. Mysle, ze kazdy z nich ma swiadomosc, ze musza ja wykorzystac. Nie moga popadac w hurraoptymizm, a i mysle, ze w rewanzu nie moga sie murowac, bo jesli Grekom jakims sposobem uda sie strzelic bramke, moze byc nerwowo, a Wisla moze nie byc nastawiona psychicznie na atak. Zobaczymy, miejmy nadzieje, ze bedzie ok i ze bedziemy mieli polskiego reprezentanta Ligi Mistrzow.
W RMFie powiedzieli ze Wislacy "juz sobie nuca hymn Champion's League" :roll: Oby go mogli wysluchac na swoim stadionie.
- Vincitore
- Juventino
Paweł... ale LOOOZ!!RuTeK pisze:! Wyrasta nam nowa Gwiazad ! piotr Brozek !
Brawo Wisełka biała gwiazda udowodniła że jest najlepszym Polskim klubem. Przed rewanżem mamy zaliczkę dwóch bramek. Fenomenalna gra Franka 2 asysty i bramka , nawet sie zrymowało. Mimo że Grecy musza teraz wygrać conajmniej 2-0 to boję się ale gdyby Wisłą strzeliła to Grecy muszą strzelić drugie tyle albo jedna do dogrywki!!
GRAZIE WISŁA FORZA FRANEK
P.S: Taki Off kto komentował to na JPlive
- eLeM
- Juventino
Tak działa Engel
Dla mnie paranoją było że najlepszy polski trener tyle czasu był bez pracy (dyrektorowanie to żadna praca) Wiecie co by było fajne? Jakby Jurek Engel powtórzy sukces Jose Mourinho :rotfl: Ale by były jajca. I bardzo chciałbym zobaczyć miny Szymkowiaka i Żurawskiego kiedy Wisełka już awansuje czego jej gorąco życzę.

- Pirlo
- Juventino
Wisła zagrała wczoraj bardzo dobrze, szczegolnie Błaszczykowski i Brozek ale bohaterem meczu nazwałbym Franka...asystował strzelał ,swietny wystep.Co do awansu to Wisła jest blisko jak nigdy ale jeszcze daleko.Przed nimi jeszcze ciezkie 90min w Atenach a z taka obroną jaką obecnie prezentuje Wisła moze byc ciezko,jednak Wisła bedzie grac z kontry co bardzo lubi i umie wiec moze cos strzeli i bedzie po zabawie

- robson
- Juventino
Niech wreszcie awansuja nalezy sie to Wisle a w Grupie z Juventusem hmmm czemu nie bysmy sie spotkali w Chorzowie
Tylko zeby niepopełnili w pierwszych minutach błedu bo jak po 10 minutch bedzie 1-0 dla Atenczykow to beda cisnac jak niewiadomo co a wtedy łatwo o jakis bład w obronie i bedzie po Wisle
Brożek zarabiscie zagrał niech sie rozwija moze bedzie lepszy nawet od Zurawia a jemu chyba głupio bedzie jak Wisła awansuje :> trudno

Tylko zeby niepopełnili w pierwszych minutach błedu bo jak po 10 minutch bedzie 1-0 dla Atenczykow to beda cisnac jak niewiadomo co a wtedy łatwo o jakis bład w obronie i bedzie po Wisle
Brożek zarabiscie zagrał niech sie rozwija moze bedzie lepszy nawet od Zurawia a jemu chyba głupio bedzie jak Wisła awansuje :> trudno
- leniup
- Redaktor
Do tego meczu przygotowywałem się prawie tak samo jak do meczu Juve. Euforia po zwycięstwie Juve jest oczywiąście większa ale po wczorajszym meczu Wisły jestem bardzo bardzo zadowolony. Stawiałem 2-0, wierzyłem że możemy pokonać Greków. Szanse upatrywałem raczej w sile Wisły niż w tym że Koniczynki nie mają jeszcze rozegranych meczów w lidze greckiej. Po pierwszej bramce byłem spokojny. Wiedziałem że Wisła może to odrobić. Wiśle należało się to zwycięstwo, ponieważ po prostu grała lepiej niż grecy i to było widać gołym okiem. Doskonały presing, świetne wyprzedzenia, walka i determinacja. To mi się podobało, dziękuje Białej Gwieździe za ten piękny mecz. Oczywiście mieliśmy też szczęsnie, przy tej główce z drugiej połowy, no ale szczęście sprzyja lepszym. Wisła grała na 100% swoich mozliwości chyba do 85 minuty, później widać już było jak wiele sił kosztował wiślaków ten mecz. Nie dopuszczam do siebie innej myśli niż ta że zagramy w Lidze Mistrzów. Wierze że Engel i Wisełka nie roztrwonią tej przewagi którą uzyskali w Krakowie. Wszyscy piłkarze zagrali świetnie, wyróżnie jedynie Franka.... Brak mi słów, doskonały zawodnik i jeden z najlepszych polskich piłkarzy.
@paku - KAPITALNY PODPIS
PS. A Szpakowski chyba z 15 razy mówił jaki to Wooter jest doświadczony i jak widzi co się na boisku dzieje

O sedziowaniu bez komentarza.... :? Odgwizdany spalony którego nie było i masa kartek które arbiter nie rozdał zawodnikom z Aten...paku pisze:Ps. Czy wy też widzieliście co sędzia wyrabiał ? Kartoników zapomniał w strone graczy z Aten ? Czy może Dziurowicz mu zapłacił?
@paku - KAPITALNY PODPIS

PS. A Szpakowski chyba z 15 razy mówił jaki to Wooter jest doświadczony i jak widzi co się na boisku dzieje

- pan Zambrotta
- Juventino
Szkoda tylko pierwszej bramki - taka myśl przemknęła mi po głowie, gdy mecz się zakończył. Panathinaikos w pierwszej połowie miał praktycznie tylko tą jedną okazję bramkową, którą (niestety) wykorzystał. Co do gry Wisły, to zagrała bardzo dobrze, chociaż na początku trema wżarła się im za kołnierz. Bardzo dobrze zagrał Błaszczykowski - widać, że chłopak ma talent i serce do gry. Nawet w zadaniach destrukcyjnych spisywał się rewelacyjnie jak na jego wiek i warunki fizyczne.
Kiedyś prowadziłem dyskusję z użytkownikiem Michal17 na temat poszukiwań następcy Żurawia. Teraz chyba mamy takie samo zdanie - bez wątpienia jest nim Paweł Brożek. Dla porównania - ile niewykorzystanych sytuacji sam na sam w meczu z Bayernem miał Włodarczyk, a ile miał Brożek we wczorajszym meczu. Jeśli nadal będzie grał na tak wysokim poziomie, za rok odleci z Krakowa do zagranicznego klubu.
Mimo dobrego wyniku nie jestem takim wielkim optymistą jak Wy. Wynik 2:0 dla Koniczynek jest realny, w dodatku mecz będzie się rozgrywał na 70-tysięczniku, gdzie na pewno zjawi się komplet widzów. Wiśle życzę jak najlepiej i niech pokaże Engel piłkarskiemu światu, że Mundial w Korei to był tylko wypadek przy pracy

PS. - Widzę, że mamy kolejnego chłopczyka, który porywa się z motyką na słońce :roll: del kasa - daruj już sobie...
Kiedyś prowadziłem dyskusję z użytkownikiem Michal17 na temat poszukiwań następcy Żurawia. Teraz chyba mamy takie samo zdanie - bez wątpienia jest nim Paweł Brożek. Dla porównania - ile niewykorzystanych sytuacji sam na sam w meczu z Bayernem miał Włodarczyk, a ile miał Brożek we wczorajszym meczu. Jeśli nadal będzie grał na tak wysokim poziomie, za rok odleci z Krakowa do zagranicznego klubu.
Mimo dobrego wyniku nie jestem takim wielkim optymistą jak Wy. Wynik 2:0 dla Koniczynek jest realny, w dodatku mecz będzie się rozgrywał na 70-tysięczniku, gdzie na pewno zjawi się komplet widzów. Wiśle życzę jak najlepiej i niech pokaże Engel piłkarskiemu światu, że Mundial w Korei to był tylko wypadek przy pracy

Raz z emocji wykrzyczał "Radek Michalski", zamiast "Radek Majdan"leniup pisze: PS. A Szpakowski chyba z 15 razy mówił jaki to Wooter jest doświadczony i jak widzi co się na boisku dzieje![]()

PS. - Widzę, że mamy kolejnego chłopczyka, który porywa się z motyką na słońce :roll: del kasa - daruj już sobie...
- gosciu_Muranista
- Juventino
za rok?! Jest początek sezonu a zainteresowanie i chęć sprowadzenia go do klubu wyraziły drużyny z Turcji i Niemiec. Wprawdzie nie były to jakieś giganty piłki ale na początek dobre i to. Tak więc jeśli nadal będzie tak grać to może już zimą ktoś go namówi na zmianę barw.pan Zambrotta pisze:(...)Paweł Brożek(...)Jeśli nadal będzie grał na tak wysokim poziomie, za rok odleci z Krakowa do zagranicznego klubu.
A co do meczu to początkowo byłem sceptyczny, gdyż uważałem, że Wisła nie przejdzie PAO zwłaszcza gdy zabrakło Żurawia a był problem ze znalezieniem duetu napastników. Po tym meczu jednak stałem się umiarkowanym optymistą. Jednak najtrudniejsze zadanie dopiero przed Wisłą czyli rewanż. PAO nie będzie miał nic do stracenia i będzie odpoczątku atakować. Jeśli Wisła przetrzyma te ataki to może być dobrze.
Brawo dla Engela za dość ryzykowne posunięcie tzn. obsawienie prawej obrony Błaszczykowskim-miał nosa. A chłopak naprawdę dobrze grał i obok Brożka wyrasta kolejna gwiazda i tym samym przyszły reprezentant kraju. Franek jak to Franek zrobił to co najlepiej umiał i tym samym pokazał że nie odczuwa straty Żurawia i może grać z każdym. Aby do rewanżu i oby był udany.
Chciałbym zobaczyć Wisłę i Juve w tej samej grupie. I jeśli Wisła awansuje to współczuje Żurawskiemu.
PS.ta wasza nowa trybuna robi wrażenie.
- Mario_166
- Juventino
[quote="steru"].
Mimo że nie przepadam za Wisłą to życze awansu do LMquote]
Dokladnie ja choc jestem wilkim fanem Legii to jednak zycze im dostania sie do LM choc musze przyznac ze przed spotkaniem myslalem ze wisla dostanie baty bo choc koniczynki to jeden z najlatwiejszych przeciwnikow na jakich mogla trafic wisla to muslalem ze wisla nie da rady tym wieksze slowa uznania
choc jeszcze pewnym w 100% niemozna byc bo grecy sa w stanie strzelic 2 bramy to jednak mam nadzieje ze wisla przejdzie dalej i bedzi grac na slaskim i ze trafia na Juve badz ajax a moze na te 2 kluby 
Mimo że nie przepadam za Wisłą to życze awansu do LMquote]
Dokladnie ja choc jestem wilkim fanem Legii to jednak zycze im dostania sie do LM choc musze przyznac ze przed spotkaniem myslalem ze wisla dostanie baty bo choc koniczynki to jeden z najlatwiejszych przeciwnikow na jakich mogla trafic wisla to muslalem ze wisla nie da rady tym wieksze slowa uznania

- mare_imbrum
- Juventino
Luknijcie tam:
http://sport.wp.pl/kat,32282,wid,774643 ... 665075.301
Poszaleli z tą Turcją? Brozek zrobiłby spory krok w tył, gdyby Wisła awansowała do LM, a on wyniósł się do jakiejs zapyziałej drużyny na końcu świata. Tak mi się bynajmniej wydaje.Swoja drogą, jak to ktoś tu przytomnie zauważył, ciekawe jakie mieli miny Szymek, Boruc i Żurawski. Pewnie co najmniej zdziwione
:rotfl:
Poszaleli z tą Turcją? Brozek zrobiłby spory krok w tył, gdyby Wisła awansowała do LM, a on wyniósł się do jakiejs zapyziałej drużyny na końcu świata. Tak mi się bynajmniej wydaje.Swoja drogą, jak to ktoś tu przytomnie zauważył, ciekawe jakie mieli miny Szymek, Boruc i Żurawski. Pewnie co najmniej zdziwione

- e-kacper
- Juventino
On chce grac a jak ma sie rozwijac na ławce czy w rezerwach wisly co!!mare_imbrum pisze:Luknijcie tam:
Poszaleli z tą Turcją? Brozek zrobiłby spory krok w tył, gdyby Wisła awansowała do LM, a on wyniósł się do jakiejs zapyziałej drużyny na końcu świata. Tak mi się bynajmniej wydaje.Swoja drogą, jak to ktoś tu przytomnie zauważył, ciekawe jakie mieli miny Szymek, Boruc i Żurawski. Pewnie co najmniej zdziwione:rotfl:

- white_wolv
- Juventino
Do meczu usiadlem pelen nadziei i w bojowym nastroju.Pierwszy rozny dla Koniczynek,fatalny blad Majdana i...od 5minuty spotkanie ogladalem ze zwieszonym nosem majac w pamieci spotkanie z Anderlechtem.
Ale Wisla pokazala klase!Panathinaikos wyraznie bez formy(nie ma sie co dziwic w koncu jeszcze nie sa w cyklu meczowym),dodatkowo nowe nabytki zespolu z Aten potrzebuja jeszcze sporo czasu na zgranie.Grecy b.czesto tracili glupio pilke co mnie bardzo zaskoczylo.Za to krakowianie walczyli o kazde podanie,gryzli ziemie i probowali cisnac przeciwnika.Momentami gra atenczykow przypominala mi Valerenge :roll:
Dziwil mnie brak Paulisty w wyjsciowym skladzie.Z jego umiejetnosciami ofensywa Wisly mogla wygladac jeszcze lepiej.
Niestety swoja role odegral tez arbiter.Pokazal on zolty kartonik Sobolewskiemu(do teraz nie wiem za co),a Conceicao faulowal jak najety i kartki sie nie doczekal.Dodatkowo uwazam ze nalezal "nam" sie rzut karny po akcji Pawla Brozka.Przywilej przywilejem ale w momencie straty nalezy zagwizdac(zreszta przy karnym chyba nie stosuje sie przywilejow).
Cale szczescie "fart" wyrownal rachunki i w II polowie najpierw pilka zmierzajaca do bramki odbila sie od boiska w niewytlumaczalny sposob omijajac tym samym slupek.Pozniej po rzucie wolnym posrednim Majdan cudem obronil strzal Greka.
BRAWO BIALA GWIAZDA!
Pilkarze pokazali charakter,wole walki i determinacje.Bohaterem meczu zostal Frankowski ktory mial udzial przy wszystkich 3 bramkach.Tomek pokazal jak mylili sie ci ktorzy mowili ze bez Zurawia nie poradzi sobie.Udowodnil ze potrafi dryblowac,dogrywac i odbierac pilke.
Nawiasem mowiac nalezy podziekowac tez bramkarzowi "Koniczynek" ktory mial niemaly udzial przy bramkach nr.2 i 3.
Wierze w awans.Dwubramkowa przewaga to nie jest duzo ale pozwala na optymizm.Jedno jest pewne: Wisla stoi przed ogromna szansa. Ufam ze trener Engel zatrzyma Grekow w Atenach i awansujemy.
Wszystkie bramki z spotkania znajdziecie na http://wisla-multi.com/ (trzeba sie zarejestrowac).Polecam strone.
JAZDA JAZDA JAZDA! BIALA GWIAZDA!
Ale Wisla pokazala klase!Panathinaikos wyraznie bez formy(nie ma sie co dziwic w koncu jeszcze nie sa w cyklu meczowym),dodatkowo nowe nabytki zespolu z Aten potrzebuja jeszcze sporo czasu na zgranie.Grecy b.czesto tracili glupio pilke co mnie bardzo zaskoczylo.Za to krakowianie walczyli o kazde podanie,gryzli ziemie i probowali cisnac przeciwnika.Momentami gra atenczykow przypominala mi Valerenge :roll:
Dziwil mnie brak Paulisty w wyjsciowym skladzie.Z jego umiejetnosciami ofensywa Wisly mogla wygladac jeszcze lepiej.
Niestety swoja role odegral tez arbiter.Pokazal on zolty kartonik Sobolewskiemu(do teraz nie wiem za co),a Conceicao faulowal jak najety i kartki sie nie doczekal.Dodatkowo uwazam ze nalezal "nam" sie rzut karny po akcji Pawla Brozka.Przywilej przywilejem ale w momencie straty nalezy zagwizdac(zreszta przy karnym chyba nie stosuje sie przywilejow).
Cale szczescie "fart" wyrownal rachunki i w II polowie najpierw pilka zmierzajaca do bramki odbila sie od boiska w niewytlumaczalny sposob omijajac tym samym slupek.Pozniej po rzucie wolnym posrednim Majdan cudem obronil strzal Greka.
BRAWO BIALA GWIAZDA!
Pilkarze pokazali charakter,wole walki i determinacje.Bohaterem meczu zostal Frankowski ktory mial udzial przy wszystkich 3 bramkach.Tomek pokazal jak mylili sie ci ktorzy mowili ze bez Zurawia nie poradzi sobie.Udowodnil ze potrafi dryblowac,dogrywac i odbierac pilke.
Nawiasem mowiac nalezy podziekowac tez bramkarzowi "Koniczynek" ktory mial niemaly udzial przy bramkach nr.2 i 3.
Wierze w awans.Dwubramkowa przewaga to nie jest duzo ale pozwala na optymizm.Jedno jest pewne: Wisla stoi przed ogromna szansa. Ufam ze trener Engel zatrzyma Grekow w Atenach i awansujemy.
Wszystkie bramki z spotkania znajdziecie na http://wisla-multi.com/ (trzeba sie zarejestrowac).Polecam strone.
JAZDA JAZDA JAZDA! BIALA GWIAZDA!