jak pozbyć sie zbędnej tkanki tłuszczowej - wasze porady

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
mare_imbrum

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2005, 23:55

Ograniczenie spozycia czerwonego mięsa, słodyczy, jajek... Zwiększenie w diecie liczby owoców(zwłaszcza bogatych w błonnik)... No i niestety aktywniejszy tryb życia. Jakieś biegi, pompki itp. W ostaateczności może być nawet pakernia(tylko w rozsądnych ilościach!!). Jak oglądasz mecz w TV możesz też np.założyć dres :smile:

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 00:55

mare_imbrum pisze:Ograniczenie spozycia czerwonego mięsa, słodyczy, jajek... Zwiększenie w diecie liczby owoców(zwłaszcza bogatych w błonnik)... No i niestety aktywniejszy tryb życia. Jakieś biegi, pompki itp. W ostaateczności może być nawet pakernia(tylko w rozsądnych ilościach!!). Jak oglądasz mecz w TV możesz też np.założyć dres :smile:

yyyy to jest dieta?? hmm to jest tak zwane zdrowie odrzywianie :) sadzac po autorze tego tematu to wedlug mnie to on ma niedowage 8)jesli bedzie chcial schudnac to wyladuje w szpitalu i takie moje zdanie

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 09:19

Niezły temacik wam powiem 8) Mi się wydaje , że tą tkankę tłuszczową można zmniejszyć przez regularne bieganie np. rozłożyć to sobi jakoś w dniu i np. pobiegać z 2 godziny dziennie , albo wybrać się czasami na basen ja tak wiem bo moja pani z Polskiego tak robiła a trochę wagi swojej ma :wink: Czasami widziałem ją jak biega i czesto ze szkoły na basen jeździła :)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 09:52

PABLO pisze: eLeM powodzenia z robienie samego brzucha. dodaj do tego chociaz pompki ! zawsze uwazalem ze nalezy robic wszystko.nibu brzuch to brzuch.wyobrazcie sobie taka sytuacje:miesnie brzucha,ladna kratka a klatki wogole,troche to smiesznie wyglada.miesnie poprzeczne brzucha jak bedziesz robil to bedziesz mial wiecej w pasie niz przed rozpoczeciem cwiczenian 8)
A czy ja napisałem że robie sam brzuch? Czy że inne ćwiczenia są zbędne? Poprostu podałem dobre ćwiczenia na mięśnie brzucha. Wiadomo że kratka na brzuchu przy wklęsłej klacie to nic fajnego :-D

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 12:14

eLeM pisze:quote]

A czy ja napisałem że robie sam brzuch? Czy że inne ćwiczenia są zbędne? Poprostu podałem dobre ćwiczenia na mięśnie brzucha. Wiadomo że kratka na brzuchu przy wklęsłej klacie to nic fajnego :-D
ale jak napisalem autor tematu ma niedowage a nie nadwage !bo wazyc 72kg przy 183 cm to troche malo ! a brzuch jest spowodowany piciem browcow albo sporzywania malej ilosci jablek(na to bym nie patrzyl) jablka maja to do siebie ze pozbywaja sie zbednych gazow w brzuchu-jakos tak ale jak to dokladnie jest to nie wiem.

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 17:45

Ja mam 188 wzr, jestem grubej kosci, waze 110 kg. Mam wolna przemiane materii - niestety. Od miesiaca regularnie biegam codziennie gdzies ok godzinki i mam nadzieje zrzucic brzuszek. Nie nastawiam sie na zrzucenie wagi do np 90 kg. Wiem ze to bardzo trudne dla kogos kto z natury jest duzy. Bede sie cieszyl jak nie bede mial brzuszka i bede wazyl np okragla 100. Zdam realcje za pare tygodni jak mi idzie zmniejszanie brzucha - aha nie stosuje diety, stram sie jesc wszysctko w rozsadnych ilosciach - nie jem kolacji, slodyczy, lodow i slodkich gazowanych napojow typu pepsi

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 18:43

Przemo90 pisze:Ja mam 188 wzr, jestem grubej kosci, waze 110 kg. Mam wolna przemiane materii - niestety. Od miesiaca regularnie biegam codziennie gdzies ok godzinki i mam nadzieje zrzucic brzuszek. Nie nastawiam sie na zrzucenie wagi do np 90 kg. Wiem ze to bardzo trudne dla kogos kto z natury jest duzy. Bede sie cieszyl jak nie bede mial brzuszka i bede wazyl np okragla 100. Zdam realcje za pare tygodni jak mi idzie zmniejszanie brzucha - aha nie stosuje diety, stram sie jesc wszysctko w rozsadnych ilosciach - nie jem kolacji, slodyczy, lodow i slodkich gazowanych napojow typu pepsi
Trzymam kciuki ,trenuj dalej a rezultaty same przyjdą :wink: :wink: :ok:

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2005, 21:33

Jesli moge dodac swoje piec groszy. Jesli chodzi o samo spalanie tkanki tluszczowej, to- zeby sie nie powtarzac, poradze kilka dodatkowych rzeczy.

1) Jesli cwiczenia bedziesz wykonywal rano, spalisz 20% tluszczu wiecej, gdyz po nocy organizm potrzebuje troche energii do wysilku, jesli nie dostarczysz mu paliwa, bedzie spalal swoj zapas tluszczu w pierwszej kolejnosci.

2) Jesli chcesz laczyc cwiczenia silowe z aerobowymi (czyli hantle i bieganie), to lepiej jest, kiedy najpierw troche pocwiczysz silowo, a potem pobiegasz, a nie odwrotnie. Udowodniono, ze ustawiajac cwiczenia w takiej kolejnosci (a nie odwrotnej) spalisz jakies 30% kalorii wiecej.

3) Nie zawsze glodzenie sie jest pozyteczne przy odchudzaniu, wbrew pozorom. Oczywiscie czasem dzien glodowki jest wskazany, ale jak na ironie organizm czasem potrafi lepiej poradzic sobie ze spalaniem tkanki tluszczowej, jesli odzywiasz sie po prostu w prawidlowy sposob.

4) Nie daj sie zwiesc tym, ze np po dniu glodowki wazysz powiedzmy 2kg mniej. Nie trzeba sie tym podniecac, bo jest o efekt odwodnienia organizmu, nie zawsze spalenia 2kg tluszczu.

5) Jesli zamieniasz tluszcz na miesnie (np cwiczysz z hantlami, ciezarami itp), nieraz mozesz przybrac na wadze- ale to pozytywny znak, bo miesnie waza wiecej niz tluszcz, i jesli poprawia Ci sie sylwetka, a przybrales kilogram czy dwa, znak ze udalo Ci sie 'podbudowac' troche organizm.

6) Jesli bedziesz robil brzuszki i chcesz, zeby 'kaloryfer' byl widoczny, musisz przede wszystkim spalic tluszcz, ktory go zaslania. Nieraz niektorzy mysla, ze te setki brzuszkow, ktore robia, nic im nie daja i nie rozwijaja miesni brzucha. A zazwyczaj chodzi o opone, jaka ten kaloryfer przykrywa. Niestety.

Tyle ode mnie, nie bede sie powtarzal odnosnie biegow, przemiany materii, genow, apdżimników (tego akurat nie probowalem..) i innych rzeczy, o ktorych juz wspomnieliscie.
Pozytywnym znakiem tego tematu jest fakt, ze coraz wiecej ludzi mysli o tym, zeby podreperowac troche swoja sylwetke, a tym samym zdrowie. To sie chwali. Bo otylosc i tego typu rzeczy to ostatnio plaga.

Polecam przy okazji film "Super Size Me", po obejrzeniu obiecalem sobie, ze McDonaldsy bede omijal szerokim lukiem :doh: , jesli chodzi o lekture, polecam szczerze miesiecznik "Men's Health". Warto wydac te 8,80PLN.

Zycze determinacji, walki i dobrych wynikow. W grupie walczy sie razniej.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 13:37

przegladalem troche informacje na necie i znalazlem idealne cwiczenia.oczywiscie jesli nie masz kasy na silke ! cwiczenia te nalezy wykonywac 5x w tygodniu i nie jesc slodyczy(tluszczy) itd., 0 piwa !!! :)
Ale tak jak powiedzialem i bede sie tego trzymal autor tematu ma niedowage jak on sie jeszcze odchudzi to wyladuje w szpitalu.

ĆWICZENIA

Ćwiczenie 1 – skłony (zwykłe brzuszki).

Połóż się na podłodze, lub na jakimś materacu, jak masz dostęp do ławeczek do robienia brzuszków to z niej skorzystaj, i wykonuj pełne brzuszki z rękoma z tyłu głowy, staraj się łokci nie przybliżać do twarzy, tylko trzymać jak najbardziej odchylone. Jeżeli nie masz dostępu do ławeczki, połóż nogi pod jakimś szczeblem, albo poproś kogoś żeby Ci usiadł na stopach, tak abyś miał na czym się zaprzeć robiąc brzuszki. Wykonuj pełne brzuszki, kładąc się i do końca zginając. Pomiędzy 1 serią a 2 rób sobie przerwę koło 2 minut, a odstęp pomiędzy jednym brzuszkiem a drugim rób na około 1-2 sekundy.

Ćwiczenie 2 – Scyzoryki

Połóż się na podłodze, lub jakimś kocu (materacu), wyprostuj cały tułów, ręce trzymaj wyprostowane nad głową, i jednocześnie unieś nogi, zginając kolana, oraz tułów z rękoma, tak, aby ręce i nogi spotkały się mniej więcej na środku (dolna partia pleców, oraz pośladki, cały czas muszą leżeć na ziemi) Pomiędzy 1 a 2 seriom, zrób koło 2 minut przerwy, a pomiędzy jednym i drugim scyzorykiem, koło 2 sekund.

Ćwiczenie 3 – Rowerek

Połóż się na plecach, ręce trzymaj w dowolnym miejscu, zegnij nogi w kolanach, i unieś je tak, aby pomiędzy brzuchem a Twoimi nogami był kat prosty, kąt w kolanach też był koło 90 stopni. Następnie zacznij pedałować, tak jakbyś jechał na rowerze, cały czas trzymając nogi w górze i pedałując nimi. To zwyczajna jazda na rowerze, tylko na leżąco, i bez roweru.. Pomiędzy ćwiczeniami zachowaj koło 3 minut przerwy.

Ćwiczenie 4 – podciąganie kolan w zwisie

Do tego ćwiczenia potrzebny Ci będzie drążek, jakaś mocna gałąź, drabinka, lub coś innego, na czym mógłbyś się powiesić. Zwisaj luźno, trzymając się nachwytem, następnie zacznij przyciągać kolana do klatki piersiowej, mogą to być kolana, albo nogi proste, wtedy próbuj podciągać proste nogi jak najwyżej. Pomiędzy seriami zachowaj odstęp koło 2 minut. A pomiędzy 1 i 2 podciągnięciem koło 1 sekundy przerwy.

Ćwiczenie 5 – Pompki

TO ćwiczenie również wzmocni Twój brzuch, ale jednocześnie ręce i klatkę piersiową.
Połóż się na podłodze, opierając dłonie mniej więcej na szerokości swoich barków.. TO jest pozycja początkowa, następnie używając siły rąk unieś się do góry, do wyprostowania rąk, stopy cały czas mają być na ziemi. Potem opuść się, tak, aby dotknąć klatką piersiową podłogi, i zrób pompkę po raz kolejny. UWAGA – pamiętaj, aby podczas pompek tułów był prosty, i nogi również wyprostowane. Odpocznij ok. 3 minut pomiędzy 1 a 2 serią. Pomiędzy ćwiczeniami rób przerwy koło 3 minut.

Ćwiczenie 6 – Półskłony (Półbrzuszki)

Połóż się na podłodze, Nogi zegnij pod kątem 45 stopni, ręce trzymaj za głową, tak jak w ćwiczeniu 1, Wykonaj skłon, ale nie pełny, nie mogą się przy tym oderwać dolny odcinek pleców, czyli taki jakby półskłon, używaj tylko mięśni brzucha.

HARMONOGRAM PRZEDSTAWIAJĄCY ILOŚĆ SERII I POWTORZEŃ

TYDZIEŃ 1

Ćw. 1 – 2 x 50 powtórzeń
Ćw. 2 – 2 x 15 powtórzeń
Ćw. 3 – 2 x 2 minuty
Ćw. 4 – 2 x 20 powtórzeń
Ćw. 5 – 2 x 10 pompek
Ćw. 6 – 2 x 50 powtórzeń

TYDZIEŃ 2

Ćw. 1 – 2 x 65 powtórzeń
Ćw. 2 – 2 x 25 powtórzeń
Ćw. 3 – 2 x 3 minuty
Ćw. 4 – 2 x 25 powtórzeń
Ćw. 5 – 2 x 15 pompek
Ćw. 6 – 2 x 65 powtórzeń

TYDZIEŃ 3

Ćw. 1 – 2 x 75 powtórzeń
Ćw. 2 – 2 x 35 powtórzeń
Ćw. 3 – 2 x 4 minuty
Ćw. 4 – 2 x 30 powtórzeń
Ćw. 5 – 2 x 20 pompek
Ćw. 6 – 2 x 75 powtórzeń

TYDZIEŃ 4

Ćw. 1 – 3 x 70 powtórzeń
Ćw. 2 – 2 x 45 powtórzeń
Ćw. 3 – 2 x 5 minut
Ćw. 4 – 2 x 40 powtórzeń
Ćw. 5 – 2 x 25 pompek
Ćw. 6 – 2 x 70 powtórzeń

TYDZIEŃ 5

Ćw. 1 – 2 x 100 powtórzeń
Ćw. 2 – 2 x 60 powtórzeń
Ćw. 3 – 2 x 6 minut
Ćw. 4 – 2 x 50 powtórzeń
Ćw. 5 – 2 x 35 pompek
Ćw. 6 – 2 x 100 powtórzeń

a na brzuch bylo jeszcze lepsze cwiczenie od tych tylko nie moge ich znalesc :/ byly cwiczenia jakiegos goscia znaczy sie jego nazwysko bylo w nazwie.miejwiecej cos takiego bylo
lezac dociagamy kolana do lokci,pozniej prawy lokiec do lewego kolana nastepnie nozyce,rowerek. oczywiscie odpowiednie serie powinny byc.

ODPOWIEDZ