Gdzie oglądacie mecze Serie A???
- Axel
- Juventino
Chciałbym sie was spytać, na jakich kanałach telewizyjnych oglądacie mecze Serie A. Ja mam tylko satelite, żadnego Cyfrowego Polsatu czy innego płatnego dekodara, a chciałbym poogladać sobie jakiś ciekawy mecz.
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Mr Cezary
- Juventino
Ja ogladam na Canale + ale to Cie pewnie nie zadowoli. Ale jesli masz wloska RAI to w kazda niedziele (oczywiscie w trakcie sezonu
) na RAI Uno o godz. 18 oo jest program "90 Minuto" gdzie sa pokazywane skroty meczy Serie A. Niby tylko skroty ale dobre i to 

- El Nino
- Juventino
Ja oglądam na canale + sport.. Nie mam cyfry, ale mam wykupiony dekoder canalu + w kablówce i nie jest on taki drogi (w porównaniu do cyfry) więc to znaczy że za dosyć przyzwoitą cenę można mieć w telewizorze wiele kanałów w tym progrrramy canalu+. Wiem że masz satelite i powiem Ci to samo co przedmówca- na telewizji rai są skróty w niedziele pod wieczór, wiem że to nie to samo co cały mecz ale zawsze coś.. Aha i kiedyś będąc u znajomych sprawdzałem wszystkie kanały po kolei na cyfrze + i na jakimś kanle (było to w przedziale 120-200) był transmitowany mec z serie a Cagliari-Parma, więc może też przejedź po wszystkich kanałach gdy będą się odbywały mecze i zobacz czy jakiś nie leci (chyba że już tak robiłeś)
Zależy też jaką masz satelite, jaki model.
Zależy też jaką masz satelite, jaki model.
- Vincitore
- Juventino
No więc najczęściej mecze oglądam na programie SKY Sports bo zawsze są ponadto mogę czasami zerknąć jak radzi sobie Milan kiedy jest mecz w Calan + Sport to i tam oglądam bo lubię słuchać wypowiedzi Pana Lipińskiego. Czasami zostaje mi Cool Streaming ( program komputerowy na którym są stajce sportowe i bardzo często lecą tam mecze Juventusu - więcej : http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=9277 , czasami także jeżdże programami od 150 do końca i szukam meczu 

Ostatnio zmieniony 03 lipca 2005, 10:26 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotti
- Juventino
Ja mam satelite i mam bardzo dużo programów SKY CALCIO, na których leca wszytkiem mecze Serie A i Serie B. Mniej więcej co 2 tygodnie te programy są zakodowywane, ale mój stary jakoś podłącza dekoder do kompa i wgrywa nową liste kanałów gdzie Sky Calcio jest odkodowane i w ten oto sposób mogę oglądać większość meczy kochanego Juventusu. 

- MarcinB
- Juventino
Ja mam satelite i mam bardzo dużo programów SKY CALCIO, na których leca wszytkiem mecze Serie A i Serie B. Mniej więcej co 2 tygodnie te programy są zakodowywane, ale mój stary jakoś podłącza dekoder do kompa i wgrywa nową liste kanałów gdzie Sky Calcio jest odkodowane i w ten oto sposób mogę oglądać większość meczy kochanego Juventusu.
W zwiazku z ta wypowiedzia wypowiedzia chcialbym sie spytac Marq_ jaki masz rodzaj satelity ???
W zwiazku z ta wypowiedzia wypowiedzia chcialbym sie spytac Marq_ jaki masz rodzaj satelity ???
- Dagmara
- Juventino
- piotrhabrat
- Juventino
wy to macie dobrze
ja mam TVP1, TVP2 i POLSAT wiec za bardzo nie mam wyboru gdzie ogladac ale zawsze mozna miec nadzieje ze chociaz w CL puszcza juve

FORZA JUVE
- x_men_1988
- Juventino
O boże... satlite musisz miec normlana , ewentualnie z kilkoma konwertorami , dzieki czemu odbierasz kilka satelit , ale nie rozni to sie niczym od zwyklej satelity . Jest normlany talerz (większy lub mniejszy) podłączony do tunera ... i tu dopiero można mówić o różnicy ,można kupić zwykł tuner i gdy mamy karte Sky oraz wykupiony abonament to oglądamy , lub tuner czy jak kto woli tuner-dekoder ( sam wymysilełm ta nazwe
) , który bedzie nam dekodował daną platfrome cyfrową lub jej stacje .
Mam pytanie do tych którzy oglądają Sky , macie wykupiny pakiet telewizji Sky ? Bo przecież jest to kodowana platforma jak Cyfra czy innej platformy cyfrowe . Jak ktoś z was ma wykupioną karte i abonament ( o ile w Polsce jest wogóle taka możliwość) to ile płacicie miesięcznie ?
Ja wiem że bardzo dobrym sposobem na oglądanie paltfrom cyfrowych jest karta DVB , bardzo poluarna jest karta SkyStar2 , podlączamy ja do talerza i instalujemy na kompie odpowiednie porgramy i "nakładki" dzięki którym mozemy dekodowac C...+ czy inne plaformy ... niestety moj ojciec nie chcial sie na to zgodzic
.. acha óżni to się tym od "tunerów-dekoderów" że przy podlączeniu do internetu , mozemy od razu sciagnąc nowe "wtyczki" czy jakies "kody" , w przypadku "tunerów-dekoderów" najczesceij potrzebujemy pomocy kogos kto sie na tym zna i on nam instaluje new rzeczy , jest porostu wiecej zabawy z podlaczaniem itd itp . (np. trzeba wymieniac karty) .
Przy karcie DVB możemy też oglądać C..+ legalnie , posiadajac karte , musimy dokupić jedynie odpowiedni osprzęt , żeby mieć gdzie włożyć ta karte
. Pozdro .
EDIT. O widze że teraz wogól się już nie da złamać Sky , chyba ktoś tu ścimniał ...
Wlaśnie zapomnaiłem dopisać zę nei kazdą platforme da się dekodować , zależy to od systemu w jakim jest kodowana , ale jako ze od około roku przestałem whcodzić na strony temu poświęcone , więc nie wiem jakie systemy są złamane . Napewno kiedyś dobrą alternatywą była satelita Amos 4 * W , na której był bodajże norweski C+ (C+ D/N/S - czy jakos tak - zawsze psize na liscie kanałów które pokazą dany mecz) - jednak czy teraz jest taka możliwość to nie mam pojęcia .

Mam pytanie do tych którzy oglądają Sky , macie wykupiny pakiet telewizji Sky ? Bo przecież jest to kodowana platforma jak Cyfra czy innej platformy cyfrowe . Jak ktoś z was ma wykupioną karte i abonament ( o ile w Polsce jest wogóle taka możliwość) to ile płacicie miesięcznie ?
Ja wiem że bardzo dobrym sposobem na oglądanie paltfrom cyfrowych jest karta DVB , bardzo poluarna jest karta SkyStar2 , podlączamy ja do talerza i instalujemy na kompie odpowiednie porgramy i "nakładki" dzięki którym mozemy dekodowac C...+ czy inne plaformy ... niestety moj ojciec nie chcial sie na to zgodzic

Przy karcie DVB możemy też oglądać C..+ legalnie , posiadajac karte , musimy dokupić jedynie odpowiedni osprzęt , żeby mieć gdzie włożyć ta karte

EDIT. O widze że teraz wogól się już nie da złamać Sky , chyba ktoś tu ścimniał ...
Wlaśnie zapomnaiłem dopisać zę nei kazdą platforme da się dekodować , zależy to od systemu w jakim jest kodowana , ale jako ze od około roku przestałem whcodzić na strony temu poświęcone , więc nie wiem jakie systemy są złamane . Napewno kiedyś dobrą alternatywą była satelita Amos 4 * W , na której był bodajże norweski C+ (C+ D/N/S - czy jakos tak - zawsze psize na liscie kanałów które pokazą dany mecz) - jednak czy teraz jest taka możliwość to nie mam pojęcia .
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2005, 13:40 przez x_men_1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- ACMichał
- Milanista
Przynajmniej nie ośmieszałbyś się, w tej chwili nie ma możliwości pirackiego dekodowania SKY chyba że twój stary potrafi złamać NDS-VideoGuard co jeszcze nie udało się niestety żadnemu hakerowi. ( a na pewno zwykłemu lamerowi) Była możliwość oglądanie jakieś pół roku temu gdy te programy były kodowane w innym systemie SECA 2, ale teraz przekaz kanałów sportowych jest dobrze zabezpieczony i nie opowiadaj bzdur zwłaszcza jak nie masz zielonego pojęcia.Ja mam satelite i mam bardzo dużo programów SKY CALCIO, na których leca wszytkiem mecze Serie A i Serie B. Mniej więcej co 2 tygodnie te programy są zakodowywane, ale mój stary jakoś podłącza dekoder do kompa i wgrywa nową liste kanałów gdzie Sky Calcio jest odkodowane i w ten oto sposób mogę oglądać większość meczy kochanego Juventusu.
Jaki model geniuszu, że odbiera SKY? Ferguson to co prawda popularna firma głównie z powodu ceny ale nie produkuję zbyt dobrych dekoderów, proponuje wszystkim chętnym zakup tunera z Linuxem -DreamBox, D-Box-a, albo TripleDragona.W zwiazku z ta wypowiedzia wypowiedzia chcialbym sie spytac Marq_ jaki masz rodzaj satelity ???
Mam jakiegoś FERGUSONA
Jeżeli chodzi o karty DVB to niestety C+ zniknął w kwietniu i jakoś nie chce zaświeciś jedynie polszmat 2 cyfrowy działa nadal ( prawie na wszystkich stacjonarnych tunerach cyfrowych po wgraniu odp. softu). Karty DVB są dosyć tanie i mają podobne właściwości jak dekodery cyfrowe choc w obu przypadkach często trzeba wymieniać klucze, soft z powodu zmian w systemie kodowania przekazu
- Gotti
- Juventino
No ja na mój nie narzekam bo odbiera mi nawet HBO, HBO 2 i CANAL+, do tego mam jeszcze jakiś angielski program na którym lecą mecze ligi angielskiej.Jednak co jakiś czas te programy są zakodowywane i trzeba podłączyć dekoder do kompa i wgrać nową liste kanałów z neta.( np. ze strony www.telstar.pl )Jaki model geniuszu, że odbiera SKY? Ferguson to co prawda popularna firma głównie z powodu ceny ale nie produkuję zbyt dobrych dekoderów...
Chłopie nie chcesz to mi nie wierz, wcale mi na tym nie zależy!Przynajmniej nie ośmieszałbyś się, w tej chwili nie ma możliwości pirackiego dekodowania SKY
- ACMichał
- Milanista
No tak odbierasz przecież SKY-a(science fiction) to dlaczego nie możesz odbierać Cyfry - to nie jest nawet śmieszne to już jest żałosne. Twój stary złamał kolejny system kodowania i dodatkowo zrobił to na Fergusonie który jest kompletnym złomem ( niech popracuje teraz nad hiszpańską Tequilą) Adres który podałeś to strona producenta tam nie może być żadnej listy ( gdybyś myslał wiedziałbyś że to jest nielegalne) a oprogramowanie pozwala co najwyżej oglądać Polonię. Lista jest zupełnie bezużyteczna bez kluczy i softu dekodującego system nadawania- a na razi takiego softu ani na SKY-a czy C+ po prostu nie ma - a na pewno długo nie bedzie na taki szajs jak Ferguson. Pozostaje jedynie wykupić abonament albo Sharing. Gratuluje wybujałej wyobraźni i proponuje bana za pisanie totalnych głupot ( a ja się dziwie że Samoobrona ma takie notowania).No ja na mój nie narzekam bo odbiera mi nawet HBO, HBO 2 i CANAL+, do tego mam jeszcze jakiś angielski program na którym lecą mecze ligi angielskiej.Jednak co jakiś czas te programy są zakodowywane i trzeba podłączyć dekoder do kompa i wgrać nową liste kanałów z neta.( np. ze strony www.telstar.pl )
- Łyko
- Qualità Juventino
Ja byłem na rok w USA i co tydzień oczywiscie o 8 rano (bo zazwyczaj we włoszech był rozgrywany o 15) meczyku JUVE na żywca se oglądałem. A oglądałem na GOL TV i byłem bardzo zaskoczony gdy JUVEPOLAND albo inne strony nie pokazywały tej stacji jako stacja na której będzie można oglądać mecze JUVENTUSU :? No ale może dlatego bo jest trudno dostępna w Europie :? w każdym bądź razie było extra oglądać i kibicować na żywo, coś super. Teraz jestem tu.... i mecze sie skończą :płaczę: no ale cza żyć dalej POZDRO!!!!