Sezon 05/06 i 1 kolejka Ekstraklasy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto wygra lige w sezonie 05/06?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2005, 21:57

ja jako kibic całej polskiej piłki a nie konkretnej drużyny stawiam dalej na Wisłe.Podium tak samo jak w tym sezonie a leci ktoś z druzyn arka,polonia odra albo zabrze
Arka Gdynia - Legia Warszawa 0-3
GKS Bełchatów - Górnik Zabrze 2-1
Korona Kielce - Cracovia Kraków 2-2
Pogoń Szczecin -Wisła Płock 0-0
Górnik Łęczna - Wisła Kraków 1-4
Lech Poznań - Polonia Warszawa 2-0
Odra Wodzisław - Zagłębie Lubin 1-2
Groclin Grodzisk - Amica Wronki 2-2

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2005, 23:20

z tego co wiem, to z dwojki Gornik Leczna - Concordia Knurow, to ten pierwszy gra w I lidze.. aczkolwiek moge sie mylic. Byc moze Ty wiesz lepiej, w koncu to Twoj klub wymiata w Ekstraklasie.
Wiesz co jestm z Knurowa a Concordia to fan club Górnika więc jestem żabolem i dlatego też moim klubem jest 14 krotny mistrz polski, finalista pucharu zdobywców pucharów i 6 krotny zdobywca pucharu polski(i o wymiataniu w ekstraklasie to mi tu nie gadaj :D ).

Obrazek
MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2005, 23:31

Mr_Hamulec napisał:
Powiedz mi jakie szanse ma Arka.... w 1 lidze sedziowie juz im raczej nie beda sprzyjac
jak słysze takie wypowiedzi to mnie krew zalewa! nie dawno ktoś podał trafna receptę na tego typu wypowiedzi "pomyśl to nie boli", albo zorientuj sie troche w sytuacji zanim coś napiszesz, a nie przeczytałeś cos na Onecie i zaraz jaka to Arka niedobra i że kupiła sobie awans. I z Mławą pewnie też mecz sprzedany mimo że w 92 min była ewidentna ręka co nawet kibice Mławy będący na meczu mogą potwierdzić.
I nie mówię tego tylko i wyłącznie z punktu widzenia kibica ARKI, ale taka jest prawda-Arka zasłużyła sobie na powrót do 1 ligi!
Nie liczę oczywiście na nie wiadomo co , ale myślę że powinniśmy się utrzymać i przynajmniej na remis w meczu otwarcia też jest szansa.
Za Arką stoją duże pieniądze(Prokom), co nie znaczy że trzeba zaraz przekupywać sędziów itd, a pieniadze te są pomocne w budowie solidnego, mam nadzieję pierwszoligowego zespołu

Juve The Best napisał:
Arka Gdynia-Legia Warszawa 2-1 - może być ładny dym
powiedz mi kiedy ostatni raz były na stadionie ARKI burdy??.............chyba jak jeszcze świętej pamięci pani Cegileska była prezydentem

Bartek89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2005, 23:43

szczerze mowiac to liga polska przestala mnie prawie wogole interesowac czasami tylko wdchodze ogladam wyniki i tabele i nie wiecej, nie czytam juz w necie i gazetach o transferach itp w polskiej lidze bo poprostu dla mnie to jedno wielkie łapówkarskie bagno !! co do tematu to za faworytów tych rozgrywek oczywiscia uwazam Wisle chociaz oslabioa to dalej bardzo mocna jak na Polskie warunki jednak mysle ze w tym roku do walki wlaczy sie Legia oraz ... no wlasnie zadna inna druzyna raczej wedlog mnie nie ma szans!! Jednak mysle ze w tym nowym sezonie Wisle przyjdzie ciezsza walka o mistrza!! Groclin jakos tak mi sie wydaje ze zadowolil sie tym 2 miejscie i nie widze u nich jakis aspiracji do mistrzostwa dlatego stawiam ich do kandydata na miejsca od 2-4 a najbardziej prawdopodobne bedzie 3 miejsce!! 4 miejsce typuje dla Cracovi lub Amiki jednak bardziej stawiam na Cracovie!! Dalszych miejsc nie typuje bo tam juz jest za duzo bagno i nic nie mozna wytypowac!!

Juve per sempre.
Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2005, 23:48

powiedz mi kiedy ostatni raz były na stadionie ARKI burdy??.............chyba jak jeszcze świętej pamięci pani Cegileska była prezydentem
Wiesz co z tego co wiem to Legia jedna z wszych większych kos. Tak naprawde to zadym teraz coraz mniej ale z taką kosą może sie zdażyć i niekoniecznie na stadionie.

Obrazek
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 00:37

Legia Warszawa mam nadzieje ze pokaża w tym sezonie kto powinien rządzić w ekstraklasie, na zlocie Warszawa padła ale tu ma nie paść :D

mieczkos10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 06:49

A ja mysle ze ten sezon to bedzie..............wielka niespodzianka,wisla skoncentruje sie na pucharach i byc moze uda sie jeje awansowac do champions league i wtedy bedzie bardzo zmeczona i nie wytrzyma tego sezonu fizycznie,zbyt slaba kadra.Tym razem stawiam na legie 8) ktora ma cos do udowowdnienia,jush dawno nie byla mistrzem ,mysle ze ten sezon bedzi edla LEGII i w koncu zdetronizuje WISŁE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 10:04

MarioG pisze:Mr_Hamulec napisał:
Powiedz mi jakie szanse ma Arka.... w 1 lidze sedziowie juz im raczej nie beda sprzyjac
jak słysze takie wypowiedzi to mnie krew zalewa! nie dawno ktoś podał trafna receptę na tego typu wypowiedzi "pomyśl to nie boli", albo zorientuj sie troche w sytuacji zanim coś napiszesz,
Tak sie akurat sklada, ze jestem zorientowany w 2 lidze lepiej niz w pierwszej i z taka gra jaka Arka prezentowala w 2 lidze nie ma zadnych szans. Jako przyklad podam mecz z Zaglebiem Sosnowiec na wiosne, gdzie sedzia wyraznie nie pozwalal naszym zawodnikom rozwinac skrzydel i skutecznie zniechecal ich do gry, co chwila odgwiazdujac faule badz spalone a korzysc Arki. Moze jest to moje subiektywne odczucie, ale jesli niedlugo potem wychodzi na jaw afera w meczu z Mlawa to cos jest nie tak....
MarioG pisze:I z Mławą pewnie też mecz sprzedany mimo że w 92 min była ewidentna ręka co nawet kibice Mławy będący na meczu mogą potwierdzić.
Tata, a Marcin powiedzial... :roll: :roll: pewie nie byles na tym meczu skoro powolujesz sie na kibicow Mlawy, wiec nie wiem gdzie wyczytales takie ich opinie...na Onet.pl ?? skoro ta reka byla sluszna to nie wiem do czego odnosil sie ich transparent "przekupny zwiazek pilki noznej " mozesz mi to wytlumaczyc ?

Na zakonczenie napisze ze niezbyt przepadam za Arka, ale bardzo chcialbym zeby grala w 1 lidze, jednak niech ich awans bedzie poparty dobra gra a nie przychylnoscia sedziow.

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 11:31

Arka Gdynia - Legia Warszawa 1-2
GKS Bełchatów - Górnik Zabrze 0-0
Korona Kielce - Cracovia Kraków 1-3
Pogoń Szczecin -Wisła Płock 1-0
Górnik Łęczna - Wisła Kraków 0-2
Lech Poznań - Polonia Warszawa 1-1
Odra Wodzisław - Zagłębie Lubin 0-2
Groclin Grodzisk - Amica Wronki Derby :D 2-0

Bardo dobrym posunięciem PZPN było powiększenie ligi. Weszło kilka naprawdę ciekawych drużyn:
Arka Gdynia - wielki powrót. Bardzo ciekawe, co osiągnie. Może zamieszać :)
Korona Kielce - bogaty dość klub jak na beniaminka - kolporter daje na nich dużo kasy.
GKS Bełchatów - Ich znam naj gorzej.

Moim faworytem i ulubionym Polskim klubem jest Cracovia. Coprawda wątpie, aby wygrali całą IE ale może Europejskie Puchary?? :wink:

Sprawa mistrzostwa rozstrzygnie się między Legią i Wisłą. Jednak bardziej stawiam na Wisłę.

Królem strzelców będzie ktoś z nich: Korzym, Saganowski, Frankowski, Paulista i Klatt.

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 11:49

Arka Gdynia - Legia Warszawa 1-4
GKS Bełchatów - Górnik Zabrze 1-0
Korona Kielce - Cracovia Kraków 2-3
Pogoń Szczecin -Wisła Płock 1-1
Górnik Łęczna - Wisła Kraków 0-3
Lech Poznań - Polonia Warszawa 2-1
Odra Wodzisław - Zagłębie Lubin 1-2
Groclin Grodzisk - Amica Wronki Derby 2-1

Co do mistrza to tym razem wisełka sobie spłynie... Engel da plamę a i pewnie go wywalą... Mistrza zdobędzie LEGIA. Cracovia Grodzisk Amica Korona i Lech będą walczyć o puchary.... reszta tabeli to bagno jak ktoś określił:]

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 14:08

Mr_Hamulec napisał:
Tak sie akurat sklada, ze jestem zorientowany w 2 lidze lepiej niz w pierwszej i z taka gra jaka Arka prezentowala w 2 lidze nie ma zadnych szans. Jako przyklad podam mecz z Zaglebiem Sosnowiec na wiosne, gdzie sedzia wyraznie nie pozwalal naszym zawodnikom rozwinac skrzydel i skutecznie zniechecal ich do gry, co chwila odgwiazdujac faule badz spalone a korzysc Arki. Moze jest to moje subiektywne odczucie, ale jesli niedlugo potem wychodzi na jaw afera w meczu z Mlawa to cos jest nie tak....
Tak się akurat składa że ja też wiem co się w 2 lidze w ubiegłym sezonie działo, i to że w kilku meczach sędzia patrzył bardziej przychylnie na zespół Arki to nie znaczy że był przekupiony, nie jest to problem łapownictwa tylko niskiego poziomu sędziowania meczów w Polsce! W meczu z Zagłębiem rzeczywiscie mieliśmy troche szczęścia, ale to nie znaczy że tak wyglądał cały sezon! I zupełnie się z tobą zgodzę - Tak to twoje subiektywne odczucie że cos jest nie tak , gdyz pseudo afera z Mławą jest wyssana z palca! To że bramka padła w doliczonym czasie gry nie znaczy że mósiał byc tu jakis przekręt- to jest sport wszystko jest mozliwe.
A co do poziomu gry to ja wcale nie jestem zdania że było on wysmienity, ale adekwatny to pozimu rozgryek całej 2 ligi, a w Ekstraklasie napewno będzie lepiej ponieważ wielu zawodników pożegnałosię juz z Gdynią, a na ich miejsce przyszli nowi ze starzem w 1 lidze, więc nie można przkaładac tego co prezentowała Arka z tym co pokaże juz niedługo
Tata, a Marcin powiedzial... pewie nie byles na tym meczu skoro powolujesz sie na kibicow Mlawy, wiec nie wiem gdzie wyczytales takie ich opinie...na Onet.pl ?? skoro ta reka byla sluszna to nie wiem do czego odnosil sie ich transparent "przekupny zwiazek pilki noznej " mozesz mi to wytlumaczyc ?
fakt nie byłem na tym meczu, gdyz nie mogłem(każdy kibic studiujacy zaocznie wie coś o tym :( ), ale oglądałem retransmisję w TV i w telewizji zagranie ręką było bardzo dobrze widoczne, napewno równie dobrze, jak nie lepiej niż na stadionie. Jeśli uda mi się znaleźć skrót z tego meczu w necie to z przyjemnością go tu wrzucę, aby rozwiać wszelkie wątpliwości
Na zakonczenie napisze ze niezbyt przepadam za Arka, ale bardzo chcialbym zeby grala w 1 lidze, jednak niech ich awans bedzie poparty dobra gra a nie przychylnoscia sedziow.
widać ze nie lubisz Arki, bo takie zarzuty jake stawiasz można przedstawić każdemu z beniaminków z Koroną Na czele!

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 15:35

suret23 pisze:Arka - Legia 1-1 - beniaminkowie się zawsze na pierwszy mecz mobilizują, a piłkarsko Arka jest niestety za słaba żeby pokonać Legię
Jednak uważasz już, że Arka jest na tyle mocna, żeby ukraść Legii 2pkt. Pfff...
Pelson pisze:Gieksa z Bełchatowa także powinna powalczyć o wysokie lokaty
Jeżeli "utrzymają" formę, z końcówki zeszłego seoznu, to wysoką lokatą będzie dla nich miejsce zapewniające baraż o I Ligę.
A spadek grozi Odrze
O utrzymanie w tym sezonie powalczy według mnie Odra
16. Odra
Kandydaci do spadku? Zdecydowanie Odra
Raz wyszło tak, że ten klub musiał grać w barażach o utrzymanie, a wy go już w następnym sezonie skazujecie, na degradacje. Moim skromnym zdaniem Odra bez problemu utrzyma się w Ekstraklasie. Poczynili też do tego pierwsze kroki, bo nie przedłużyli umowy, z tym partaczem Smudą i zatrudnili Fornalika. Starają się sprowadzić porządnych napastników, bo zespół z Wodzisiławia miał bardzo duży problem, ze strzelaniem bramek, a poprzedni snajperzy szukają sobie już nowych klubów.
Mr_Hamulec pisze:A mi sie wydaje ze Wisla w tym sezonie nie zdominuje rozgrywek i jednak stawial bym na Legie.
BIANCONERI pisze:Najbardziej bym chciał,żeby tytuł zdobyła Pogoń,jest to jednak nierealne i dla tego na dzień dzisiejszy moim cichym faworytem jest Legia.
Legia, Pogoń, Zagłębie...!!! ;)
mnowomiejsky pisze:szkoda mi Szalachowskiego, mam nadzieje, ze bedzie mimo wszystko gral, bo odchodzil z Lecznej napalony na gre w Legii, a jak na razie przegrywa rywalizacje z Karwanem i nie jest nawet w rezerwach na mecz towarzyski Confused To sie chlopak zalatwil. Ale- jego wybor.
Będzie dobrze! Wizytówką Karwana było notoryczne łapanie urazów i wtedy zastępował go Sokołowski I, tymczasem pojechał do Łęcznej zastępować Szałachowskiego ;) więc teraz rola zmiennika przypada Sebastianowi. Na dodatek Zieliński znany jest z tego, że prawie każdy zawodnik Legii, za jego kadnecji znalazł sobie nową pozycję, na ktorej gra, więc i może u Szałachowskiego, Jacuś odnajdzie ukryty talent :smile:

Co do wątku śedziów i Arki Gdynia, to się nie wypowiem, bo słabo znam realia 2 Ligi, ale jedno wiem napewno... wszystkich polskich sędziów powinno się wrzucić do jednego wagonu i wysadzić w powietrze. Przecież, to wstyd i hańba, te wszystkie afery z polskimi sędziami, a znając zycię, jeszcze paru partyzantów, z za grubym portfelem się znajadzie :roll:

Arka Gdynia - Legia Warszawa 2
Odkąd pamiętam pierwszy mecz w wykonaniu Legii nie jest najlepszy, ale jestem dobrej myśli, bo w zeszłym sezonie, inauguracyjny mecz był tragiczny, ale 1-2 wymęczyli. Tym razem będzie podobnie (0-1).

GKS Bełchatów - Górnik Zabrze X
Na Śląsku, w Bełchatowie, spotkaja się dwaj pretendenci do 2 Ligi, na więcej niż bezbramkowy remis bym nie liczył.

Korona Kielce - Cracovia Kraków 1X
Ten mecz to dla mnie nie wiadoma, bo nie wiem jak wystartuje Korona w Ekstraklasie, a Cracovia lubi niespodziewane wyniki i przegrany mecz wygrać (1-0 z Legią), a wygrany - przegrać (3:2 z Amicą). Biorąc pod uwagę ich słabsza formę w koncówcę zeszłego sezonu, faworytem jest zespół z Kielc.

Pogoń Szczecin -Wisła Płock X
Znając oba kluby, dojdzie w Szczecinie, do przybycia kolejnej fali brazylijczyków i innych, którzy przebojem wedrą się do 1 skłądu, ale pierwsze mecze ligowe, nie będa w ich wykonaniu najlepsze. Podobna sytuacja będzie w Płocku, gdzie jak zwykle Pan Jabłoński wymieni pół składu, tylko Jeleń będzie tam gdzie zwykle... w lesie :P Takie drużyny sprawiedliwie podzielą się punktami.

Górnik Łęczna - Wisła Kraków X2
W Łęcznej przekonamy się, czy Szałachowski był podporą drużyny i czy Wisła za Engela będzie skisła jak za Liczki. Z tego co pamiętam Wisła, zawsze pierwszy mecz gra słabo, ale często farci i zdobywa komplet punktów, mam nadzięję, że Górnik z Sokołowskim I na czele, im w tym przeszkodzi.

Lech Poznań - Polonia Warszawa 2
Tutaj kolejny mecz walczących o utrzymanie. Z Polonii odszedł Gołoś, z Lechem pożegna się prawdopodobnie Reiss. Warszawski klub załatwił sobie w końcu porządnego trenera i jak narazie klub ładnie prezentuje się w sparingach. Z dwojga złego, jako Legionista, wybieram.. wybrańców Kubickiego ;)

Odra Wodzisław - Zagłębie Lubin 1
Zagłębie ma patent, na beznadziejny pierwszy mecz, a Odra wychodzi na prostą - pierwszoligowego średniaka (o czym już pisałem). Drużyna z Lubina musi się bardziej ustabilizować. Stawiam na klub Pana Serwotki :)

Groclin Grodzisk - Amica Wronki 1
Na dzień dobry, mamy derby Wielkopolski, w których faworytem jest Groclin. Z Amice nie jest już tak jak dawniej i nie rozdaje już kart, jako jedna z czołowych ekip Ekstraklasy. Grodzisk trzyma stabilną formę i myślę, że poradzi sobie w tym pojedynku

Do zdobycia "Majstra" jestesm "skazany" na typowanie Legii :D Oczywiście jedynym rywalem będzie... no własnie, o tym kto to będzie przekonamy się po paru meczach Wisły, pod bacznym i ojcowskim okiem Papcio Engela.

Nie rozumiem, po co w takim temacie ankieta. W ogóle jestem przeciwnikiem ankiet, bo one strasznie niszczą dyskusję. Każdy odda głos, myśli już, że udzielił się w dyskusji i wystarczy. Wolałbym, żeby ankiety nie było, a każdy się wypowiedział. Tak samo, osoby których temat nie interesuje i nie mają w nim nic ciekawego do powiedzenia, wejdą w topic, oddadzą durny głos, a później jakiś pajac będzie się tu tykłucał o mistrza, bo ma niezbity dowód w postaci naszej rzetelnej ankiety. :doh:
Juve The Best pisze:współczucie dla kibiców legii którzy tam będom
Boże... błogosław Knurów! :pray:

Obrazek
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 16:18

MarioG pisze: nie jest to problem łapownictwa tylko niskiego poziomu sędziowania meczów w Polsce!
I na tym pozostanmy, Ty wiesz swoje, ja swoje i zapewne w tej kwesti nie dojdziemy do porozumienia. Poza tym temat jest o inauguracji sezonu IE a nie o Arce.
beblok pisze:Pelson napisał:
Gieksa z Bełchatowa także powinna powalczyć o wysokie lokaty
Jeżeli "utrzymają" formę, z końcówki zeszłego seoznu, to wysoką lokatą będzie dla nich miejsce zapewniające baraż o I Ligę.
Zauwaz ze Belchatow mogl odpuscic koncowke sezonu, gdyz juz wlasciwie w maju bylo wiadomo ze awansuja, wiec Belchatowianie sie juz zbytnio nie angazowali. Co do samej druzyny, uwazam ze wraz z Korona, byly to najlepsze druzyny grajace w 2 lidze. Belchatow zrobil na mnie wrazenie, gdyz w przeciwienstwie do wiekszosci drugoligowcow, grali technicznie duzo z pierwszej pilki a ich gra byla ladn dla oka, mysle ze po odpowiednich wzmocnieniach nie beda mieli klopotow z utrzymaniem.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2005, 17:22

beblok pisze: Starają się sprowadzić porządnych napastników, bo zespół z Wodzisiławia miał bardzo duży problem, ze strzelaniem bramek, a poprzedni snajperzy szukają sobie już nowych klubów.
Już sprowadzili Czereszewskiego :lol:

Bartek89 pisze:szczerze mowiac to liga polska przestala mnie prawie wogole interesowac czasami tylko wdchodze ogladam wyniki i tabele i nie wiecej, nie czytam juz w necie i gazetach o transferach itp w polskiej lidze bo poprostu dla mnie to jedno wielkie łapówkarskie bagno !! co do tematu to za faworytów tych rozgrywek oczywiscia uwazam Wisle chociaz oslabioa to dalej bardzo mocna jak na Polskie warunki jednak mysle ze w tym roku do walki wlaczy sie Legia oraz ... no wlasnie zadna inna druzyna raczej wedlog mnie nie ma szans!! Jednak mysle ze w tym nowym sezonie Wisle przyjdzie ciezsza walka o mistrza!! Groclin jakos tak mi sie wydaje ze zadowolil sie tym 2 miejscie i nie widze u nich jakis aspiracji do mistrzostwa dlatego stawiam ich do kandydata na miejsca od 2-4 a najbardziej prawdopodobne bedzie 3 miejsce!! 4 miejsce typuje dla Cracovi lub Amiki jednak bardziej stawiam na Cracovie!! Dalszych miejsc nie typuje bo tam juz jest za duzo bagno i nic nie mozna wytypowac!!
Jeœli nie widzisz w Groclinie aspiracji do mistrzostwa to proponuje wizytę u okulisty. Widac, że nie zabardzo pasjonujš Cie polskie rozgrywki :wink:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2005, 14:48

Mr_Hamulec napisał:
I na tym pozostanmy, Ty wiesz swoje, ja swoje i zapewne w tej kwesti nie dojdziemy do porozumienia. Poza tym temat jest o inauguracji sezonu IE a nie o Arce.
a jednak znalazło się coś w czym mamy take samo zdanie :-D , ja też uważam że ciagnięcie tego sporu nie ma sensu, może jestem trochę przewrażliwiony na punkcie oczerniania Arki, ale poprostu boli mnie jak ktoś rzuca bezpodstawne oszczerstwa tylko i wyłącznie ze względu ze nie lubi żółto-niebieskich, bo to ponoć "szahraje" i "huligani"

ODPOWIEDZ