Życie!!!!!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 05:32

Poruszam ten temat gdyż uwarzam że życie jest bardzo ciężkie i niesprawiedliwe.

Dlaczego tak twierdze,popatrzcie ile na świecie jest nieszczęścia związanego np z tym że umierają nasi bliscy.

Jak z dnia na dzień może się wszystko zmienić,jednego dnia idziesz sie cieszysz życiem i dostajesz wiadomość że zginał Twój brat,siostra,matka lub ojciec.Twoje życie nabiera czarnych kolorów.Podchodzisz do wszystkich spraw inaczej.

To również sie tyczy do innych kwestii życia,utraty mająktu,biedy,która prowadzi do głodu i popełniania zbrodni,a w konsekwencji do tego iż idziesz albo siedzieć albo giniesz.

Miłość do drugiej osoby również może być częścia spisku uknutego przez cholernie ciężkie życie,które kładzie Ci kłody pod nogi.Owa miłośc jesli jest nieudana powoduje załamanie(na jakis czas ale jednak).

Każdy na świecie ma z góry określone przeznaczenie,kiedy umrze lub co będzie robił w swoim życiu.

Wszystkie te czynniki składają się do jednego,czy nasze życie ma jakiś sens???Zastanawialiscie sie kiedys nad tym???Po co my jestesmy???Po co jest ten cały gatunek ludzki???

ŻYCIE JEST CIĘŻKIE I PODŁE

...Taka miłość jest jedna...Juve
Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 09:12

Każdy na świecie ma z góry określone przeznaczenie,kiedy umrze lub co będzie robił w swoim życiu.
Z tym się nie zgodze gdyż [podam prosty przykład]
jeżeli będziesz się uczył to większa jest szansa na to
,że w przyszłości będziesz lepiej żył niż jak byś olał szkołe.
Poruszam ten temat gdyż uwarzam że życie jest bardzo ciężkie i niesprawiedliwe.
Jeżeli o to chodzi to Masz racje.
Denerwuje mnie taki {Abramowicz} ma tyle pieniędzy
i tak lekko myślnie je wydaje zamiast przeznaczyć je
np. dla głodujących w Afryce.
To jest niesprawiedliwe.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 21:35

aleksander1986 pisze:Poruszam ten temat gdyż uwarzam że życie jest bardzo ciężkie i niesprawiedliwe. (...)
Widze, ze dyskusja nie za bardzo jak na razie sie rozwija, ale do tego, co tutaj napisales pasuje mi jedna mysl, ktora kiedys uslyszalem i ktora dala mi duzo do myslenia:

"To nie zycie jest ciezkie. Ciezki bywa sposob, w jaki sie je prowadzi".

..i tyle chcialem wniesc do tego tematu.

kurdt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 22:01

aleksander1986 pisze:Poruszam ten temat gdyż uwarzam że życie jest bardzo ciężkie i niesprawiedliwe.
Bardzo subiektywna opinia, aczkolwiek dotycząca życia wielu z nas.

Coś wydaje mi się, że jesteś w jakiejś małej depresji :think:
Juve_10 pisze:Denerwuje mnie taki {Abramowicz} ma tyle pieniędzy
To jest niesprawiedliwe.
Co tu jest niespawiedliwe? Chyba jedynie los tych dzieci. Ambramowicz na pewno twierdziłby, że może wydawać te pieniądze, bo doszedł do nich ciężką pracą i nie jeden raz zaryzykował. A poza tym czy on rzeczywiście tak lekkomyślnie wydaje swoje pieniądze?? ?Na jakiej podstawie tak twierdzisz??

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 22:40

kurdt pisze:
aleksander1986 pisze:Poruszam ten temat gdyż uwarzam że życie jest bardzo ciężkie i niesprawiedliwe.
Bardzo subiektywna opinia, aczkolwiek dotycząca życia wielu z nas
wielu?! powiedziałbym, że minimum 90% z nas.
Juve_10 pisze:
aleksander1986 pisze:Każdy na świecie ma z góry określone przeznaczenie,kiedy umrze lub co będzie robił w swoim życiu.
Z tym się nie zgodze gdyż [podam prosty przykład]
jeżeli będziesz się uczył to większa jest szansa na to
,że w przyszłości będziesz lepiej żył niż jak byś olał szkołe
chyba źle go zrozumiałeś :think: wydaje mi się że chodziło mu o to że na górze wszystko jes ustalone przed twoimi narodzinami, a mianowicie, co będziesz robić itp. Twoje zachowanie na ziemi [np uczenie się itp.] nic tu nie zmieni, ponieważ z góry jest założone jak się w danym momencie zachowasz. Po prostu wszystko z góry jest ustalone.
kurdt pisze:
Juve_10 pisze:Denerwuje mnie taki {Abramowicz} ma tyle pieniędzy
To jest niesprawiedliwe.
Co tu jest niespawiedliwe? Chyba jedynie los tych dzieci. Ambramowicz na pewno twierdziłby, że może wydawać te pieniądze, bo doszedł do nich ciężką pracą i nie jeden raz zaryzykował. A poza tym czy on rzeczywiście tak lekkomyślnie wydaje swoje pieniądze?? ?Na jakiej podstawie tak twierdzisz??
tak ciężką pracą, że gdy tylko Abramowicz stracił immunitet, Putin kazał sprawdzić jego rachunki itp. A teraz o ile wiem Abramowicz nie może się pokazywać w Rosji, ponieważ coś się nie zgadzało. I to jest ta ciężka praca? :think:
kurdt pisze:Coś wydaje mi się, że jesteś w jakiejś małej depresji
w małej :think: jeśli zaczyna rozmyślać w kategoriach "życie jest bezsensowne", czy "życie jest ciężkie i niesprawiedliwe" to nie nazwałbym tego małą depresją :?

Na koniec chcem tylko powiedzieć/napisać, że życie samo w sobie może i jest ciężkie, ale są takie chwile, dla których warto żyć.
POZDRO

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 22:48

Moge sie zalozyc ze jestes nastolatkiem maz okolo 15/16 Lat ! Powiem ci kazdy to przechodzi Nawet Ja ! Nie raz lezac w Lozku myslalem " co jest po smierci" " czy bede miac kiedys swoj dom zone dzieci czy moze nie dorzyje " itp. ! Ale od juz pewnego czasu doszedlem do wniosku po co sie tym zamartwiac przecierz zycie jest Takie Piekne ?! Teraz Gdy w/w mysli mnie nachodza poprostu wlaczam ulubiona Muzyke / ide Do dziewczyny / Ide Na Pilke / Ide Pograc w Moh'aa ! Wiec Mam nadzieje ze szybko z Tego Wyjdziesz :| Powodzenia !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
kurdt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 23:24

RuTeK pisze:Moge sie zalozyc ze jestes nastolatkiem maz okolo 15/16 Lat !
Z nicka wnioskuje, że ma więcej.
RuTeK pisze:Wiec Mam nadzieje ze szybko z Tego Wyjdziesz :|
Jeśli jest tak jak mi się wydaję, a Shickit podkreślił, to nie będzie łatwo mu z tego wyjść.
Shickit pisze:Na koniec chcem tylko powiedzieć/napisać, że życie samo w sobie może i jest ciężkie, ale są takie chwile, dla których warto żyć.
Dokładnie i do osiągnięcia tych chwil trzeba dążyć przez te szare życie...

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 00:47

Jezeli chodzi o mała depresje to nie jest mala depresja tylko bardzo duza deprecha.27 maja tego roku zginal moj brat w wypadku samochodowym dlatego powstal ten post.

...Taka miłość jest jedna...Juve
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 01:06

aleksander1986 pisze:Jezeli chodzi o mała depresje to nie jest mala depresja tylko bardzo duza deprecha.27 maja tego roku zginal moj brat w wypadku samochodowym dlatego powstal ten post.
Cholernie Tobie Wspolczuje wierz Mi bardzo wielka Tragedia ! a milosc braterska jest nie do opisania ( znam po Sobie ) :roll: Ale Musisz Isc Przez zycie Z podniesiona Glowa! Nie wolno sie zalamywac ! Jak Mawial Moj byly trener Trzeba Byc Twardym jak Stonka :roll:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
nopone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 02:39

ale dlaczego niepamietamy tych ulotnych dobrych chwil?
aleksander1986 pisze: Dlaczego tak twierdze,popatrzcie ile na świecie jest nieszczęścia związanego np z tym że umierają nasi bliscy.
sam nieraz zastanawialem sie dlaczego zmarł moj ojciec a nie jakiś palant z zachodu handlujący bronią, morderca, gwałciciel? Ale czy to że tracimy bliskich musi nas niszczyć?
aleksander1986 pisze: Jak z dnia na dzień może się wszystko zmienić,jednego dnia idziesz sie cieszysz życiem i dostajesz wiadomość że zginał Twój brat,siostra,matka lub ojciec.Twoje życie nabiera czarnych kolorów.Podchodzisz do wszystkich spraw inaczej.
przy każdej zmianie w Twoim życiu, coś zmienia się nieodwracalnie w Tobie.. dlatego widzisz coś inaczej? bo Ty jesteś inny..
aleksander1986 pisze: To również sie tyczy do innych kwestii życia,utraty mająktu,biedy,która prowadzi do głodu i popełniania zbrodni,a w konsekwencji do tego iż idziesz albo siedzieć albo giniesz.
mówisz o utracie godności? o zatraceniu się w porażce?
aleksander1986 pisze: Miłość do drugiej osoby również może być częścia spisku uknutego przez cholernie ciężkie życie,które kładzie Ci kłody pod nogi.Owa miłośc jesli jest nieudana powoduje załamanie(na jakis czas ale jednak).
ale czy nie warta jest tych paru sekund zapomnienia, ulotności, cudownego smaku rozkoszy?
aleksander1986 pisze: Każdy na świecie ma z góry określone przeznaczenie,kiedy umrze lub co będzie robił w swoim życiu.
nie! życiem rządzi przypadek, to co jest już zapisane no i to co było zapisane ale przypadkiem zmienilismy (coś a'la 1 rzecz która napisałem w tym zdaniu)
aleksander1986 pisze: Wszystkie te czynniki składają się do jednego,czy nasze życie ma jakiś sens???Zastanawialiscie sie kiedys nad tym???Po co my jestesmy???Po co jest ten cały gatunek ludzki???
a jaki sens jest w życiu ptaka? w zyciu jakiegokolwiek innego stworzenia?
przetrwanie, ano i probowanie w tym przetrwaniu o rozkosz tych wielu ulotnych, czsami niedocenianych przez innych chwil w zyciu..

aleksander1986 pisze: ŻYCIE JEST CIĘŻKIE I PODŁE
nie.. życie jest piekne, każda droga na szczyt marzen prowadzi nas szlakiem ciernia, goryczy.. ale także rozkoszy,przyjemnosci.. mozliwe ze w ostatecznym rachunku wychodzimy na równo.. życie to "ósemka" , ale czasami po prostu jesteśmy na tym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> cięzkim zakrecie.. wiele razy mowiłem że wdrapujemy się na szczyt marzen tylko po to by mocniej Cenzura w glebe gdy z tego szczytu spadniemy, ale czy nie warto wstać,otrzepac sie i znow powoli piąć się w góre dla tych paru chwil wartuch zapameitania?

życie nie jest podłe, w życiu po prostu czsami bywa trudno.. uwierz wiem co mowie .. straciłem najblizszych sam pól roku kurowałem sie w szpitalu.. iii kochany uwierz.. życie nie jest podłe, jest warte tych chwil których nie zapominamy.. których nie zapomnę.. musisz po prostu być silny..

myśl. wierz. marz. miej odwage - Walt Disnay ;)
ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 09:52

Filozofem nie jestem więc się w filozofowanie bawił nie będę. Jednak to racja że życie sprawiedliwe nie jest. Dlaczego szejk arabski ma tyle kasy że sam nie wie co z nią robić a w Afryce panuje głód i zaraza. Przykładów jest znacznie więcej. My zwykli szarzy ludzie nic na to nie poradzimy. Pozostaje nam tylko żyć i cieszyć się tym niesprawiedliwym często jakże okrutnym życiem, które czasem bywa też i piękne :ok:

Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 13:32

Abramowicz kupił autobus dla drużyny
za 600.000 EURO

nopone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 13:57

Pytanie:
kurdt pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz??
Odpowiedz:
Juve_10 pisze: Abramowicz kupił autobus dla drużyny
za 600.000 EURO
wniosek? jest chamem? prostakiem? jest niesprawiedliwy? hmm.. no moze i tak, ale czy nie maja takich cech działacze juve, realu, man u. czy innych gigantów europy? dają dziesiatki milionów za jednego człowieka tylko po to by wzmocnić swój team?

rządając w swych marzeniach Vieiry.. za 20 baniek.. jesteś tak samo niesprawiedliwy.. za 20 baniek mozna wyzywic spory legion bezdomnych, biednych, głodnych w afryce.. Oni sie tej kasy w jakis sposob dorobili i wydaja ją na to co uwazaja za priorytetowe, pewne sumy przekazuja na cele harytatywne i tyle..

tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Romka, a czy Ty majac tyle hajsu, swoj klub nie byłbys taki sam? ( to chyba retoryczne pytanie,na które Twoja duma i tak odpowie: "nie,niebyłbym" )

myśl. wierz. marz. miej odwage - Walt Disnay ;)
Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 15:03

tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Romka, a czy Ty majac tyle hajsu, swoj klub nie byłbys taki sam? ( to chyba retoryczne pytanie,na które Twoja duma i tak odpowie: "nie,niebyłbym" )
Po pierwsze to mnie nie znasz i nie wiesz co bym zrobił mając {tyle hajsu}.
Po drugie to już sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.
Po trzecie czy sprawiediwe jest to ,że np.chodze do
pracy na trzy zmiany i miesięcznie zarabiam 1000zł
,a Murinho wydaje co minute 13.000 funtów Romka.
Po czwarte to należy skończyć temat Abramowicza.
Każdy ma swoje zdanie i tyle.

kurdt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 15:21

nopone pisze:Pytanie:
kurdt pisze:Na jakiej podstawie tak twierdzisz??
Odpowiedz:
Juve_10 pisze: Abramowicz kupił autobus dla drużyny
za 600.000 EURO
wniosek? jest chamem? prostakiem? jest niesprawiedliwy? hmm.. no moze i tak, ale czy nie maja takich cech działacze juve, realu, man u. czy innych gigantów europy? dają dziesiatki milionów za jednego człowieka tylko po to by wzmocnić swój team?

rządając w swych marzeniach Vieiry.. za 20 baniek.. jesteś tak samo niesprawiedliwy.. za 20 baniek mozna wyzywic spory legion bezdomnych, biednych, głodnych w afryce.. Oni sie tej kasy w jakis sposob dorobili i wydaja ją na to co uwazaja za priorytetowe, pewne sumy przekazuja na cele harytatywne i tyle..
Dokładnie to miałem na myśli. Czekałem na odpowiedź od Juve_10 i się doczekałem jakiegoś małego szczegółu, jakim jest jakiś tam autobus. Chodzi o to, że taki Abramowicz zachowuje się podobnie jak większość działaczy wielkich klubów. I Roman nie wydaje wcale tak dużych pieniędzy jak się o tym cały czas głosi. 100 mln za tego, 140 za tamtego, 85 za jeszcze innego, a jak narazie Chelsea pozyskała jedynie Wrighta-Phillipsa i Del Horno, więc nie wyróżnia się zbytnio na rynku trasferowym.

ODPOWIEDZ