Live 8
- Camillo
- Juventino
W londyńskim Hyde Parku rozpoczął sięnajwiększy koncert dobroczynny na rzecz pomocy Afryce z cyklu Live 8 . Największe gwiazdy zagrają przed 200 - tysięczną publicznością. Koncert w Hyde Parku nie będzie jedynym w ramach Live 8. Dzisiaj odbywają siękoncerty również w :
Moskwie, Tokio, Paryżu , Berlinie , Rzymie, Edynburgu , Toronto, Filadelfii i Johannesburgu.
Według mnie takie koncerty są bardzo potrzebne. Głównym celem jest tu pomoc Afryce , ale to przy okazji świetna zabawa. Jestem zdecydowanie za, a wy???
http://muzyka.interia.pl/info/infid/642039
Moskwie, Tokio, Paryżu , Berlinie , Rzymie, Edynburgu , Toronto, Filadelfii i Johannesburgu.
Według mnie takie koncerty są bardzo potrzebne. Głównym celem jest tu pomoc Afryce , ale to przy okazji świetna zabawa. Jestem zdecydowanie za, a wy???
http://muzyka.interia.pl/info/infid/642039
- El Nino
- Juventino
Ja również jestem za organizowaniem takich koncertów. Cieszy mnie fakt że największe gwiazdy muzyki śpiewają dla ludzi którzy umierają z głodu i że coraz więcej ludzi przejmuje się tym i dąży do zlikwidowania wielkiej biedy w Afryce i może głowy największych państw europy zdecydują się na jakieś wielkie kroki w tym charytatywnym celu.
Wejdźcie na live8live.com i wpiszcie się na liste !!!
Im więcej tym lepiej..
Wejdźcie na live8live.com i wpiszcie się na liste !!!
Im więcej tym lepiej..
- gerardt1
- Juventino
Podpisuję się pod takim koncertem!! Pewnie, że cle jest ważny!! MoŻna by tu dyskutować o tym, że niektórzy nie mają NAPRAWDĘ co jeść, a inni zarabi8ają miliony euro rocznie. Piłkarze sa tu niezłym przykładem. Nie mówie, że powinni nosić się w workach pokutnych obszytych słomą, ale... Chociażby Beckham. Jego kolejna szpanerska fura jest po prostu niesmaczna na tle całej tej biedy światowej, jaką widzimy wszyscy w wiadomościach. Mogliby się panowie piłkarze-milonerzy trochę zastanowić. I zreflektować...
- Tom_my
- Juventino
ja również czekam niecierpliwie na koncert Pink Floyd...nareszcie po 20 latach! choć to pewnie jednorazowa reaktywacja.podobno mają zagrać 3 piosenki z Dark Side (musi być Time! :-D) i jedną z The Wall.....
- gerardt1
- Juventino
No tak. Tak mi się jakoś zebrało na felietonistykę, jak oglądam relację z koncertu. Świat nie jest sprawiedliwy. Wiem, że to banał, ale i fakt zarazem smutny. W XXI w, kiedy jedni lecą na Marsa(sondy wysyłają nio:) drudzy umierają z głodu, czy pragnienia.
I stąd nasuwa mi się pytanie(a nawet 2). Zwiazane z piłką żeby nie było że jest nie na temat i trochę (fakt-luźno)z koncertem Live8. A więc:
1. Nie wydaje się wam, że taki np. pan Beckham(którego nie cierpię jak morowej zarazy zresztą)nie mógłby się czasem zreflektować i zmiast kolejnej willi pokazać się z ksiażeczką czekowa na takiej imprezie? Moim zdanie taki gest dodałby mu powagi prawdziwej sławy i złagodził ten wizerunek laleczki z piłka. Dlaczego nie pokaze sie tam Nisterlooy, Kahn, czy choćby pan"I głowka pracuje"Carlos, którego nienawidzę zresztą bardziej od Becksa, za tą reklamę właśnie?
2. CZy waszym zdaniem zarobki piłkarzy nie są trochę zbyt nieproporcjonalne do ubustwa, jakie oglądamy w Azji, czy Afryce? Nie są oni nie wiadomo kim, żeby łykać kasę, jaką łykają. CZy nie mogliby z takiej jak dziś okazji mogliby panowie sypnąć trochę kasą? Stać ich w końcu...
Co myślicie? CZekam na wasze wypowiedzi.
I stąd nasuwa mi się pytanie(a nawet 2). Zwiazane z piłką żeby nie było że jest nie na temat i trochę (fakt-luźno)z koncertem Live8. A więc:
1. Nie wydaje się wam, że taki np. pan Beckham(którego nie cierpię jak morowej zarazy zresztą)nie mógłby się czasem zreflektować i zmiast kolejnej willi pokazać się z ksiażeczką czekowa na takiej imprezie? Moim zdanie taki gest dodałby mu powagi prawdziwej sławy i złagodził ten wizerunek laleczki z piłka. Dlaczego nie pokaze sie tam Nisterlooy, Kahn, czy choćby pan"I głowka pracuje"Carlos, którego nienawidzę zresztą bardziej od Becksa, za tą reklamę właśnie?
2. CZy waszym zdaniem zarobki piłkarzy nie są trochę zbyt nieproporcjonalne do ubustwa, jakie oglądamy w Azji, czy Afryce? Nie są oni nie wiadomo kim, żeby łykać kasę, jaką łykają. CZy nie mogliby z takiej jak dziś okazji mogliby panowie sypnąć trochę kasą? Stać ich w końcu...
- Gałcio
- Juventino
Nic nowego nie odkryłes.Świat nie jest sprawiedliwy.
. Nie wydaje się wam, że taki np. pan Beckham(którego nie cierpię jak morowej zarazy zresztą)nie mógłby się czasem zreflektować i zmiast kolejnej willi pokazać się z ksiażeczką czekowa na takiej imprezie?
A nie wydaje ci się ze to jego kasa i robi z nią co chce ?
Moim zdanie taki gest dodałby mu powagi prawdziwej sławy i złagodził ten wizerunek laleczki z piłka.
Ale taki wizerunek mu odpowiada bo jest dla niego dochodowy.
Dlaczego nie pokaze sie tam Nisterlooy, Kahn, czy choćby pan"I głowka pracuje"Carlos
A dlczego nie pojawi się tam Alex Del Piero, Zlatan, Emerson czy Gigi ?
Tak są, ale zapracowali na to a ze tyle im dają własciciele klubów to biorą, logiczne nie ?CZy waszym zdaniem zarobki piłkarzy nie są trochę zbyt nieproporcjonalne do ubustwa, jakie oglądamy w Azji, czy Afryce?
Prawda, ale łykają i mają się dobrze.Nie są oni nie wiadomo kim, żeby łykać kasę, jaką łykają
CZy nie mogliby z takiej jak dziś okazji mogliby panowie sypnąć trochę kasą?
Mogliby ale to ich kasa i robią z nią co chcą.
No stacStać ich w końcu...

DostałesCZekam na wasze wypowiedzi.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- bartus
- Juventino
Tez się czesto gesto nad tym zastanawiam dlaczego pilkarze zarabiajacy miliony nie podziela sie z biednymi dziecmi :roll: Przeciez jakby przeznaczyli 1/10 swoich zarobkow nic by im nie ubylo. Ale czesto sie slyszy ze np. R.Carlos czy Ronaldo wspieraja dzieci w Brazyli w dzielnicach nedzy, w ktorych sami sie wychowywali i dorastali..
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2005, 08:41 przez bartus, łącznie zmieniany 1 raz.

- herr_braun
- Juventino
gerardt1 pisze:No tak. Tak mi się jakoś zebrało na felietonistykę, jak oglądam relację z koncertu. Świat nie jest sprawiedliwy. Wiem, że to banał, ale i fakt zarazem smutny. W XXI w, kiedy jedni lecą na Marsa(sondy wysyłają nio:) drudzy umierają z głodu, czy pragnienia.
W całej twojej wypowiedzi zapachniało lekko Marksem!
Wiadomo, ubogich trzeba wspierać ale nie można mieć pretensji jeśli ktoś tego nie robi. Sądzisz że niesprawiedliwe jest że niektórzy w kasie się kąpią a niektórzy nie mają czego do talerza włożyć. Ale taki Beckham nie był całe życie lalusiem. Początki karieryporządnie pracował, oprócz tego potraafił wykreować siebie jako gwiazdę i teraz zbiera tego plony. A co do biedaków to często jest tak że rzeczywiście chłopcy ze slumsów nie mają szans na wybicie się i godne życie, ale to są drastyczne przykłady. Większość bieduje ze swojej głupoty, lenistwa itp. A że wszyscy muszą mieć po równo to właśnie mówił S.P. Marx i jego ziomki i teraz jaką mamy rosję??
- gerardt1
- Juventino
No dotałem. Aż mi się ciepło zrobiło na sercu. Czyli, jeśli ktoś ma więcej kasy od innych, to nie MOŻE się nią podzielić z bardziej od siebie potrzebującymi? Jasne. No tak. ciekawe podejście. Każdy pracuje sobie na swój wizerunek, i jeśli tylko ma dość kasy, to może zapomnieć o innych? No tak. Jasne. Oto zdrowe podejscie do świata. Ja mam kasę i jestem miszcz i szef, a wy mnie możecie... Moja kasa i wara reszcie. nawet jeśli zdychaja z głodu. Głęboko humanistyczne podejście do drugiego człowieka. To się nazywa drapieżny kapitalizm, co? W takich momentach, przy takich wypowiedziach, zaczynam tęsknić za wujaszkim Marksem. CZemu nie Gigi Buffon, a Beckham właśni? Bo on mi pierwszy przyszedł na myśl. Jap, ktoś tu nie widzi dalej, niż na długość banknotu o nominale 200 zl. Ale co poradzisz... Nie ma co próbować robić dobrze innym, bo to trwonienie mamony. Jasne. Gratuluję nastawienia do świata. Może kiedyś wykupisz Polsat od Zygmusia Sollorza(Soloża??)i będziesz sie śmiał z wałów , którzy chcą pomóc innym za free. Sorry za żólć, ale mnie zalała...Gałcio pisze:Nic nowego nie odkryłes.Świat nie jest sprawiedliwy.
. Nie wydaje się wam, że taki np. pan Beckham(którego nie cierpię jak morowej zarazy zresztą)nie mógłby się czasem zreflektować i zmiast kolejnej willi pokazać się z ksiażeczką czekowa na takiej imprezie?
A nie wydaje ci się ze to jego kasa i robi z nią co chce ?
Moim zdanie taki gest dodałby mu powagi prawdziwej sławy i złagodził ten wizerunek laleczki z piłka.
Ale taki wizerunek mu odpowiada bo jest dla niego dochodowy.
Dlaczego nie pokaze sie tam Nisterlooy, Kahn, czy choćby pan"I głowka pracuje"Carlos
A dlczego nie pojawi się tam Alex Del Piero, Zlatan, Emerson czy Gigi ?
Tak są, ale zapracowali na to a ze tyle im dają własciciele klubów to biorą, logiczne nie ?CZy waszym zdaniem zarobki piłkarzy nie są trochę zbyt nieproporcjonalne do ubustwa, jakie oglądamy w Azji, czy Afryce?
Prawda, ale łykają i mają się dobrze.Nie są oni nie wiadomo kim, żeby łykać kasę, jaką łykają
CZy nie mogliby z takiej jak dziś okazji mogliby panowie sypnąć trochę kasą?
Mogliby ale to ich kasa i robią z nią co chcą.
No stacStać ich w końcu...![]()
![]()
DostałesCZekam na wasze wypowiedzi.
- 2MAN
- Juventino
Pięknie że ludzie się jednoczą chociaż czasem ,bo cel tego przedsięwięcia naparwde bardzo szczyty - nie będe pisał jak jest w Afryce bo wszysyc wiemy
... czasem naparwde sie zastanawiam jak dobrze mamy My - ludzie w Polsce ,a 95 % narzeka i będzie narzekać
. Trzeba pomoc tym ludziom ,bo tak samo jak my zasługują na życie - ale potrzeba sprawiedliwości ...
Wyobrażcie sobie - że zarobki United States z całego 1 dnia !! :doh: są w stanie pokryć na cały ROK !! zapotrzebowanie na lekarstwa w całej Afryce :płaczę: i gdzie tu sprawiedliwość !! :płaczę:
Mam nadzieje że sam przycznie się do pomocy ludziom Afryki bo zasługuja naparwde na wszytko ,ale przedewszytkim na życie...

Wyobrażcie sobie - że zarobki United States z całego 1 dnia !! :doh: są w stanie pokryć na cały ROK !! zapotrzebowanie na lekarstwa w całej Afryce :płaczę: i gdzie tu sprawiedliwość !! :płaczę:
Mam nadzieje że sam przycznie się do pomocy ludziom Afryki bo zasługuja naparwde na wszytko ,ale przedewszytkim na życie...
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php