Liberta' per gli Ultras !!!
- Dionizos
- Juventino
7 lipca 2005 roku przed sadem w Turynie stanie 3 ultras Juventusu. Wszyscy 3 zostali zlapani podczas meczu Juventus-liverpool, brali udzial w ataku na trybune kibicow przyjezdnych. Prokurator rzada dla nich roku i dwoch miesiecy pozbawienia wolnosci...
LIBERTA' PER GLI ULTRAS !!!
LIBERTA' PER GLI ULTRAS !!!
- Martin
- Juventino
Wolnosci??? Smiesz żądać dla nich wolności? Nie bądź smieszny. Za podobne incydenty fani liverpoolu byli i sa nazywani mordercami!! Czy naprawde musi dojsc do tragedii, zebysmy mieli powod do osadzenia ich we wiezieniu???
Takimi haslami na pewno nie zaprowadzimy porzadku i spokoju na stadionach!
Do pudła z bandytami! Zakaz stadionowy do konca zycia!!!
I nie interesuje mnie to ze to sa ultrasi Juve!
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Trudno się nie zgodzić. Tego typu zachowania trzeba tępić, zanim będzie za późno. Nie można pozwolić, aby powtórzyła się sytuacja z Heysel i dlatego też uważam, że powinni zostać skazani. Nie chce, żeby kiedyś mój ukochany klub przez takich ludzi nie mógł występować w europejskich pucharach tak jak to było z anglikami po belgijskiej tragedii.Martin pisze:Wolnosci??? Smiesz żądać dla nich wolności? Nie bądź smieszny. Za podobne incydenty fani liverpoolu byli i sa nazywani mordercami!! Czy naprawde musi dojsc do tragedii, zebysmy mieli powod do osadzenia ich we wiezieniu???
- KINIEK
- Juventino
Też jestem za ukaraniem tych "kibiców", bo trzeba likwidować zło na stadionach. Mecze pomiędzy drużynami to nie wojna, a niestety niektórym „kibicom”(tutaj trójka ultras) wydaje się, że oni powinni walczyć na śmierć i życie z innymi kibicami. Na stadiony powinno się przychodzić po to żeby obejrzeć widowisko i pokibicować swojej drużynie, ale jeśli ktoś przychodzi tam po to aby wyrządzić krzywdę kibicom przeciwnej drużyny to jego miejsce nie jest na stadionie ale w więzieniu i tam powinni się znaleźć 3 ultras. Jeśli ktoś ma zamiar wyrządzać zło na stadionach to niech idzie do paki bo mnie w tym momencie nie interesuje, że on jest kibicem JUVE, on jest dla mnie przestępca, a za przestępczość powinno się ponosić karę.
- Cyrklus
- Juventino
2 i pół roku pozbawienia wolności? Śmiechy. U nas pedofile, gwałciciele i mordercy dostają tyle a tam zaledwie próbowali zrobić zamieszki.
Moje zdanie jest takie, że za Heysel Animalsy nie powinny się pokazywać w Turynie i to był szczyt bezczelności, że to zrobili. Szczerze mówiąc gardzę kibicami Liverpoolu i tragedia, która nastąpiła tak naprawdę nigdy się nie skończyła co było pokazane przy okazji ostatnich meczy. Tam być może zginęła matka któregoś z tych chłopaków co próbowali wnecić rozróbę. Sorry, ale gdyby moja matka zginęła z ręk pseudokibiców to uwierzcie mi, że na pewno bym zrobił odwet i to nawet po 20 latach. Doskonale rozumiem kibiców JUVE. Może do końca nie pochwalam ich zachowania, ale na pewno rozumiem i akceptuję w pewnym sensie.
Moje zdanie jest takie, że za Heysel Animalsy nie powinny się pokazywać w Turynie i to był szczyt bezczelności, że to zrobili. Szczerze mówiąc gardzę kibicami Liverpoolu i tragedia, która nastąpiła tak naprawdę nigdy się nie skończyła co było pokazane przy okazji ostatnich meczy. Tam być może zginęła matka któregoś z tych chłopaków co próbowali wnecić rozróbę. Sorry, ale gdyby moja matka zginęła z ręk pseudokibiców to uwierzcie mi, że na pewno bym zrobił odwet i to nawet po 20 latach. Doskonale rozumiem kibiców JUVE. Może do końca nie pochwalam ich zachowania, ale na pewno rozumiem i akceptuję w pewnym sensie.
Marcello Lippi ritornare!
- matechu
- Juventino
Glupoty wypisujesz. Smiac mi sie, gdy ktos na sile probuje zrobic z siebie jakiegos "hyper ultrasa" :roll: Czy nie lepiej zapamietac Heysel jako przestroge? Naprawde musimy wziasc rewanz za temta tragedie? Mysle, ze chociazby proba pojednania bylaby wyrazem wiekszego szacunku dla zmarlych niz zachowania takie jak te. Przeciez napadajac na kibicow liverpool'u tak naprwade malo roznimy sie od ludzi, ktorzy to samo zrobili 20 lat temu. I nie pisz mi, ze to oni nas sporwokowali, bo dam sobie reke uciac, ze wiekszosc z nich o Heysel czytala tylko w gazetach lub internecie. Zreszta tak samo jak Ty.Cyrklus pisze:2 i pół roku pozbawienia wolności? Śmiechy. U nas pedofile, gwałciciele i mordercy dostają tyle a tam zaledwie próbowali zrobić zamieszki.
- Cyrklus
- Juventino
Nie mogę, co za Lol ...
Nie, byłem na Heysel, wiesz :lol:
Czytałem i widziałem filmy. Tragedi na szczęście nie przeżyłem.
"hyper ultrasa" z siebie nie robię, bo po prostu nie czuję takiej potrzeby.
Nie wiem, z choinki się człowieku urwałeś? Czy ja namawiałem do odwetu? Na polskim Cię nie uczyli czytać tekstu ze ZROZUMIENIEM?
Nie, byłem na Heysel, wiesz :lol:
Czytałem i widziałem filmy. Tragedi na szczęście nie przeżyłem.
"hyper ultrasa" z siebie nie robię, bo po prostu nie czuję takiej potrzeby.
Nie wiem, z choinki się człowieku urwałeś? Czy ja namawiałem do odwetu? Na polskim Cię nie uczyli czytać tekstu ze ZROZUMIENIEM?
Marcello Lippi ritornare!
- matechu
- Juventino
Chyba ciezki dzien dzisiaj miales. Mam nadzieje, ze jutro jak sie przespisz myslenie zacznie Ci lepiej wychodzic.
Ale co tam zaryzykuje, moze zrozumiesz. Zeby bylo Ci latwiej napisze w punktach.
1.Kibice Juve napadli kibicow liverpool'u.
2.Piszesz, ze ich rozumiesz
3.Z kolei ja pisze, ze Heysel powinnismy traktowac jako przestroge, a nie pretekst do bijatyk.
No i teraz mi wyjasnij, w ktorym miejscu napislem, ze namawiasz do odwetu. Moze to Ty naucz sie czytac ze zrozumieniem :roll:
Ale co tam zaryzykuje, moze zrozumiesz. Zeby bylo Ci latwiej napisze w punktach.
1.Kibice Juve napadli kibicow liverpool'u.
2.Piszesz, ze ich rozumiesz
3.Z kolei ja pisze, ze Heysel powinnismy traktowac jako przestroge, a nie pretekst do bijatyk.
No i teraz mi wyjasnij, w ktorym miejscu napislem, ze namawiasz do odwetu. Moze to Ty naucz sie czytac ze zrozumieniem :roll:
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Pewnie jeszcze w zawieszniu... No sory, co to za kara??? To już by lepiej zrobili gdyby ich na dołku dobrze sprali i na koniec grzywne...Dionizos pisze: Prokurator rzada dla nich roku i dwoch miesiecy pozbawienia wolnosci...
Co do dyskusji Cyrklusa i Matechu (Matecha

Heysel to nie przestroga... to był czarny dzień futbolu, czegoś takiego nie można nazwać przestrogą.
Co oznacza termin "hiper ultras"

Zdecydowanie lepiej by to po polsku brzmiało... a poza tym na pewno nie mówiłbyś tego gdyby się okazało że w wyniku prowokacji tych trzech kibiców doszło do tragedii...LIBERTA' PER GLI ULTRAS !!!
- matechu
- Juventino
Okreslenie "hyper ultras" wymyslilem sam, na poczekaniu. Przeczytaj jeszcze raz to zdanie a na pewno zrozumiesz o co mi chodziloJa-JUVE-nek pisze:Co oznacza termin "hiper ultras"

Zupelnie nie wiem o co Ci chodzi :roll: To co sadze o zajsciach w Turynie napislem w pierwszym poscie. Nie sadze abym musial cos dodawac.zamiast atakować lepiej napisz jakieś konkretne argumenty (Matechu)...
A ja twierdze, ze mozna. Przestroga ż III, lm D.~ <<wskazowka, ze czegos, kogos nalezy sie strzec, unikac>> (Nowy slownik jezyka polskiego PWN)czegoś takiego nie można nazwać przestrogą
- SonGopik
- Juventino
Wie ktos moze co sie z nimi stalo? Ja osobiscie wolalbym, zeby zostali uniewinnieni. Tak jak powiedzial Cyrklus... Nie wiemy czy wsrod zabitych na Heysel nie bylo rodzin czy przyjaciol tych ultrasow. Gdyby ktos zabil chocby mojego znajomego, to z pewnoscia chcialbym mu obic morde.
- spyder
- Juventino
Czyli jestes za zasada oko za oko, zab za zab?? Ludzie trzeba sie temu przeciwstawic. Wiadomo dlaczego tyle jest burd na polskich stadionach, jesli czesc ludzi wyznaje ta zasade. Nie bedzie nigdy spokoju na stadionach jesli myslenie czlowieka sie nie zmieni. Od wymierzania sprawiedliwosci sa specjalne organy, nie trzeba tego robic na wlasna reke. Ci "kibice" powinni byc ukarani kilkoma latami wiezienia bez zawieszenia. Takie jest moje zdanie.SonGopik pisze:Wie ktos moze co sie z nimi stalo? Ja osobiscie wolalbym, zeby zostali uniewinnieni. Tak jak powiedzial Cyrklus... Nie wiemy czy wsrod zabitych na Heysel nie bylo rodzin czy przyjaciol tych ultrasow. Gdyby ktos zabil chocby mojego znajomego, to z pewnoscia chcialbym mu obic morde.
- SonGopik
- Juventino
W takich sytuacjach chyba kazdy wyznaje taka zasade. Najprostszy przyklad - ktos walnie Ci w morde bez powodu... Oddasz mu? Jestem pewnien, ze TAK.spyder pisze: Czyli jestes za zasada oko za oko, zab za zab??
Szczerze mowiac to ja w te organy nie bardzo wierze... Ciekaw jestem ilu sposrod sprawcow mordu na Heysel zostalo ukaranych.spyder pisze: Od wymierzania sprawiedliwosci sa specjalne organy, nie trzeba tego robic na wlasna reke.