Parada Równości

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:16

2MAN pisze:Jestem zdecydowanie ZA !!! ponieważ są to normlni ludzie tak samo jak my !
Dlaczego jakieś palanty jak "kibicie" czy hip hop`owcy mogą robić jakieś piekiety ,marsze itd. (ogólnie chodzi o publiczne demostracje) i nikt im nic nie mówi - a robią tyle szkody społeczeństwu , że ludzie albo się boja albo już nawet nie chcą mówić ....
Po pierwsze obrażasz kibiców i hip-hopowców. Sam nie lubię hip-hopu ale nic do nich nie mam, zresztą nie pamiętam żeby była jakaś parada hip-hopowcó lub kibiców. Chyba że w twojej wyobraźni.
2MAN pisze:Jak maja siedzieć cicho :angry: co Wy mówicie ! są tacy sami ,albo nawet lepsi .Też kochaja i co z tego że tą samą płeć ,ale kochają i tak samo maja prawo być szcześliwy ...
Lepsi? Zmień dilera.
2MAN pisze:W Polsce - czyli kraju totalnego dna i bez przyszłości :bravo: nie istnieje coś takiego jak tolerancja .Dlatego uważam że trzeba walczyć o swoje i mam nadzieje że ludzie wreście zaakceptują ich jako norlamnych ludzi ...
Widzę w tobie wielkiego patriotę. Jeżeli będzie więcej ludzi tak "optymistycznie" patrzących w przyszłość naszego narodu jak ty, to rzeczywiście będzie to totalne dno jak ty to ująłeś
2MAN pisze:Jak oglądacie dwie lesby które sobie dogadzają to aż Wam "ręce chodzą z radości " , a jak widzicie dwóch gejów którzy się całują to odrazu ich na "stryczek" :doh: ... zastanówcie się kto tu tak naparwde jest obrzydliwy !
A skąd ty wiesz co my oglądamy? Ja nieoglądam pedalskich filmów.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:16

[Nevermind] pisze:
Sprzęgło pisze:
1- nie jestem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i nie masz prawa tak mowic
Ale piszesz jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Sprzęgło pisze:
2-mysle ze jak kazdy by mial wyklsztalcenie i rzadzili nami mądrzy ludzie i nie ograniczeni to by byla praca,przyklad:fabryka chyba Toyoty w Gliwicach,prace mogło dostac polowa slaska i co??i jajco za przeproszeniem bo glupki na stanowiskach narzucili takie sytawki podatkowe ze toyota jest na slowacji.kto narzucil takie stawki??rolnicy po zawodowkach,ludzie co ledwo zdali mature itd(osobiscie nie mam nic przeciwko nim ale tacy ludzie nami rządza :? )
Jak skonczysz studia, to pogodamy o wplywie wyksztalcenia na posiadanie pracy. Oczywiscie tez uwazam ze rozne dresy, ktore mysla tylko jak by tu kogos obrobic, psuja statystyki bezrobocia. 1500 osob to nie jest pol slaska, ale zgadzam sie ze przy naszym bezrobociu jest glupota odstraszanie takich inwestorow.
Sprzęgło pisze:
dionizos dowodow bedziesz mial dostatnio jakby niedaj Boze wygrali wybory,istne nsdap,niszcza wszystko co im nie pasuje,od gejow po Afroamerykanow
Ty bys pewnie wolal samoobrone.
Sprzęgło pisze:
adamjuventuspl a dlaczego maja sie nie domagad takich samych praw??co nalezy ich pozamykac w klatkach czy jak??przeszkadza ci ze sie pobiorą??dzieci adoptowac nie beda i temu ja tez jestem przeciwny ale to nie grozi nikomu
Po cholere maja wychodzic na ulicy, i gorszyc innych ludzi, moze dla ciebie jest przejemnoscia ogladanie calujacych sie geji, ale nie dla mnie. Slub powinny brac dwie osoby o odmiennej plci.
pisze jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo co??bo mowie ze geje tez sa ludzmi??z bezrobociem przesadzilem,do bledu sie przyznalem sorry,o cos innego mi chodzilo,wlasnie z tym bezrobociem chodzilo mi o ludzi typu drechow,rodziny majace po 8 dzieci(po co??guma 2zl kosztuje najtansza) recydywisci itd.
co do studiow to sie nie martw niebawem koncze,jestem w polowie,

co do lpru to jest to najwieksze zlo tego kraju,oprocz pisu a samoobrona to co proste chlopy,marionetki w sumie bez wlaxnegop zdania i ograniczeni ale nie niszcza wszystkiego co sie nie zgadza z ich ,,idealami"?? :?
a czym geje gorszą ludzi marszem,byla policja gdyby sie dzialo cos zlego to by zainterweniowali,a co do calujacych sie homosexualistow to nie musisz na nich patrzec

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:27

Prawde mówiąc czekałem aż w tym temacie wypowie się Bad Magick i nie zawiodłem się.Ujołes to najlepiej jak można i praktycznie w każdej kwestii opisałeś daną sytuacje najlogiczniej ze wszystkich którzy wypowiadali się przed tobą.
Jeśli chodzi o parady to mam bardzo podobne zdanie,taka forma manifestowania swojej seksualności jest tylko dobrym pretekstem i swoistą prowokacją dla wszystkich tych,którzy homoseksualizmu nie akceptują.Z drugiej strony jest to coś w rodzaju obrony swojej tożsamości i próba przeciwstawienia sę wrogiej części społeczeństwa.Efekt jest jednak taki,że przeciwnicy homoseksualizmu utwierdzają się w swoich przekonaniach i z jeszcze większą zaciekłością próbują zwalczyć to własnie środowisko.
Nonsensem i wielką naiwnoscią są także argumenty "anty gejów",w których to zawarte sa przykłady przestępstw jakich dopuszczają się homoseksualiści.Nie jest łatwo się do tego ustosunkowac ponieważ odpowiedź jest wręcz banalna-heterycy także dopuszczają się różnorakich przestepstw;także gwałtów tyle,że na kobietach..
Do ugody nie dojdzie nigdy,można jedynie walczyć o załagodzenie sytuacji i obustronnej akceptacji(heheheh..akurat..).

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:35

2MAN pisze:Jak oglądacie dwie lesby które sobie dogadzają to aż Wam "ręce chodzą z radości " , a jak widzicie dwóch gejów którzy się całują to odrazu ich na "stryczek" :doh: ... zastanówcie się kto tu tak naparwde jest obrzydliwy !

Poparcie w 1000% ;] Moge się załozyć ze 99% przeciwników parady jest przeciwny parady Gejów, a do Lesbijek nie maja nic bo po co nie ?

Paru z was pisze coś o wykształceniu, heh co z tego że będzie mial wykształcenie, magistra itp, jak i tak nie znajdzie takiej pracy o jakiej marzył (o ile wogule jakąs znajdzie :doh: ) Ktoś pisał tu ze Polska to dno, radził bym zastanowić sie troche nad soba ;] Ten ktoś kto pisal narzeka na Polske ? LOL ! Ma co jeśc, ma dach nad głową, ma komputer ! ma internet ! i narzeka, pomysl ile osób by dało by miec chociaż pierwszą rzecz która wymieniłem, nie wspominając o dachu nad głowa. Wyjedz z Polski jak Ci zle ! Tylko jestem ciekaw kto Ci dał wykształcenie za darmo !

Najchętniej pozabijajcie ich, i problem z głowy, tak jak to czynili Niemcy podczas II światowej w stosunku do żydów. Żyjemy w demokratycznym WOLNYM państwie, i każdy może sobie kochać kogo chce, nie podoba sie ? zmien obywastelstwo ;] Natomiast do adopcji przez pare gejów bądz lesbijek jestem oczywiscie za nie, z wiadomych przyczyn.

Kaczyński po raz kolejny udowodnił nam ze nie zna konstytucji Polski, która nie zabrania organizowania marszów homoseksualistów, która zapewnia wolnośc słowa i wolność wyznania, jak widać Prezydent Warszawy jest nieco zacofany jeśli chodzi o konstytucje ;] To tak samo jakby zabronić bezrobotnym marszów przeciwko bezrobociu w Polsce. :angry: Ciekaw jestem ile Kaczyński by musial dostać w koperte aby ten marsz był legalny. Dołaczył by sobie to "wynagrodzenie" do swojej diety ;]

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:52

Teraz niech ci co są za gejami mi wytłumaczą jedną rzecz.

Uwarzacie że jest to normalne. Ale nie chcecie aby dac im praw do adopcji. Więc nie rozumiem was, jeżeli jest to normalne to czemu nie? Ktoś nawet określił że są lepsi. A więc ja są normalni czy nawet lepsi to spokojnie można dać im prawo dowychowywania dzieci.
Jednak nie chcecie by im tego prawa dać, a przyczyna jest prosta: homoseksualizm nie jest normalny.

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:56

ADAMJUVENTUSPL pisze:Teraz niech ci co są za gejami mi wytłumaczą jedną rzecz.

Uwarzacie że jest to normalne. Ale nie chcecie aby dac im praw do adopcji. Więc nie rozumiem was, jeżeli jest to normalne to czemu nie? Ktoś nawet określił że są lepsi. A więc ja są normalni czy nawet lepsi to spokojnie można dać im prawo dowychowywania dzieci.
Jednak nie chcecie by im tego prawa dać, a przyczyna jest prosta: homoseksualizm nie jest normalny.
Nie wiem jakie zdanie mają na temat inni,ale ja juz napisałem wcześniej,że taka sytuacja nie jest możliwa poniewaz społeczeństwo tego nie zaakceptuje,wielkie problemy mają sami homoseksualiści,więc ich ewentualne adoptowane dzieci miałyby tym gorzej przechlapany żywot.W szczęśliwej i nierealnej krainie wzajemnej akceptacji adopcje byłyby jak najbardziej możliwe.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:58

mi nie chodzi o sam homosexualizm ale o tych ludzi.orientacja sexualna to jedno a wychowywanie dzieci to drugie.dziecko powinno miec matke i ojca bo oboje cos wnoszą w to wychowanie.a to ze dwoje ludzi sie kocha i chce wziac slub to jest nic zlego i nawet niech sie calują,uprawiaja ostry sex czy co tam chca.Dopoki nie szkodza innym to nie powinno nas to interesowac

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 23:03

Sprzęgło pisze:

mi nie chodzi o sam homosexualizm ale o tych ludzi.orientacja sexualna to jedno a wychowywanie dzieci to drugie.dziecko powinno miec matke i ojca bo oboje cos wnoszą w to wychowanie.a to ze dwoje ludzi sie kocha i chce wziac slub to jest nic zlego i nawet niech sie calują,uprawiaja ostry sex czy co tam chca.Dopoki nie szkodza innym to nie powinno nas to interesowac
No dobra przyznaję rację, masz rację. Choć z drugiej strony są dzieci które wychowują się bez matki czy ojca. Ale juz nie chcę się wpędzać w kolejne dyskusje.
Dla mnie mogą brać ślub. Tylko niech przestaną z tymmi paradami, bo ludzie przez to zniechęcają się donich. Ja właśnie dla tego przesatałem ich tolerować jak zaczęli te zbędne parady, to im tylko szkodzi, szkoda tylko ze oni tego nie widzą.

Alessandro Del Piero
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 23:26

Przepraszam ale czy my nie żyjemy czasem w kraju, w który od tysięcy lat zalega religia chrześcijańska i 90 kilka procent ludzi się z nią utożsamia? Czy niedawno nie straciliśmy najwiekszego Polaka w historii? Jana Pawła II ... papieża :roll:

Chcecie tu robić drugą Holandie? Tam to dopiero jest burdel, zaraz dozwolone będzie zabijanie ... :pray: Rozumiem postęp cywilizacyjny, większą tolerancję ale bez przeciągnia ! Jestem tolerancyjny jeśli chodzi o czarnoskórych ludzi. Nienawidze tych całych skinów, czy jak oni się chcą nazywać, nienawidze faszystów, anarchistów, pseudokibiców - tu można powiedziec że jestem nietolerancyjny. Ja poprostu nie lubie ludzi którzy się wyróżniają. Nie kolorem skóry ale swoim zachowaniem, czy wyglądem! Dziwactwo prowokują jedni drugich, a potem płaczą że nie jest bezpiecznie. :think:

Powtarzam - NIE MAM NIC (żeby zaraz mnie od rasistów nie zwyzwal jakiś 15 latek ...) do czarnoskórych, czy innych "kolorowych" !

Gejki, pedałki, lesby i inne wytwory ludzkiej, coraz bardziej zdziwaczałej psychiki - stop! :stop:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 00:23

Bad Magick pisze:I jeszcze jedno, kilka osób napisało, że żygać im się chce na widok całujących się facetów...no to dla własnego zastanowienia: czy to że dwie lesbijki tych odruchów nie wywołują, a nawet przeciwnie - wielu podniecają nie jest objawem nietoleranci albo co gorsza zboczenia ?
to ze koles sie podnieca jak widzi rozebrane kobiety to zadne zboczenie, natomiast jak facetow to cos jest nie tak. facet patrzy wtedy na kobiety pod wzgledem ich seksualnosci (walorow wizualnych) a nie mysli o tym ze sa lesbijkami i dlatego sie podnieca. Koles mysl nad tym co piszesz.

co do marszu to nie wiem czym mial on sluzyc, co oni chcieli pokazac? zwrocic na sibie uwage? politowanie?niech sobie sa gejami, z tego wzgledu ze w 99 % przypadkow raczej sie nie zmienia i zadna nagonka na nich tez tego nie zmieni, oni po prostu zostali w ktoryms momencie spaczeni umyslowo. Moim zdaniem homoseksualizm jest wlasnie swojego rodzaju choroba umyslowa.
czemu homoseksualizm jest nienormalny?? moze wymienie w pkt
jesli ktos jest osoba wierzaca to:
* (islam, chrzescijanstwo itp) Bóg stworzyl kobiete i mezczyzne zeby tworzyli zwiazki,
- gdyby mialo byc inaczej to Bog stworzylby kobiete i kobiete i mezczyzne i mezczyzne

* to mezczyzna i kobieta w powiazaniu z soba moga stworzyc prawdziwa rodzine z potomstwem, a dziecko to najwyzsza forma spelnienia malzenskiego,
- ze zwiazkow "pedalskich" nie ma mozliwosci utrzymania populacji ludzkiej, z takiego zwiazku nie narodzi sie zadne dziecko co jest uwarunkowane plciowo. czyli sama iologia mowi nie zwiazkom pedalskim

to sa glowne przyczyny tego ze homoseksualizm mozna nazwac choroba lub zjawiskiem nienormalnym.

Slub Koscielny homosow? to totalne nieporozumienie adopcja dzieci? hahaha dobbre sobie... jesli pedal mowi ze jest osoba wierzaca to sam siebie oklamuje bo nie spelnia podstawowych warunkow swojej wiary- i taki czlowiek chce slubu koscielnego?

Homoseksualni sa beda i byli , dla mnie to oni sa chorzy psychicznie (lub maja zaburzenia emocjolnalne) i tak ich traktuje.

Juve per Sempre
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 02:14

wErOn pisze:Przepraszam ale czy my nie żyjemy czasem w kraju, w który od tysięcy lat zalega religia chrześcijańska i 90 kilka procent ludzi się z nią utożsamia? Czy niedawno nie straciliśmy najwiekszego Polaka w historii? Jana Pawła II ... papieża :roll:

Chcecie tu robić drugą Holandie? Tam to dopiero jest burdel, zaraz dozwolone będzie zabijanie ... :pray: Rozumiem postęp cywilizacyjny, większą tolerancję ale bez przeciągnia ! Jestem tolerancyjny jeśli chodzi o czarnoskórych ludzi. Nienawidze tych całych skinów, czy jak oni się chcą nazywać, nienawidze faszystów, anarchistów, pseudokibiców - tu można powiedziec że jestem nietolerancyjny. Ja poprostu nie lubie ludzi którzy się wyróżniają. Nie kolorem skóry ale swoim zachowaniem, czy wyglądem! Dziwactwo prowokują jedni drugich, a potem płaczą że nie jest bezpiecznie. :think:

Powtarzam - NIE MAM NIC (żeby zaraz mnie od rasistów nie zwyzwal jakiś 15 latek ...) do czarnoskórych, czy innych "kolorowych" !

Gejki, pedałki, lesby i inne wytwory ludzkiej, coraz bardziej zdziwaczałej psychiki - stop! :stop:
Chciałbym z całego serca podziękowac ci za morlane,katolickie wsparcie jakie starasz się udzielić społeczności tegoż forum(a może i większej grupie społecznej),cóż moge dodać Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus!
wErOn po tym kazaniu jesteś pierwszy w kolejce do nieba brawo! :ok:

Obrazek
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 03:30

Mozna wierzyc w Boga, przy czym mozna sie niezgadzac w pewnych kwestiach ustalonych przez wiele lat... tak jest z homo, naprawde nie widzsz róznicy od zabjiana, pedofili do homo :think: RACJA nie róbmy z kraju burdelu, ale sprawy "sypialniane" to osobista sprawa człowieka.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 09:48

Zhadzam sie z Juventin! Nie mozemy byc calkowicie nietolerancyjni! to co robia w swoim domowym "eden" jak ktos to ladnie powiedzial :D nie powinno nas obchodzic.......... ale nie powinni robic takich parad bo po 1 niczemu one nie sluza, po 2 gorsza wiekszasc ludzi, po 3 w ten sposob raczej robia sobie wrogow ;/ A jesli chodzi o te calowanie - to nie wiem jak wy ale ja widzialem pare razy na zywo calujace sie dziewczyny i uwiezcie mi, ze to tez jest obrzydliwe!!! a wogole dlaczego mowicie tylko o facetach! tak samo jak "niby" my podniecami sie jak na filmie dwie lesby sie caluja, to one moze sie podniecaja jak sie dwoch facetow caluje?? to jest rzecz nienaturalna i jezeli nie chca sie leczyc to ok, ale nich siedza w domu, a na ulicach niech sie z tym nie obnosza!

Obrazek
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 10:13

ADAMJUVENTUSPL pisze:Po pierwsze obrażasz kibiców i hip-hopowców. Sam nie lubię hip-hopu ale nic do nich nie mam, zresztą nie pamiętam żeby była jakaś parada hip-hopowcó lub kibiców. Chyba że w twojej wyobraźni.
Może żle to ujołem i nie miałem zamiaru nikogo obrażać .Normalni ludzi , maja prawo odnosić się ze swoja sekualnością jak normlani ludzi w życiu codziennym - przeszkadza Ci to ? to sie nie patrz .
ADAMJUVENTUSPL pisze:Lepsi? Zmień dilera.
Lepsi bo najczęściej są na wyższych stanowiskach społecznych ,lepiej zarabiają .To że 2 takich albo takie zaadoptuje dziecko - nie oznacza wcale że to dziecko musi być odrazu homoseksualistą . Chyba lepiej mieć dwóch kochających Cie tatusiów , niż jakaś patologie w rodzinie ,gdzie jesteś skazany na "cudowne życie z przyszłością"

ADAMJUVENTUSPL pisze:Widzę w tobie wielkiego patriotę. Jeżeli będzie więcej ludzi tak "optymistycznie" patrzących w przyszłość naszego narodu jak ty, to rzeczywiście będzie to totalne dno jak ty to ująłeś
Nie poruszam mojego patrotyzmu bo go nie mam .Pozatym wypowiadałem się już na ten Temat.

ADAMJUVENTUSPL pisze: A skąd ty wiesz co my oglądamy? Ja nieoglądam pedalskich filmów.

bo jeszcze uwierze :smile: Nikt Ci nie każe , podaje przykład że "każdy" lubi popatrzeć na dwie laski i lubi takie "akcje" , a przynajmniej go to nie gorszy ...

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 10:24

Woooo....ale dyskusja.
Z gory mowie ze nie czytalem wszystkich postow,jednak chce sie wypowiedziec.

Homoseksualizm..czy toleruje?Tak.Co prawda nie uwazam tego za cos naturalnego i normalnego jednak jestem w stanie zaakceptowac fakt ze ktos czuje "inaczej".Oczywiscie pod warunkiem ze jest to prawdziwe a nie wynika z mody czy tez checi sprobowania czegos nowego..
Jestem przeciwny wszelkiego rodzaju paradom,manifestacjom tej grupy spolecznej.Irytuje mnie to ze sie z tym dumnie obnosza sprawiajac momentami wrazenie ze jest ich prawie tak duzo jak heteroseksualnych lub ze sa lepsi itp.

Po drugie.
NIE,NIE i jeszcze raz NIE homoseksualnym malzenstwom(szczegolnie sluby koscielne :roll: ).ABSOLUTNE NIE dla adopcji dzieci!Jestes chory?(moim zdaniiem homoseksualizm to pewien rodzaj problemu,choroby..nie w obrazliwym znaczeniu,ale normalne i naturalne to to nie jest)To ok,zyj sobie z swoim facetem/dziewczyna ale nie mieszaj do swojego swiata malych dzieci,nie krzyw im psychiki od lat najmlodszych.

No i jeszcze kilka slow dodam na temat przebiegu wczorajszej manifestacji.

Armia Gietycha,nacjonalistyczna bojowka zreszajaca roznego rodzaju swirow(rasistow,religijnych fanatykow i innych popaprancow) jak zwykle dala popis aby zwiekszyc liczbe wyborcow LPR.
Tej parady powinny byly zakazac wladze miasta(tak jak to mialo miejsce w Krakowie).Jednak tak sie nie stalo i wspaniali swieci patrioci z Mlodziezy Wszechpolskiej mogli powykrzykiwac swoje hasla,nie wiem czemu nie doszlo do rozlewu krwi(moze Romek nie zdazyl dac rozkazu?), ale wiem jedno..wole juz homoseksualnych niz tych kretynow z polskimi flagami w lapach i durnymi haslami na ustach. :roll:

ODPOWIEDZ