Żużel - wszystko o speedway'u
- juvetar
- Juventino
Ty - tak, zawodnicy - nie całkiem.Ulisses pisze:Zapewniam, że tez nie moge się doczekac play-off... Bo teraz wszystko traktuje z przymrużeniem oka...
Dopiero co pisałeś, że traktujesz to z przymrużeniem oka.Aha... punkt bonusowy... Jakby nie patrzec odpadlibyście w dwumeczu, więc nie ma powodu do większej dumy...
Faktycznie, do bani. Szczególnie w Grand Prix:P.s. Wasz obcokrajowiec jest na prawde do bani...
6. Hans Andersen 37 pkt
...
13. Ryan Sullivan 24
WTS już zaangażował Lindbaecka, który ma być wielkim kopem w dupę dla Andersena za jego formę 8) .
-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- RuTeK
- Juventino
No COz Moze Andersen Nie Jezdzil Wspaniale W Tym meczu Ale Trzeba Zaczac Od Tego Czy Ogladales mecz
Jak Bys Widzial On Jak By wypromowywal Jamrozego Aby On Punktowal ! Nie Cial Sie z Nim I Jezdzil Ciagle z Nim W Parze Wiec Nie Mow Ze Jest Slaby !
A co do tego Czy Walasek Zdobyl te 8 pkt To Nie Mozna Tak tego Liczyc !
Bo Innaczej By mecz sie Toczyl i Inaczej By Pary Byly Ustawione ! A napewno Jak By Walasek jezdzil Atlas By Nie Odposcil ! A nie Tak Jak przy Wyniku 14;4 Czy 21;9

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- juvetar
- Juventino
Aha, Andersen jeździ z Jamrożym w parze, więc nazywanie go słabym zawodnikiem jest obrazą. Ok. Puk puk! Pusto?FanJuventusu pisze:No COz Moze Andersen Nie Jezdzil Wspaniale W Tym meczu Ale Trzeba Zaczac Od Tego Czy Ogladales meczJak Bys Widzial On Jak By wypromowywal Jamrozego Aby On Punktowal ! Nie Cial Sie z Nim I Jezdzil Ciagle z Nim W Parze Wiec Nie Mow Ze Jest Slaby !
A co do tego Czy Walasek Zdobyl te 8 pkt To Nie Mozna Tak tego Liczyc !
Bo Innaczej By mecz sie Toczyl i Inaczej By Pary Byly Ustawione ! A napewno Jak By Walasek jezdzil Atlas By Nie Odposcil ! A nie Tak Jak przy Wyniku 14;4 Czy 21;9
Myśl (?) dotycząca Walaska jest tak głęboka, że aż sobie muszę ją gruntownie przemyśleć.
Aaaa... Najważniejsze: piszżesz człowieku normalnie, bo się odechciewa czytać takie DZiwactwa W Twoich POstach :!: !!
W niedzielę atrakcyjny meczyk: Unia Tarnów - Unia Leszno. W Lesznie dostaliśmy do 39, teraz pora odrobić straty, z rozpędu machnąć bonusa i pokazać byczkom miejsce w szeregu.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Co do Andersena to cieszcie sie ze nie przywozi na mecze silników w reklamówce, jak to było gdy jeździł u nas w Lublinie :shock: :lol:.Totalna olewka.
No zobaczymy jak spisze sie Lindbäck , czy bedzie "tylko" batem na Andersena czy moze bedzie czesto zapraszany. Jeszcze niedawno mówił ze nie jest zainteresowany polska liga ale widac dostał korzystne warunki
No zobaczymy jak spisze sie Lindbäck , czy bedzie "tylko" batem na Andersena czy moze bedzie czesto zapraszany. Jeszcze niedawno mówił ze nie jest zainteresowany polska liga ale widac dostał korzystne warunki
- Ulisses
- Qualità Juventino
Zawodników martwią te kontuzje i dziwne wykluczenia... Stąd ta pozycja w tabeli... Ciągle wypada ktoś... Pokaża na co ich stac w play-off... Mozemy zgarnąc złoto nawet z 6. pozycji...juvetar pisze:Ty - tak, zawodnicy - nie całkiem.Ulisses pisze:Zapewniam, że tez nie moge się doczekac play-off... Bo teraz wszystko traktuje z przymrużeniem oka...
Heh... Chciałem ostudzić kolegę z Wrocławia... Nawet jakby nie zdobyli tego 1. pkt, to nic by się nie stało...juvetar pisze:Dopiero co pisałeś, że traktujesz to z przymrużeniem oka.Ulisses pisze:Aha... punkt bonusowy... Jakby nie patrzec odpadlibyście w dwumeczu, więc nie ma powodu do większej dumy...
1. Ryan Sullivan 2.61juvetar pisze:Faktycznie, do bani. Szczególnie w Grand Prix:Ulisses pisze:P.s. Wasz obcokrajowiec jest na prawde do bani...
6. Hans Andersen 37 pkt
...
13. Ryan Sullivan 24
WTS już zaangażował Lindbaecka, który ma być wielkim kopem w dupę dla Andersena za jego formę 8) .
2. Jason Crump 2.51
3. Piotr Protasiewicz 2.47
4. Tomasz Gollob 2.44
5. Rune Holta 2.37
6. Tony Rickardsson 2.37
7. Nicki Pedersen 2.34
8. Leigh Adams 2.33
9. G. Walasek 2.28
10. Janusz Kołodziej 2.21
I chyba wszystko jasne... Wyniki GP mnie grzeją... Poza tym jak chcesz wiedzieć Ryan stracił sporo punktów przez kontuzje w Tarnowie... Założe się, że w Tarnowie chcianoby w swoim zespole bardziej Ryan'a niz Andersena...
Oczywiście... wynik juz na poczatku byłby nie 14:4, 21:9 tylko 11:6, 18:11 itd... (gdyby Walasek choc 3. pkt przywiózł na poczatku - a jemu bdb się jeżdzi we Wrocławiu)... Końcówke mozesz sobie dospiewac, zwłaszcza, że w dalszej części odrobilismy straty... Zatem 2 pkt. róznicy to zbyt mało...FanJuventusu pisze:A co do tego Czy Walasek Zdobyl te 8 pkt To Nie Mozna Tak tego Liczyc ! Bo Innaczej By mecz sie Toczyl i Inaczej By Pary Byly Ustawione ! A napewno Jak By Walasek jezdzil Atlas By Nie Odposcil ! A nie Tak Jak przy Wyniku 14;4 Czy 21;9
- juvetar
- Juventino
Napisałem o wynikach Andersena w GP, bo stwierdzenie że jest cyt. "do bani" to gruba przesada.
Otóż liczby kłamią 8).
Sporo punktów?? Ok, zejdźmy w te rejestry.... Przecież w trzecim starcie miał upadek i na tym się skończyła jego strata punktów (miałby może 1-2 więcej)! Rickardsson w Czewie nie mógł startować rozwalony przez Ułamka i przez to zarobił dwa darmowe wykluczenia.I chyba wszystko jasne... Wyniki GP mnie grzeją... Poza tym jak chcesz wiedzieć Ryan stracił sporo punktów przez kontuzje w Tarnowie...
Otóż liczby kłamią 8).
- Ulisses
- Qualità Juventino
Mnie chodziło o strate punktów w GP w Cardiff, a nie Extralidze... Po 3 wyscigu odczuwał drętwienie rak i musiał zrezygnować ze startów... Dlatego ma mniej punktów niz Antonio w GP...juvetar pisze:Napisałem o wynikach Andersena w GP, bo stwierdzenie że jest cyt. "do bani" to gruba przesada.
Sporo punktów?? Ok, zejdźmy w te rejestry.... Przecież w trzecim starcie miał upadek i na tym się skończyła jego strata punktów (miałby może 1-2 więcej)! Rickardsson w Czewie nie mógł startować rozwalony przez Ułamka i przez to zarobił dwa darmowe wykluczenia.I chyba wszystko jasne... Wyniki GP mnie grzeją... Poza tym jak chcesz wiedzieć Ryan stracił sporo punktów przez kontuzje w Tarnowie...
Otóż liczby kłamią 8).
- juvetar
- Juventino
Piąte GP, czwarte zwycięstwo Rickardssona. Ten człowiek jest niesamowity 

- RuTeK
- Juventino
Bo Jezdzi w Tarnowie Jak by Jezdzil w Atlasie albo Wlokniarzu byl By Poprostu Dobry :rotfl:juvetar pisze:Ten człowiek jest niesamowity
A wracajac do tematu GP to Mnie Najbardziej Cieszy Bardzo Dobra Postawa Zuzlowcow Atlasu ! Mowa o Jarku Hampelu i Antonio Lindbacku ! Pierwszy Zajal 7 msc i Przegonil W Klasyfikacji Generalnej Innego Niesamowitego Zuzlowaca Tarnowa

- Ulisses
- Qualità Juventino
My tu gadu-gadu, a CKM sie rozpędza... Odrobilismy stratę z Gdańska z nawiązką... 3 punkty w Częstochowie, a teraz heja do Leszna... "Niesamowity" zespół z Tarnowa nie zdobył bonusu
P.s. Ryan Sullivan - 15 pkt... A w GP może dla nas jeżdzic nawet na sankach
Wazne, że w lidze daje z siebie maxa... Powalił wszystkich kibiców, jak po przegranym meczu z WTS (zdobył 13. pkt) przeprosił za swoja słabą postawę (!) Pełny Respekt przez duuuuże "R" (nie to co Tomasz G) 
P.s.2 Oczywiście dalej twierdze, że wszystko sie rozstrzygnie w play-off (cieszy postawa naszych zawodników
)
P.s. Ryan Sullivan - 15 pkt... A w GP może dla nas jeżdzic nawet na sankach

P.s.2 Oczywiście dalej twierdze, że wszystko sie rozstrzygnie w play-off (cieszy postawa naszych zawodników

- RuTeK
- Juventino
No Coz Poraz Kolejny Nie Udało Sie Zuzlowca Atlasu Zdobyc " Bonusowego " Pkt. Ale coz Powoli Wszyscy We Wrocławiu Zaczynaja Sie Przyzwyczajac
Bardzo Dobra Jazda w wykonaniu Tomasza Gapinskiego Ktory Ucuiłał Najwiecej pkt. Dla NAszej Druzyny ! Jaro Hampel Jak zwykle na najwyzszym poziomie Natomiast ANtonio Linndbaeck
7 Pkt Jak na Debiut w Polskiej Lidze to I ak Bardzo Udany Start! Troche Nerwowo Jezdzil Ale Nie Ma Co Mu Sie Dziwic ! W Pierwszym Starcie 0 pkt potem 2 2 D 3 ! Szkoda Tej Dyskfy Bo Kompletnie Wyszlo To iz to mlody CHlopak Nie Objechany W Polskiej Ekstraklasie ! 
Prosze o zmienę stylu pisania... Prosze nie naduzywac wielkich liter, znaków interpunkcyjnych, pogrubień itd. W przeciwnym razie będe musiał "wykartkować"...
Ulisses

Prosze o zmienę stylu pisania... Prosze nie naduzywac wielkich liter, znaków interpunkcyjnych, pogrubień itd. W przeciwnym razie będe musiał "wykartkować"...
Ulisses
- juvetar
- Juventino
Nie udawaj idioty (chyba że nie udajesz, to przepraszam).FanJuventusu pisze:Bo Jezdzi w Tarnowie Jak by Jezdzil w Atlasie albo Wlokniarzu byl By Poprostu Dobry :rotfl:juvetar pisze:Ten człowiek jest niesamowity
Rickardsson wygrywa jak chce w GP, ma miażdżącą przewagę nad resztą rywali i dlatego jest niesamowity. Jazda w Tarnowie nie ma tu nic do rzeczy. Zresztą w Unii wcale nie jeździ rewelacyjnie, zawalił już parę meczów.
"Dobry"?
Przecież on już jedzie po szóste mistrzostwo świata. Który obecnie jeżdżący zawodnik może się z nim równać? Od czasów Nielsena (którego zapewne nie pamiętasz, bo wtedy nie wiedziałeś co to jest żużel) nie było lepszego zawodnika.
Szkoda klawiatury na komentowanie Twoich bredni, dziecko. I zmień styl pisania!!!!
- Ulisses
- Qualità Juventino
W końcu wygrana na wyjeżdzie i to od razu na niepokonanym torze Uni Leszno... Szkoda, ze kibice Uni nie potrafią przegrywac, a tym bardziej kultury i rozumu brakuje zawodnikom...i mechanikom tego klubu... Oto ciekawy artykuł odnosnie skandalicznego zachowania! :shock:
"Rune Holta ma złamany nos i palec lewej ręki. W poniedziałek zrobił obdukcję w częstochowskim szpitalu i najpewniej pozwie rodzinę Kasprzaków do sądu
Niedzielny mecz w Lesznie zakończył się minimalną (46:44) wygraną Włókniarza i wielkim skandalem. Wszystko za sprawą wydarzeń z XIII wyścigu. Holta, który spowodował upadek Krzysztofa Kasprzaka, został skopany przez Roberta i Zenona Kasprzaków - brata i ojca juniora Unii, którzy wbiegli na tor.
Holta ma złamany nos i palec lewej ręki. Obrażeń doznał nie tylko na skutek upadku, ale wspomnianych kopnięć. Zdarzenie zarejestrowały kamery Polsatu Sport. Na prezentowanych powtórkach dokładnie było widać, jak Robert Kasprzak piętą kopie zawodnika Włókniarza. Uderzenia Kasprzaka seniora i jeszcze jednej osoby ubranej w niebieski strój Holta czuł i widział, leżąc na torze. Zapis meczu ma być jednym z dowodów w sprawie, jaką żużlowiec Włókniarza może wytoczyć napastnikom. Nazajutrz po meczu zrobił obdukcję w szpitalu na Tysiącleciu, poza tym dysponuje zdjęciami, które wykonali towarzyszący drużynie działacze. Zawodnik nie mówi wprost, że pójdzie z Kasprzakami do sądu. Ale wszystko na to wskazuje.
- Od wielu lat działam w żużlu, ale coś takiego widziałem pierwszy raz w życiu. To jest wręcz bandytyzm - mówi prezes Włókniarza Marian Maślanka. - Władze polskiego żużla powinny wyciągnąć surowe konsekwencje. Sprawa kwalifikuje się również do wystąpienia na drogę cywilną.
W Lesznie oberwało się nie tylko Holcie. Na częstochowskich żużlowców i działaczy posypały się kamienie i butelki. Uderzony został dyrektor Włókniarza Lech Małagowski. Nasza ekipa opuszczała stadion pod eskortą policji. Wszystko działo się na oczach tysięcy kibiców siedzących na stadionie i przed telewizorami. Świadkiem skandalu był również przewodniczący kolegium sędziów żużlowych i członek prezydium GKSŻ Jerzy Kaczmarek, który w Lesznie nadzorował akurat instalowanie dmuchanych band. Bandy zdały egzamin - to one uratowały zdrowie zawodników.
Na leszczyńskim stadionie nie po raz pierwszy doszło do wybryków. W weekend skandalem ma się zająć prezydium GKSŻ. Najpewniej posypią się kary dla Unii i Roberta Kasprzaka (dowody jego winy są niepodważalne), który w niedzielę został wykluczony do końca zawodów i w konsekwencji nie wystartuje w kolejnym meczu Unii. Regulamin jest jednoznaczny. Za czynne znieważenie zawodnika grozi zawieszenie na okres od sześciu miesięcy do dyskwalifikacji dożywotniej włącznie oraz kara finansowa od 1000 do 9000 zł. Przed rokiem najwyższą stawkę zapłacił Tomasz Gollob, który podczas meczu Unii Tarnów z Apatorem zadał bokserski cios Tomaszowi Bajerskiemu. Żużlowiec z Torunia wytoczył mu później także sprawę cywilną, która wciąż trwa."
Źródło: http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,3 ... 03879.html
Mam nadzieję, że zostana bardzo surowo ukarani i nie będzie żadnej taryfy ulgowej tak jak w przypadku zachowania Tomasza G....
"Rune Holta ma złamany nos i palec lewej ręki. W poniedziałek zrobił obdukcję w częstochowskim szpitalu i najpewniej pozwie rodzinę Kasprzaków do sądu
Niedzielny mecz w Lesznie zakończył się minimalną (46:44) wygraną Włókniarza i wielkim skandalem. Wszystko za sprawą wydarzeń z XIII wyścigu. Holta, który spowodował upadek Krzysztofa Kasprzaka, został skopany przez Roberta i Zenona Kasprzaków - brata i ojca juniora Unii, którzy wbiegli na tor.
Holta ma złamany nos i palec lewej ręki. Obrażeń doznał nie tylko na skutek upadku, ale wspomnianych kopnięć. Zdarzenie zarejestrowały kamery Polsatu Sport. Na prezentowanych powtórkach dokładnie było widać, jak Robert Kasprzak piętą kopie zawodnika Włókniarza. Uderzenia Kasprzaka seniora i jeszcze jednej osoby ubranej w niebieski strój Holta czuł i widział, leżąc na torze. Zapis meczu ma być jednym z dowodów w sprawie, jaką żużlowiec Włókniarza może wytoczyć napastnikom. Nazajutrz po meczu zrobił obdukcję w szpitalu na Tysiącleciu, poza tym dysponuje zdjęciami, które wykonali towarzyszący drużynie działacze. Zawodnik nie mówi wprost, że pójdzie z Kasprzakami do sądu. Ale wszystko na to wskazuje.
- Od wielu lat działam w żużlu, ale coś takiego widziałem pierwszy raz w życiu. To jest wręcz bandytyzm - mówi prezes Włókniarza Marian Maślanka. - Władze polskiego żużla powinny wyciągnąć surowe konsekwencje. Sprawa kwalifikuje się również do wystąpienia na drogę cywilną.
W Lesznie oberwało się nie tylko Holcie. Na częstochowskich żużlowców i działaczy posypały się kamienie i butelki. Uderzony został dyrektor Włókniarza Lech Małagowski. Nasza ekipa opuszczała stadion pod eskortą policji. Wszystko działo się na oczach tysięcy kibiców siedzących na stadionie i przed telewizorami. Świadkiem skandalu był również przewodniczący kolegium sędziów żużlowych i członek prezydium GKSŻ Jerzy Kaczmarek, który w Lesznie nadzorował akurat instalowanie dmuchanych band. Bandy zdały egzamin - to one uratowały zdrowie zawodników.
Na leszczyńskim stadionie nie po raz pierwszy doszło do wybryków. W weekend skandalem ma się zająć prezydium GKSŻ. Najpewniej posypią się kary dla Unii i Roberta Kasprzaka (dowody jego winy są niepodważalne), który w niedzielę został wykluczony do końca zawodów i w konsekwencji nie wystartuje w kolejnym meczu Unii. Regulamin jest jednoznaczny. Za czynne znieważenie zawodnika grozi zawieszenie na okres od sześciu miesięcy do dyskwalifikacji dożywotniej włącznie oraz kara finansowa od 1000 do 9000 zł. Przed rokiem najwyższą stawkę zapłacił Tomasz Gollob, który podczas meczu Unii Tarnów z Apatorem zadał bokserski cios Tomaszowi Bajerskiemu. Żużlowiec z Torunia wytoczył mu później także sprawę cywilną, która wciąż trwa."
Źródło: http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,3 ... 03879.html
Mam nadzieję, że zostana bardzo surowo ukarani i nie będzie żadnej taryfy ulgowej tak jak w przypadku zachowania Tomasza G....
- Yari
- Juventino
Znamy zdobywce srebnego kasku. Został nim Janusz Kołodziej . Piękny turniej , szczególne brawa dla trzeciego Marcina Rempały , który miał o jeden wyścig mniej . Pieknie jeździli również Klecha , Miedziński , Kasprzak i Miesiac.
Nalezy wspomnieć o tragicznym wypadku Szczepaniaka. W pierwszym wyścigu na drugim łuku wpadł na pełnej szybkości w boczną bande , przeleciał przez nią i odbił się dopiero od metalowej siatki. Złamany nos , wybite zęby i lekki wstrząs mózgu ... . Dzięki Bogu nie więcej , bo upadek wyglądał naprawde strasznie :
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5C ... 690248.jpg
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5C ... 690299.jpg
Nalezy wspomnieć o tragicznym wypadku Szczepaniaka. W pierwszym wyścigu na drugim łuku wpadł na pełnej szybkości w boczną bande , przeleciał przez nią i odbił się dopiero od metalowej siatki. Złamany nos , wybite zęby i lekki wstrząs mózgu ... . Dzięki Bogu nie więcej , bo upadek wyglądał naprawde strasznie :
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5C ... 690248.jpg
http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5C ... 690299.jpg
- leniup
- Redaktor
Nawet nie zauważyłem tematu o żużlu, wiec się dziś mile zaskoczyłem. Jestem kibicem czarnego sportu, tyle że jeżdźe tylko na mecze, a poza tym czytam czasami coś na stronie klubu. Nie żebym był jakimś zapaleńcem. A jestem oczywiście za KKK Krosno. W tamtym sezonie jeździli jeszcze w II lidze ale awansowali do pierwszej. W tej chwili radzą sobie w miare dobrze, są na 6 pozycji przed Lublinem i Opolem. Myślę że spokojnie się powinni utrzymać. Najgorsze jest jednak to że żużel to kosztowny sport. A jak wiadomo u nas nie ma pieniędzy... Niby prezydent miasta kupił jakieś nowe silniki ale to wszystko za mało. Nieraz chodza po trybunach i zbierają pieniążki. ehh taki jest dzisiejszy sport - gdzie kasa tam sukcesy.
Co do samego sportu to pierwsze nie myślałem iż jest to interesująca dyscyplina. Myslałem, że 4 facetów sie ściga na motorach wokoło stadionu o to kto pierwszy dojedzie do mety. W żużlu jednak jest coś niesamowitego. Ta rywalizacja między zawodnikami... przez cały bieg nie można być pewnym kto wygra.. a jeszcze napięcie na trybunach i dziesiątki serpentyn rzucanych gdy ktoś z naszych wygra
Świetna sprawa.
EDIT. No BIGGI pierwszy mecz u nas 50-40 dla KKK. Ale było ciężko. Zapowiada się dobry mecz
EDIT2.
Gratuluje BIGGI
52-38 dla TŻ Lublin. No cóż pozostaje nam walka w barażach, ale i tu jestem optymistą 
Co do samego sportu to pierwsze nie myślałem iż jest to interesująca dyscyplina. Myslałem, że 4 facetów sie ściga na motorach wokoło stadionu o to kto pierwszy dojedzie do mety. W żużlu jednak jest coś niesamowitego. Ta rywalizacja między zawodnikami... przez cały bieg nie można być pewnym kto wygra.. a jeszcze napięcie na trybunach i dziesiątki serpentyn rzucanych gdy ktoś z naszych wygra

EDIT. No BIGGI pierwszy mecz u nas 50-40 dla KKK. Ale było ciężko. Zapowiada się dobry mecz
EDIT2.
Gratuluje BIGGI

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2005, 21:07 przez leniup, łącznie zmieniany 2 razy.