Parada Równości

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:03

Nie sądzisz ze to jego osobista sprawa :? czemu oceniacie ich tylko na podstawie kilka wariatów i tym z kim spią :?
Nie mylmy pojęc Pedofila to przestępstwo, robienie dziecku krzywdy :angry:
a Homo to poprostu uczucia inne niż większosci ludzi, dla mnie obrzydliwe, ale mówie to OSOBISTA sprawa kazdego człowieka
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2005, 20:08 przez Bany_DG, łącznie zmieniany 1 raz.

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:08

filipo pisze:NIE WARTO CYTOWAC TEGO CO ON NAPISAL
/Siewier

Taaaa.... Twoje życie seksualne mało kogo na tym forum obchodzi. I teraz się zastanawiam czy wogóle powinienem się przyznawać do bycia przeciwnikiem homoseksualizmu bo jeszcze mnie ktoś postawi w szeregu obok tego... no... erudyty :D

Temat jest tematem rzeką ale generalnie odnosi się do parady więc wypowiem się odnosnie tego. Jeżeli o mnie chodzi to niech sobie paradują, niech pokazuja ilu ich jest jeżeli maja na to ochotę ale moim zdaniem nie może być mowy o jakim takim równouprawnieniu. Dlaczego? No weźmy chociaż adopcję dzieci. Dziecko ma to do siebie że rodzice sa dla niego największym autorytetem i wzorem. I jeżeli np. tatuś bił mausię to jest duża szansa że synek swojej żonie też nie będzie żałował. A jeżeli dzieciak widzi że ma dwóch tatusiów i że oni sie bardzo kochają to może mu się coś w główce za przeproszeniem popieprzyć i wyrosnie nam kolejny gej a tego nie chcemy bo homoseksualizm NIE JEST NORMALNY. Może nie jest to choroba ale napewno jest to jakieś zboczenie. Zresztą trudno nazwać normalnym związek nie mogący wydawać potomstwa a przecież zgodnie z naturą po to istoty dobierają się w pary. Ale np. nie wolno odmówić gejowi czy lezbijce zatrudnienia z powodu preferencji seksualnych. I tutaj jestem jak najbardziej tolerancyjny. Nie miałbym nic przeciwko temu nawet żeby gej uczył mojego syna w szkole. Czemu?? A temu że nie miałbym nic przeciwko temu żeby heteroseksualny nauczyciel uczył moją córkę. Puka się z żoną co wieczór ale przecież nic nie zrobi dziewczynce/puka się z innym facetem - dlaczego miałby coś zrobić chłopcu? Ten zawód jest chyba najjaskrawszym przykładem bo już zupełnie nie widzę argumentów przeciwko gejowi księgowemu czy lezbijce ekspedientce w sklepie z pasmanterią :)

Konkludując: Geje to też ludzie i nie powinny być im odmawiane prawa przysługujące nam poza tym jednym - prawem do adopcji. Przykre to ale nie widze żadnych argumentów które mogłyby mnie przekonać żeby uważać inaczej.

Obrazek
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:09

Juventin pisze:Nie sądzisz ze to jego osobista sprawa :? czemu oceniacie ich tylko na podstawie kilka wariatów i tym z kim spią :?
No wlasnie! mysle ze to ich osobista sprawa! I dlatego wlasnie nie powinni robic jakis parad pokazujacych jak im to dobrze byc gejami! Tak jak napisal ADAMJUVENTUSPL to jest choroba i powinno sie leczyc z gejostwa! A organizowanie takich parad to jakby przekonywanie ludzi do gejostwa=choroby! to tak jakby np. alkoholicy zrobili parade i mowili ze alkoholizm to nie choroba!!! Oczywiscie zgadzam sie z tym, ze powinni miec takie samo prawo do pracy itp. jak normalni ludzie! ale mowimy o paradziem, a wedlug mnie parada gejow jest czyms zlym (odsylacz do wczesniejszych moich wypowiedzi :D )
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2005, 20:16 przez BOOM, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:12

Co do tej całej parady, to nie wiem czemu ma służyć :think: Może chca pokazac ze gej to też człowiek i nie należy na niego patrzec jak na jakiegos <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :naughty: W jednym sie zgadzam Rodzina = Matka + Ojciec + jakies potomstwo :!:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:19

Juventin pisze:Może chca pokazac ze gej to też człowiek i nie należy na niego patrzec jak na jakiegos <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :naughty:
Przecież nikt nie twierdzi że geje nie są ludzmi. Zresztą <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> też jest człowiekiem. Więc czemu służy ta parada?

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:22

ten kto to pisal ma takie same poglady jak i ty,czyli ograniczone maxymalnie.rozni ludzie robia rozne rzeczy i to nie znaczy ze wszyscy geje są źli i niedobrzy,znam jednago geja i jest bardzo ulozony,spokojny i kulturalny wiec nie mow mi takich pierdół.
i nie rozmawiaj ze mna bo jestes szczebej albo 2 nizej w drabinie ewolucji.dorosniesz to zmadrzejesz

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:29

Sprzęgło pisze:i nie rozmawiaj ze mna bo jestes szczebej albo 2 nizej w drabinie ewolucji.dorosniesz to zmadrzejesz
Taa... madry z Ciebie chlopiec. Potrafisz prowadzic dyskusje na poziomie. Powiem Ci, ze ludzie z Twojego szczebla na drabinie ewolucji, nie sa zbyt ciekawi...

[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:41

Sprzęgło pisze:
1- nie jestem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i nie masz prawa tak mowic
Ale piszesz jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Sprzęgło pisze:
2-mysle ze jak kazdy by mial wyklsztalcenie i rzadzili nami mądrzy ludzie i nie ograniczeni to by byla praca,przyklad:fabryka chyba Toyoty w Gliwicach,prace mogło dostac polowa slaska i co??i jajco za przeproszeniem bo glupki na stanowiskach narzucili takie sytawki podatkowe ze toyota jest na slowacji.kto narzucil takie stawki??rolnicy po zawodowkach,ludzie co ledwo zdali mature itd(osobiscie nie mam nic przeciwko nim ale tacy ludzie nami rządza :? )
Jak skonczysz studia, to pogodamy o wplywie wyksztalcenia na posiadanie pracy. Oczywiscie tez uwazam ze rozne dresy, ktore mysla tylko jak by tu kogos obrobic, psuja statystyki bezrobocia. 1500 osob to nie jest pol slaska, ale zgadzam sie ze przy naszym bezrobociu jest glupota odstraszanie takich inwestorow.
Sprzęgło pisze:
dionizos dowodow bedziesz mial dostatnio jakby niedaj Boze wygrali wybory,istne nsdap,niszcza wszystko co im nie pasuje,od gejow po Afroamerykanow
Ty bys pewnie wolal samoobrone.
Sprzęgło pisze:
adamjuventuspl a dlaczego maja sie nie domagad takich samych praw??co nalezy ich pozamykac w klatkach czy jak??przeszkadza ci ze sie pobiorą??dzieci adoptowac nie beda i temu ja tez jestem przeciwny ale to nie grozi nikomu
Po cholere maja wychodzic na ulicy, i gorszyc innych ludzi, moze dla ciebie jest przejemnoscia ogladanie calujacych sie geji, ale nie dla mnie. Slub powinny brac dwie osoby o odmiennej plci.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:44

Moje zdaniej jest takie - powyłapywać to całe pedalstwo, czy jak to sie zwie i pozamykać w zakładach budowanych na odludziu. Będą mieli swoje Eden :|

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:49

wErOn pisze:Moje zdaniej jest takie - powyłapywać to całe pedalstwo, czy jak to sie zwie i pozamykać w zakładach budowanych na odludziu. Będą mieli swoje Eden :|
Troche toleranji, niech sobie zyja, ale niech sie z tym nie odnosza.

Pozamykac w zakladach budowlanych na odludziu to trzeba wiezniow, to sa dopiero nieroby :angry: .

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 20:50

wErOn pisze:Moje zdaniej jest takie - powyłapywać to całe pedalstwo, czy jak to sie zwie i pozamykać w zakładach budowanych na odludziu. Będą mieli swoje Eden :|
Ciekawe co zrobisz jak sie dowiesz ze twój syn jest homo :rotfl: albo jak pewnego dnia uświadomisz sobie ze sam taki jestes :rotfl:
Będą mieli swoje Eden :|
3/4 z nich swój eden ma w swoim domu :think: przeszkadza Ci to, mi nie

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 21:23

Widze, ze przeszlismy na temat co sadzimy o gejach, a nie o paradzie. Podsumowujac moje stanowisko jest takie :D : powinno im sie dawac prace jak kazdemu innemu czlowiekowi i powinny im przyslugiwac inne prawa tak samo jak hetero :D jednak nienawidze kiedy tacy chorzy ludzie paraduja i jak Nevrmind ladnie powiedzial "gorsza ludzi". Niech siedza w zaciszu swojego domowego edenu i sie nie obnosza z tym, bo jakby nie patrzec sa inni i dla wiekszosci ludzi publiczne okazywanie uczuc takich osob, jest bardzo nieporzadane. Odnoszac sie do dzisiejszego wydarzenia bardzo denerwuje mnie rowniez fakt, ze geje zakpili sobie z mieszkancow warszawy i wladz miasta! Chodz byl wyrazni sprzeciw co do organizacji tej parady, zrobili ja! Bedzie dla nich lepiej zeby takie incydenty sie nie powtarzaly bo nasza tolerancja w stosunku do nich bedzie tylko malala!!!

Obrazek
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 21:44

Arg ! Grrr ! - nie to nie do homoseksualistów te dźwięki ;] Komputer mi się zawiesił gdy miałem już całego posta napisanego :/ No ale temat ważny więc może jeszcze raz napiszę.

Najgorsze w tej całęj sytuacji jest to, żę wina leży tutaj po obu stronach, a żadna z nich w najmniejsyzm stopniu nie chce się do tego przyznać. Parady równości wywołane są przez nietolerancje niektórych środowisk, ale same parady, które z założenia mają poprawiać sytuację, jeszcze bardziej ją komplikują i nasilają negatywne odczucia do homoseksualistów.

Ale może zacznijmy od początku. Homoseksualizm nie został jeszcze dobrze poznany. Nie wiemy co go powoduje i czy to choroba nabyta czy wrodzona. Zresztą samo określanie homoseksualizmu mianem choroby też dla niektórych może się wydawać obraźliwe. Nie mniej jednak człowiek został tak fizycznie zbudowany, że niejako naturalne jest łączenie się dwóch osób PRZECIWNEJ płci, więc ja to nazywam chorobą. Jednak nie będę wyrkrzykiwał, żeby ich leczyć. Nie wiadomo czy to w ogóle jest uleczalne, wygląda na to że nie i tak samo jak wkońcu nauczyliśmy się żyć w jednym społeczeństwie z ludżmi upośledzonymi (down, autyzm) tak pewnie będzie nam dane tolerować homoseksualistów.
Homoseksualizm to nie, jak uważają niektórzy, wymysł współczesności, konsekwencja zbytniej wolności danej człowiekowi. Jak ktoś zaglądał do podręczników z historii czy nawet oglądnął Aleksandra to wie, że takie 'praktyki' były bardzo popularne w starożytności. Nie mówiąc już o greckiej Sparcie, gdzie kontakty mężczyzn z chłopcami stały na porządku dziennym, a najprawdopodobniej najlepszym sposobem udzielenia gościny było podzielenie się swoim najlepszym kochankiem....Teraz to dla nas oburzające , homosksualizm i pedofilia w jednym. Ale takie to były czasy i przez wieki podejśćie się zmieniło. Główna w tym zasługa różnych religii w tym katolickiej, która kategorycznie zabrania takich kontaktów. Teraz żyjemy w tkaich czasach, w których najbardziej szanowana jest wolność człowieka. A czy zabronienie dwóm osobom o odmiennej orientacji seksualnej miłości do siebie nie jest ograniczeniem tej wolności ? Jest ! Uważają tak sami homoseksualiści i uważam tak ja. Jednak geje i lesbijki znalezli wg mnie bardzo zły sposob by swój sprzeciw tym ograniczeniom okazać. Parada to naprawdę nie jest rozwiązanie Akcja "Niech nas zobaczą" ? Też chore to było. Proszę państwa nie w ten sposób. Jeśli homoseksualiści będą chcieli dalej agresywnie zaistnieć w społeczeńśtwie to nietolerancja wobec nich będzie wciąż narastać. Tu trzeba znaleźć inne rozwiązanie, więcej informowania, mniej nachalności. Postaram się to wytłumaczyć na przykładzie zupełnie oderwanym od seksualności. Czy zagłosujecie na partię, która jedynie wykrzykuje , że jest najlepsza, czy może na taką która stara się wytłumaczyć dlaczego jest lepsza od innych ? Tak samo homoseksualiści zamiast wykrzykiwać: Jesteśmy tu, jesteśmy inni ! powinni próbować wytłumaczyć społeczeństwu na czym ta ich inność polega(niby jasne), czym jest spowodowana i nie wychylać się tak jakby się było nbardzo ważnym i strasznie pokrzywdzonym przez to, że jest się nie zauważanym...to tak samo jakby mój rocznik 1986 wyszedł i zaczął manifestować jak my to mamy przesrane przez to że jesteśmy rocznikiem eksperymentalny w reformie edukacji...bezsensu.

Moje miasteczko jest małe, raczej się nie spotykam z homoseksualizmem, ale zostałęm tak wychowany, że toleruje to, co nie szkodzi innym. Jestem w stanie nawet zrozumieć kiboli, którzy się umawiają i nawzajem zabijają. Proszę bardzo, byleby nikt inny nie ucierpiał. Powiecie, że to zupełnie inna sytuacja, a ja uważam, że bardzo zbliżona. I właśnie dlatego denerwują mnie te parady. Homoseksualiści chcą całkowitego zrównania, a więc i poruszanego wcześniej w temacie prawa do wychowywania dzieci. Takiej równości być nie może ! Przynajmniej do czasu kiedy nie dowiemy się jaki wpływ może mieć to na zdrowie psychiczne dziecka. Nie mam nic do homoseksualistów dopóki nie wpływają negatywnie na życie innych ludzi (w tym innych homoseksualistów).

W sferze homoseksualizmu i wszystkiego co z nim związane tak naprawdę nic nie wiemy, dlatego nie wydajmy wyroków.

A co do poruszanego tematu zbeszczeszczenia katedry Notre Dame. Skoro wśród heteroseksualistów jest tylu, nazwijmy to "złych ludzi" to nawet statystycznie wśród homoseksualistów tacy też muszą być. Taki hetero może nie będzie robił w orgii w kościele, ale może Ci np zgwałcić córkę na ulicy...

I jeszcze jedno, kilka osób napisało, że żygać im się chce na widok całujących się facetów...no to dla własnego zastanowienia: czy to że dwie lesbijki tych odruchów nie wywołują, a nawet przeciwnie - wielu podniecają nie jest objawem nietoleranci albo co gorsza zboczenia ?

P.S. Dionizos myślę, że nazwanie kibiców Violi homoseksualistami mogło być obraźliwe dla tych drugich...uważaj co mówisz.

Łuki z Brzegu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 21:46

Zdecydowanie przeciw !!!

Może nie samemu homoseksualizmowi jako orientacji (co kazdy se robi w lózku to jego sprawa materacem nie jestem wiec co mnie to) ale przeciw 2 rzweczą :

1) zrównania związków homeseksualnych (w swietle prawa) z heteryckimi)
2) takim paradą

Dlaczego ???

Bo teraz chcą tego homoseksualisci a jaką macie gwarancje ze za rok nie bedą sie tego np. zeofile domagac)

i co wtedy pozwolicie np na slub z psem ????????/

Juve e' mio
Io sono Juve
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 22:05

Jestem zdecydowanie ZA !!! ponieważ są to normlni ludzie tak samo jak my !
Dlaczego jakieś palanty jak "kibicie" czy hip hop`owcy mogą robić jakieś piekiety ,marsze itd. (ogólnie chodzi o publiczne demostracje) i nikt im nic nie mówi - a robią tyle szkody społeczeństwu , że ludzie albo się boja albo już nawet nie chcą mówić ....

Jak maja siedzieć cicho :angry: co Wy mówicie ! są tacy sami ,albo nawet lepsi .Też kochaja i co z tego że tą samą płeć ,ale kochają i tak samo maja prawo być szcześliwy ...

W Polsce - czyli kraju totalnego dna i bez przyszłości :bravo: nie istnieje coś takiego jak tolerancja .Dlatego uważam że trzeba walczyć o swoje i mam nadzieje że ludzie wreście zaakceptują ich jako norlamnych ludzi ...

Jak oglądacie dwie lesby które sobie dogadzają to aż Wam "ręce chodzą z radości " , a jak widzicie dwóch gejów którzy się całują to odrazu ich na "stryczek" :doh: ... zastanówcie się kto tu tak naparwde jest obrzydliwy !

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
ODPOWIEDZ