Wybuchy w Anglii

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 14:24

Mario_166 pisze:to jest odwet za wojne w IRAKU
Oczywiście. I teraz się okaże prawdziwa wartośc Blaira. Jeżeli ugnie się podnaciskieg głupich idiotów pacyfistów będzie mięczakiem. Powinnien zachować się tak jak Bush. Odnaleść winnych i konsekwentnie ich gnębić. Nawet może być kolejna wojna w Azji czy w Afryce ale jeśli nie zareaguje się stanowczo to terroryści poczują się bezkarnie!

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 14:35

Moim zdaniem zamachy mają związek ze szczytem G8. Słyszałem że bardzo dobra 'zagrywka' terrorystów, gdyż zwracano uwagę na bezpieczeństwo debatujących, a Londyn pozostał 'pusty' i nie miał pełnej kontroli. Napewno nie ma to związku z wyborem tego miasta na gospodarza IO. Takiego zamachu nie da się przygotować w kilka godzin, wszystko zostało skrupulatnie obmyślane tak jak w przypadku Nowego Jorku, Waszyngtonu i Madrytu. Nigdy niue wiadomo kiedy Al-Kaida znów uderzy i nigdy nie wiadomo gdzie uderzy. Na tym właśnie polega bezsilność atakowanych - nie mają pojęcia że szykuje sie zamach, a kiedy sie zacznie, trudno jest zapobiec klejnym wybuchom.
Bawią mnie teksty że Londyn nie był przygotowany i nie nalezy mu sie organizacja IO. Owszem, głównie chroniono Edynburg, ale ewakuacja ludzi z zaatakowanych stacjii metra przebiegła szybko i sprawnie.
Spekuluję się że w niedalekiej przysżłości także Polska może stać się obiektem terroryzmu. Na TVN24 oglądałem wywiad z dowódcą GROMU i nie był on zbyt zadowalający. Rozmawiano o przygotowaniu Polski na wypadek takie właśnie ataku i z tego co zaproszony gość powiedział wywnioskować można że jst conajmniej źle.
Terroryzm rozszerza się w zastraszającym tempie i praktycznie nic nie można z tym zrobić - nam pozostaje mieć nadzieję że nie sprawdzią sie przypuszczenia co do zamachów w naszym kraju, bo wątpie czy Al-Kaida wogóle ustanie w jakichkolwiek zamachach...

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 14:38

Co za masakra. Tak jak wcześniej pisaliście cierpią tylko niewinni ludzie !!
Bush to zaczoł, inni pomogli i teraz pewnie każde państwo ucierpi po koleji.
Ktoś napisał że planowali to od paru miesięcy. Aż strach pomyśleć co bedzie się działo w na Olimpiadzie w Londynie skoro na zaplanowanie zamachu mają 7 lat !!!!!!!!! :angry: :shock:

kozakmc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 14:48

Hybryd co ty gadasz. To chyba dobrze że Bush cały czas gnębi terrorystów. Moim zdaniem dobrze zrobił że wkroczył do Iraku. Husajn wybil miliony ludzi, wielu poprzez okropne tortury. Wielu mówi że zrobił to tylko dal ropy. Ale pieniądze z pory trafiały na konta terrorystów. To się tyczy nie tylko jego ale i rodziny Osamy bin Ladena. gadanie że porwania w iraku są dla odzyskania niepodleglosci. Góffno prawda. Saddam dawał kase na te wszystkie ugrupowania. To jest moje zdanie na ten temat.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 14:54

Jednak zamachy, co do tego przygotowania, w USA po 11 wrzesnia nie odbył sie zaden atak, dlaczego bo słuzby takie jak CIA czy tez FBI działają i to mocno.

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 15:28

Głupotą jest mówienie że Blair powinien sie odkuć-kosztem niewinnych ludzi :?: ,co z tego że zabije albo zamknie kilku terorystów skoro zginą tysiące żołnierzy,tysiące cywili :?: .Zamachy terorystyczne nawet bez odkucia się bedą,wystarczy spojrzeć na to inaczej i nie uznawać zasady ząb za ząb tylko spróbować sie chronić przed kolejnymi atakami taki jak to robią Stany Zjednoczone.Tylko wielka szkoda że szanowny Blair nie pomyślał o tym wcześniej-uratował by ludzi.Krzywdząc kogoś za zło innych stajemy się tacy sami-czy naprawde myślicie że za ataki terrorystyczne na WTC,które zorganizowali jacyś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> musieli zginąć niewinni ludzie,czy było to konieczne i robienie wielkiego szumu z pseudowojny :angry: To był czysty odwet,który mogł wyglądać inaczej chociażby wysłać jednostki które miałyby na celu zwalczać to od podstaw w Iraku co dopiero potem nastąpiło.Co będzie jeśli zaatakują Anglicy-ataki będą wtedy (odpukać) w Paryżu,Berlinie,Moskwie,Lizbonie,Warszawie,Atenach i innych metropoliach,wkońcu zamacowcom o to chodzi,a my jak głupki byśmy poszli za ciosem.Madryt się uspokoił wycofał sie i co teraz z tego ma-spokój,nie słychać o jakiś alarmach terrorystycznych,pokora łączona z mądrościa,co nie wiąże sie z bezczynnością to najlepsze co teraz mogą zrobić władze Wlk.Brytanii :!: .Można sie modlić by Tony Blair zareagował mądrze,przebiegle i z myslą o konsekfencjach,by więcej takich przypadków nie było.To już 3 alarm do całego świata by więcej zainwestować czasu i pieniędzy w ochronę ludzi.Przykro że brak reakcji w wielu krajach lub reakcja negatywna doprowadza do śmierci niewinnych istot :cry:
PS- mam nadzieję że ktoś to przeczyta/ał bo naprawdę wydaje takie apele są potrzebne(wiadomo nie we wszystkim mam racje ale gdyby tak każdy dołożyl coś od siebie to można by wyciągnąć z tego wnioski),teraz pewnie znowu będzie się czytało o jakiś reakcjach ale to potem ucicha i czeka się do kolejnego zamachu by to ponowić,oby w tym wypadku było inaczej :!:

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 15:32

Powiem Wam że wszytko to jest starsznie nagłosniane przez media ... Oczywiście wiem że stało się coś strasznego :płaczę: izgineli nie winni ludzie , ale w takim mieście jak Londyn życie musi toczyć się dalej ... Wczoraj się cieszyli z Igrzysk ,dzisiaj płaczą za tydzień zapomną ... Ale uważam że to tylko "wzmocni" obrone w Anglii i już więcej się coś takiego nie powtórzy ...oprócz "zapobiegania" trzeba zacząć z tym walczyć :angry: ,bo cierpią niewinni ludzie ....

Na moje szczęście wszytko stało się jakieś 60 km odemnie ,ale naparwde współczuje ludziom których to spotkało ... :pray:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 15:38

No coz... nadal tolerujmy imigracje arabow do europy... :lol: . Ciekaw jestem co w tym momencie mysli sobie pani Oriana Fallaci oskarzona pisanie antyislamskich ksiazek...

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 15:44

tylko patrzec jak nas sprzatna !!!
jak dali rade Anglikom (nawyzszy wskaznik bezpieczenstwa) to z nami nie beda mieli problemu !!!

[*]

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 16:02

PABLO pisze:tylko patrzec jak nas sprzatna !!!
jak dali rade Anglikom (nawyzszy wskaznik bezpieczenstwa) to z nami nie beda mieli problemu !!!

[*]
JAk patrze na takie wypowiedzi to aż mnie skręca,żeby gorzej nie powiedzieć.To jest szczyt martwić sie tylko o własny czubek nosa,czy nie rusza Cie to że zgineli neiwinni ludzie,ważne czy to Anglicy czy Francuzi czy ktokolwiek.Bać sie należy zamachów w każdym kraju i modlić się zeby ich nei bylo czy to w Albani czy w Mongoli
Nazywasz to sprzątnięciem-gratuluje :?

neotrance

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 16:39

Heh moze nie ze zadne panstwo nie jest przygotowane na ataki terrorystyczne ,widzicie w Londynie moze bylo i jest pozabespieczane ,ale nie to co zostało zaatakowane. Nie mówie ze metra nie byly zabezpieczone ,na pewno byly ,ale to mi przypomniało akcje z "Szklanej pułapki 3" kiedy to terrorysci odwrócili uwage całej policji i obrabowali bank rezerw federalnych. Tu bylo mozna powiedziec podobnie: Szczyt G8 na pewno był dobrze zabezpieczony i strzezony mozliwe ze nie bylo by nawet szansy (ale szansa zawsze jest :? ) na atak tego co bylo najlepiej obsawione ,więc terrorysci zaatakowali tam gdzie sie nikt nie spodziewał - Londyńskie metro ,tym samym raniąc (podobno narazie 2 ofiary smiertelne ,teraz to nie wiem dokladnie ile) niewinnych obywateli. Nie wiem co to za grupa terrorystyczna dokonała ataku ,ale był on na pewno przemyslany i bardzo dlugo przygotowywany i prawie napewno był odwetem za to ze W.Brytania była jednym z 3 panstw ,które stanowily rdzen operacji zbrojnej w Iraku. Obawiam sie ze Polske tez czeka taki atak - ale mam nadzieje ze sie to nie sprawdzi... :(
Solaris pisze:To jest szczyt martwić sie tylko o własny czubek nosa,czy nie rusza Cie to że zgineli neiwinni ludzie,ważne czy to Anglicy czy Francuzi czy ktokolwiek

Jak przeczytałem twoje slowa ,od razu przypomniało mi sie jak w mówili w tv ,ze jak sie rząd w Polsce o tym dowiedzial ,to zwołał od razu ekipe (nie wiem jak sie ci wszyscy od poszczególnych urzędow zwą :oops: ) ,która miała za zadanie sprawdzenie czy w razie ataku wszystko bylo by ok(pisze w skrócie;]) Tylko ze to chodzi ocały kraj ,a nie tylko o ich skóre ,ale nie wiem czy nasze kochane urzędasy pomyslały przez dluzszą chwile o ludziach w którzy zostali ranni ,tylko od razu kiedy dowiedzieli sie o atakach rzucili sie do przygotowan do obrony w razie atakow. Wiem tu chodzi o dobro kraju ,za który sa odpowiedzialni ,ale to tak troche wygląda jakby kazdy sie tylko o siebie martwił. Tyle ze w codziennym zyciu nie potrafią zadbac o godne zycie ludzi ,o to by kazdy miał gdzie mieszkac ,tylko same afery i co rósz odkrywane spiski , to jak oni chcą sie dobrze przed terroryzmem uchronic?Nie mam sił do nich...:(

Kazdy wie ze tragedia w Londynie to wielki cios dla Anglików ,którzy zyli zapewne w swiadomosci ze sa dobrze chronieni ,ale to równiez ostrzezenie dla swiata ,ze nikt nie moze czuc sie bezpiecznie. Swiat juz pokazał ze w obliczu tragedii potrafi sie połączyc - tak jak po tragicznych w skutkach falach tsunami ,które nawidziły Cejlonczyków ,kraje potrafiły sie zjednoczyc i pomóc. Po atakach na WTC ,USA zaostrzyły srodki bezpieczenstwa i widac ze jak narazie to przynosi skutki.

Mam wielką nadzieje ze ci ludzie sie opamiętają i w koncu dojrzą ze wojna i ciągłe ataki nie maja sensu ,ale skoro po 2000 lat czlowiek tego nie zrozumiał to nie wiem czy to kiedy kolwiek nastąpi.... :( :( :(

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 16:50

Solaris pisze:
PABLO pisze:tylko patrzec jak nas sprzatna !!!

[*]
JAk patrze na takie wypowiedzi to aż mnie skręca,żeby gorzej nie powiedzieć.To jest szczyt martwić sie tylko o własny czubek nosa,czy nie rusza Cie to że zgineli neiwinni ludzie,ważne czy to Anglicy czy Francuzi czy ktokolwiek.Bać sie należy zamachów w każdym kraju i modlić się zeby ich nei bylo czy to w Albani czy w Mongoli
Nazywasz to sprzątnięciem-gratuluje :?
Oczywiscie ze jest mi szkoda tych ludzi ale smierc mnie nigdy nie ruszala ! no chyba ze kogos bliskiego ! odpukac !

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 16:53

Solaris pisze: ,co z tego że zabije albo zamknie kilku terorystów skoro zginą tysiące żołnierzy,tysiące cywili :?:
czysta ludzka kalkulacja: 'Jak my atakujemy ich a oni skupiają się tylko na obronie i zapobieganiu to w zasadzie nie mamy nic do stracenia. A że zamachy terrorystyczne mają to do siebie że zapobiega się im cholernie trudno (jest to wręcz niemożliwe) to tym bardziej opłaca nam się organizować takie akcje' - takiemu myśleniu trzeba zapobiegać, ci terroryści muszą mieć wiele do stracenia, trzeba tak im "dogryżć" że jak następnym razem zechcą pozabijać niewinnych ludzi to się pooooważnie zastanowią. A poza tym jakby w dwudziestoleciu międzywojennym Francją nie żądzili pacyfiści czyli ludzie o poglądach podobnych do twoich to II wojna światowa mogłaby wogóle nie wybuchnąć
Solaris pisze:spróbować sie chronić przed kolejnymi atakami taki jak to robią Stany Zjednoczone.
no tu się zgadzam. Oni zaatakowali Afganistan i Irak, wytrzebili sporo terrorystow i utrudnili im życie - tak trzymać!

Solaris pisze:Madryt się uspokoił wycofał sie i co teraz z tego ma-spokój,nie słychać o jakiś alarmach terrorystycznych
Solaris pisze:To jest szczyt martwić sie tylko o własny czubek nosa
Mała sprzeczność? :lol:

MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 20:44

nie wiem czy też to zauważyliscie, ale widoczna jest ostatnio pewnego rodzaju "znieczulica", ludzi nie wzrusza juz zbytnio śmierć toważysząca zamachom terrorystycznym, ponieważ jest ich dużo. Praktycznie co chwilę słychać o kolejnych zamachach na żołnierzy czy policjantów w Iraku. Wudaje mi się że takie podejście polskiego społeczeństwa wynika z przekonania iż to co się dzieje jest odległe i nie zagrazające im, bo przeciez to dzieję sie w Iraku , USA, Francji, Angli.... ale nie w Polsce. Ludzie bardziej przejmują się sprawami przyziemnymi niż śmiercią mającą miejsce gdzieś daleko.
Być może, a nawet na pewno jak widac w TV ten londyński zamach wzbudzi większe zainteresowanie na całym swiecie niż to co dzieje sie w Iraku czy Afganistanie, a przecież nie ma różnicy czy ginie Amerykanin, Anglik czy Iracki policjant-ochotnik, bo przecież w każdej z tych sytuacji ginie CZŁOWIEK !!!!

przemw

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 20:56

Te zamachy nie maja nic wspulnego z olimpiadą być może też nie z G8 ale albo odwet za wysłanie wojsk przez Anglie do Iraku albo dzisiaj miał sie odbyć proces jakiegoś szejka któremu grozi dorzywocie.

ODPOWIEDZ