Parada Równości

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 16:38

Doczytaj do końca zdanie... to zrozumiesz o co mi chodzi, moze jak on by sie poczuł jak Ci ludzie, to zrozumie co pisze :?
Shit, zle skumałem post do USUNIĘCIA
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2005, 16:41 przez Bany_DG, łącznie zmieniany 1 raz.

KAcper123

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 16:38

Ja wogule nie rozumiem ich problemu! :/
1) Jak by taki gej wyszedł sobie z "ukochanym" na miasto pogadał poszedł do restauracji to przecierz nikt by sie go nie czepiał, on by miło spędził czas 8) , a puźniej mógł by isc do domu i tam robić co mu sie podoba. :think:
2) Piszecie o pracy i że geje są dyskryminowani pod tym względem. Przecierz jak taki idzie się zatrudnić to go nikt nie pyta czy jest homoseksualistą. :|
3)Jak oni ubieraliby się normalnie to nikt by nawet nie podejrzewał czy taki jest gejem, ostatnio oglądałem np. Co z tą polską i tam tez taki temat był omawiany. Pół sali było gejów i lesbijek a 2 pół heteroseksualnych różnica w ubiorze była ogromna a jak homo... zapytali czemu sie tak ubrali to tamci odpowiedziali że to jest ich styl.
4) Słyszałem, że naukowcy odkryli, że to jest zmiana genetyczna, ale dla mnie nie wydaje się to prawdopodobne ponieważ z biegiem czasu takie geny powinny dawno zaniknąć. Jeśli występowały u ludzi musiały być widoczne u innych ssaków, a w świecie zwierząt nie notuje się homoseksualizmu. Poza tym przez ostatnie 40 lat liczba gejów bardzo wzrosła. Czemu?? :think:
# Możecie mnie łapać za słowa lub nie przyznawać mi racji ale mi się wydaje, że oni bardziej chcą pokazać swoją inność niż my dajemy im to do zrozumiena. Zamiast w walce o swoje prawa pokazywać jak niewiele różnią się od heteroseksualnych, co znacznie by im pomogło, oni organizują parady ubierają się inaczej i chcą odstawać jak najmocniej.
Ja jestem przeciwny, żeby mieli równe prawa. I wdług mnie taka parada jest nie potrzebna. (zbędne wydatki i angarzowanie służb porządkowych)
Jak by do tego policji nie angarzowali to byśmy mieli masowy spadek homoseksualizmu po takiej paradzie 8)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 16:56

Ufff.... jestem wlasnie po przeczytaniu wszystkich postow i wypowiedzi w tym temacie. :| Przyszedlem do pracy na 9:00 i w tak zwanym miedzyczasie czytalem kolejno post po poscie.. teraz jest przed 17:00 i dopiero moge sie wypowiedziec.. :roll:

Coz moge powiedziec. Przygotowalem sobie trzy wypowiedzi, ktore chce zacytowac i do ktorych mysle, ze bedzie dobrze, jak sie do nich ustosunkuje. W kazdym badz razie szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze temat nabierze takiego rozmachu...

Po drugie, czytajac posty i analizujac to wszystko latwo zauwazyc, ze tak naprawde mimo wszystko jest to bardzo delikatny temat, jesli mozna to tak nazwac, gdyz sytuacji homoseksualistow nie da sie porownac do zadnej innej. Ktos probowal tu porownywac to do hip-hopowcow, metalowcow, Żydow... zawsze takie porownania w kogos celuja i kogos obrazaja, wiec ja nie bede uzywal tutaj zadnych porownan, tylko krotko i rzeczowo powiem co mysle, i tyle.

Po pierwsze- jestem przeciwny homoseksualizmowi. Nie jestem przeciwny samym ludziom, ale uwazam, ze to, co robia jest zdecydowanie chore. I nie ma mowy tutaj o tolerancji wobec ich zachowania. Oczywiscie robia jak chca, to jest ich zycie i ich "milosc", ale uwazam, ze wypaczaja to slowo- "milosc"- w paskudny sposob. Moze to i nieprzyjemne slowa, ale takie jest moje zdanie.
Bad_Magick pisze:Pisząc "do własnego zastanowienia" chciałem by każdy zastanowił się nad tym, że dla dwóch całujących facetów nie ma miejsca w społeczeństwie, a w przypadku dwóch lesbijek ich, jak to nazwałeś "seksualność" bierze górę nad ich homoseksualizmem, a co za tym idzie akceptowalnośc lesbijskich zachowań jest dużo większa niż gejowskich. Jak ktoś jest przeciwko homoseksualizmowi to chyba nie powinien mieć różnic w pogądach na lesbijki i gejów.
To mnie tez od dawna ciekawi. Ale mysle, ze to po prostu meski sposob patrzenia, moze niektorych to podnieca, a zapytac kobiete- sporo sie tym brzydzi. To jest kwestia punktu patrzenia na te sprawe, chociaz masz racje, ze homoseksualizm to homoseksualizm. I to i to kryje sie pod tym okresleniem.
Pluto pisze:Ja do homoseksualistow nic nie mam, ich oreintacja nie byla ich wyborem, a katolicy powinni pamietac, ze nic nie dzieje sie przypadkowo i bez potrzeby - wszystko jest mysla Boza, i wszyscy w rownym stopniu sa jego dziecmi - prawda panowie i panie z MW?
O Boze drogi... :doh: Naprawde twierdzisz, ze bylo wola Boza, zeby ktos "urodzil sie homoseksualista"? (pisze w cudzyslowiu bo osobiscie nie do konca jestem przekonany, zeby ktos rodzil sie homoseksualista, ale to inny temat). Chlopie, to czemu zostala zniszczona Sodoma i Gomora? Za co? Jesli troszke znasz historie biblijna, odpowiedz sobie na to pytanie i zastanow sie nad tym, co napisales...
Jaro pisze:

Świętym nie zostaje się z przypadku.. ale nie chcę mi się tego tłumaczyć
Tak, tak są procedury, komisje... Problem w tym, że o 'świętości' decydują ludzie, więc co to za 'świętość'?
Cytat Biblii "Co będzie ustanowione na ziemi,bedzie ustanowione w niebie"-odnośnie ustanowienia świętości...
A do Ciebie mam prosbe- jesli nie wiesz, o czym sa dane slowa w Biblii, nie interpretuj ich po swojemu.. prosze Cie. Bo na pewno te slowa nie brzmia w ten sposob i nie oznaczaja tego, o czym piszesz. Ale ktos tu napisal, zeby nie dyskutowac na temat religii, wiec w tym momencie sie zamkne :wink:

Tak wiec coz tu duzo mowic na podsumowanie. Swiat jest chory na rozne choroby. Jedna z nich jest wlasnie homoseksualizm. To choroba i niestety wszystko wskazuje na to, ze ludziom nie uda sie jej wyeliminowac. :|

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 17:13

Mnowomiejsky faktem jest ze decyduja o tym uwarunkowania genetycne a nie spoleczne, faktem potwierdzonym przez swiatowe instytucje (niestety nazw nie jestem w stanie przytoczyc) jest to, ze homoseksualizm nie jest choroba. Faktem jest tez, ze nie jest wynikiem wolnej woli czlowieka. Ateista powie ze to przypadek, naukowiec ze to pewna mutacja genetyczna a czlowiek wierzacy ze decyzja Boga. Pewnie latwiej byloby wam to zaakceptowac gdybyscie nie uwazali homoseksualizmu za zlo. Nie bede sie powtarzal, ze jesli sie naprawde kocha i ma otwarte serce to problemu nie widac bo znowu zostane przez pochodnych ojca Rydzyka wyzwany od heretykow. Wiecej swojego stanowiska przedstawiac nie bede, nawet jesli zostanie osobno na kazde zdanie przedstawiony kontrargument.

calma calma
e-kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 17:16

KAcper123 pisze:4) Słyszałem, że naukowcy odkryli, że to jest zmiana genetyczna, ale dla mnie nie wydaje się to prawdopodobne ponieważ z biegiem czasu takie geny powinny dawno zaniknąć. Jeśli występowały u ludzi musiały być widoczne u innych ssaków, a w świecie zwierząt nie notuje się homoseksualizmu.
Mylisz sie, ogladałem kiedyś jakis program przyrodniczy i tam podkreślali że jakes zwierze nie pamietam nawet jakie, ma zapedy homoseksualne tylko zdaje sie ze to byla sprawa całego gatunku, czy jego duzej czesci a nie pojedynczych osobnikow.
A na temat rownosci to, szczerze zwisa mi czy facet chce byc z facetem tylko zeby trzymał sie z dala odemnie, i nech tam maja swoje prawa np. wspolne rozliczanie pitów, czy cos takiego , mi to nie przeszkadza,ale juz np od adopcji dzieci niech sie odwala , no i niech nie proboja reformowac koscioła, bo zycie małzenskie to przedewszystkim posiadanie własnych dzieci ich wychowanie takie tam, to co głosi własnie koscioł.

Obrazek
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 17:22

mnowomiejsky pisze:

Cytat Biblii "Co będzie ustanowione na ziemi,bedzie ustanowione w niebie"-odnośnie ustanowienia świętości...
A do Ciebie mam prosbe- jesli nie wiesz, o czym sa dane slowa w Biblii, nie interpretuj ich po swojemu.. prosze Cie. Bo na pewno te slowa nie brzmia w ten sposob i nie oznaczaja tego, o czym piszesz.
Tylko w woli wyjaśnienia-dlaczego przywołałem te słowa-zacytował Je jeden z dostojników Polskiego Episkopatu-i wypowiadał się właśnie o beatyfikacji JPII oraz o kwestii świętości ludzkiej.Więc nie interpretuje ich po swojemu.Znajduje swój błąd że mogłem zaznaczyć kogo dokładnie jest ta interpretacja.Wiec albo kwestionujesz interpretacje słów osoby z Episkopatu albo sam się mylisz.
I mam do Ciebie prośbe-jeśli dalej się upierasz przy Swoim zdaniu to skieruj sie do episkopatu.

Albo:
wiec w tym momencie sie zamkne

I koniec tej kwestii

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:21

Pluto pisze:Mnowomiejsky faktem jest ze decyduja o tym uwarunkowania genetycne a nie spoleczne, faktem potwierdzonym przez swiatowe instytucje (niestety nazw nie jestem w stanie przytoczyc) jest to, ze homoseksualizm nie jest choroba.
Ja tez nie jestem w stanie przytoczyc nazwy, ale uznanie przez ta instytucje, ze pedalstwo nie jest chorobą, odbylo sie poprzez glosowanie :lol: . Postaram sie poszukac czegos wiecej o tym zajsciu...

koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:25

do uliSSes
moze ci to nawet pachniec 5latkiem
moge sie wypowiadac w jaki chce sposob, a to ze sie komus nie podoba albo ze jest za ostro powiedziane to juz ich pech
dla mnie oni sa nienormalni
co do rasistowskich pogladow to murzyni sa OK

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:29

Jaro pisze:Cytat Biblii "Co będzie ustanowione na ziemi,bedzie ustanowione w niebie"-odnośnie ustanowienia świętości...
Mozesz podac dokladnie skad ten cytat jest?Bo jakos sobie takiego nie przypominam... :think:

K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:32

Jaro pisze: Czy to powód do oklasków to element dyskusyjny 8)
Rzadko kogoś chwalę, więc nie marudź. 8)
Jaro pisze:Wiekszość nie wyraża chęci zawarcia małżeństwa i posiadania dziecka z powodu braku takiej możliwości ,ale jak sami mówią jeżeli by istniała taka możliwość to by z niej skorzystali
A czy my musimy spełniać takie chęci? Wiekszość tego środowiska domaga się legalizacji ich związków i minimum szacunku, czy to tak wiele?
Jaro pisze:
No tak przejście manifestacji pod blokiem raz na rok to faktycznie problem. Ja mam większy, mieszkam blisko kościoła i o różnych dziwnych porach pan w czarnym ubranku hałasuje swoim dzwonkiem.
Poganie......
Ateiści...
Agnostyk jeśli już 8)

============================
KAcper123 pisze:Ja wogule nie rozumiem ich problemu! :/
1) Jak by taki gej wyszedł sobie z "ukochanym" na miasto pogadał poszedł do restauracji to przecierz nikt by sie go nie czepiał, on by miło spędził czas 8) , a puźniej mógł by isc do domu i tam robić co mu sie podoba. :think:
W tym problem, że niestety zazwyczaj dostaliby obaj po głowie. Nie dlatego, że zawsze znajdzie się jakiś kretyn, tylko dlatego, że jest społeczne przyzwolenie na nietolerancję i agresję wobec tych środowisk.
KAcper123 pisze:2) Piszecie o pracy i że geje są dyskryminowani pod tym względem. Przecierz jak taki idzie się zatrudnić to go nikt nie pyta czy jest homoseksualistą. :|
W naszym kraju podczas rozmoqwy kwalifikacyjnej kobiety pyta się czy zamierzają mieć dziecko, bo to znacznie obniża wartość pracownika. Zresztą nawet jak skłamie, to czy w normalnym kraju trzeba kłamać na takie tematy?
KAcper123 pisze:3)Jak oni ubieraliby się normalnie to nikt by nawet nie podejrzewał czy taki jest gejem, ostatnio oglądałem np. Co z tą polską i tam tez taki temat był omawiany. Pół sali było gejów i lesbijek a 2 pół heteroseksualnych różnica w ubiorze była ogromna a jak homo... zapytali czemu sie tak ubrali to tamci odpowiedziali że to jest ich styl.
No właśnie. Problem w tym, że się nie rozumiemy. Oni mają porawo ubierać się jak chcą. Dzisiaj zakarzecie 'gejowskich' strojów, a jutro nie będę mógł wyjść na ulicę w t-shirt'cie mojej kapeli.
KAcper123 pisze:oni bardziej chcą pokazać swoją inność niż my dajemy im to do zrozumiena. Zamiast w walce o swoje prawa pokazywać jak niewiele różnią się od heteroseksualnych, co znacznie by im pomogło, oni organizują parady ubierają się inaczej i chcą odstawać jak najmocniej.
Niezwykle celne spostrzeżenie, że powinni kłaść nacisk na pokazywanie, że niczym nie różnią się od heteroseksualnych osób. Tylko, że jak dla mnie najważniejszą i podstawową rzeczą jest 'ich' prawo do demonstrowania. A to jaką przyjmują strategię w walce o tolerancję jest już problemem tamtych środowisk.

=============================
koksu_klb pisze:do uliSSes
moze ci to nawet pachniec 5latkiem
moge sie wypowiadac w jaki chce sposob, a to ze sie komus nie podoba albo ze jest za ostro powiedziane to juz ich pech
dla mnie oni sa nienormalni
co do rasistowskich pogladow to murzyni sa OK
Problem nie w tym jakie poglądy wypowiadasz, tylko w jaki sposób i jakich używasz argumentów. Nie używasz żadnych. Są przeciwnicy homoseksualistów - nawet bardzo radykalni - którzy jednak potrafią sklecić kilka zdań po polsku.

Obrazek
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:37

white_wolv pisze:
Jaro pisze:Cytat Biblii "Co będzie ustanowione na ziemi,bedzie ustanowione w niebie"-odnośnie ustanowienia świętości...
Mozesz podac dokladnie skad ten cytat jest?Bo jakos sobie takiego nie przypominam... :think:
Wszystkie okoliczności usłyszenia tego cytatu wyjaśniłem w poprzednim poście-jestem niemal pewien że cytat przytoczyłem w 100 % w takiej formie jakim go usłyszałem.Naprawde nie moge powiedzieć skąd ten cytat jest-przytoczyłem tutaj wypowiedź Dostojnika Kościelnego który wsponiał o tych słowach wyjaśniają kwestie staniowienia Świętości przez innych ludzi...

=================================================
white_wolv - wiem i zdaje sobie sprawe ze swojego błędu,jednak rozbijamy się tutaj o szczegóły a sens zostaje ten sam.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2005, 18:53 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:40

Jaro pisze:
white_wolv pisze:
Wszystkie okoliczności usłyszenia tego cytatu wyjaśniłem w poprzednim poście-jestem niemal pewien że cytat przytoczyłem w 100 % w takiej formie jakim go usłyszałem.Naprawde nie moge powiedzieć skąd ten cytat jest-przytoczyłem tutaj wypowiedź Dostojnika Kościelnego który wsponiał o tych słowach wyjaśniają kwestie staniowienia Świętości przez innych ludzi...
W porzadku.Tylko wiesz,na przyszlosc jak piszesz "Cytat z Biblii" to przytaczaj go dokladnie(najlepiej wraz ze zrodlem) bo pozniej sam widzisz-jakies idiotyczne historie sie tworza...pozdr.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 18:42

kyle666 pisze:
binio pisze:Tylko się nie zdziw w przyszłości jak wyrwiesz laske z baru która nie będzie kobietą a faciem bo wszystko do tego zmierza.
Aż tak źle to nawet ja Tobie nie życzę. 8) Tylko to dla mnie żaden argument bo szanse, że to się stanie teraz czy poźniej są takie same.
I ja Tobie nie życzę, ale aby uniknąc tego stanu rzeczy musimy starac się nie dopuścić do rozluźnienia zasad i prawa które panują w naszym kraju.

Ja czuję się szczęśliwy w Polsce między innymi z tego względu że takie sytuacje jak ta w Warszawie są niezwykle żadko.

Zezwolimy na legalne demonstracje, to następny krok to ze strony homo będzie walka o ślub, co potem to już nie wspomne ...

Wolę uniknąć takiej rzeczywistości.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 19:25

Czy większość z Was nie potrafi zrozumieć jednej prostej rzeczy?? Po co Homoseksualiści zrobili paradę?!? jak to po co? Dokładnie po to samo, po co robią parady, wszyscy inni: chcieli zwrócić uwagę na to, że są niesłusznie traktowani. Nie po to, żeby zwrócić na siebie uwagę, po to żeby społeczeństwo zobaczyło, że tacy ludzie chcą być traktowani normalnie, nie poniżająco, nie szyderczo, normalnie. Przestańcie już wreszcie o tej adopcji!! Przecież nikt o tym nie mówi. Śmieszą mnie tezy, że jeżeli pozwoli się na parady to za chwilę homo będą krzyczeli o adopcje. Prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo.

Co gwarantuje konstytucja? W O L N O Ś Ć P R Z E K O N A Ń nieprawdaż?? więc nie widzę w czym problem? Przeszkadza Wam że sobie chodzą przytuleni do siebie?? A nie przeszkadza Wam jak kroją nastolatka? Jak okradają staruszki? Jak na ulicy słychać wulgaryzmy i chodzi pijana w sztok inteligencja? Chcecie żeby ktoś wchodził z butami w Wasze PRYWATNE życie?? nie? To nie wchodźcie w innych. Dzisiaj w autobusie podeszła do mnie i mojej dziewczyny ( byliśmy przytuleni) starsza kobieta i powiedziała, że mamy natychmiast przestać bo to jest :shock: okropne. :rotfl: Czasami naprawdę zastanawiam się gdzie ja żyje... chyba w jaskini gdzie ludzie znają słowa: jeść, pić i spać. O jakiejkolwiek tolerancji nie ma mowy.

Tak bardzo Was drażni inność? Wszyscy powinni być dokładnie tacy sami jak Wy? Dlaczego? Bo akurat Wy macie rację?? Empatia się kłania... a właściwie jej zupełny brak

Ciekawe dlaczego cała Europa się bardzo Kaczyńskiemu dziwi?? Pewnie dlatego, że my jesteśmy gdzieś między średniowieczem, a barokiem jeżeli chodzi o tolerancję...

:bravo: za teksty pt. będą się w dupę rżnąć pod blokiem, zrzućcie na nich atomową et cetera. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: i jeszcze raz :angry:

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 19:53

Pluto pisze:a czlowiek wierzacy ze decyzja Boga.
Lepiej już zamilcz i się nie kompromituj. Takie wypowiedzi sprawiają że podnośi się mój puls, homoseksualizm to choroba którą powinniśmy zwalczać jak każdą inną. Homoseksualiści powinni zdać sobie sprawę że jest z nimi coś nie tak i zwrócić sie o pomoc do odpowednich stowarzyszeń czy też kościoła (który jest otwarty na tych ludzi).
Skłonności do osób tej samej płci nie są wynikiem działania Bożego, ale "obiektywną nieprawidłowością" w osobistym życiu, która może i powinna być przezwyciężona przez osobistą relację z Jezusem Chrystusem - podkreśla o. Donald Timone, odpowiedzialny w Nowym Jorku za opiekę duchową nad homoseksualistami.

O. Timone podkreślił, że jego grupa ma na celu przede wszystkim wsparcie duchowe dla ludzi, którzy chcą zwalczyć swoje nieprawidłowe nastawienie. - Nie chodzi nam jednak o zmianę ich w ludzi heteroseksualnych, ale o powierzenie i zawierzenie Jezusowi Chrystusowi.
Bo czy równość osiąga się poprzez demonstracje, krzyki, marsze, czy wypracować ją trzeba ciężką i solidną pracą? Szacunek zdobywa się spokojnie, wielkim sercem, a nie krzykiem i pikietami. Jakiej równości chcą uczestnicy Marszu?
Papież Benedykt XVI potępił w poniedziałek homoseksualne związki, określając je jako anarchistyczne „pseudo – małżeństwa”. Podkreślił również niezmienne stanowisko Kościoła dotyczące aborcji.

Papież powtórzył, że małżeństwo to związek dwojga ludzi przeciwnej płci. Nie jest to tylko „przypadkowy twór socjologiczny”, lecz sięga korzeniami do „podstawowych założeń ludzkiego istnienia”. Różne wariacje tego świętego związku – takie jak konkubinat, państwowe małżeństwa, a również wspólne życie osób tej samej płci – to wyraz anarchizmu dzisiejszych czasów, który błędnie interpretuje pojęcia ludzkiej wolności.

Benedykt XVI rozpoczął watykańską kampanię przeciwko związkom homoseksualnym w 2003 roku. Wtedy właśnie zaczęto wydawać broszury dla katolickich polityków, nawołujące do walki z próbami równouprawnienia związków osób tej samej płci.
Odkładając na bok różnice i spory, przywódcy trzech wielkich religii - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu zjednoczyli się w proteście przeciwko planowanemu na sierpień w Jerozolimie gejowskiemu festiwalowi WorldPride.

Według przywódców religijnych impreza dla homoseksualistów będzie urażać uczucia religijne osób, które przyjeżdżają do Świętego Miasta by uczcić Boga.
- To nie jest Homo-Land. To Holy Land (Miejsce Święte) - powiedział Yehuda Levin reprezentujący podczas iędzyreligijnego spotkania ponad 1000 ortodoksyjnych rabinów z USA. Levin nazwał międzynarodowy festiwal "duchowym gwałtem".

- Parada będzie nie tyle obrazą ile prowokacją skierowaną w chrześciaj, żydów i muzułman na całym świecie - podkreśla ambasador Watykanu Pietro Sambi - nie można więc zapewnić że przebiegnie ona w sposób pokojowy i bez zamieszek.

Szejk Bouchari, jeden z przywódców muzułmańskich podkreśla iż zgoda na gejowskie święto może wzbudzić taki sam Boży gniew jak ten, w wyniku którego została zniszczona Sodoma.

- Bóg zniszczył miasto a my nie chcemy, żeby to przydarzyło się tutaj. Jestem pewny,że On ukarze nas gdy pozwolimy na taki grzech w Jerozlimie - powiedział Bouchari.

Gejowscy aktywiści nie zamierzają się ugiąć pod presja religijnych przywódców.

- To ironia losu, że udało im się pojednać w takiej sprawie. Pokazuje to niestety, że nie tylko miłość ale też fanatyzm nie zna granic - skomentował akcję lideró trzech wielkich religii Hagai El-Ad szef jerozolimskiego centrum na rzecz praw homoseksualistów - tym, którzy krzyczą o "świętości" miasta przypominam, że panuje tu demokracja a nie teokracja.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2005, 20:03 przez Marcin_FCJ, łącznie zmieniany 4 razy.

ODPOWIEDZ