Ostatni(?) mecz Colliny
- Marezmo
- Juventino
Najbardziej znany na świecie sędzia piłkarski, Pierluigi Collina poprowadzi dzisiejsze rewanżowe spotkanie barażowe o udział w rozgrywkach Serie A w przyszłym sezonie pomiędzy Bologną a Parmą.
Bologna jest faworytem, po wyjazdowym zwycięstwie w pierwszym spotkaniu 1:0.
Dzisiejszy mecz powinien być ostatnim w karierze sędziego Colliny. W przyszłym sezonie nie będzie mógł już pracować w charakterze arbitra, ponieważ przekroczył wiek 45 lat. Włoskie przepisy nie dopuszczają możliwości pracy sędziów starszych. Być może zrobią dla Colliny wyjątek, jednak na razie takie deklaracje nie padają...
Żródło: www.ligawloska.ys.pl
Wiem, że ten news, może nie należy do najważniejszych, ale jak go przeczytałem to nie mogłem się powstrzymać!
Pytam - ile jeszcze "ostatnich" meczy w karierze będzie on prowadził??
Naprawdę mam go dość, chociaż ostatnio mnie zaskoczył, że w meczu z Milanem, nie pomógł nam przegrać, jak to miał w zwyczaju :?
Won na emeryturę!!
Bologna jest faworytem, po wyjazdowym zwycięstwie w pierwszym spotkaniu 1:0.
Dzisiejszy mecz powinien być ostatnim w karierze sędziego Colliny. W przyszłym sezonie nie będzie mógł już pracować w charakterze arbitra, ponieważ przekroczył wiek 45 lat. Włoskie przepisy nie dopuszczają możliwości pracy sędziów starszych. Być może zrobią dla Colliny wyjątek, jednak na razie takie deklaracje nie padają...
Żródło: www.ligawloska.ys.pl
Wiem, że ten news, może nie należy do najważniejszych, ale jak go przeczytałem to nie mogłem się powstrzymać!
Pytam - ile jeszcze "ostatnich" meczy w karierze będzie on prowadził??
Naprawdę mam go dość, chociaż ostatnio mnie zaskoczył, że w meczu z Milanem, nie pomógł nam przegrać, jak to miał w zwyczaju :?
Won na emeryturę!!
- bartus
- Juventino
Róże opinie krążą wookoło Colliny, jedni twierdzą, że jest najlepszym arbitrem na naszym globie inni, że się nie nadaję na sędziego. Wg mnie powinnien jeszcze zostać, ponieważ jest taka możliwość jeśli sedzia skończy 45 może napisac pismo do odpowiedniej ogranizacji (fifa?, uefa?, włoski ZPN) i owa organizacja moze mu pozwolić dalej prowadzic spotkania.

- Basiek
- Juventino
dokladnie tez mi sie wydaje ze jesli ktos moglby miec do Colliny pretensje to na pewno nie kibice Juve-kiedys nawet gdzies wyczytalem ze on kibicuje naszej druzynie, takze nie mam pojecia skad masz takie informacje!!jeżak pisze:A to ciekawe, bo opinia o Colinie i meczach Juventusu jest zgoła innaMarezmo pisze:w meczu z Milanem, nie pomógł nam przegrać, jak to miał w zwyczajuAle ja mogę się mylić
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Marezmo
- Juventino
Właśnie - DjJuve ma tu całkowitą rację!DjJuve pisze:Collina kibicuje Juve? To tak jakby krowa zamieszkala w palacu.
Nie piszcie bzdur.
Basiek i jeżak - słyszaliście o takiej stronie www.odiocollina.com ??
W tłumaczeniu "nienawidzę Colliny"

Jak myslicie - kibice jakiej drużyny ją założyli?

- neotrance
- Juventino
No mi tez sie wydaje ze to raczej nie prawda ze Collina kibicuje Juve
Pamietam jeszcze jak w meczu Milan - Juve na San Siro "przeciągnął" mecz doliczając 6 minut :shock: i tym samym dając szanse Milanowi doprowadzic do remisu.
Z drugiej jednak strony nie uznał rzekomego faulu ze strony Juve (nie pamietam kto faulował ,ale zdaje mi sie ze faul był na Cafu albo na Seedorfie ,nie pamiętam juz :oops: ) Ale jak tam ktos powiedział po meczu ,chyba on sam jak dobrze pamiętam : "W meczu takich sytuacji jest wiele ,sędzia moze podyktowac karnego ,ale nie musi"
Jesli tak mysli wiekszosc sędziów ,to Milan nie moze miec do niego pretensji ze nie podykrował im "jedenastki".
Moze więc Colina kibicuje i Juve i Milanowi ,albo zadnemu z nich i po prostu prowadzi ich mecze obiektywnie. Cóż to wie sam On
Co do newsa to troche szkoda ze odchodzi ,pamietam mecze które sędziował ,a jego fajny wygląd chyba zapamietam na zawsze
Wg mnie Collina dobrze prowadzi spotkania ,oczywiscie popełnia czasami błędy ,ale któż ich nie popełnia.Często wychwytuje nieczyste zagrania ,które ja widze dopiero w powtórkach ,ale on jest na boisku ,a ja przed tv
Moze nie długo zobaczymy jak sie bedzie spisywał w roli arbitra 

Z drugiej jednak strony nie uznał rzekomego faulu ze strony Juve (nie pamietam kto faulował ,ale zdaje mi sie ze faul był na Cafu albo na Seedorfie ,nie pamiętam juz :oops: ) Ale jak tam ktos powiedział po meczu ,chyba on sam jak dobrze pamiętam : "W meczu takich sytuacji jest wiele ,sędzia moze podyktowac karnego ,ale nie musi"
Jesli tak mysli wiekszosc sędziów ,to Milan nie moze miec do niego pretensji ze nie podykrował im "jedenastki".
Moze więc Colina kibicuje i Juve i Milanowi ,albo zadnemu z nich i po prostu prowadzi ich mecze obiektywnie. Cóż to wie sam On

Co do newsa to troche szkoda ze odchodzi ,pamietam mecze które sędziował ,a jego fajny wygląd chyba zapamietam na zawsze

Wg mnie Collina dobrze prowadzi spotkania ,oczywiscie popełnia czasami błędy ,ale któż ich nie popełnia.Często wychwytuje nieczyste zagrania ,które ja widze dopiero w powtórkach ,ale on jest na boisku ,a ja przed tv

- DamKam
- Juventino
Z tego co mi wiadomo to kibice Juve we Wloszech nie przepadaja za Collina :!: Ale jesli o mnie chodzi to ja do niego "nic nie mam" i uwazam iz to bardzo dobry sedzia
Owszem, zdarzaja mu sie bledy ale to jest normalne w tym zawodzie... Moim zdaniem powinni dac mu jeszcze posedziowac rok, moze dwa :!:
- gosciu_Muranista
- Juventino
ja mimo wszystko lubię Collinę-jako chyba jednego z nielicznych sędziów. Natomiast słyszałem iż po zakończeniu kariery we Włoszech ma się przenieść do Anglii zresztą na prośbę tamtejszego związku piłkarskiego. Ich przepisy pozwalają grać sędziom do bodajże 50roku życia(chyba że źle usłyszalem-to mnie poprawcie) tak czy owak by tam trochę posędziował.
- KINIEK
- Juventino
Powinni dać prawo Collinie sędziować jeszcze przez co najmniej rok, może i ma 45 lat, ale nadal jest w świetnej kondycji fizycznej i co tu dużo mówić jest chyba najsławniejszym sędzią na naszym globie i mi troszkę smutno by było jakby odszedł na emeryturkę, oczywiście to że jest najsławniejszym wcale nie podaję za argument dlaczego miałby sędziować a tylko tak przez wzgląd do samej osoby
. Mógłby odjeść np. za rok w jakimś meczu na Mistrzostwach Świata.
- Szilgu
- Juventino
pozwole sobie troche uzupełnić twojego postaneotrance pisze:No mi tez sie wydaje ze to raczej nie prawda ze Collina kibicuje Juve Pamietam jeszcze jak w meczu Milan - Juve na San Siro "przeciągnął" mecz doliczając 6 minut i tym samym dając szanse Milanowi doprowadzic do remisu.
Z drugiej jednak strony nie uznał rzekomego faulu ze strony Juve (nie pamietam kto faulował ,ale zdaje mi sie ze faul był na Cafu albo na Seedorfie ,nie pamiętam juz ) Ale jak tam ktos powiedział po meczu ,chyba on sam jak dobrze pamiętam : "W meczu takich sytuacji jest wiele ,sędzia moze podyktowac karnego ,ale nie musi"
co do tematu nie przepadam za Colliną

- neotrance
- Juventino
Shickit dzięki, jak widac skleroza nie boli
Wlasnie , to niemsciwy Anccelotti to powiedział ,no teraz juz pamietam
Dzięki za poprawki. Juz myslałem ze nikt nie czyta moich postów
Jesce raz powiem :nic nie mam do Colliny ,dobrze sędziuje ,mam nadzieje ze dadzą mu jesce to robic z rok ,albo dwa ,a później niech bedzie tym Szefem wloskich sędziów
Smiac mi sie chce jak sobie przypomne jak mój tata na niego mówi ,ale daruje sobie tą wypowiedz :rotfl:

Wlasnie , to niemsciwy Anccelotti to powiedział ,no teraz juz pamietam
Dzięki za poprawki. Juz myslałem ze nikt nie czyta moich postów

Jesce raz powiem :nic nie mam do Colliny ,dobrze sędziuje ,mam nadzieje ze dadzą mu jesce to robic z rok ,albo dwa ,a później niech bedzie tym Szefem wloskich sędziów

- Juv
- Juventino
No może Collina też popełnia czasami błędy ale nie zmienia to faktu że jest dobrym sędzią , ba można nawet powiedzieć jednym z najlepszych :!:
Według mnie nawet jeżeli on teraz skończy karierę i nie będzie sędziować to trzeba wykorzystać jego doświadczenie i albo zostanie Szefem sędziów włoskich
albo niech szkoli przyszłych arbitrów głównych :-D
Według mnie nawet jeżeli on teraz skończy karierę i nie będzie sędziować to trzeba wykorzystać jego doświadczenie i albo zostanie Szefem sędziów włoskich