Ac Torino w serie A czyli szykują się derby :]
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
AC Torino ma tylko kilka dni na zapłacenie 20 mln funtów długu. Jeśli tego niezrobią to raczej niezobaczymy w przyszłym sezonie derbów turynu. Torino stało się ofiarą nieuczciwego agenta który podrobił dokumenty ukrywając tym część zobowiązań. Torino podzieliło los takich drużyn jak Roma Fiorentina oraz Napoli. Jeśli AC Torino nieuda się spłacić tego długu i niedostaną pozwolenia na gre w serie a to w tych rozgrywkach zagra albo Treviso albo Ascoli.
Zródło www.ligawloska.ys.pl
Szkoda mi Torino bo jeśli spadną do jakiejś niższej ligi to będzie im bardzo trudno znowu wywalczyć serie a. Mam nadzieje że jakoś zdołają "wygrzebać" się z tego dołka i derby turynu odbędą się.
Piszcie co o tym sądzicie i czy chcielibyście by Torino grało w tym sezonie w serie a
Połączę ten temat z istniejącym już o naszym rywalu zza miedzy, bo po co 2
na 2 nie zasługują 8) /Dragon
Zródło www.ligawloska.ys.pl
Szkoda mi Torino bo jeśli spadną do jakiejś niższej ligi to będzie im bardzo trudno znowu wywalczyć serie a. Mam nadzieje że jakoś zdołają "wygrzebać" się z tego dołka i derby turynu odbędą się.
Piszcie co o tym sądzicie i czy chcielibyście by Torino grało w tym sezonie w serie a
Połączę ten temat z istniejącym już o naszym rywalu zza miedzy, bo po co 2

- Tasak
- Juventino
Ja właściwie cały czas chciałem żeby torino weszło de Serie A, ale tylko na jeden sezon... Juve im w derbach pokaże kto żądzi w turynie, a inne zespoły nie pozwolą sobie dmuchać w kasze zespołowi który dostał się do Serie A kupując mecze i sędziów... Myśle że to wyjdzie na boisku... Więc jak dla mnie ten sezon mogą zagrać... Ale za rok już arivederci...
- Martin
- Juventino
Nie ma ze boli. Maja dlugi to niech najpierw je spłacą. Problem mysle lezy jednak gdzies indziej. Torino nie nalezy do potentatow wiec mozna z nimi zrobic co sie chce (nawet zrzucic do serie C). A co z tak zwanymi potęgami? Pierwszy przyklad z brzegu - Roma. Bodajze przez rozpoczeciem ostatniego sezonu (czy moze rok wczesniej, dokladnie nie pamietam) mowilo sie ze ma dlugi. Co wiecej! Uzyskala falszywe poswiadczenie banku, ze te dlugi splaca. Co wiecej! Zostalo im to udowodnione. I co? Roma jak grała tak gra w Serie A. I gdzie tu sprawiedliwosc?
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- ULAT
- Juventino
Martin nie ma sprawiedliwości. I proste. A co do Torino to jak każdy kibic Juve chętnie obejrzałbym derby Turynu. Jak nie teraz to może za rok. Cóż takie życie.... Szkoda tylko zawodników którzy ten awans wywalczyli.
- Reggie
- Juventino
Nie wiem czy każdy kibic Juve chciałby obejrzeć te derby. Ja na przykład nie chciałbym. Myślę ze większosć kibiców Juve nie chciała by w ogóle widzieć Torino w serie A, tak samo jak Fiorentiny. Wrogom zazwyczaj nie życzy się dobrze.ULAT pisze:Martin nie ma sprawiedliwości. I proste. A co do Torino to jak każdy kibic Juve chętnie obejrzałbym derby Turynu. Jak nie teraz to może za rok. Cóż takie życie.... Szkoda tylko zawodników którzy ten awans wywalczyli.
Zgadzam się z Martinem, jeśli mają długi, niech spadają (do serie B

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Szkoda mi Torino bo chcialem zeby weszli i w derbach z nai przegrywali :twisted: i szkoda troche bedzie jak torino spadnie bo juz derbow nie zobaczymy i mam nadzieje ze klub z turynu pokaze ze jest w stanie grac w serie a i zaplaci te 20mln bo to wkoncu turynski klub a turyn stac na wszystko
- wiwat
- Juventino
Moze i szkoda Torino, ale z drugiej strony patrzac, gdyby derby mialy sie odbyc, to obawialbym sie chamskich zagrywek i brutalnych fauli z ich strony, jak to zwykle mialo miejsce :shock: Z takich derby moglyby tylko wyniknac kontuzje, zadymy na trybunach, itp. itd.
- Vojtimar
- Juventino
Derby obejrzałbym chętnie, ale najpierw niech spłacą długi. Poza tym cały czs by chamsko faulowali i prowokowali, jak to miało miejsce w poprzednich meczach. Jak wejdą do Serie A to ok, jak nie to też ok, nie to, że ich nienawidzę, są mi obojętni.
Z Juve na dobre i złe!
- Solaris
- Juventino
Człowieku każdy prawdziwy kibic nie chciał by widieć anio Violi ani Toro w Serie A- taka jest piłka nie masz kasy to do widzenia 8),a szkoda Ci zawodników co awansowali a mogą nie grać-mi jakoś nie i nie ma że boli :twisted:.Szkoda że Roma jest klubem któremu wolno wszystko z posiadaniem ogromnych długów włącznie :evil:ULAT pisze:Martin nie ma sprawiedliwości. I proste. A co do Torino to jak każdy kibic Juve chętnie obejrzałbym derby Turynu. Jak nie teraz to może za rok. Cóż takie życie.... Szkoda tylko zawodników którzy ten awans wywalczyli.
Pozostaje mi liczyć na to że Toro nie bedzie grało w Serie A w przyszłym sezonie
- eLeM
- Juventino
Ludzie po co taka wrogość. Torino od dawien dawna nie liczy się za bardzo ale to zawsze derby. Na treviso czy Ascoli przyjdzie do nas 5 tysięcy ludzi. Na derby 50...Chociaż z tego względu chciałbym żeby grali w serie A. Chciałbym nawet żeby się w niej liczyli bo od zawsze zazdroszcze derbów Mediolanowi... Wszyscy wiedza kto jest lepszy i fajnie by było to udowodnic na boisku.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
ehhh kurde a juz sie ucieszylem ze wreszcie beda nasze derby i dla nas oczywiscie a tu kurde nasz wrog jest zadluzony i nie wiadomo czy zagra czekalem 2 lata na te derby i bede bardzo zalowal jak torina spadnie bo juz nie bedzie takiego meczu
:evil: