Zurawski w Celticu!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy dobrze zrobil wybierajac Celtic?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2005, 23:26

Pelson pisze:
W Sumie tak bo stał sie symbolem tak jak DP dla Juventusu

W roznicy, jesli porwonujesz sytuacje DP w Juve do sytuacji MŻ w Wiśle, to nie wiem co robisz na pilkarskim forum,

po pierwsze Del Piero nie moze grac w lepszym klubie :prochno:

po drugie Maciek nie kocha tak Wisly, jak DP Juventus :prochno:

po trzecie Juventus nie zatrudnia Liczki :D

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2005, 23:50

Diego pisze:
Michal17 pisze:Wisła się sypie?? Chyba nic głupszego nie da się w takiej sutuacji powiedziać!! Niby czemu?? Czy Żuraw=Wisła?? Oj dzieciaki...
Oczywiście, że się sypie. Oczywiście sam Żurawski nie sądził o sile Białej Gwiazdy, ale był niepodwarzalnie jej najlepszym piłkarzem od kilku lat. Inwestorzy zainwestowali w Wisłę duże pieniądze i stworzyli naprawdę dobry zespół, jednak nie udało im się dostać do Ligi Mistrzów. Ile można inwestować, skoro nie otrzymuje się nic w zamian? Wisła będzie coraz słabsza :roll: .
A jednak się da rozwinąć głupotę do jeszcze większej głupoty...
Dobry zespół był w sezonie 2002/2003 - wtedy Wisła nie miała może aż takich gwiazd (choć duet Żuraw-Kosowski to było coś) ale miała coś ważniejszego - MOTYWACJĘ, wtedu im zależało na wygrywaniu a nie na kasie czy popularności. Chcieli się wybić, pokazać na co ich stać.
To nie zmienia faktu, że Wisła się nie sypie. Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (co swoją drogą było pewne od roku :D ) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada. Pomijając fakt istnienia Liczki (jego dni tez są policzone) nie macie żadnych podstaw żeby przesądzać rozpad Wisły... Życie toczy się dalej a przyjście Engela mam nadzieję wiele zmieni (tylko mi nie mówcie, że to nie pewne bo nikt kontraktu jeszcze nie podpisał --> wiem o tym...). W Polsce Biała Gwiazda jest bezkonkurencyjna...
Pelson pisze:
Michał17 pisze:To źle, że kieruje się dobrem własnym?? W końcu ma teraz dwa w jednym: lepszy zaspół i więcej kasy...
Bardzo dobrze że kieruje się dobrem włanym ale to chyba ty mnei nie zrozumiałeś
Oświeć mnie...
[Nevermind] pisze:
Pelson pisze: W Sumie tak bo stał sie symbolem tak jak DP dla Juventusu
W roznicy, jesli porwonujesz sytuacje DP w Juve do sytuacji MŻ w Wiśle, to nie wiem co robisz na pilkarskim forum,

po pierwsze Del Piero nie moze grac w lepszym klubie :prochno:

po drugie Maciek nie kocha tak Wisly, jak DP Juventus :prochno:

po trzecie Juventus nie zatrudnia Liczki :D
Dokładnie. Sam chciałem to powiedzieć ale mnie ubiegłeś :wink:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 11:20

Zuraw jest juz zawodnikiem Celticu na 100%- tak pisze na wielu portalach :!: Mysle ze podjal on trafna decyzje... Celtic to swiatowy klub ktory zagwarantuje mu po pierwsze porzadne pieniadza a po drugie szanse na gre np. w Lidze Mistrzow !!! Celtic to juz zupelnie inny swiat niz Wisla :wink:

adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 13:37

Maciek powinienien sobie poradzić w szkocji.Miejsce w pierwszym składzie nie powinno dla niego stanowić problemu.Może zostać razem z Hartsonem wspaniałym duetem.

Forza Juve!!!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 13:56

DamKam pisze:Zuraw jest juz zawodnikiem Celticu na 100%- tak pisze na wielu portalach :!:
pewnie na Onecie :prochno: . Żurawski dopiero się zdecydował na grę w Celticu i niedługo będzie podpisywał kontrakt. Jeszcze piłkarzem Celticu nie jest.
Czekaliśmy i czekaliśmy na odlot Żurawia, no i się doczekaliśmy. To, że odchodzi z klubu było już pewne w kwietniu gdy wypowiadał się o tym, że jeśli Wisłą go nie sprzeda, "ogłosi strajk". Dla mnie wybór Szkotów przez Maćka jest w pełni zrozumiany. Na Park Head ma większe szansę na granie w Lidze Mistrzów, co więcej ma szansę grać w niej regularnie. A to, że liga szkocka jest słaba o niczym nie świadczy. Ze Szkocji można się szybciej wypromować (chociażby na Wyspy) niż z Turcji.
ozaru4 pisze: Sadze jednak, ze Polak powinien wybrac Turcje. Podejrzewam (odpukac :P ), ze w Szkocji, bedzie tylko zdychal na krzeselkach dla rezerwy, a w Trabzonie bylby podejrzewam wielka gwiazda, odwaze sie powiedziec, ze nawet gwiazda calej ligi.
w Trabzonie jego partnerem byłby Tekke, wielka gwiazda zespołu i rep. Turcji. Tak samo gwiazdą ligi tureckiej by nie był, gdyż gra w niej wiele "głośniejszych" nazwisk. A w Celticu szybko by się przebił do pierwszej jedenastki i stał się kluczowym graczem Celticu - czołowego zespołu ligi Szkockiej. Idąc tym śladem można rzec, że akurat w Szkocji może zostać gwiazdą ligi, a przynajmniej większą niż w Turcji.

Juventin pisze:Nie zgodze sie, najwiecej kasy dawali w Trazbonie, ale Maciek dzieku Bogu wybrał klase sportową :pray:
gdzie słyszałeś o tym, że Turcy dawali więcej pieniędzy ? Celtic oferuje 3 miliony euro - Trabzonspor - 2 z hakiem.
trezegol17 pisze:Pewnie trenerem wisły zostanie Engel i za kase za żurawskiego kupią Olisadebe.
O Olim można pomarzyć. Wprawdzie odchodzi z Panathinaikosu, lecz Wisła byłaby dla niego ostatnim klubem gdzie mógł by przejść. On i Polska to temat zamknięty. A Engel nie będzie trenerem Wisły, tylko będzie odpowiadał za transfery Białej Gwiazdy, tak jak to robił w Legii i Polonii . Po co by Cupiał robił zimą tyle zamieszania Liczką, by po pół roku wyrzucić go na zbity pysk i zastąpić go innym trenerem ?
Diego pisze:Wisła będzie coraz słabsza :roll:
Czy Wisła się sypie ? dla mnie tak. Nie chodzi tu tylko o odejściu Żurawskiego, bo na fakt rozpadania się Białej Gwiazdy składa się kilka czynników, które opisałem w innym temacie: kiepski trener, kiepska atmosfera w drużynie, odejście największych gwiazd i brak ich następców. Dla mni Wisła to przeszłość. Bo o czym tu mówimy, kiedy mistrz Polski nie może pokonać 12. zespołu naszej ligi, albo gdy dostaje baty 1:5 od przeciętnej Legii ?

Michal17 pisze:Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (...) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada.
Oczywiście, przychodzą lata chude i tłuste. Tylko skąd wiesz, że Wisła znajdzie godnego następce Żurawia ? Cupał ma dość wiecznego dopłacania do konta kasy Wisły i nie wyłoży więlkiej kasy na zmocnienia zespołu

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 15:08

No i wszystko wskazuje na to, ze Zurawski bedzie gral dla Celtiku. W sumie to tego sie spodziewalem, Celtic jest lepszy, Celtic pewnie wiecej mu zaplaci, gra w Celticu jest bardziej prestizowa.. :roll: To tak jak z Szalachowskim i Legia.. co z tego, ze w Gorniku bylby na pewno pilkarzem podstawowym i bardzo cenionym- w Legii ma szanse lepszego rozwoju, placa lepsza kase, i mimo ze nie ma gwarancji pierwszego skladu, wybral Legie. Podobnie pewnie bylo i z Zurawskim. Byc moze w Turcji gralby jako podstawowy zawodnik, w Celtiku niekoniecznie, chociaz i to nie musi byc pewniak, byc moze akurat przebije sie do pierwszego skladu bez problemu, zycze mu tego, niech sie chlop rozwija i robi postepy, niedlugo trzydziestka, czas najwyzszy na zmiany. A co do Wisly..
Ona juz jest coraz slabsza. Mysle, ze w nadchodzacym sezonie mozemy miec do czynienia z sytuacja, gdzie wiecej zespolow niz tylko jeden (Wisla) bedzie mialo szanse na mistrzostwo Ekstraklasy, moze Legia, moze Groclin, moze jeszcze jakis inny. Dotychczas Wisla byla dominatorem ligi i praktycznie nie bylo na nia rady, remisy czy przegrane byly sporadyczne, i generalnie, co warto zauwazyc, zaczely sie pod koniec sezonu.. nie wiem czy ten 'spadek' formy Wisly bedzie postepowal dalej, ale to juz nie bedzie juz 'ta' Wisla. Takze ciekawe, jak im pojdzie z Liga Mistrzow... :roll:
Michal17 pisze:Wisła się nie sypie. Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (co swoją drogą było pewne od roku :D ) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada.
He he, odezwala sie ta ukryta iskra patriotyzmu klubowego :wink: Stary, nikt nie jest w stanie jednoznacznie przewidziec i zagwarantowac, co bedzie z forma Wisly, ale musisz przyznac, mimo calej swojej milosci do Wisly, ze bez Zurawskiego bedzie oslabiona, nawet jesli przyjdzie do klubu Engel i jakis dobry napastnik..
Mnie to w sumie cieszy to wszystko, moze akurat walka w lidze bedzie bardziej wyrownana, a nie tylko o drugie miejsce.. :?
Pozyjemy zobaczymy. Na pewno jestem ciekawy, jak Zurawski w tym calym Celticu sobie poradzi.. :whistle:

BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 15:44

Pelson pisze:
Michał17 pisze:Wisła się sypie?? Chyba nic głupszego nie da się w takiej sutuacji powiedziać!! Niby czemu?? Czy Żuraw=Wisła??
Niby temu że odszedł już Szymkowiak , Kasperczak , teraz Żuraw i w najbliższym czasie ich los pewnie podzili Baszczyński i Franek - Czy Żuraw=Wisła?? W Sumie tak bo stał sie symbolem tak jak DP dla Juventusu
Ja kocham bardziej Juve od DP i ta strona tez jest o Juve ,a nie o Del Piero dlatego jak Del Piero by odszedl(mimo ze jest moim idolem) to nigdy nie powiedzialbym ,ze Juve sie sypie(prawdopodobnie powiedzialbym ze sie wzmacnia :smile: )Nie powiem nigdy rowniez ,ze DP=Juve bo to kompletna bzdura.

cygan_mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 16:15

Ja osobiscie się bardzo ciesze z faktu, że żuraw wreszcie przejdzie do jakiegos lepszego klubu.
Zgadzam się co prawda z faktem, że może mieć problemy z wywalczeniem miejsca w podstawowej jedenastce celtów. Graczy, o dosyć wysokich umiejętnościach i grajacych w ataku, jest w celticu kilku. Warto wymienić chociażby Hartsona, Bellamiego oraz Suttona(który moze tez graqc w pomocy). Co do gry tego drugiego w Glasgow to sprawa nie została jeszcze roztrzygnięta. Ten bardzo dobry napastnik, wg mnie jeden z lepszych na wyspach, nie został jeszcze wypozyczony na kolejny rok do celticu, gdyż rozmowy są w toku. Przy ewentualnym transferze wydaje mi się, że trener szkotów postawi mimo wszystko na zawodnika z doświadczeniem w premiership niż na piłkarza z odległej polski. Gdy doda się do tego doświadczenie i bardzo długą karere w Celticu Hartsona to wydaje mi się, że żuraw rozpocznie sezon ogladając poczynania kolegów z ławki rezerwowych.
Fakt ten powinien go tylko zmobilizować do działania i wytężonej pracy na treningach. Gorsza dyspozycja lub kontuzja któregoś z wyżej wymienionego duetu bedzie sie rownala wskoczeniu zurawia do pierwszej 11. Tak wiec jest o co walczyc:]
ps.Kilka osob mowilo, ze w tranzasporze kolega zurawia moglby byc szymek i molgby on ewentualnie pomoc w aklimatyzacji...wydaje mi sie to malo prawdopodobne, gdyz szymek ma podobno przejsc do juve :wink:

K@rol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 16:27

Chciałbym powiedziec ze Żurawski miał trudny wybor w Turcji byłby super gwiazda i była by to napewno lepsza liga w kturej licza sie 5 a newet 6 zespołów o mistrzostwo.A w Celtcu ma lepsze szanse by zaistniec na arenie miedzynarodowej>

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 16:43

pan Zambrotta pisze:Engel nie będzie trenerem Wisły, tylko będzie odpowiadał za transfery Białej Gwiazdy, tak jak to robił w Legii i Polonii .
Ciekawe skąd to wiesz?? Przyznaje, że słyszałem o takiej wersji, ba nawet miałby zostać Dyrektorem Sportowym a w takim wypadku trenerem miałby zostać E.Klejdinst (chyba tak się nazywa 8) ), ale jaka będzie jego rola to się jeszcze okaże. Wcale nie wykluczone, że będzie trenerem...
pan Zambrotta pisze: Po co by Cupiał robił zimą tyle zamieszania Liczką, by po pół roku wyrzucić go na zbity pysk i zastąpić go innym trenerem ?
To jest dobre pytanie... Cupiał, zachowuje się jak biznesmen. Chce ratować swoją kasę co jest równoznaczne z ratowaniem Wisły. Podobno nawet płakał, kiedy Wisła zapewniła sobie mistrza a kibice zamiast podziękowań, odśpiewali: "Każdy to powie: NIE CHCEMY LICZKI W KRAKOWIE!!!" Chyba dopiero wtedy zrozumiał swój prawie niewybaczalny błąd wyrzucenia Henryka Kasperczaka. Może próbuje go naprawić
pan Zambrotta pisze:
Czy Wisła się sypie ? dla mnie tak. Nie chodzi tu tylko o odejściu Żurawskiego, bo na fakt rozpadania się Białej Gwiazdy składa się kilka czynników, które opisałem w innym temacie: kiepski trener, kiepska atmosfera w drużynie, odejście największych gwiazd i brak ich następców. Dla mni Wisła to przeszłość. Bo o czym tu mówimy, kiedy mistrz Polski nie może pokonać 12. zespołu naszej ligi, albo gdy dostaje baty 1:5 od przeciętnej Legii ?
Nie ma sensu dalej ciągnąć rozmowy o "rozpadzie" tudzież "słabnięciu" Wisły. Mamy swoje racje...
Odwoływanie się do porażek Białej Gwiazdy nie jest w pełni uzasadnione, bo wg mnie to był element protestu piłkarzy. To nie jest oczywoście żadne wytłumaczenie przegranej 5:1...
pan Zambrotta pisze:
Michal17 pisze:Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (...) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada.
Oczywiście, przychodzą lata chude i tłuste. Tylko skąd wiesz, że Wisła znajdzie godnego następce Żurawia ? Cupał ma dość wiecznego dopłacania do konta kasy Wisły i nie wyłoży więlkiej kasy na zmocnienia zespołu
Myślisz, że Wisła szuka godnego następcy?? Narazie, póki sprawa jest świerza nikt chyba o takich poszukiwaniach nie mówi. Finansami Cupiała się nie martw. Jeśli chce sprzedać Wisłę po dobrej cenie, to zainwestuje...
mnowomiejsky pisze:
Michal17 pisze:Wisła się nie sypie. Zawsze jest tak, że piłkarze przychodzą i odchodzą, są lata chude i tłuste ale mówienie, że Mistrz Polski się sypie bo odchodzi najlepszy piłkarz (co swoją drogą było pewne od roku :D ) a inny odszedł w zimie, to lekka przesada.
He he, odezwala sie ta ukryta iskra patriotyzmu klubowego :wink: Stary, nikt nie jest w stanie jednoznacznie przewidziec i zagwarantowac, co bedzie z forma Wisly, ale musisz przyznac, mimo calej swojej milosci do Wisly, ze bez Zurawskiego bedzie oslabiona, nawet jesli przyjdzie do klubu Engel i jakis dobry napastnik..
Mnie to w sumie cieszy to wszystko, moze akurat walka w lidze bedzie bardziej wyrownana, a nie tylko o drugie miejsce.. :?
Pozyjemy zobaczymy. Na pewno jestem ciekawy, jak Zurawski w tym calym Celticu sobie poradzi.. :whistle:
To chyba nie dziwne, że bronię ukochanego klubu...
Spadek formy, wyrównanie szans w Lidze i wreszcie to odejście Żurawia... Czy to naprawdę oznacza "sypanie się" klubu?? Osłabienie?? W całym swoim patriotyzmie używam stwierdzenia "zmiana". Czy na lepsze to, jak zauważyłeś, okaże się w przyszłości...
K@rol pisze:Chciałbym powiedziec ze Żurawski miał trudny wybor w Turcji byłby super gwiazda i była by to napewno lepsza liga w kturej licza sie 5 a newet 6 zespołów o mistrzostwo.A w Celtcu ma lepsze szanse by zaistniec na arenie miedzynarodowej>
Chyba mylicie pojęcia. Dobra liga to taka, w której graja dobre zespoły. A jeśli o mistrzostwo bezpośrednio walczy 5 zespołów to wtedy liga jest wyrównana... Np. w Serie A w tym sezonie o Scudetto walczył praktycznie od poczatku tylko Juventus z Milanem. Czy to oznacza, że Serie A jest słabą ligą??
ozaru4 pisze:2. Co ma do rzeczy, ze Larsson gra od roku w Barcelonie? :?
To po co w ogóle wyskoczyłeś z tym Larssonem?? Że grał w Celtiku?? Ja się pytam co to ma do rzeczy?? Jego "doskonałości" już nie porównamy z umiejętnościami Żurawia bo nie będą walczyć o miejsce w napadzie...
Swoją drogą skoro taki doskonały to czemu gra tylko na papierze?? Zestarzał się chłopak, a świat idzie naprzód
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2005, 17:02 przez Michal17, łącznie zmieniany 1 raz.

ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 16:52

ozaru4 pisze: W Szkocji nie ma praktycznie szans, bo przeciez nie jest taki doskonaly jak np. Larsson... :?
Michal17 pisze:Jedno zdanie a same głupoty :D Liga szkocka wcale nie jest taka mocna, Zuraw jest najdoskonalszym polskim piłkarzem a Larsson gra od roku w Barcelonie...
1. Wedlug mnie Zurawski wcale nie jest najdoskonalszym Polskim pilkarzem. Lepsi sa Dudek i Krzynowek (Frankowski) :)
2. Co ma do rzeczy, ze Larsson gra od roku w Barcelonie? :?

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)

01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 17:08

Michal17 pisze:
mnowomiejsky pisze:He he, odezwala sie ta ukryta iskra patriotyzmu klubowego :wink: Stary, nikt nie jest w stanie jednoznacznie przewidziec i zagwarantowac, co bedzie z forma Wisly, ale musisz przyznac, mimo calej swojej milosci do Wisly, ze bez Zurawskiego bedzie oslabiona, nawet jesli przyjdzie do klubu Engel i jakis dobry napastnik..
To chyba nie dziwne, że bronię ukochanego klubu...
Spadek formy, wyrównanie szans w Lidze i wreszcie to odejście Żurawia... Czy to naprawdę oznacza "sypanie się" klubu?? Osłabienie?? W całym swoim patriotyzmie używam stwierdzenia "zmiana". Czy na lepsze to, jak zauważyłeś, okaże się w przyszłości...
Nie dziwie Ci sie absolutnie, powiem Ci, ze jak przeczytalem Twojego posta, bylem pewien, ze jestes przynajmniej z okolic Krakowa, a dopiero potem spojrzalem pod Twoj avatar i sie oczywiscie to potwierdzilo. W tym wszystkim zaczalem sie zastanawiac co by bylo, gdyby chodzilo o Gornika Leczna.. i wiem, ze tez bym stanal murem za Gornikiem. Odszedl Szalachowski, wielu uwaza to za duze oslabienie, to prawda, ale klocilbym sie, gdyby ktos powiedzial, ze Gornik bedzie coraz slabszy. :roll:
Co do Wisly, to chyba cos musi w niej konkretnie drgnac po tym odejsciu Zurawskiego, zeby mogli znowu siegnac po mistrzostwo, moze zmiana trenera dobrze im zrobi. Moze rzeczywiscie za wczesnie mowic o "sypaniu sie" klubu, ale osobiscie uwazam, ze nie bedzie to juz ta sama Wisla. Mimo wielu pewnie trafionych transferow. Tak samo, jak ManUtd nie bedzie juz nigdy tym samym z czasow Beckhama, ani Real nie bedzie tym samym Realem z czasow swietnosci..
...z reszta nie wiem, czy tutaj mozna podac taki dobry przyklad odnosnie tej sytuacji. Niezaprzeczalnym faktem jednak jest to, ze Zurawski byl niesamowicie waznym ogniwem Wisly.
Coz, swoja droga powiem Ci, ze pierwszy mecz w lidze gracie wlasnie z nami w Lecznej, wiec bedzie szansa wstepnego zweryfikowania tych wszystkich pogladow.. :) Ale jedno jest pewne- Zurawski juz nam z wolnego (jak to bylo ostatnio) gola nie strzeli :wink: hieh hieh..

Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 17:27

Mnie osobiście się to nie podoba :twisted: Może dlatego, że zawsze kibicowałem Rangersom :P Ale jeżeli miał już wybierać między Celticiem a Trabzonem, to chyba lepiej się stało że trafił do Szkocji. Może nie długo zobaczymy Maćka w spódnicy :D Ale jakoś nie moge sobie wyobrazić Żurawia obok tego spaślaka Hartsona :shock: Ten koleś to już naprawde lekka przesada :smile: Ciekawe czym go karmili :wink: :?: Najważniejsze żeby Żuraw tam grał a nie siedział na ławie. A to wcale nie będzie takie łatwe Hartson, Bellamy, Sutton.. No zobaczymy. Może w niedługim czasie będziemy mieli kolejnego Polaka w Premiership :roll:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 17:57

Żurawski w Celticu? Moim zdaniem świetny transfer dla Maćka. W tym klubie może wreszcie o coś powalczy na europejskiej arenie bo jak narazie jedynym jego sukcesem były wyczyny Wisły w Puchrze UEFA, gdzie szła jak burza i jak burza odpadła. Miało być pięknie, a było jak zawsze. Co roku krakowski klub ma walczyć o Ligę Mistrzów i co roku te słowa wcale "nie są rzucane na wiatr". Wcale nie dziwię sie Żurawskiemu ze postanowił wreszcie odejsć z Reymonta, a że trafił do takiego klubu jak Celtic świadczy o jego klasie. Takie zespoły nie wybierają byle kogo. Co prawda to prawda - na chwilę obecną pewnego miejsca w ataku zespołu z Glasgow Macieka nie ma, ale mam nadzieje że o to miejsce powalczy. Rywali ma ciężkich - Hartson, Bellamy i Sutton to zawodnicy bardzo cenieni na Wyspach. Nawet jesli ten drugi powróci do Srok to i tak nie będzie łatwo. Napewno trudniej niż w Trabzonie, a to świadczy takze o ambicjii naszego najlepszego napastnika. Zresztą do Trabzonsporu i tak by nie przeszedł, gdyż ten oferował zbyt mało Wiśle, która wyceniła Żurawia na 2,8 mln. Tyle Celtic był skłonny zaoferować. Spekuluje sie że już nedługo do Macieja dołączy drugi Polak - Artur Boruc. Innym klubem zainteresowanym bramkarzem Legii jest West Ham - beniaminek Premiership. Cóż, nasza armia na Wyspach powiększa się... :roll:.
Co do Wisły i jej "sypania się". Według mnie sprzedaż najlepszych zawodników do większych klubów jest normalną koleją rzeczy, a skoro nawet sam zawodnik domoagał się odejścia sprawa stała sie jasna - wycena zawodnika i papa... O innych błędach krakowskich działaczy typu zatrudnianie Liczki na miejsce Kasperczaka dyskutował nie będę bo mogę dojść do przykrych wniosków. Wiem jedno - z obecnym składem i formą Ligę Mistrzów w Krakowie będzie można oglądac tylko w telewizjii...

A w przyszłym sezonie w europejskich pucharach ARKA :dance:
Pozdrawiam

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 18:25

Według mnie to czy ten transfer jest udany czy nie będzie można powiedzieć dopiero po następnym sezonie, bo w sumie niewiadomo czy trener Celtiku kupił Żurawskiego na pierwszy skład czy tylko do rotacji

ODPOWIEDZ