Najpiękniejsza bramka
- Szilgu
- Juventino
chyba Juninho?? :roll: a co do jego wolnych to musze się zgodzićKAcper123 pisze:Juninio - prawie wszystkie wolne

wracając do tematu to bramki które najbardziej zapamiętałem to:
-bramka Zlatana, chcąc uderzyć z główki został pociągnięty za bluzke. Więc wykorzystał to że upadał i strzelił bramke z piętki z powietrza

-bramka Zlatana z NAC Breda
-bramka Trezeguet'a z Realem
-bramka Maniche'a w lidze portugalskiej z jakichś 50 metrów może

Tylko nie mówcie mi że bramki które podaje są głównie z Juve ale to dlatego że takie najbardziej mi zapadają w pamięć
- Szilgu
- Juventino
marsek pisze:masz jakiegos linka do tej bramki?Shickit pisze:bramka Zlatana, chcąc uderzyć z główki został pociągnięty za bluzke. Więc wykorzystał to że upadał i strzelił bramke z piętki z powietrza
niestety nie :? widziałem ją tylko w TV :?
- Coolfi
- Juventino
Z tego co mam na kompie:
Bramka Becksa z połowy boiska.
To pewnie wszyscy znacie. Piękna bramka z odległości połowy boiska. Beckham zauważa wysuniętego bramkarza i strzela do pustej bramki.
Rzut wolny Carlosa z meczu z Francją
Roberto uderza piłkę, która nabiera niesamowitej rotacjii, okrąża mur i odbijając się od słupka wpada do bramki.
Carlos z linii końcowej boiska
Znów Roberto Carlos. Tę bramkę pewnie też znacie. Carlos otrzymuje piłkę na lewym skrzydle. Na pierwszy rzut oka trochę za mocną, ale udało mu się ją dogonić. Uderza praktycznie z linii końcowej boiska i trafia do siatki. Cudo.
Lusi Figo - EURO 2000
Znana bramka Luisa z EURO 2000. Figo uderza z dystansu, piłka odbija się od nogi angielskiego obrońcy i wpada prosto w okienko.
Thierry Henry
Cudowna bramka Henry'ego. Thierry podbija piłkę i uderza lobem zza pola karnego w okno bramki. Nie do obrony.
Michael Owen - MŚ 1998
Najlepsza bramka MŚ we Francji. Dynamiczny rajd Owena zakończony uderzeniem pod poprzeczkę.
Robert Pires
Podkręcony strzał Piresa kilka metrów zza pola karnego w okienko. Cudowny gol.
Owen - nożyce
Znów Michael Owen. Tym razem piękne nożyce z 9 metrów prosto w okno bramki.
Rivaldo - Barca vs. Depor
Piekny rajd Rivaldo. Ośmiesza obrońców i bramkarza Deportivo i pakuje piłkę do pustej bramki.
Ronaldo - rajd
Podobnie jak poprzednia bramka, ale tym razem strzelcem Ronaldo. Także z meczu Barcy.
Seedorf z dystansu
Fenomenalna bramka Seedorfa. Calernce przymierza ze znacznej odległości i mocno uderza piłkę, która wpada w okienko bramki.
Słynny gol Marco van Bastena z Euro 88
Zidane z dystansu
Bramka Zidana ze znacznej odległości. Po dotknięciu bramkarza, pilka wpada w prawy róg bramki. Gol z czasów gry w Juve :]
Dokonałem małej selekcji tego co miałem na twardzielu 8) Kilka goli podano wcześniej...
_________
Moim zdaniem tą jedyną, najładniejszą bramką jest gol MvB. Bramkę Maradony także widziałem, mam ją nawet bodajże na dysku (ale w kompilacji
), ale sądzę że nieco ustępuje bramce Holendra.
P.S.
Na deser - niespodzianka od Coolfi'ego:
Piłkarski Lol'
P.S. 2 - jeśli któryś link nie działa zgłoście mi na priv.
Pozdrawiam.
Bramka Becksa z połowy boiska.
To pewnie wszyscy znacie. Piękna bramka z odległości połowy boiska. Beckham zauważa wysuniętego bramkarza i strzela do pustej bramki.
Rzut wolny Carlosa z meczu z Francją
Roberto uderza piłkę, która nabiera niesamowitej rotacjii, okrąża mur i odbijając się od słupka wpada do bramki.
Carlos z linii końcowej boiska
Znów Roberto Carlos. Tę bramkę pewnie też znacie. Carlos otrzymuje piłkę na lewym skrzydle. Na pierwszy rzut oka trochę za mocną, ale udało mu się ją dogonić. Uderza praktycznie z linii końcowej boiska i trafia do siatki. Cudo.
Lusi Figo - EURO 2000
Znana bramka Luisa z EURO 2000. Figo uderza z dystansu, piłka odbija się od nogi angielskiego obrońcy i wpada prosto w okienko.
Thierry Henry
Cudowna bramka Henry'ego. Thierry podbija piłkę i uderza lobem zza pola karnego w okno bramki. Nie do obrony.
Michael Owen - MŚ 1998
Najlepsza bramka MŚ we Francji. Dynamiczny rajd Owena zakończony uderzeniem pod poprzeczkę.
Robert Pires
Podkręcony strzał Piresa kilka metrów zza pola karnego w okienko. Cudowny gol.
Owen - nożyce
Znów Michael Owen. Tym razem piękne nożyce z 9 metrów prosto w okno bramki.
Rivaldo - Barca vs. Depor
Piekny rajd Rivaldo. Ośmiesza obrońców i bramkarza Deportivo i pakuje piłkę do pustej bramki.
Ronaldo - rajd
Podobnie jak poprzednia bramka, ale tym razem strzelcem Ronaldo. Także z meczu Barcy.
Seedorf z dystansu
Fenomenalna bramka Seedorfa. Calernce przymierza ze znacznej odległości i mocno uderza piłkę, która wpada w okienko bramki.
Słynny gol Marco van Bastena z Euro 88
Zidane z dystansu
Bramka Zidana ze znacznej odległości. Po dotknięciu bramkarza, pilka wpada w prawy róg bramki. Gol z czasów gry w Juve :]
Dokonałem małej selekcji tego co miałem na twardzielu 8) Kilka goli podano wcześniej...
_________
Moim zdaniem tą jedyną, najładniejszą bramką jest gol MvB. Bramkę Maradony także widziałem, mam ją nawet bodajże na dysku (ale w kompilacji

P.S.
Na deser - niespodzianka od Coolfi'ego:
Piłkarski Lol'
P.S. 2 - jeśli któryś link nie działa zgłoście mi na priv.
Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Benny McCarthyeLeM pisze: Wogóle jeżeli ktoś wie o której bramce mówie i ma do niej link lub wie gdzie znaleźć to byłbym dozgonnie wdzięczny za info.

2003/2004. Mam ją na dysku, jeśli ktoś umie wrzucać na serwery to wyślę komuś na maila, i ją wrzuci do tego temtu aby inni mogli zobaczyć. Jakby coś priv lub gg.Pelson pisze:Fabio Cannavaro - Inter - Reggina 6-0 ( nie pamiętam który sezon) chyba 2001/2002
Doskonale ją pamiętam. Jednak było inaczej niż piszesz. Uderzył z 1 piłki ,,nożycami''. Czyli bokiem, poziomo do bramki, zza lini 16 :shock: Przecudowna 8)booyak pisze:Jedną z najładniejszych bramek jakie widziałem strzelił Marcin Mięciel grając jeszcze w Borussi M. Coś podobnego do strzłu z przewrtoki Rivaldo... Najpierw stojąc tyłem do bramki, przed polem karnym przyjął piłkę na klatkę i oddał bardzo ładny technicznie strzał przewrtoką... A piłka wpadła zaraz koło słupka... POLAK TEŻ POTRAFI
Sezon 2001/02 na San Siro 8) Bramka Światowej klasy oczywiścieP!otr pisze: Szewczenko w meczu z Juventusem sezon chyba 2002/03 tą bramke chyba też powinniscie pamietać (chociaż źle się kojarzy)co jego strzal wygladał jak takie dosrodkowanie którym zaskoczył Buffona
Shickit pisze:chyba Juninho?? :roll: a co do jego wolnych to musze się zgodzićKAcper123 pisze:Juninio - prawie wszystkie wolne![]()
W szczególności ta z Beyernem w Niemczech bodaj w poprzednim sezonie, jak i przeciwko Werderowi w tej edycji LM
Z prostego podbicia, ok 43 metrów. Cudowna, fakt :-DShickit pisze:-bramka Maniche'a w lidze portugalskiej z jakichś 50 metrów możedo tego z woleja pod poprzeke :-D
Jest w jednym z filmików o Zlatanie, które można ściągnąć z JP.Shickit pisze:
niestety nie :? widziałem ją tylko w TV :?
Właściwie cóż mogę dodać. Na świeżo jest cieżko sobie przypomnieć. Ogólnie jestem zwolennikiem bramek z nożyc i przewrotek, to przede wszystkim 8) Potem strzały z dystansu. Tak na świeżo przytoczę:
Ogólnie polecam http://www.soccerclips.net/archive_members3.html
-Jeszcze taki piękny gol Carlosa, z podbijanej piłki na końcowej linni bosika, strzelił z 0-rowego konta. Taka podkręcona.
-Bramka Manciniego w tamtym sezonie w derbach Rzymu.
-Bramka Beckhama zza połowy.
Tu bonusik Crespoooooo
Narazie tyle. O bramkach JUVE nie wspomnę, bo są najcudowniejsze, zresztą na dysku mam taki swój katalog z najpiekniejszymi bramki JUVE w historii i zadużo by wymieniać 8) :twisted:
P.S Jak to pisalem nie było posta Coofiego, a trochę rzeczy się powtarza

- mnowo
- Qualità Juventino
He he, planowalem w tym temacie rzucic cos nowego (w sensie: cos, czego jeszcze nie ma), ale nie wrzuce, bo te linki juz sa
Ja potwierdze dwa z tych wszystkich linkow.
, no i swietne wykonczenie Del Piero...
Ale brameczka pierwsza klasa.. nie ma co..
PS: W dziale download sa przeciez kompilacje z najpiekniejszymi bramkami, niektore z tych, ktore podaliscie, sa umieszczone w tych filmikach, m.in te dwie o ktorych wspomnialem.

Ja potwierdze dwa z tych wszystkich linkow.
Tutaj nie tyle mi chodzi o gola, co o asyste... Popatrzcie, kto pieknie wrzucil Del Piero na pole karne.. :roll: Przepiekna pilka, serce me sie radujewErOn pisze:Alex Del Piero - Włochy 1:1 Meksyk ; MS 2002
http://www.weron.dolsat.pl/ita_mex1.mpg
...a te bramke chcialem wlepic do tego tematu, ale dublowal jej nie bede. Niesamowity strzal, nie mam pytan, nie jestem do konca przekonany czy Carlos strzelal na bramke, jesli tak to mial niezlego cela i troche szczescia, jesli nie- mial farta jak sto piecdziesiatCoolfi pisze:Carlos z linii końcowej boiska

PS: W dziale download sa przeciez kompilacje z najpiekniejszymi bramkami, niektore z tych, ktore podaliscie, sa umieszczone w tych filmikach, m.in te dwie o ktorych wspomnialem.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
koki90 gdy terezegol strzelil ta brame to sie poplakalem ze szczescia wiedzialem ze juz to wygramy, ta sa chwile ktore my kibice nigdy nie zapomnimy i dlatego kibicujemy naszej kochanej druzynie!!!koki90 pisze:Bramka Trezeguet w tym rokuprzeciwko Realowi Madryt. Nawet po golu Zalayety bardziej cieszyłem się z bramki Trezeguet...coś wspaniałego. Zresztą jego bramka na ME w 2000r. przeciwko Włochom też była wspaniała, ale i tak wole tę przeciwko Realowi a szczególnie dlatego, że wtedy ten mecz oglądałem z kolegą - kibicem realu
- Bartas_01
- Juventino
szczerze mowiac bardzo sie zdziwilem ze nikt jeszcze nie wpisal tu bramki ktora jednoglosnie wygrala ankiety na najladniejsza bramke Ligi Mistrzow ostatnich 10 lat...
Mianowicie gol ktory padl w meczu Barcelona - fiorentina albo odwrotnie) a strzelil ja Mauro Bressan... przepieknym strzalem z przewrotki z za pola karnego :shock: jak by tego bylo malo pilka odbila sie jeszcze od poprzeczki :shock: bramke ta kazdy musi znac bo kiedys byla ona na kazdym filmiku moim zdaniem gol wyjatkowej urody... ale moze nie wszyscy pamietaja:P
Wiem ze kazdy ma swoj gust ale jak dla mnie bramka o wiele ladniejsza od tej zdobytej przez Van Bastena...
Jednak mam sklerozę :-D I pomysleć, że jeszcze dziś ją oglądałem, nagrałem na kasetę video, szkoda, że to gracz violi...no ale, zdecydowanie dla mnie gol ostanich lat /Dragon
Mianowicie gol ktory padl w meczu Barcelona - fiorentina albo odwrotnie) a strzelil ja Mauro Bressan... przepieknym strzalem z przewrotki z za pola karnego :shock: jak by tego bylo malo pilka odbila sie jeszcze od poprzeczki :shock: bramke ta kazdy musi znac bo kiedys byla ona na kazdym filmiku moim zdaniem gol wyjatkowej urody... ale moze nie wszyscy pamietaja:P
Wiem ze kazdy ma swoj gust ale jak dla mnie bramka o wiele ladniejsza od tej zdobytej przez Van Bastena...

Jednak mam sklerozę :-D I pomysleć, że jeszcze dziś ją oglądałem, nagrałem na kasetę video, szkoda, że to gracz violi...no ale, zdecydowanie dla mnie gol ostanich lat /Dragon
- Bartas_01
- Juventino
no udalo sie:) jezeli ktos nie widzial jeszcze ten bramki zdobytaj przez Mauro Bressana w meczu z barcelona to prosze link
ed2k://|file|Bressan.Mauro.(Fiorentina.-.Barcellona).avi|7026688|8B2A3F370024113674009A455166CE25|/
Kazdy faj pilki musi miec takie cudo na swoim kompie:)
ed2k://|file|Bressan.Mauro.(Fiorentina.-.Barcellona).avi|7026688|8B2A3F370024113674009A455166CE25|/
- marsek
- Juventino
a mógłbys to wrzucic na www.yousendit.com lub www.rapidshare.de ? bo z emula nie moge sciagac:/Bartas_01 pisze:no udalo sie:) jezeli ktos nie widzial jeszcze ten bramki zdobytaj przez Mauro Bressana w meczu z barcelona to prosze link
- Bartas_01
- Juventino
Dopiero co znalazlem ten link i sam zaczalem sciagac ta brameczke:P ale cos link chyba malo uzytkownikow ma bo nie chce ruszyc jezeli tylko uda mi sie sciagnac to wrzuce ale napewno jest duzo osob na tym forum ktorzy maja normalny link do tej bramki lub maja ja na kompie wiec jezeli ktos ma to bardzo prosze zeby wrzucil bo naprawde jest co ogladacmarsek pisze:a mógłbys to wrzucic na www.yousendit.com lub www.rapidshare.de ? bo z emula nie moge sciagac:/Bartas_01 pisze:no udalo sie:) jezeli ktos nie widzial jeszcze ten bramki zdobytaj przez Mauro Bressana w meczu z barcelona to prosze link
- M.
- Juventino
Bramka jakich wiele, na mnie większego wrażenia nie zrobiła, sam czasem strzelam gole w takim stylu
.
Ładne bramki strzelali jeszcze:
- Mendieta w spotkaniu Valencia - Barcelona
- Rivaldo w meczu ligi greckiej
- Sibusiso Zuma w jakimś tam meczu
- Maradona w spotkaniu z Grecją podczas MŚ w 1994 roku
- Lee Dixon, który z ok. 25 metrów przelobował własnego bramkarza :shock:
- Maradona w spotkaniu z Belgią w półfinale Mistrzostw Świata w 1986 roku
Czy przy bramce Alexa nie asystował Montella :doh: ? Myślałem, że tak, dopiero ta wypowiedź wprowadziła pewne kontrowersje :roll: .mnowomiejsky pisze:Tutaj nie tyle mi chodzi o gola, co o asyste... Popatrzcie, kto pieknie wrzucil Del Piero na pole karne.. :roll: Przepiekna pilka, serce me sie radujewErOn pisze:Alex Del Piero - Włochy 1:1 Meksyk ; MS 2002
http://www.weron.dolsat.pl/ita_mex1.mpg, no i swietne wykonczenie Del Piero...
Ładne bramki strzelali jeszcze:
- Mendieta w spotkaniu Valencia - Barcelona
- Rivaldo w meczu ligi greckiej
- Sibusiso Zuma w jakimś tam meczu
- Maradona w spotkaniu z Grecją podczas MŚ w 1994 roku
- Lee Dixon, który z ok. 25 metrów przelobował własnego bramkarza :shock:
- Maradona w spotkaniu z Belgią w półfinale Mistrzostw Świata w 1986 roku
Rzeczywiście, to była naprawdę ładna bramka.P!otr pisze:Szewczenko w meczu z Juventusem sezon chyba 2002/03 tą bramke chyba też powinniscie pamietać (chociaż źle się kojarzy)co jego strzal wygladał jak takie dosrodkowanie którym zaskoczył Buffona
:roll:
- Iver.pk
- Juventino
Staralem sie juz nie powtorzyc zadnej bramki ale tej co teraz Wam dam to chyba jeszcze nie bylo: Jest to bramka z Gigillottiego (nie wiem jak sie pisze ale macie na koszulce
) z Monaco po podaniu Savioli w meczu z Nice! Cudo! A ciekawostka jest ze to byl jego pierwszy mecz w Ligue 1 :shock: Wymazony debiut!
Gigilliotti
Radze Ci obejrzec ta bramke bo naprawde warto!
Gigilliotti
Podobnie do mnieTi_Amo_Juventus_Dragon pisze: Ogólnie jestem zwolennikiem bramek z nożyc i przewrotek, to przede wszystkim Potem strzały z dystansu.