Zurawski w Celticu!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy dobrze zrobil wybierajac Celtic?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 19:02

mnowomiejsky pisze: Co do Wisly, to chyba cos musi w niej konkretnie drgnac po tym odejsciu Zurawskiego, zeby mogli znowu siegnac po mistrzostwo, moze zmiana trenera dobrze im zrobi. Moze rzeczywiscie za wczesnie mowic o "sypaniu sie" klubu, ale osobiscie uwazam, ze nie bedzie to juz ta sama Wisla.
Przed chwilą dowiedziałem się, że (ku uciesze chyba wszystkich Wiślaków) prezes Basałaj zrezygnował a Liczka został zwolniony...
Coolfi pisze: Co do Wisły i jej "sypania się". Według mnie sprzedaż najlepszych zawodników do większych klubów jest normalną koleją rzeczy, a skoro nawet sam zawodnik domoagał się odejścia sprawa stała sie jasna - wycena zawodnika i papa...
Dokładnie. I czy to powód, żeby przekreślać drużynę??
Coolfi pisze:O innych błędach krakowskich działaczy typu zatrudnianie Liczki na miejsce Kasperczaka dyskutował nie będę bo mogę dojść do przykrych wniosków. Wiem jedno - z obecnym składem i formą Ligę Mistrzów w Krakowie będzie można oglądac tylko w telewizjii...
No niestety tu też muszę się zgodzić :cry:
LM to narazie za duże wyzwanie, natomiast Ekstraklasa za małe, przynajmniej dotychczas...
Kocham Wisłę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 19:31

Ja powiem krótko i zwięźle. Dobrze zrobił, ma już sporo lat, ostatni gwizdek żeby coś osiągnąć, zarobić... Zrobił to dla siebie, dobrze że Wisła pozwoliła mu odejść, należało się temu Panu. A czy Wisła ,,utonie'', się okaże...

Go hard, or go home.
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 19:48

Michal17 pisze:
pan Zambrotta pisze:Engel nie będzie trenerem Wisły, tylko będzie odpowiadał za transfery Białej Gwiazdy, tak jak to robił w Legii i Polonii .
Ciekawe skąd to wiesz?? Przyznaje, że słyszałem o takiej wersji, ba nawet miałby zostać Dyrektorem Sportowym a w takim wypadku trenerem miałby zostać E.Klejdinst (chyba tak się nazywa 8) ), ale jaka będzie jego rola to się jeszcze okaże. Wcale nie wykluczone, że będzie trenerem...
Michal17 pisze:Przed chwilą dowiedziałem się, że (ku uciesze chyba wszystkich Wiślaków) prezes Basałaj zrezygnował a Liczka został zwolniony...
Jeśli Liczka został zwolniony, to rośnie duże prawdopodobieństwo, że Białą Gwiazdę poprowadzi Jerzy Engel. Tak więc myliłem się, Twoje na wierzchu.

Michal17 pisze:Nie ma sensu dalej ciągnąć rozmowy o "rozpadzie" tudzież "słabnięciu" Wisły. Mamy swoje racje...
Popieram. W końcu nic dziwnego, że jako kibic Wisły bronisz swoich racji o mistrzu Polski.
Michal17 pisze:Odwoływanie się do porażek Białej Gwiazdy nie jest w pełni uzasadnione, bo wg mnie to był element protestu piłkarzy. .
Czy dla profesjonalnych piłkarzy formą protestu jest przegrywanie meczy ? Poza tym o strajku nic nie wiem, możesz nam powiedzieć co to był za protest ?
Michal17 pisze:
pan Zambrotta pisze:
Michal17 pisze:Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (...) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada.
Oczywiście, przychodzą lata chude i tłuste. Tylko skąd wiesz, że Wisła znajdzie godnego następce Żurawia ?
Myślisz, że Wisła szuka godnego następcy?? Narazie, póki sprawa jest świerza nikt chyba o takich poszukiwaniach nie mówi.
Ale niedługo chyba zacznie. Bo jakim napadem wyjdzie na eliminacje ? Oprócz Frankowskiego jest tylko niedoświadczony Brożek i Kuźba bez formy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 21:39

pan Zambrotta pisze:
Michal17 pisze:Odwoływanie się do porażek Białej Gwiazdy nie jest w pełni uzasadnione, bo wg mnie to był element protestu piłkarzy. .
Czy dla profesjonalnych piłkarzy formą protestu jest przegrywanie meczy ? Poza tym o strajku nic nie wiem, możesz nam powiedzieć co to był za protest ?
W Krakowie generalnie nikt nie lubi Liczki (tzn. jeśli chodzi o Wiślaków) bo wiadomo kogo zastąpił i w jakich okolicznościach. Niechęć kibiców to jednak nie wszystko. Okazało się, że piłkarze też nie zaakceptowali nowego trenera, z dość podobnych pobudek. Doszła do tego schematyczność treningów i taktyki oraz swoisty brak wyrozumiałości.
Po porażce z Legią chodziły głosy (to nie tylko plotki, było o tym w mediach np. TV Kraków), że piłkarze chcieli dolączyć się do protestu kibiców i również okazać swoje niezadowolenie z obecnej sytuacji. Grali "na stojąco" i w bolesny sposób przegrali z jednym z największych rywali. To miało ostatecznie przekreślić pana trenera, także w oczach zarządu i Bogusława Cupiała. Oczywiście to tylko niepotwierdzone przypuszczenie, ale sami piłkarze prywatnie o tym wspominali...
pan Zambrotta pisze:
Michal17 pisze:
pan Zambrotta pisze: Oczywiście, przychodzą lata chude i tłuste. Tylko skąd wiesz, że Wisła znajdzie godnego następce Żurawia ?
Myślisz, że Wisła szuka godnego następcy?? Narazie, póki sprawa jest świerza nikt chyba o takich poszukiwaniach nie mówi.
Ale niedługo chyba zacznie. Bo jakim napadem wyjdzie na eliminacje ? Oprócz Frankowskiego jest tylko niedoświadczony Brożek i Kuźba bez formy.
Napewno szukają napastników, ale z pewnością nie nazywają ich "następcami Żurawia". Raczej jakiś solidny i ograny (np. I.Jeleń), który raczej nie będzie gwiazdą.
Ale OK, źle sie wyraziłem na początku, trochę się nie zrozumieliśmy. Mnie uderzyła formuła "godny następca".

mil015

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2005, 00:04

Rozmowy Wisły Kraków z przedstawicielami szkockiego klubu Celtic Glasgow w sprawie transferu Macieja Żurawskiego zostały w poniedziałek po południu zawieszone - poinformował rzecznik Wisły Jerzy Jurczyński.

Negocjacje rozpoczęły się o godzinie 11.00, a po południu zostały zawieszone, aby przedstawicielom Celticu umożliwić uzyskanie akceptacji właściciela i rady nadzorczej szkockiego klubu warunków transferu, przedstawionych przez Wisłę Kraków SSA

"Przedstawiliśmy warunki ewentualnego transferu, rozmawialiśmy o szczegółach kontraktu. Były to twarde negocjacje biznesowe. Ostateczne decyzje w tej sprawie musi teraz podjąć właściciel i rada nadzorcza Celtiku. Będziemy oczekiwać odpowiedzi z Glasgow" - powiedział Jurczyński.

Wisłę Kraków SSA reprezentowali w rozmowach - wiceprezes ds. sportowych Zdzisław Kapka i dyrektor sportowy, Grzegorz Mielcarski, w przeszłości reprezentanci Polski.

źródło:
http://new.sports.pl/index.php?show=1&s=605&ns=53534

lol czyli kolejny odcinek z cyklu "Zuraw wybiera sie w Świat" czyli "Jak sójka za morze" :D Coś mi sie wydaje ze Zurawski jednak zostanie w krakowie na kolejny rok. Znów bedzie sie kisił w naszej "Ekstraklasie"

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2005, 09:39

Gdyby tym razem mu sie nie udalo wyjechac to zostanie w ekstraklasie do konca swojej kariery :roll: Zurawski doskonale wie ze to ostatni moment na odlot do innej ligi i bedzie stawal na glowie zeby z niego skorzystac.Wydaje sie ze sprawa zostanie sfinalizowana na dniach wiec mozemy czekac na zdjecia Zurawia w koszulce Celtow :wink:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2005, 10:43

Ja już mam tego dość, nawet nie śledze kolejnych newsów o Żurawskim. Ciągnie się to i ciągnie. Najpierw nie mógł się zdecydować czy Turcja czy Szkocja, teraz znowu negocjacje trwają w nieskończoność. Dobrze by było gdyby Celtic przystał na warunki Wisły i jak najszybciej sfinalizował kontrakt. Oczywiście dobrze dla Maćka. A tak to ta cała sytuacja robi się już nudna. Zrobiło się całe zamieszanie wokół Wisły. Odchodzi Żuraw, odchodzi Basałaj, zwolnili Liczke, zatrudnili Engela. Cuda na patyku. I to przed tak ważnym sezonem, gdzie Wisła będzie grać od 3 rundy eliminacji Ligi Mistrzów. Mam nadzieje żę nie skończy się tylko na obietnicach wielkich sukcesów i w końcu będziemy mieli polski klub w lidze mistrzów, choć jak ktoś trafnie zauważył w TVp będą puszczane wtedy same mecze Białej Gwiazdy :? wracając do Żurawskiego. Bezsprzecznie jest to najwieksza gwiazda polskiej ligi, najlepszy piłkarz i to od wielu lat. Ciekawi mnie jak sobie będzie radził w jakiejś silniejszej zagranicznej lidze. Napewno będzie mu ciężko, ale osobiście myslę że da sobie radę. Doceniam go bo to świetny zawodnik. podobno już uczy się angielskiego. Życzę mu więc aby jak najszybciej wszystko się wyjaśniło i w końcu przeniósł się do miejsca które sam sobie wybrał.

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 20:58

Cala sytuacja z Zurawskim robi sie coraz bardziej zamotana. Nie wiem dlaczego nie chca go puscic do tego Celticu, bo wyglada na to, ze on sam jest juz zdecydowany na przejscie. Jesli chodzi o kase, to panowie z Wisly i tak dostaja ogromne pieniadze za Macka i nie wiem czego chca wiecej? Jeszcze wiecej kasy? Dobrze, ze Celtic postawil sprawe jasno. Albo go sprzedaja, albo nie. Nie ma co sepic co do grosza ostatniego. Juz osobiscie mnie zaczyna nudzic ta sytuacja i jestem ciekaw jak to sie zakonczy... Pewnie tak, ze Trabzon wykorzysta sytuacje i Zuraw tam wyladuje. Slyszalem, ze interesuje sie nim tez Besiktas i Fiora. Jakbym mial do wyboru, ktorys z tych 4 zespolow: Besiktas, Fiora, Trabzon i Celtic to od razu uciekalbym z Wisly. :) :wink: Tylko problem w tym, ze tak od razu sie nie da, bo klub tez ma cos do powiedzenia w sprawie transferow...

Chcialbym zeby zakonczylo sie to wszystko tak, ze Maciej jednak zagra w Celtiku.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Hiras

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 21:51

Nom ta cała Wisła to tak krecie tym biednym Maćkiem że ja nie mogę. Uważam że Celtic to bardzo dobry wybór i Żuraw powninen się tam szybko odnaleźć. W tym momencie nie ma lepszego zawodnika w Polsce, który tak pracował b na boisku !!! Jedź Maciek do zkocji i spierz tyłki kilku drużynom. Ale było by fajnie jak byś tak hat-tricka ustrzelił Realowi w LM :dance:

Jednym słowem, a raczej dwoma i paroma wykrzyknikami: FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 21:42

Maciej Żurawski od czwartku jest piłkarzem Celtiku Glasgow. Były zawodnik Wisły Kraków sfinalizował wszystkie formalności dotyczące transferu i podpisał wszystkie niezbędne dokumenty. Mistrz Polski otrzyma za niego 3,1 mln euro.

Maciej Żurawski od czwartku jest piłkarzem Celtiku Glasgow. Były zawodnik Wisły Kraków sfinalizował wszystkie formalności dotyczące transferu i podpisał wszystkie niezbędne dokumenty. Mistrz Polski otrzyma za niego 3,1 mln euro.

Źródlo: http://sport.wp.pl/kat,32282,wid,758288 ... 765213.483

Nareszcie skonczyla sie ta epopeja - pozostaje tylko zyczyc powodzenia :ok:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 21:42

Dzisiaj o godzinie 20.40 podpisany został kontrakt transferu definitywnego napastnika Wisły Kraków do zespołu wicemistrza Szkocji, Celtic Glasgow. Mistrz Polski otrzyma za czołowego napastnika 3,1 mln euro.

Maciej Żurawski i pełniący obowiązki prezesa klubu Zdzisław Kapka, który ma uprawnienia do podpisania transferu, polecieli do Glasgow w czwartek. Po południu rozpoczęły się rozmowy przedstawicieli Wisły i Celticu na temat szczegółowych zapisów umowy transferowej. Treść przygotowywanych w Glasgow dokumentów była konsultowana z kancelarią prawną obsługująca zespół mistrza Polski.

- Cały dzień trwała wymiana dokumentów niezbędnych do podpisania kontraktu. W tym samym czasie Żurawski przeszedł testy medyczne prowadzone przez zespół medyczy wicemistrza Szkocji - mówi Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Wisły. Ostatecznie kontrakt podpisano wieczorem.

Już na początku tygodnia strony były bliskie porozumienia. W Krakowie gościł dyrektor wykonawczy Celticu Peter Lawwell. Ale wszystko rozbiło się o sposób zapłaty - wiślacy domagali się jednorazowego przelewu, a Szkoci upierali się przy rozłożeniu kwoty odstępnego (3 mln euro) na trzy równe raty. Wisła z kolei chciała, by były oprocentowane. Sam piłkarz już dawno porozumiał się z Celtikiem co do warunków indywidualnego kontraktu (na cztery lata, zarobki 750 tys. euro rocznie).

Źródło: http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2809827.html

Czyli już wszystko jasne, Żuraw podpisał kontrakt i od nowego sezonu będzie grał w Celticu :-D . Bałem się, że do tego transferu nie dojdzie, wszystko za długo trwało i już myślałem, że Maciek nowy sezon zacznie w Wiśle, jednak udało się. W całym tym zamieszaniu chodziło o to, że Wisła chciała oprocentować raty Szkotom (chociaż w całej Europie jest inaczej :roll: ). Po prostu zamiast podzielić 3 mln Euro na trzy równe części i wyznaczyć termin spłaty, szefowie Wisły chcieli, żeby raty były droższe :roll: (i w konsekwencji tego, Szkoci musieliby więcej zapłacić niż początkowo zakładali). Na szczęście kontrakt został podpisany i mam nadzieję, że Żurawski pokaże klasę w Celticu i udowodni to, że jest jednym z najlepszych polskich piłkarzy :wink: .

:roll:
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 22:17

noi bardzo dobrze :-D Celtic to klub o klase wyższy od Trabzonsporu :) a o miejsce w sqadzie bym się nie martwił, ponieważ zdaje się że w pierwszej jedenastce występuje Craig Bellamy który jest o klase gorszy od "Żurawia". Tak więc życzmy Maćkowi szczęścia :) a co do Wisły to bym się tak nią nie przejmował. Myśle, że zmiana na stanowisku trenera powinna wiele zmienić w grze Wisełki. Poczekamy, zobaczymy.... :dance:

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 22:27

Ja również uwazam,że Żurawski postąpił słusznie wybierając oferte Celtiku.Co prawda Turcy proponowali mu wyższe zarobki,ale to w Szkocji może byc pewny,że będzie otrzymywał wypłate na czas.
Mimo odejście z klubu Bellamiego Żurawski nie może byc pewny miejsca w pierwszym składzie,w końcu Celtic dysponuje takimi napastnikami jak Hartson i Sutton,choć ten drugi może grac w pomocy.Wszystko zalezy od tego jak szybko Żuraw dostusuje się do nowych wymagań jakie zostaną wobec niego postawione.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 22:30

Shickit pisze: o miejsce w sqadzie bym się nie martwił, ponieważ zdaje się że w pierwszej jedenastce występuje Craig Bellamy
Bellamy został dziś sprzedany z Newcastle do Blackburn. Był do Celticu jedynie wypożyczony.
Shickit pisze:który jest o klase gorszy od "Żurawia".
Mówisz o Bellamy'm? :lol:

Wreszcie dobiegł koniec tej telenoweli. Jedno szczęście, bo kto wie co zrobiłby zdesperowany Żuraw gdyby Wisła zwlekała z decyzją odnośnie kwoty odstępnego ;> Mogło być nieciekawie. Teraz Maciek ma nieco łatwiejsze zadanie, gdyż Celtów opuścił Craig Bellamy, choć Hartson i Sutton to także nieźli zawodnicy. Mimo to mam nadzieję że Żurawski podzieli los Krzynówka i Szymka i zdobędzie sławę dla Polski, tym razem na Wyspach :wink: Ciekaw jestem jego postawy na szkockich boiskach i nie mogę się doczekać jego występów w Lidze Mistrzów.
EDIT
Shickit pisze:no chyba mi nie powiesz że Bellamy jest lepszy od Żurawskiego :rotfl: Bellamy to drewno jakich mało :lol:
Oj, słabo z Twoją wiedzą, słabo :roll:..... Myśl sobie co chcesz, ale zauważ że na Wyspach Craig jest o wiele bardziej ceniony od nieznanego Żurawia i dlatego to właśnie on miałby miejsce w pierwszej '11'... Czas Maćka jeszcze nadejdzie :wink:
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2005, 23:12 przez Coolfi, łącznie zmieniany 4 razy.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2005, 22:47

Coolfi pisze:
Shickit pisze:o miejsce w sqadzie bym się nie martwił, ponieważ zdaje się że w pierwszej jedenastce występuje Craig Bellamy
Bellamy został dziś sprzedany z Newcastle do Blackburn. Był do Celticu jedynie wypożyczony.
no to byłem troche niedoinformowany :wink:
Coolfi pisze:
Shickit pisze:który jest o klase gorszy od "Żurawia".
Mówisz o Bellamy'm? :lol:
no chyba mi nie powiesz że Bellamy jest lepszy od Żurawskiego :rotfl: Bellamy to drewno jakich mało :lol:

ODPOWIEDZ