Odezwa fanów nt. Del Piero...

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 12:34

DamKam pisze: trzeba spojrzec prawdzie w oczy: Alex Del Piero to wielki pilkarz i ma ogromne zaslugi dla Juve (to nie ulega watpliwosci) ale jego czas minal. Pisalem juz to wiele razy... trzeba sie powoli do tego przyzwyczajac, nic nie trwa wiecznie. Moim marzeniem jest jednak to zeby prawdziwy Juventino jakim jest Alex zakonczyl kariere w Juventusie !!!
pozdrawiam
Mimo tego ze Alex niedlugo bedzie mial 31 lat to mysle ze chocby ten jeden sezon powalczy jeszczce o prawo do gry... niewiadomo ile bedzie gral bo mu konkurencji przybedzie prawdopodobnie ale to moze (nie musi) zmobilizowac go do wiekszej pracy nad forma... Ale nie piszmy tekstow ze JEGO CZAS JUŻ MINAL. Ja mysle ze wnastemnym sezonie nadal bede ogladal wielkiego mistrza czesciej na murawie niz na lawce rezerwowej.
wErOn pisze: Następna sprawa - Del Piero to CZŁOWIEK. Tak jest - człowiek myślący, czujący ... czy gdyby nas was cały kraj wieszał co tydzien psy, to czy moglibyście grac na najwyzszym poziomie, będąc pod stałą oberwacja? Niektórym się wydaje, że psychika nie ma tu nic do rzeczy - mylicie się, w piłkę grają ludzie, a nie roboty :think:
Zgadzam sie... popatrzcie na radosc Del Piero po kazdej strzelonej bramce... tu wlasnie psychika duza role odgrywa. To wyglada tak jakby aly mecz siedzial w nim stres ktory nakazuje mu zaistniec, strzelac bramki bo inaczej po 60 min zostanie zmieniony... po zdobyciu bramki te emocje sie uwalniaja i Alex zaczyna znow coraz lepiej grac (tak bylo niejednokrotnie w minionym sezonie).
A przyklad gry Alexa bez zadnych obciazen psychcznych... turnee po dalekim wschodzie.

Ale apeluje tez zeby nie tworzyc wokol Del Piero jakiegos kolka troski i adoracji... to jest zwykly zawodnik ktory musi pracowac w spokoju nad forma a w tym ma mu pooc jak najbardziej trener.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 13:39

wErOn pisze:Ludzie, czy wy nie zauważacie że to całe zamieszanie jest rozkręcone przez prase. Po meczu komentuje się błędy Del Piero, a np. o Nedvedzie nikt nie na pisze ze grał słabiej, że juz sie starzeje ... wszyscy obserwują każdy ruch Del Piero, byleby móc coś skomentować, najlepiej skrytykować bo to w modzie :think:

Dlaczego krytykujecie Alexa ja się pytam? Czy Trezegueta też tak krytykowaliscie w zeszyłm sezonie? Przeciez tak samo jak Del Piero "nie pokazywał nic przez cały mecz" czyli można uznać że chodził pod polem karnym ... robił jednak to co do neigo należało - strzelał gole, to samo Del Piero w tym sezonie.
Musze sie przyznac ze wczesniej o tym nawet nie myslalem ale to co napisales to prawda :!: Faktycznie, jakos inni zawodnicy graja czesto marnie ale o nich sie tak duzo nie mowi... to prawda ze Alexowi ciagle wytyka sie bledy. A prasa to wrecz uwielbia :?
Choc nie zmienia to mojego zdania ze czas Alexa dobiega konca... i tutaj trzeba w takim razie podkreslic ze nie tylko jego bo np. Nedved niestety juz tez nie blyszczy jak kiedys i jego czas takze sie konczy.
bianconerio pisze:Ale nie piszmy tekstow ze JEGO CZAS JUŻ MINAL
Zle sie wyrazilem- mialem na mysli ze jego czas dobiega konca :!: Nie chodzilo mi o to ze Del Piero juz nie moze grac w nastepnym sezonie, ze jest juz do konca skonczony... bo mysle, mam taka nadzieje ze jeszcze rok pogra i chcialbym aby zakonczyl kariere wraz z zdobyciem np. LM w nastepnym sezonie :wink:

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 14:05

Zauważyłem ,że prawie wszyscy administratorzy jadą na Alexa jak tylko mogą. Trochę głupio ,bo zawsze myślałem ,że mają najbardziej wyważone komentarze odnośnie Juve ,no ale ,gdy DjJuve pisze ,ze DP w meczu był statystą ,że zachowywał się jak model to ja polecam ,żebyś sobie jeszcze raz obejrzał ten mecz (o ile wogóle go widziałeś ,bo mi się wydaje ,że nie). Zawodnik który "ciągną" grę w tym meczu ,a DjJuve pisze ,że "zachowywał się jak model" . W takim przypadku nie musicie się więcej wypowiadać na temat Alexa ,bo wasz subiektywizm jest ,aż nadto widoczny. Wszyscy zgodnie orzekli (mam na myśli wszelkiego rodzaju znawców ,gazety ,itp.) go za kluczowego zawodnika tego meczu ,wybierali do 11 kolejki ,a wy piszecie takie bzdury. Przykro ,że tacy są kibice Juve. NIe lubią symbolu Juve. To może idzcie pokibicować komuś innemu. Równie dobrze możnaby napisać ,że w sezonie ,w którym Nedved swoją grą poprowadził Juve do mistrzostwa i finału LM nie zasłużył na Złotą Piłkę.

Jak ktoś ,źle widzi to niech sobie kupi musztardówki ,albo denka od słoików :):)

Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 14:07

Nie wpisałem o jaki mecz mi chodzi . Według DJJuve DP byl statysta w meczu z MIlanem :)

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 14:28

Jak ktoś ,źle widzi to niech sobie kupi musztardówki ,albo denka od słoików SmileSmile
Chyba Tobie sie jednak bardziej przydadza, zanim napisales ta odezwe do wszystkich DP-frustratow, bylo najpierw spojzec na date wyslania posta DJJuve, a przedstawia ona date
24.01.2005 16:47:18
Teraz rusz glowka i pomysl :o o ktorym meczu z Milanem mowil DJ.
Zauważyłem ,że prawie wszyscy administratorzy jadą na Alexa jak tylko mogą. Trochę głupio ,bo zawsze myślałem ,że mają najbardziej wyważone komentarze odnośnie Juve
Czyli wg Ciebie, najbardziej wywazone komentarze to takie ktore tylko chwala DP? Zaden kibic Juve nie moze krytykowac Alexa za slaba gre?
Bo na przyklad mi sie jego gra nie podobala w tym sezonie, nic na to nie poradze ze DP nie mogl przez pol sezonu przebic sie do pierwszego skladu.
Przykro ,że tacy są kibice Juve. NIe lubią symbolu Juve.To może idzcie pokibicować komuś innemu
:płaczę: Tez mi przykro, ze nie lubie sytuacji w ktorej zawodnik gra za nazwisko. Do samego DP nic nie mam siesza mnie za to wypowiedzi takie jak cytowana wyzej. Poczekaj moze DP przeniesie sie do kraju kwitnacej wisni, to bedziesz mogl isc pokibicowac komu innemu, bo ja kibicuje Juventusowi a nie DP.
Równie dobrze możnaby napisać ,że w sezonie ,w którym Nedved swoją grą poprowadził Juve do mistrzostwa i finału LM nie zasłużył na Złotą Piłkę.
Uwazasz ze Del Piero byl w tym sezonie w spanialej formie ? :rotfl:

Nastepnym razem zycze abys zastanowil sie zanim cos napiszesz i patrzyl w lewy gorny rog posta na date wyslania odpowiedzi. A tak btw jest opcja edit.

pozdr

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2005, 15:46

Po pierwsze nie jestem DP frustrata. Przyznaję się do błędu ,że nie spojrzałem na datę. Dlatego cofam to co napisałem.
Jednak tendencję do jechania na DP nadal zauważam. Ktoś wcześniej dobrze napisał ,że jak sezon temu Treze nie grał super ,ale strzelał bramki to wszyscy mówili ,że jest napastnikiem i rozliczany jest z ilości goli. Idąc tym tokiem myślenia nie można napisać ,że DP jest taki słaby ,bo wkoncu był drugim strzelcem drużyny w tym sezonie mimo małej ilości rozegranych minut. Gdyby do tego zrobić statystykę skuteczności (bramki/oddane strzały) to chyba wyszedłby lepiej niż Ibra.
Dlatego nie przesadzajcie ,tylko cieszcie się ,że mimo tego jego "wypalenia" jak to piszecie potrafi jeszcze wnieść co nieco do drużyny. Myślę ,że Capello odpowiednio to wykorzystał wstawiając lub sciągając DP w odpowiednim momencie i chwała mu za to. Dlatego dobrze ,że mamy takiego trenera jak Capello ,bo gdyby ktoś z was mialby nim być to marnie widzialbym 28 scudetto.

ODPOWIEDZ