klęska celticu w el.l.mistrzów
- sebast
- Juventino
Wygląda na to, że Maciej Żurawski zakończy w tym sezonie udział w rozgrywkach Ligi Mistrzów zanim... rozpocznie go Wisła. Drużyna "Żurawia" Celtic Glasgow została rozgromiona w Bratysławie przez Artmedię Petrzalka 5:0!
Były napastnik Wisły wystąpił w tym meczu do 61 minuty i zaprezentował się przeciętnie. Do tego momentu Słowacy prowadzili już z Celtikiem 2:0. Po zejściu "Żurawia" z boiska Celtic stracił jeszcze trzy gole. Cały mecz na ławce rezerwowych przesiedział bramkarz Legii - Artur Boruc.
ARTMEDIA… 5
(Halenar 42, 76, 90, Vascak 57, Mikuljic 78)
CELTIC… 0
ARTMEDIA (4-4-2) Cobej; Debnar, Durica, Kotula, Tchur (Stano 83); Obzera (Burak 77), Borbely, Fodrek, Vascak (Mikuljic 71); Halenar, Kozak.
Rezerwa: Kolljar, Hellebrand, Gomes, Gajdos.
CELTIC (4-4-2) Marshall; Telfer, Varga, Balde, Camara; Petrov, Lennon, Sutton (McGeady 20), Thompson (Aliadiere 67); Zurawski (Maloney 60), Hartson.
Rezerwa Boruc, McManus, Wallace, Beattie.
Były napastnik Wisły wystąpił w tym meczu do 61 minuty i zaprezentował się przeciętnie. Do tego momentu Słowacy prowadzili już z Celtikiem 2:0. Po zejściu "Żurawia" z boiska Celtic stracił jeszcze trzy gole. Cały mecz na ławce rezerwowych przesiedział bramkarz Legii - Artur Boruc.
ARTMEDIA… 5
(Halenar 42, 76, 90, Vascak 57, Mikuljic 78)
CELTIC… 0
ARTMEDIA (4-4-2) Cobej; Debnar, Durica, Kotula, Tchur (Stano 83); Obzera (Burak 77), Borbely, Fodrek, Vascak (Mikuljic 71); Halenar, Kozak.
Rezerwa: Kolljar, Hellebrand, Gomes, Gajdos.
CELTIC (4-4-2) Marshall; Telfer, Varga, Balde, Camara; Petrov, Lennon, Sutton (McGeady 20), Thompson (Aliadiere 67); Zurawski (Maloney 60), Hartson.
Rezerwa Boruc, McManus, Wallace, Beattie.
- przemajuve3f160
- Juventino
powiem szczerze że nie darze sympatią Celticu ale teraz mi ich troche szkoda bo w sumie dwóch Polaków w lidze mistrzów już nie za gra...no chyba że stałby się cud :twisted: Boruc grał świetnie w sparingach a i tak postawił na Marshalla :shock: i jeszcze tym bardziej że Żurawski grał tylko przeciętnie wyszedł od pierwszych minut. Dziwny ten ich nowy trener.Ale mają za swoje wyrzucili świetnego trenera tylko dlatego że Celtic nie wygrał ligi. Postawili na mało znanego i co wyszło to widać
zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w cZołgI zbr0jnA...zn0wu zn0wu zn0wu wojnA w zBr0dniE zbr0jnA/ na Zawsze JUVE!!!
- DelSojer
- Juventino
:shock: Takiego wyniku się nie spodziewałem. 5-0 dla Celticu było bardziej prawdopodobne. Patrząc na to szkoda Macka pewno był pewny występu w CL jak przenosił się do Szkocji a tu los spłatał mu figla
Mecz w Szkocji zapowiada się bardzo ciekawie. Ja bym Celticu jeszcze nie skreślał :twisted: ale może Artmedia Petrzalka to czarny koń tej edycji CL
a tak OT bardzo ciekawy zawodnik ...(Burak 77), ...

a tak OT bardzo ciekawy zawodnik ...(Burak 77), ...
[URL=fhttp://www.nfl24.pl/images/news/tychy_falcons_logo.jpg[/img][/URL]
- Pavel_Nedved1989
- Juventino
szok - wiecej slow nie przychodzi mi na mysl
przeciez celtic to druzyna ktora mogla w poprzednim sezonie wygrac z kazdym czy to z barca czy z manU a tu przegrywa z petrzałka 5-0
bosch!!!!!!
przeciez celtic to druzyna ktora mogla w poprzednim sezonie wygrac z kazdym czy to z barca czy z manU a tu przegrywa z petrzałka 5-0
bosch!!!!!!
grajmy w scrabble 

- stefan590
- Juventino
No ja po prostu nie mogłem uwierzyć. To Celtic w lidze szkockiej gromił swoich rywali, a tu nagle takie baty od co tu dużo mówić słabszego zespołu. Wątpie żeby to odrobili, no ale może? Kto wie. Pożyjemy, zobaczymy. . .
- spyder
- Juventino
Dokladnie. Lepiej ogladac Juve niz jakis Celtic. Z drugiej strony szkoda Macka, poniewaz Jego marzenia o LM beda mogly sie spelnic dopiero za rok. Nie wiem jak druga druzyna szkocka moze przegrac z..... no wlasnie?? co to wogole za druzyna. Nigdy o niej nie slyszalem. Sensacja!!!Jamal_TH pisze:A ja tam się cieszę.... Wolę oglądać Juve w LM niż dwóch Polaków w "jakimś" Celticu...Jeśli awansują, wszędzie będzie tylko CELTIC <bleah>
- Del Rajko
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: A ja jestem happy :twisted: Nigdy delikatnie mówiąc nie lubiłem Celticu a ten wynik to dla mnie bomba! :twisted: Zawsze kibicowałem Glasgow Rangers i na bierząco śledze ich wyniki, także jak dla mnie jest babmbuczo :lol: Jedynie mi troche Maćka szkoda
A może Wisła w III rundzie trafi np na Petrzalke.. Może uda się jej wygrać i awansować do LM
Ciekawa jaka by była mina Maćka gdyby Wisła aw. do fazy grupowej LM
:lol: :shock:
FORZA PETRZALKA :rotfl:

FORZA PETRZALKA :rotfl:
- adi130
- Juventino
ja bym powiedział dużo więcej. Nad zawodnikami Wisły K. wisi jakieś fatum niemożności zakwalifikowania się do fazy grupowej LM. niedość że Celtic dostał 5:0 to Trabzonspor Mirka Szymkowiaka przegrał 1:3 z reprezentantem Cypru!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
- mil015
- Juventino
no ja też nie lubie Celticu bo kiedyś na TVP był transmitowany dwumecz Celtic- Liverpool i to był najnudniejszy dwumecz w historii futbolu (bez przerwy długie piłki na Heskey'a i na tego drąga z Celticu ), no ale teraz troche mi szkoda Maćka, bo Boruca moge jeszcze przeboleć (bo przyszedł z Legii to niech troche posiedziprzemajuve3f160 pisze:powiem szczerze że nie darze sympatią Celticu ale teraz mi ich troche szkoda bo w sumie dwóch Polaków w lidze mistrzów już nie za gra
- piterweg
- Juventino
Polacy się poprzenosili głównie żeby zagrać w lidze mistrzów, a tu nic :? . Wielka szkoda Żurawia. Trabzon to może jeszcze awansuje bo 3-1 bo nie jest wynik nie do odrobienia, ale mam fakt że klubem z cypru :doh: . Może Wisła powinna zagiąć parą na Halenara (wkońcu 3 bramy szczelił
. JAk wisła awansuje do grupy to bedzie mi żal i Szymka i Żurawia (jeśli oczywiście ich kluby nie awansują).
ps Fajne nazwiska: Kozak, Burak, Fodrek :rotfl: itd.
ps Fajne nazwiska: Kozak, Burak, Fodrek :rotfl: itd.
- Mateo
- Juventino
Normalnie jak to zobaczyłem w dzisiejszym Przeglądzie Sportowym to byłem w szoku
. I prawie sie polałem z rana na łóżku :rotfl: . Wszystko rozumiem, ale 5-0
z jakąś Artmedia...śmiechu warte!!! Najlepsza szkocka drużyna, z wieloma ''gwiazdkami'' w składzie dostaje lanie od jakiegoś słowackiego mistrza :!: . Szkoda, że Wisła nie ma takiego rozstawienia w drabince jak Celtic..mielibyśmy CL w Krakowie :twisted: . A tu Strachan sie załatwił...niby dobrze, że Boruc się w tym meczu nie skompromitował, ale może uratowałby Celtów pare razy...a tu Marshall 5 bramek wpuszczonych :rotfl: . Może i nie jego wina...ale statystyka nie najlepsza :twisted:. A Żurawski nie może się odnaleźć i powoli martwie się o jego kariere w Celticu. Bardzo go lubie i po cichu licze, że zdoła się jeszcze odnaleźć.
Myśle, że tylko cud utrzyma Celtic w LM. Myśle, że skoro Artmedia ich tak rozbiła u siebie, to przypilnuje wyniku i nie przegra 5 bramkami. Tym bardziej, że skuteczność Celticu jest śmieszna :rotfl: . Nic nie strzelają :shock: . Coś mi się wydaje, że Strachan niedługo będzie musiał szukać pracy...

Myśle, że tylko cud utrzyma Celtic w LM. Myśle, że skoro Artmedia ich tak rozbiła u siebie, to przypilnuje wyniku i nie przegra 5 bramkami. Tym bardziej, że skuteczność Celticu jest śmieszna :rotfl: . Nic nie strzelają :shock: . Coś mi się wydaje, że Strachan niedługo będzie musiał szukać pracy...

- DamKam
- Juventino
Oooo w morde :shock: Taki pogrom... tak jak wiekszosc z Was bylem w szoku jak zobaczylem ten wynik :!: Szkoda mi Zurawia. Przeciez on tam poszedl m.in. dla tego iz mial nadzieje na wymarzona gre w Lidze Mistrzow, a tu taka porazka :roll: Moze jedynie dla Boruca jest to jakis maly plus ze jego rywal w bramce poscil tyle bramek