Co sądzicie o Polskiej Policji?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2005, 22:35

del
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2010, 15:13 przez *MaTeK*, łącznie zmieniany 1 raz.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 01:08

Luiza pisze:prosze znajdzie sie osobka z innym punktem widzenia :D

Mowie z gory-obcowalam z policja i to nie raz, najczesciej zolte kamizelki "spotyka sie" (tylko to sie czasem widzi :twisted: ) w nocy.
Ale powiem Wam szczerze ze ja jako mloda kobieta (ale se walnelam :D ) nigdy nie zostalam ponizona, obrazona ani nic takiego. A policji w Bydzi krazy spoooro, naprawde spoooro :D

I musze przyznac ze nawet mam z nia mile wspomnienia. Mialam wypadek ok3 lata temu i policja byla naaaaprawde mila, sympatyczna, uprzejma.Nawet odwiedzili mnie w szpitalu (nie w celu przesluchania) policjanci ktorzy przyjechali na miejsce wypadku. Pocieszali mnie i zapewniali ze wszystko vedzie w porzadku. Byli nawet szybsi niz moja mama :shock: Bylam w ogromnym szoku....bardzo milo to wspominam. Nie sciagali mnie tez na przesluchania do komisariatu tylko pelna kultura w domku, grzecznie itp!

Moze nan poprostu tyle szczescia, ktore mam nadzieje nigdy mnie nie opusci, ze znam z tej str policje. Wiem z opowiadan znajomych, ze tak kolorowo nie jest :roll:

A moze to dlatego ze na kobitki inaczej patrza :oops: Czasem fajnie nia byc..... :D :D
Masz ładne imię, w ogóle pewnie jesteś bardzo sympatyczna, a co za tym idzie: nie powinnas się dziwić zachowaniem tychże funkcjonariuszy, którzy są przede wszystkim, mężczyznami. To z kolei oznacza, że skupiają się przede wszystkim na Twojej dupie. Bez urazy. A jeżeli idzie o policje? ona jedynie pilnuje tego, aby z góry nakreślone zasady były przestrzegane. Nie łamcie zasad i nie wdawajcie się w żadne dyskusje z nimi.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
wojtexb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 01:42

kiedyś miałem szacunek do policji, ale teraz już go właściwie straciłem. rozwalają mnie szczególnie frajerzy, którzy eskortują kibiców oraz drogówka. co za młotki... :angry:
policja jest niedofinasowana, źle kierowana, źle wyszkolona.. więc jak ma być z nią dobrze?!

FORZA ASTA
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 08:25

Polska policja...temat na dłuższą rozmowę. Ile to już było wypadków (niestety czasem śmiertelnych) spowodowanych błędem policjantów ? najazdy na domy niewinnych osób, pobicia ze skutkiem śmiertelnym, czy nawet postrzelenia nie tych osób co trzeba...najgorsze, że czasem nikt nikogo nie przeprasza, podpiera się argumentami typu "pełniłem służbę i działałem w imieniu władz RP" :doh: Dla takiego policjanta podejście do matki i ojca poszkodowanego to ujma na honorze i kompromitacja w przyznaniu się do błędu.
Nasza policja jest lekko mówiąc "niedofinansowana". Trudno się temu dziwić, żyjemy w takich czasach, że aby godnie zarobić trzeba być albo prostytutką, albo policjantem. W wielu komisariatach w Polsce znajduje się jeszcze sprzęty z ery PRLu, a broń jaką sie poługuje, dawno już znikła u policji zachodniej. Dlatego się nie dziwię policjantowi (chociaż oczywiście jest złe to, co robi) , który przygarnia kilkutysięczne łapówki. I zamiast się brać za polepszenie stanu polskiej policji, to szukają, najczęściej bezskutecznie, winowajców korupcji...

a ogólnie co mi się nie podoba w policjii ? za to, że nie można było wypić po piwie, gdy byłem jeszcze w wieku neipełnoletnim. Nie chcę wyjść tutaj na jakiegoś niechluja, ale chyba każdy z Was chciałby kuluralnie wypić w parku po browarku i pogadać na różne sprawy. Na dodatek nie wiem, kto się upija po jednym czy dwóch browarach, a tym samym zagraża społeczeństwu.
drugim takim przykładem jest chamstwo i mszczenie się na obywatelach po złym dniu w pracy. Kto z nas nie był spisywany za np. brak pełnego osprzętowania roweru, jazdy nie po drodze rowerowej, przebieganiu na migającym zielonym świetle, czy innych błahych przykładach. Jeśli chodzi o mnie, to raz tylko zostałem "napadnięty" przez szanownych panów i spisany do protokołu. Poszło o brak tylnego światła w góralu. Rzecz działa się jakieś dwa lata temu. Oprócz regulaminowego i podręcznikowego spisywania, doszły także słowa typu: "zsiadaj z roweru **********", czy "a teraz *****, co?". Dodatkowo wzieli ze sobą alkomat i starali się mi udowodnić, że piłem alkohol :shock: . Skończyło się na grzywnie 80 zł, ale nie chodzi mi o tą kasę, tylko o chamskie zachowanie policjii i całe zajście. Swoją drogą, od tego incydentu coraz rzadziej jeżdzę na rowerze :D

podsumowując - moja opinia o polskiej policjii jest negatywna. Jest w niej wiele rzeczy do zrobienia, które trzeba zacząć naprawiać natychmiast : zmienić prawo, zakazywać ukazywania przemocy wobec nieletnich, polepszyć stabilizację finansową i walczyć z korupcją. Jednak chciałbym zauważyć jedną sprawę: nie spychajmy do tego "worka brudów" całą policję. Zdarzają się też policjanci o wysokiej kulturze osobistej i przymykających oko na drobne przewinienia, chociażby takie jak wspominanie picie piwa. Oby takich polciajntów było jak najwięcej. Nie chodzi mi o to, żeby pozwalali na chlanie alkoholu, ale o wyczucie sytuacjii i zrozumienie obywatela, dla którego przecież służy....

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 09:58

Ja z kolei nie mialem jeszcze okazji jakos konkretnie podpasc policji, mialem z nimi stycznosc generalnie tylko wtedy, kiedy zatrzymywali mnie jadacego samochodem... :roll:
Nie mialem moze wiec okazji spotkac sie z jakimis oznakami konkretnego chamstwa z ich strony, ale za to mialem okazje zetknac sie z ich.. (no i teraz jak to nazwac... :wink: ) niekompetencja, a konretniej mowiac- glupota..
Mialem kiedys taki przypadek, ze jechalem samochodem w bialy dzien, bodajze w lutym, bo pamietam, ze trzeba bylo jechac na swiatlach, no i niestety zdarzylo mi sie, ze w bialy dzien zapierniczalem na dlugich przez teren zabudowany... :roll: Stala policja, ktora rzecz jasna mnie zatrzymala, a ze jechalem z kumplem i jego siostra (ladna z reszta), zastanawialem sie, co ci policjanci ze mna wymysla. No i facet, ktory mnie zatrzymal, mowi do mnie "Czemu jechal pan na swiatlach drogowych (dlugich)". Ja oczywiscie rzucam "No skad, nie jechalem na dlugich!". No to policjant sie mnie pyta "A gdzie u Pana sie przelacza swiatla" (jechalem Subaru XT, ktory jest dosc specyficznym samochodem :roll: ). No to ja do niego: "Tutaj"- i przelaczylem swiatla na krotkie (mijania). Policjant zobaczyl, przeszedl na przod samochodu, zerknal na swiatla, zobaczyl, ze sa wlaczone (juz) krotkie, i powiedzial "W porzadku, moze Pan jechac..". Nie wiedzialem wtedy co myslec :roll: Normalnie albo mi sie trafil jakis pustak, albo nie wiem... :|
Mialem kilka takich sytuacji, ktore mnie zastanawialy- myslalem wtedy czy te dowcipy o bezmyslnych policjantach nie maja w sobie odrobiny prawdy.. heh no coz zrobic, nie kazdy musi byc bystrzakiem w koncu.
_Jah pisze:Masz ładne imię, w ogóle pewnie jesteś bardzo sympatyczna, a co za tym idzie: nie powinnas się dziwić zachowaniem tychże funkcjonariuszy, którzy są przede wszystkim, mężczyznami. To z kolei oznacza, że skupiają się przede wszystkim na Twojej dupie.
Z tym tez sie spotkalem- kobiety czesto maja niezle, bo w facetach nieraz wtedy zaczynaja buzowac hormony i jakos czasem (chociaz to tez nie jest regula) potrafia potraktowac je lagodniej.

Tak jak powiedzialem, z typowym chamstwem czy brutalnoscia jeszcze nie mialem okazji sie spotkac, wiec osobiscie mnie to nie dotknelo. Na pewno gdyby nie bylo w ogole policji, swiat wygladalby juz totalnie paskudnie, to tez trzeba z drugiej strony przyznac, bo mimo takich ewenementow, o ktorych glosno w TV- brutali, chamow itp- sa jeszcze tacy, ktorzy w miare dobrze wywiazuja sie ze swoich obowiazkow i jednak zapewniaja nam jakas miare bezpieczenstwa.
No i gdyby nie bylo policji, nie byloby filmu "Akademia policyjna" :smile:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 20:33

Z perspektywy czasu moje poglądy nieco się zmieniły, więc jestem zmuszony wyedytować ;)

ODPOWIEDZ